Kortfattat

Tillbaka i Borlänge efter en skön helg hemma. Utgång i fredags tillsammans med Nicke, Broberg och några till. Det var ganska kul. Sedan i lördags for vi väg och åkte båt och fiskade, grillade kött över elden. Mysigt. I dag var bara en slödag, rätt och slätt.

En trio på Flamingos

Ibland vill jag så gärna kunna kinesiska, tänk att kunna förstå & prata ordentligt med dessa tjejer. Vi klarar oss bra nu med, men om man helt enkelt inte hade behövt fundera så mycket. Jag & Karin hade jätte skoj igår kväll, gick in till ett diskotek inne i centrum, Flamingos tror jag det hette. Vi var de första två gästerna, innan det ramlade in lite fler senare. Gratis inträde, gratis garderob, halva priset i baren. Det är bra att vara student. Vi tog oss en drink, satt och pratade och hade det bra. En kille som var i Borlänge på kurs joinade vårt sällskap och det blev en rolig kväll!


Jaja i gult, jag i vitt och tredje tjejen har jag inte riktigt klurat ut namnet på.


Jaja i sina myskläder. Tycker om henne mer och mer för varje dag. Det som är så roligt med att bo såhär är att för varje dag som går, så ser man allas personligheter dyka upp.


Hon har bott här förut, men kom för två dagar sen igen. Har pluggat i Danmark en stund.


Vi fyra sambos!


Jag & våra kineser.


Karin, jag och kvällens främling som sällskap. Bjuder lite på oss själva, haha.


Ja, och en seriös bild på det.


Karin på g!


Jag och Karin

Testa Borlänges uteliv

När jag kom hem efter skolan idag sa Karin att hon tänkte ut och festa. Vad kul, jag hade kunnat följa om jag inte hade börjat 8 imorrn bitti sa jag. En stund senare knackade hon på och frågade om vi inte skulle gå på bolaget då. Lite tveksam över det hela, men det var ju kul att hon kom med idén så jag hängde på. Så nu har vi varit och handlat några cider, och ska ut och kika lite sen. Hon är ledig imorrn, så för henne är det ju inga problem. Men det kan bli kul!

Något som våra lärare sagt är att om man bara ska plugga utan att göra roliga saker trots mycket läxor, så hade man likat kunna gå på distans.


Positiva vibbar

Då har man pungat ut 1500 på lärböcker då, känns ju rätt trist. Finns ju roligare saker att köpa, men kanske inte lika viktigt. Första lektionerna har klarats av idag; Matte C och Fysik A. Lärarna verkar bra, får se hur det tar sig. Har redan fått hemläxa från matten, så hela dagen sedan jag kom hem har jag suttit med ekvationer. Det blir lite snurrigt nu i början. Ganska mycket.

Nu har den nya kinesen flyttat in, och henne är det fart på. Det är himla trevligt annars, man har ju sällskap av varandra hela tiden. Känns tryggt att nästan aldrig vara ensam. Trodde aldrig att det skulle kännas så bra att bo tillsammans med tre främmande tjejer. Men vi klaffar, helt enkelt.

Bjudmat

Det är perfekt att Nicke kör Borlänge den här veckan, så han kunde ta med sig det som jag hade glömt att packa ner. Tog bilen till lagret där dom lastar, och blev bjuden på mat på deras restaurang där personalen äter. Deras mat är verkligen jätte god. I dag hade dom tre rätter att välja på; korv stroganoff fick det bli. Dit kan man åka flera gånger ; )

Det är verkligen en skön stämning i lägenheten, Karin har suttit här hos mig och surrat. Hon påminner mycket om min kompis Josse. På alla sätt och vis. Sedan har jag även haft lite samtal med "jaja" som hon sa att hon kallades, kinesen. Jätte söt tjej, som är väldigt egen på många vis, har suttit på golvet i vardagsrummet och lagt puzzel större delen av dagen.


Registrerad!

Hela dagen har innehållit en massa information, nu är man helt tom i huvudet. Men det känns bra. Det är så lustigt, under dagen så var det en tjej som jag kände att jag drogs till, som verkade trevlig. Vi lyckades hamna bredvid varandra när vi tågade genom Borlänge med fiolister, men ingen av oss sa något. Det var ju så mycket folk. När vi gick in och satte oss för att lyssna på ett välkomstmöte så gick vi åt olika håll. Så nästan två timmar senare när vi hört allt två gånger, på svenska och engelska så kom hon fram och började prata. Hon ska plugga grafisk design, heter Terese, är 27 år och har en stor rund mage - bebis till jul. Hon såg ut att vara i min ålder.

Vi "nollor" blev tillsagda att följa med några av de äldre eleverna att följa med på något, första dagen av två veckors nollning. Dock var jag så superhungrig att jag var tvungen att gå hem, så jag fick ett äpple av Terese och vi sällskapade en bit hem. En ny vän.


Klåfingriga typer

Det hann bara gå en natt, innan några klåfingriga typer var tvungna att ge sig på min bil. Den är ful, och ser verkligen inte ut att innehålla något av värde. Den är helt enkelt ingenting. Men ändå har någon brutit i låset på passagerardörren, repat lite på ovansidan av dörren ( knappt synligt ) men inte tagit sig in. Dom blev  säkert avbrutna. För CD-fronten som jag hade gömt var kvar, inget rört helt enkelt. Vilka typer. Imorrn har jag väl ingen diesel kvar heller. Just nu står jag på parkering utan motorvärmarstolpe, har inte hunnit ringa dit än. Dom platserna är lite mer upplysta, så jag får nog göra ett samtal dit imorrn.


Mitt rum














Utsikten från balkongen.

Första dagen

Ja, nu är jag här. Efter att ha sprungit 6 gånger i trappan till tredje våningen med tunga väskor så var jag helt slut. Rumskamraterna erbjöd sig att hjälpa till, men det kändes fel att dom också ska kämpa med mina grejer. Nu är det i alla fall klart, kläderna är i garderoben och prylarna står fint uppradade. Rummet är kanon. Karin, en av tjejerna är en extremt social person. Vi stod på min balkong igår kväll och pratade en massa, så det känns skönt att det första är över. Kinesen, som jag inte vet vad hon heter, är lite mystisk. Kom hem vid 04 inatt och var ute ur lägenheten före sju tror jag? Sen fick jag veta att det andra kinesen jag nämnde redan hade flyttat, så just nu är vi bara tre. Så det kommer säkert någon ny.

Det tog en lång stund innan jag somnade igår, det kändes helt enkelt konstigt. En massa fantasier om att någon ska klättra in genom balkongdörren. Men det gick bra, klev upp sju imorse och duschade, åt frukost och begav mig i väg. Lägenheten var alldeles tyst. Det tog max 10 min att gå till skolan, som ligger precis bredvid Kupolen. Det var registrering och en massa information om allt från Friskis & Svettis till språkkurser.

Nu är jag hemma en stund, ska inte vara där förrän vid halv två.

In the ghetto

Det är mycket på gång nu. Var till Borlänge i fredags och tittade på lägenheten. Rummet är jätte fint, och inte alls så litet. Lägenheten i sig är väldigt stor, och jag tror jag kommer att trivas. Träffade två av de tre tjejer som jag kommer att bo med.

Tjej nummer ett har bott där i ett år redan, är från Kina och förstår ingen svenska som det verkade, bara engelska som gäller. Så det är ju lite roligt! Likaså är det med den andra tjejen, också från Kina, men som pluggar i Danmark just nu. Så henne fick jag aldrig träffa, hon kommer bara vara där ibland. Sen den tredje tjejen, hon var från Öland och verklade trevlig, skulle plugga medieproduktion i Falun. Så det blir nog ett bra gäng.

Området i sig som vi bor i sägs vara Borlänges getto, och vi blev lite fundersamma när vi kom dit och det bara var en massa invandrare överallt. Då har jag absolut inget emot mörkhyade och allt där till, men självklart börjar man tänka när ingen vanlig vit svensk syntes till. Men, det blir säkert bra. För läget är perfekt, max 2 km till skolan och Kupolen!

Bien är fullpackad med massa saker & kläder, så om en stund bär det i väg.


Mätt och belåten

Vi tre tjejer hade en jätte rolig & lyckad resa till Tallin. Maten var otroligt god, man åt tills man nästan sprack. Hann inte ens bli hungrig mellan frukosten och middagen, ständigt mätt helt enkelt. Vi drack drinkar, både från baren och egengjorda i hytten. Mamma blandade mördardrinkar. Tittade på dansshow, och lyssnade på karaoke. Och det lät verkligen hemskt när vissa klev upp och trodde dom regerade, gång på gång med nya låtar. Stackars personal som ska höra på sådant varje kväll, haha. Det lät mycket bättre när Sanna klev upp och sjöng My heart will go on. Modigt gjort! Lät perfekt

Under tisdagen strosade vi runt i Tallin, tog oss en öl och handlade lite småsaker. Sen packade vi en hel matvagn full med sprit och vin. Vi hade inte riktigt tänkt på hur tungt det skulle bli att bära det mellan hamnen och tågstationerna. Som vi kämpade med de där väskorna. Nu behöver man inte gå på bolaget ett tag i alla fall.


Jag och min bok på tåget.


Sanna


Precis kommit på båten, och tog oss några drinkar.


Gott!


Sanna sjunger inför en massa folk.


Tyckte så synd om en gammal tant att vi var tvugna att köpa stickade strumpor av henne.


Marknad överallt.


Här inne fick man se när dom gjorde glas. Det är något jag skulle kunna tänka mig att jobba med, verkar så roligt.


Inne i gamla delen av Tallin.


Båten.


Ute på däck.

Nu drar vi.

I går jobbade jag hela fjorton timmar, men det var nog min sista dag på torven för den här sommaren. Nu finns det inte så mycket tid kvar. Men nu är det dags för turen till Tallin! Åker bil till Mora, sen tar vi tåget. Skönt! Ska handla med mig en massa billigt vin och annat kul hem.


Mina bilder..

Var på bio med Helene och Sanna i förrgår, "Mamma Mia!", verkligen en jätte mysig film med massa klassiska låtar och mycket humor. En film värd att se.

Nu sitter jag och har precis blivit klar med valet av vilka bilder som ska skickas på framkallning - 1200 bilder sammanlagt! Det är många det. Då är det från och med Europaluffen och fram till nu, så nästan ett år av härliga minnen. Det är så mycket roligare att ha dom i album än i en mapp på datorn.



Spend it.

Jag och Sanna åkte till stan i morse, dels för att handla skor till henne och samtidigt hämta hem en möbel som mamma köpte redan i maj men inte hämtat än. Så det ordnade vi. I ösregnet, som verkligen vräkte ner, gick vi sen på stan och kikade i affärerna. Ett linne där, en jacka där, en kappa där.. Det är ju bara så roligt!

Gjorde ett återbesök på Kebab Baren, där jag slet i åtta månader. Det var bara en massa nya turkar som jobbade, kände inte igen en enda. Men maten, den var lika god som vanligt.

Till det bättre

Bluebox.se är ju egentligen en kanonbra sida, men farlig, då det finns en massa jag kan handla där till absolut ingen nödvändning alls. Jag hittade dekorer till bärbara datorer, och insåg då hur extremt tråkig min såg ut. Repig med ett DC klistermärke som jag satt på för att dölja en annan repa. Nu försvann den, och byttes ut av detta konstverk. Nu är den genast mycket roligare att använda.


För att vara helt säker

Jag har köpt en väldigt bra grej; en extern hårddisk på 500 GB. Wow! Hur mycket bilder ryms inte då! Min dator börjar bli smockfull, och med stor rädsla för att den ska krascha så var detta lösningen. Dock har jag ganska många uppsättningar av allt på skivor, men dom kan ju lika gärna gå sönder. Så nu har jag ännu en back up, nu kan det inte gå fel. Så just nu sitter jag och för över allt, och det gör ont i hela magen att trycka delete på alla mappar fulla med bilder som ligger kvar efter att jag kopierat över dom. Tänk om även den nya kraschar och cd-skivorna bryts sönder. Då är mitt liv på botten. Bilderna är mitt allt. Verkligen allt.

Tallin nästa!

I dag bokade jag en resa till Tallin tillsammans med syrran & mamma. Den 18 - 20 aug, ska bli jätte roligt! Jag har bara varit på en sådan kryssning en gång förut, och det var till Åland. Nu far vi en bit längre, och får en hel dag med tid för shopping och promenader. Det är så kul att bara göra något helt annat, vi åker tåg ner till Stockholm, är så trött på allt bilåkande. Då kan vi alla slappna av utan att behöva köra. Jag mår löjligt bättre av att ha något att se fram emot, att längta till. Även om jag nyss kommit hem från en resa, samma kväll är jag rastlös och klättrar på väggarna. Vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv.

Mini-semestern

Först när vi kom in på Grönan, så kryllade det av folk. Det var verkligen alldeles tjockt, och det var ju naturligtvis för att Sommarkrysset spelades in. Det som Gry Forsell har. Så många var där för att se det, då Veronica Maggio, The Poodles och några flera spelade. Så köerna var galet långa till en början, innan regnet kom. Men tuffa som jag & Nicke var så stod vi ute tills det verkligen rann av oss, och såg hur köerna minskade av och blev till inga alls. Ha! Perfekt! Värmde oss med varm oboy och vi var ute på nytt. Kul var det! Ingen åldersgräns på karuseller inte. 


En jätte god McFlurry med smak av Ahlgrens bilar.


Vågar väl på mig en bild på skönheten också.. Men mysig var den. Tjock madrass där bak, med täcke och kuddar.


Folket färgades till grönt & orange ganska fort..


Som en femåring på julafton..


Nicke var dyngsur på ryggen, men här har det börjat torka.





Nyvaken i Tönnebro. Frukost vid vattnet. ( huvan på då håret står åt alla håll och jag glömde packa ner hårborsten )


Lite sol för en gångs skull.

Många tramp

Efter den här helgen med bara massa mat och McDonalds så kände nog både jag och Nicke oss som två fotbollar när vi satt i soffan. Så det hela slutade med en cykeltur på nästan två mil. Rekord för mig tror jag, länge sedan jag trampade så långt. Men det känns väldigt bra nu såhär efteråt.

080808 - bröllopsdagen

Jag och Nicke kom ner till Klacka, där Lotta bor, under torsdag kväll. Det var kul att få träffa hennes föräldrar och alla andra i släkten. Vi hade bäddat i bilen, som vi sov i på deras gård. Jag hade svårt att sova första natten, det bara öste ner regn och luften blev så fuktig. ( tur att det kom då, för vi klarade oss ganska bra senare )

På fredag morgon väckte Lotta mig, jag hade bett henne att göra det. Det var massor kvar att göra, många förberedelser. Alla hade vi något att pyssla med. Jag körde Lotta in till Nyköping, där hon skulle bli sminkad. När vi kom tillbaka var det håret som skulle ordnas. Sedan var det klänning, smycken m.m Då blev det dags för fotograferingen, som sagt gick väldigt bra. Stress kan ibland få en att prestera bättre.

Sedan satte ceremonin igång. Lotta tillsammans med sin pappa, tärnor och chaufför hade hästskjuts till gården, där alla väntade. Sedan rullade allt på, ringar & vigselbevis, mat serverades i kornas ladugård, vilket var jätte mysigt i ordninggjort. Tårta, presentöppning och dans. Vår gåva var två graverade champagneglas ( namn och datum ), och en flaska Asti. Bröllopet var verkligen underbart och väldigt fint.

Dagen därpå åkte jag och Nicke först in till Södertälje, gick på Tom Tit, museum. Sedan ett besök på Gröna Lund. Roligt! Stannade i Tönnebro, för att sova en tredje natt i bilen.


Sminket skall på.


På väg mot gästerna.


Här är alla gäster på väg upp på kullen, där själva ceremonin skedde.


Sandra


Ida

'
På väg upp till prästen.








Prästen bad alla göra vågen, haha.


Massor av presenter.


Bål!


Här åts det av den goda maten. Kött, potatissallad, räkor, fisk m.m.


Kärleksparet : )


Grillmästarna.


Nicke bredvid vår så kallade "husbil".


Lotta skulle minsann inte gråta sa hon, men visst blev hon rörd av storasysters tal.


Här spelas låten upp som Lotta sjöng in i en studio under sin 2:a möhippa.


Ida, Sandra och jag.


Bandet som spelade.


Humöret på topp.


Bröllopstårtan var jätte god.. Vit choklad ovanpå!





Mitt första bröllop

Ja, att fota bröllop känns väldigt allvarligt. Det är ju verkligen inget tillfälle att misslyckas på, det vore ju katastrof. Så jag måste säga att vi lyckades fantastiskt bra med bilderna, då detta bara är ett minimalt urval. Jag är nöjd, och jag tror brudparet blev det med. Trots att tidsplanen bara blev mindre och mindre då det blev lite tight om tid i slutändan så blev resultatet såhär.


Hela gänget samlat. Lotta strålade i sin klänning.


Vem gillar stela och tråkiga bilder? : )


Söta tjejer!


Utan..


eller med kyss..


Lite strandfotografering..


Ute på ängen.

Tre nya hål

Jag har pratat länge om att jag velat ha plats för tre örhängen i det vänstra örat, och två i det högra. ( har haft ett i varje annars ) Men eftersom att jag minns att det gjorde sjukt ont ( jag var då 10 år ), så har det inte blivit något mer än bara prat. I dag bokade jag tid, och två timmar senare fick jag komma. Nervös som bara den, mycket mera om man jämför med hur jag kände mig inför tatueringen och navelpiercingen. Det är konstigt, man tycker att det här borde vara mest simpelt. Men jag gjorde det, och nu har jag mina fem fina örhängen. Men, jag håller fortfarande på min åsikt att det gör ondare än att pierca navlen. Faktiskt!

Hede och tillbaka

Erik var hemma en snabbis, så vi två tog våran vanliga pratstund på Nyan. Som alltid behövligt & kul. For sen till Hede, blev bjuden på middag. Spenderade några värdefulla timmar med Emma, tittandes i resetidningar och gamla bilder. Åkte och hälsade på hennes lillebror som inte alls är så liten längre, och blev där bjuden på fika. En massa prat senare var jag tvungen att åka hem. Försökte få med mig en skiva med bilderna från tågluffen, men då datorn sa att det skulle ta 43 399 dagar innan den blev klar ( utan överdrift ), gav vi upp hoppet. Den jobbade väldigt långsamt. Emma skickar den på posten.

Nicke är nu i väg och besiktigar bilen som vi ska åka ner till Lotta med imorrn. Det är en vit, gammal och väldigt ful mercedes. Men utrymmet där bak är tillräckligt stort för en madrass, så det finns bara två säten. Kan bli en rolig tripp.

Hög mysfaktor

Jag låg på sängen, varierade med att sova och vara less för att jag ville göra något, vad som helst. Kände mig uttråkad. Nicke kom med förslag på förslag, men inget dög. Det gick en liten stund och jag fick ett sms från rummet intill. Han frågade om vi inte skulle åka på en picknick och mysa med lite fika någonstans. Då sken jag upp, det lät bra, och så blev det. Varm choklad som jag gjorde med kakao & socker ( godare än pulver oboy ), kakor, kex, ost.. Toppen av Duvberg blev platsen. Nicke överraskade med värmeljus, men vinden var lite för stark där uppe som dom lyste bara ett par minuter. Men mysigt var det.


Min kommande lägenhet

Det gröna rummet med balkong ska bli min yta.


Koll på läget

Jag har tagit första steget mot studietiden och skaffat mig en ordentlig fickkalender. Det gör ju allting så mycket enklare. Med ett minne som sviker ganska ofta & vid fel tillfällen så är det en räddare i öden. På den här sidan kan du skapa den till precis vad du vill, vilka färger & hyr den ska vara framförd. Köp en du med!

Lottas möhippa!

Ja, fy sjutton vad vi lyckades! Gifter man sig så är det väl klart att man också ska ha en möhippa, det hör ju till. Lotta trodde nog att hon skulle missa det, men där blev hon lurad. I torsdags började hon jobba i godan ro, medan vi skaffat vikarie som skulle byta av henne när det var dags.

Vi var sju tjejer som möttes på Konsum-parkeringen i Härdal, klädde på oss sopsäckar för att vara lite mera hemliga. Vi gömde oss inne på personalrummet när Lotta kom, och där blev hon haffad. Ögonbindel direkt. Fulgroggen vi blandat i en flaska fick hon genast börja på. Kläderna & sminket ordnades på en gång. Hon åkte sen på bilflaket hem till mitt hus, där det byttes till en bandvagn. Åkte en sväng i skogen mot en plats där det grillades korv, dracks en massa ( jag var nykter & körde ), delades ut presenter, ett snabbt bad i Bjädjan ( oväntat ) och en massa massa annat. Så himla rolig kväll! TACK alla för att vi gjorde det, och vi gjorde det bra.


På väg till Lottas jobb.


En förvånad & glad blivande brud : )


Vi gick all in.


Kan man ana lite rädsla?


Lotta redo för krig.


På plats!


Riktigt mysigt.


Lotta & jag.


Vi som ordnade kalaset.

Vecka 31

Den årliga Rättviksveckan, som sagt. Jag åkte ner på tisdag förmiddag, och hade det kanon. Drack cider, åt god mat, strosade omkring bland alla skinnvästar och raggartärningar. Satt på en stol i rondellen och tittade på cruisande bilar. En strandpromenad och vi somnade på en sekund i bussen. Dagen därpå åkte jag hem.


Okänd ungdomskärlek


Häftig brud som gav allt.


Mysig kväll.


Det var inte bara vi där..