Lessamt


Jag ser ljuset i tunneln, eller vad man säger. Rapporten är  done, finished, finito, KLAR. Den ska in till min handledare i morrn för korrekturläsning, sen får jag se hur mycket ändringar jag måste göra. Det är bara skola i mina tankar hela tiden, har prov i första världskriget på måndag och jag vet inte hur det ska gå.. Känner mig genomtrist som borrar ner mig så djupt, man får väl se betygen som en belöning? Men man måste ändå leva för stunden.

Ibland undrar jag varför man engagerar sig över huvudtaget i saker.


Dress me


Beställde en beautiful
klänning från La Redoute ikväll, bra pris men dock lång leveranstid. 5 - 10 veckor, men jag tror jag ska ha den på studentdagen om den känns bra. Ska kika efter någon livligare under semestern i Alicante, brukar ju finnas andra stilar där. Känns lite lugnare nu.

Har haft Emma här hos mig ikväll efter träningen, gillar verkligen att ha henne hos mig. Fungerar så bra ihop, man behöver liksom inte säga så mycket. Ska anta din utmaning här framöver.

Man tycks ha glömt bort mitt hål i golvet.. Har det inte hänt något efter måndag så tänker jag ringa.

Get closer

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
" Ja, gör du det. Det blir jätte bra, tror jag. " [ kul mening. ] Ur boken Gömda med  Liza Marklund.

2. Stretch your left arm out as far as you can.
Åh, vilken lång arm.

3. What is the last thing you watched on TV?
Det var The Jay Leno Show igår kväll innan jag somnade.

4. Without looking, guess what time it is.
11.18

5. Now look at the clock. What is the actual time?
11.22

6. With the exception of the computer, what can you hear?
UB40 sjunger tyst i bakgrunden från Winamp.

7. When did you last step outside? What were you doing?
Gick hem från Frösön igår i snöstormen.

8. Before you started this survey, what did you look at?
Blocket.

9. What are you wearing?
Mörkblåa jeans, svart linne och blå v-ringad tshirt.

10. Did you dream last night?
Drömde för två nätter sen att jag och fotoläraren hade ett hemlig förhållande, vi var kära. Hade en dejt hemma hos honom. Han hade inga byxor på sig. Läskigt?! 

11. When did you last laugh?
Igår under Aerobicspasset.

12. What is on the walls of the room you are in?
Mycket.. Solfjäder, hyllor, tygaffisch på tjejerna, tidningshylla, tavlor, klocka.

13. Seen anything weird lately?
Kom att tänka på mannen som jag såg från fönstret; han hade en bindel för ögonen och gick runt längs gågatan. Fumlade omkring, stannade ibland, gick sen framåt. Ingen aning om vad han pysslade med.

14. What do you think of this quiz?
Frågor är kul.

15. What is the last film you saw?
Den utvalda. Men som vanligt somnade jag, missade slutet.

16. If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
Kläder kläder och åter kläder. Resor och presenter. Inredning.

17. Tell me something about you that I don't know.
Jag är skrämmande paranoid. Mer än de flesta tror.

18. If you could change one thing about the world what would that be?
Få bort all politik och regering som bestämmer saker de inte vet något om.

19. Do you like to dance?
Yes yes.

20. George Bush?
Bara en av alla män som är beroende av att härska.

21. Imagine your first child is a girl, what do you call her?
Julia.

22. Imagine your first child is a boy, what do you call him?
Har aldrig kommit på ett bra alternativ för en pojke.

23. Would you ever consider living abroad?
JA, så snart som möjligt, ialla fall för en stund.

24. What do you want God to say to you when you reach the pearly gates?
Ha det problemfritt.

Ljushuvud

Har haft huvudvärk hela dagen, känt mig sådär halvdeppad och bara trött. Ingen vidare fräsch dag egentligen. Seg och jobbig. Gick från sängen och till datorn i morse när jag vaknade, började skriva på projekt arbetsrapporten. Det är bara en massa upprepningar hela tiden, stackars sate som ska läsa den. Samlade ihop tjejerna på Téhuset kl ett och drack smoothies och milkshake. Satt där så pass länge att vi hann bli hungriga så det slutade med att vi beställde paninis och pitabröd också, med andra ord ett äkta cafébesök. Tog en snabbrunda på stan, handlade ett par örhängen som en försenad present åt syrran. En mascara och färg för hårslingor. Skrev ännu mera upprepningar i rapporten. Malin plingade på dörren och vi gick ner på Jocks och tränade Aerobics. Skit skoj var det, men jag har svårt för instruktören, hon är sådär. For efter det mot Frösön och lagade mat med Sandra och Malin, som sedan slingade mitt hår. Resultatet blev toppen, fast det är mycket ljust. Ovant nu i början, känns nog bättre i morrn. Ska sova bort det här nu och hoppas på en bättre onsdag.





En kort historia


Got damn it, här hade jag skrivit en massa saker och så uppdateras sidan okontrollerat. Allt jag skrivit som bortblåst. För att göra historien kort..

- Har tagit mått till balklänningen nu, så den är på väg att ta form.
- Alltid beslutsångest mixat med panik då jag gör min rutinmässiga runda på Ica. Vad äter folk? Är det jag som har kass fantasi, eller är det mamma som har onormalt bra?
- Försöker ordna fest till helgen, hoppas på positivitet.
- Helgen var riktigt mysig, mycket slappande. Jobbade lördagen på Ica och stängde återigen fiket. Ny arbetssyssla.

Blir spinning 45 idag.
Måste röra på mig känner jag.

Dessa människor


Många gånger undrar jag hur människor är funtade, vi måste ju vara den mest råa och egoistiska arten som rör sig på jorden. Att vi ens har mage att kalla djur rovdjur, vad är inte vi då? Blev verkligen arg av en film vi såg på under religionslektionen idag. Den handlade om ett gift som man sprutade ut över Vietnamns skogar under 70-talet för att få alla löv att ramla av träden, för att lättare kunna se varandra under kriget. Man undrar vad det är för idioter som slagit sina skallar ihop en sådan gång. [ By the way, varför inte låta alla löv sitta kvar så ser ingen av sidorna varandra istället ] I vilket fall så har detta lett till katastrof. Man filmade de människorna som bor i dessa områden där giften fortfarande finns kvar, både nedgrävt och utspritt i all växtlighet - de ser ut som rena rama odjur. Små bebisar som har fyrkantiga huvuden, ögon som tennisbollar, knölar över allt på kroppen, förlamning, förvridna kroppsdelar och andra helt otroliga saker. Så man tycker ju att det borde komma en lösning på det här NU. Nej då, statarna vill få det bevisat först innan de ger ut några hjälpande pengasummor. En hop missbildade människor i exakt dessa områden där giftbesprutningen skedde, är inte det tydligt nog? Got damn it världen, vart är vi på väg.

På tal om personer som freakat ur; såg en dokumentär om sekter. Lika där, nästan så att man vill rymma från människosläktet en stund i hopp om bättre tider. En grupp var helt besatta av någon amerikansk serie som gick för några år sedan, och nu har de skapat en sekt utifrån den. Helt övertygade om att de nu lever vidare med deras själar. De betedde sig som några rymlingar från dårhuset, och de var helt seriösa. Från topp till tå.

Har varit lite av en enstöring den här veckan, antar att jag inte är ensam om det. Känns som om man är begravd av skolarbeten upp till öronen. Har mest suttit i lägenheten och inbillat mig att jag pluggat, då jag inte gjort det. [ inbillningen har nog tagit upp den största tiden]

Framtidspanik


Jag har alltid så höga krav på mig själv när det gäller en del saker, oftast när det handlar om medieämnen. Vill få det så bra som möjligt, och det är ju inget omänskligt direkt. Men idag sa grafläraren till mig "Ja, men du är ju en perfektionist". Jahapp tänkte jag, där har vi svaret. Jag åmade mig över att jag kände mig stressad över projektarbetet som ska framföras på fredag. Allt är nästintill klart, ändå oroar jag mig. Vill att allt ska vara klart nu, så jag kan släppa det sen. Är nöjd med resultatet, prestationerna har i och för sig varierat men what a heck, det är ju snyggt. Alla kvällar på mediehuset är inget jag gnäller över, det är bara trivsamt där. Synd att det inte är öppet så vanligtvis. Har inte ägnat en tanke åt vad jag ska säga under redovisningen, är inte ens nervös över att prata inför så mycket folk.. [ hela MP ] Det har släppt nu, är inte som ett asplöv längre när jag ska prata inför en grupp människor. Det är bara att köra så det ryker och ge det man har.

Ska jag bli lärare kanske? Skulle kunna tänka mig det faktiskt.. Underlig man är, förut så resonerade man alltid att lärarinna var minsann de sista man skulle kunna jobba som. Gå i skolan när man finally gått ur skiten. Ja, faktiskt! Fast roligare vore det om jag arbetade utomlands i en svensk skola.. Åtminstone värt att lägga någon tanke på. Framtiden känns ju lite diffus. Tänk dagen efter studenten, då står man där med tolv skolår bakom ryggen och allt det som hör till; raster, sommarlov, julavslutningar, praktikveckor, fikaraster, prov, skitsnack med vännerna i korridorer. Alla förbannelser man haft över alla dessa lärare som man fått stått ut med; de alldeles för snälla, de med utlösning i brallan och lökringar under armarna, de med allvarliga psykiska problem, de som börjar gråta under lektionerna, de som bara är allmänt konstiga och de som varit heelt otroligt sköna. Ja, då står man där med ett liv som man kan göra exakt hur man vill med. Borde man inte få panik? Är det kanske det jag har? Nej, känner mig relativt lugn. Planer finns det gott om, men hur ska jag genomföra dem - för att överhuvudtaget överleva? Det är där en del av haken sitter.

Det upprivna hålet i golvet i lägenheten är fortfarande orört sen de var här och bröt upp det. Skall något hända snart? Ganska lessamt att trampa runt på tidningar för att slippa förflytta runt allt gammalt spån.

Under huden



Senaste impulsköp:
 En röd We -huvtröja.
Mitt smultronställe: Vid poolen i Alicante, Spanien.
Bästa promenad: "Runt byn", man går en sträcka på fyra km runt en backe.
Äter lyxmiddag på: Är stammis på Asia Wok här i stan.
Läser just nu: Den tusende gången av Ulrika Olson.
Favoritgata: Räknas torg? Det är ju en del av flera gator. I sådana fall - Hötorget.
Reser helst till: Nya ställen; NYC, Hawaii, Kalifornien, Nya Zeeland, Maldiverna.
En bra gå bort-present: En flaska vin.
Jobbar någonstans: Yes, Ica Supermarket Sveg.
Favoritlyxartikel: Olivseriens hudlotion. Ah, underbart bra.
Älsklingsljud: Gretchen Wilsons stämma.
Senaste upptäckt i Östersund: Gratisparkeringarna i övre stan.
Fikar gärna på: Tehuset.
Favvoskor: Mina vita ingådda Reebok, som på moln men dock fula.
Klädkonto per månad: Varierar stort, beroendes på inkomsten.
Mest överskattade affär: Bikbok.
Mode jag aldrig vill se igen: Strutformade och midjehöga byxor.
Bästa fyllekäket: Kebabtallrikmed mild sås.
Dansar helst till: Rihanna - Pon de Replay
Rädd för: Otroligt mörkrädd.
Sämsta respektive bästa egenskap: Långsur men istället väldigt omtänksam.
Min senaste skrattanfall: Nicke attackkittlade mig till nära panikgränsen. Men kunde inte sluta skratta.
Godaste kaloribomben: Marabou choklad.

Favorit;
Bil: Pojkvännens passat.
Väska: En grön väska från Piece, den rymmer allt.
Jacka: Min beige-vit-röda vinterjacka från Ivanho.
Kappa: Lång och svart med dragkedja från H&M.
Jeans: Mörkblåa Diesel.
Överdel: Allt med lite färg.
Accessoar: Ett brunt läderskärp med stort spänne, Vero Moda.
Smycke: Har alldeles för många, away too many.
Parfym: Waterlove, Mexx.

Typiskt snickarjävlar


Nicke kom hem till mig klockan fem imorse, gillar när han kör lastbilsvändan mellan Sveg - Östersund. Oftast brukar han hinna med ett besök hemma hos mig. Myste en stund innan han var tvungen att åka igen. Vaknade sen igen av att någon plingade på dörren, hade ingen hum om vad klockan var, så jag trodde det var Nicke igen. Jag drog på mig en filt bara och öppnade; det var vaktmästaren. Där stod jag halvnäck ned håret i min vanliga sovfrilla. Klockan var sju. Det var dags att bryta upp golvet i lägenheten.. De ringde innan helgen och sa att det fanns en lucka i min lägenhet som de var tvugna att komma åt för att de ska byta "stammar" i byggnaden. Fattar inte att han kan komma så tidigt, de gav mig en timma att göra mig i ordning. Strax efter åtta kom han och en annan gubbe inklampandes. De gick bara rakt in med leriga skor och började flytta omkring allt. TV:n ställde de på bordet, alla kablar till bredbandet och allt annat rullade de ihop. Hur ska jag få dem på rätt plats igen.. Det blir ett jätte stort hål! Det ska tydligen ta två veckor, skoj. Ett hål i golvet. Förmodligen måste de lägga nytt golv med - vilket krångel. Säkert jag som får städa upp efter dem med..


Söndagsfrulle


Sitter hemma nu i favoritbrallorna [ som en gång varit min pojkväns pappas ], har dragit ut på morgonen riktigt ordentligt. Ätit frukost i säkert två timmar nu, Nicke åkte hem mot Sveg imorse och tog katterna med sig. De värsta söndagarna finns verkligen här i Östersund, inte en människa ute. Less på den här stan nu. Ska upp på mediehuset om några timmar och arbeta med projektarbetet. Jag och en tjej till har fotograferat samer och spelat in ljud, ska göra ett bildspel av det.

Helst av allt vill jag bara åka utomlands nu. En resa är bokad den 16 - 23 maj.
La Marina/Alicante/Spanien. Men det känns så länge dit det är ju till och med studentbal innan dess. Behöver just nu värme, solbränna och nya människor. Appropå balen, blir stressad över att mönstret på klänningen aldrig kommer. Har hört att sömmerskan som ska sy den behöver mycket tid, och balen är den 12 maj. Har så mycket ideér över hur den ska se ut, spännande. Min kavaljer blir naturligtvis Nicke, har aldrig sett honom i kostym. Kan bli en rolig syn.