23:24


31 oktober

Jag har haft en jättebra helg. Igår kväll var jag och Karin ut och åt på The flying frog, det var trevligt. Blev sittandes flera timmar. Idag var jag en snabbis i skolan, och har sen bara varit hemma och läst. Nu ser jag mest fram emot att få hit Sanna. Vi ska bara mysa, äta gott, gå på stan och kanske se en bio eller så. Längtar dessutom efter att få åka hem. Vilken bra vecka det här kommer att bli!

00:36

Det värsta med att vara bakis är inte att du mår dåligt, utan det är att man äter så fruktansvärt mycket onyttiga saker. I stora mängder. Då vill man ha allt fett och sött på samma gång. Nej usch. Har annars bara varit hemma idag. Nu har jag fastnat framför tv-programmet Så mycket bättre. Han är charmig den där Tomas Ledin.

29 oktober

Det är en trött tjej som sitter här idag.. Jag började gårdagskvällen med Daniel och Karin, vi satt hemma hos mig och drack lite vin. Mötte sen upp Andrea och Oskar, för att gå på festen hemma hos Marie. Det var trevligt! Vi traskade vidare till Push, där vi dansade och hade det riktigt skoj! På hemvägen var mina fötter helt slut, så jag var tvungen att gå sista biten i strumporna. Jag låg i sängen runt 05-tiden, och idag är jag helt utslagen.

Frukost: Coca cola.

20:03


Höst i Riga

Det är ändå rätt mysigt att kylan börjar komma, och alla färger.. Idag fick jag äntligen ha mössa på mig, finns väl inget härligare.


28 oktober

Efter dagens prov så tog jag bussen till Stockmann, brände pengar på schampoon och annat som kanske kan ge mitt hår ny levnadsglädje. Fick sen tag i en klipptid på samma gång, så då fick jag det gjort också. Dock blev jag inte alls nöjd, hon slutade liksom aldrig klippa. Jag tycker inte om när dom tunnar ut vid topparna, det lägger sig så dumt då. Men det blev väl lite fräschare i alla fall.. Har sen gjort massa andra ärenden, och har nu sorterat upp alla papper som ligger överallt, samt gjort en storstädning här hemma. Både disken och dammet blir det bara mera och mera av när tiden inte riktigt räcker till.

Snart är det fredag kväll..

27 oktober

Embryologi, lettiska och en väldans massa microbiologi har varit dagens innehåll. Imorrn vid den här tiden, då kan jag låtsas för en stund att jag inte har någonting att läsa, samt vara smålullig på rödvid tillsammans med Daniel. Vi ska nog på ett kalas på kvällen. Den här helgen är så efterlängtad som den bara kan bli!

23:08


26 oktober

Dagen började med ett fysiologi colloquium och forsatte med ett test i microbiologi.. Testet i genetik blev uppskjutet tills nästa vecka, så då blir det dubbelt upp då istället. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Just nu så är det på tok för mycket att göra, jämfört med vad som är rimligt att hinna med. Det ska väl såklart gå bra, men det är tungt! Vi försöker ändå hinna med några pauser däremellan som innebär nått annat än att läsa. Det måste man ta sig tid till..

Nu är det åter till microbiologin, colloquium i det på fredag.

Live it, don't dream it

Ooops, efter att ha haft rätt bra fart på studierna så dalade det visst ut såhär på kvällskvisten.. Tog ett glas rosé med Laila och Andrea på Sweet day café. Det var sådan fin och härlig stämning där idag, massa ljus var tända och pumpor var urgröpta inför Halloween.

24 oktober

Har nyss ätit mig hög på socker, och fortsätter studierna med förhoppningsvis ny energi. ( för att någon minut senare bli dödstrött.. )


Tjejsnack

Kom alldeles nyss hem från en supermysig tjejkväll hemma hos Laila och Andrea. Vi har druckit lite mousserande vin och bara pratat strunt i flera timmar. Den behövde vi!

Den här terminen har jag försökt att umgås lite mera och bara ha det allmänt bra och roligt, istället för att bara fokusera på plugget exakt hela tiden. Ge lite mera faan, som Laila skulle sagt.. Så det gör jag, och tycker att jag har det alldeles förträffligt bra. Fast imorrn måste jag ta mig i kragen och läsa lite.


21 oktober

Vi fick titta på våra odlingar från förra veckan i microbiologin idag.. Mitt vatten hade en hel del obehagliga saker i sig, likaså mina fingrar. Blä, det är tur att man inte kan se dem mer än i mikroskopen. Jag åkte och tränade efter skolan, har sen dess bara varit hemma. Pluggat fysiologi och donat på. Imorrn har läraren i microbiologin varit så snäll att han lovat oss att  vara på skolan, så att vi kan öva på slides inför colloquiet nästa vecka. Inte varje dag man är på universitet en lördag morgon.

Har precis bokat biljetter till Sanna, som ska komma hit på sitt novemberlov. Det ska bli jättemysigt! Jag gör sen sällskap med henne hem till Sverige i fyra dagar. Det blir en perfekt paus!

19 oktober

Började skoldagen med fysiologi, där vi idag fick ta blodprov i fingret på varandra för att sedan ta reda på våra blodgrupper. Det var kul! Jag är A+. Dagen rullade vidare med föreläsning, och avslutades med genetik, där det var min tur att ha presentation om en sjukdom. Det gick väl bra tror jag, skönt att ha det avklarat. Åt på Burgas med Laila och Andrea innan vi drog hem.

Imorrn är det embryologi hela förmiddagen, och lettiska. Veckorna går så sjukt fort. Om jag klarar alla test och colloquium som är nästa vecka, så måste det firas. Vi har tre colloquium ( delterminsprov ) och ett test. Den här helgen kommer jag att isolera mig.

18 oktober

Trött! Det är inte med kvicka steg som man kliver upp ur sängen.. Var och tränade igår, sen satt jag uppe hela kvällen och gjorde klart labbar i fysiologi, som måste vara färdiga till colloquiet nästa vecka. Idag är det biokemi och lettiska som står på schemat. Nyss kastat i mig lite flingor, så nu är det strax dags att dra sig i väg.

17:56


15:06

Dagens plugg-miljö.. Soffan.


Lycka!

JAG KLARADE DET DÄR FÖRBANNADE GENETIK PROVET!

Vilken lättnad!

Hade jag bommat det provet mitt i allt annat som byggs upp just nu så hade jag gått in i väggen. Jag har ändå ganska hög stressfaktor. Tack och lov!

15 oktober

Gårdagskvällen tillbringades med vin och några försök till läsning. Daniel kom förbi och drack några glas med mig, det var väldigt trevligt.

Den här dagen har varit bra, har pluggat i perioder. Läste först hela förmiddagen, sen mötte jag upp Laila och Andrea ( och Boss så klart ) på Yoyo's för lite yogurt glass. Ganska så mycket kanske.. Några snabba turer i skoaffärer, och sen blev det hem till plugget. Åter vid 20-tiden möttes vi igen, samt Karin och Marte Stine för lite middag på Vairak Saules. Dom har rätt bra wok där!

15:58

Det är ju faktiskt fredag..


14 oktober

Freeeeedag! Microbiologin idag var intressant! Vi gjorde en massa olika odlingar som vi ska kika på nästa vecka, och se vad vi hittar för bakterier. Testade våra fingrar, håret, luften i rummet och från en hostning. Eftersom att man vanligtvis inte dricker kranvattnet här så köper vi ju alla på flaska/dunk. Så vi fick order om att ta med oss vårat "favoritvatten", en oöppnad flaska och göra ett test på det. Enligt läraren så brukar det dyka upp en massa roliga saker där.. Det blir spännande.

Åkte och tränade efter skolan, för att sen träffa Laila och Andrea på Muffins and More. Bränna kalorier, för att sen stoppa i sig nya. Alldeles som det ska! Köpte en treliters vindunk, så man slipper öppna en hel flaska bara för att ta sig ett glas... Blir en bra plugghelg det här.

13 oktober

Blev väldigt glad idag när jag såg att Rimi sålde Ica's variant av Magnum-glassarna! Det är rätt kul, för dom har väldigt mycket av Ica's matvaror här, speciellt den ekologiska delen. Så en del saker behöver man inte sakna.


12 oktober

Efter en väldigt krävande dag så tyckte jag, Andrea och Laila att vi var värda ett glas rött. Och pizza. Och efterrätt i form av Tiramisu för min del. Det var ett italienskt ställe som jag aldrig ätit på tidigare, med mysig atmosfär och bra mat.





11 oktober

Just nu händer det inte så mycket utöver det vanliga.. Det är väldig mycket plugg, och däremellan klämmer jag in lite träning. Helt plötsligt har jag börjat tycka att det är kul att gå på gym. Kan inte bli bättre! Jag avslutar som vanligt dagen med ett avsnitt Halv åtta hos mig. Imorrn har vi colloquium i genetik, samt ett test i fysiologi.

8 oktober

Sitter här i min onepiece och myser, började dagen med genetik och ska nu övergå till fysiologi. Det blir mest bara plugg idag skulle jag tro.. Ska i väg och träna på Cityfitness med Daniel ikväll. Jag var faktiskt där igår kväll med, skönt. Det är väldigt behövligt, efter att ha suttit på rumpan hela dagen. Ska försöka prioritera det lite mera än vad jag gjort hittills, man mår ju så mycket bättre.


What a surprise!

Jag var bjuden på en liten tjejträff hemma hos Laila och Andrea ikväll, tillsammans med Marte Stine och Hanna. Det skulle bli trevligt tyckte jag, och gick dit til 19-tiden. När jag plingar på dörren så öppnar ett skönsjungandes gäng brudar i partyhattar, med tårta och levande ljus. Gissa om jag blev förvånad, och glatt överraskad! Jag fick mig en rosa prinsesskrona och presenter. Dom hade bakat tårtan och muffins! Dom bjöd på foccacia bröd dessutom. Det skålades i mousserande vin, och jag hade verkligen en jättehärlig kväll! Vilka fina tjejer jag har!


4 oktober

Jag är tillbaka på lettisk mark igen, och det känns helt okej. Varit ganska trött hela dagen, så nu blir det tidig kväll.

Ihelgen fick jag plåga pappa riktigt ordentligt förresten, jag fick nämligen ta mitt livs första venprov! Mamma hade ordnat med grejer, och pappa var snäll och framförallt modig som ställde upp som nåldyna. Men det gick bra! Det var roligt! Inga brustna blodkärl eller blåa armveck.

Twitter

För de kortare funderingarna..


09:54

Morgon-promenad med Nanoq och Sara.


Tårtkalas


3 oktober

Jag har haft en perfekt helg hemma, och idag är det dags att åka tillbaka till Riga igen. Under dessa dagar har jag bland annat;

- lagat god mat
- haft myskvällar
- ätit tårta tre dagar i rad
- bjudit hem ett gäng på fika
- fyllt 24 år och firat det med de bästa
- åkt fyrhjuling ut till Ryflovallen och andats friskluft


1 oktober

Jag hann med tåget igår, så allting gick bara bra. Nicke och jag lagade mat och tillbringade kvällen hemma. Idag blev jag bjuden på en väldigt mysig födelsedagsfrukost!