Finbesök.

Igår kom min Hedetjej Emma till mig, vi lagade en god sallad och satt mest och pratade. Tittade på lite kort och drömde oss tillbaka till tågluffen. Jag vill i väg på en ny resa! Nu! Det var i alla fall kul att ha henne här för en stund.


Här på en båt i Bled, Slovenien.

Rättvik

Nicke och hans familj är i Rättvik varje år, då det är Classic Car Week. Jag har alltid följt med, och för varje år har det blivit kortare tid jag stannat. Bilar, krom och burn out's är något som inte rör mig i ryggen över huvudtaget. Så därför tycker jag heller inte att det är så speciellt kul, så i år blev jag bara kvar en natt. Visst, det är alltid trevligt att komma i väg, men lite segt när det mesta kretsar kring bilar i en heeeel vecka. Det där är Nickes grej, och den överlåter jag helt till honom. Det är viktigt att ha sina egna intressen på varsitt håll.


Östersund.

Jag tillbringade helgen i Östersund tillsammans med Sandra, Malin och Emma. Det var inte en dag för tidigt, då det var på tok för länge sedan. På fredagen så lagade vi tacos och drack vin, pratade om allt som hänt sen sist. Trängdes på tre i Emmas säng, och det gick ju det med. Emma själv sov på soffan.

På lördagen gick jag på stan med Sandra, innan de resterande tjejerna hade slutat jobba. Sedan handlades det ingredienser till drinken Mojito, och kvalitén på dem varierade under kvällens gång. Beställde hem pizza och sallad, sedan sattes festen igång. Senare åkte vi ner till krogstråket, och där var det massor av folk. Vi dansade mest inne på Marité, innan kvällen avslutades med kebab och hemgång.  På söndagen var jag tvungen att åka sjubussen, för att sen kunna ta mig vidare hem till Härdal, och då var jag inte speciellt pigg.


Fika på Pause med Sandra.


Mojitos, inte alls som på krogen, men ändå.


Här dansas det; Malin, Sandra och Emma.


Malin, Emma och Sandra.


Julie och Sandra.


Emma och Malin.


Sandra, Malin och Emma.


Roliga skyltar inne på toaletten.




One week, or another.

Den här veckan har varit bra. Har gjort lite av varje; fikat på nyan med Emma, varit till Falugruva, vilket var mycket intressant. Massor av tunnlar och gångar överallt, vi hade en guide som berättade olika historier. Shoppat lite tillsammans med mamma och syster. Planerat in ett biobesök med Emma men som slutade i en filmkväll hemma, då det var slutsålt när vi kom dit. Varit till Vemdalen med Helene och tittat på kläder. Spelat bilbingo med Helene. Hälsat på en snabbis hos Helena och Thomas. Spenderat en hel del tid i Härdal. Varit på loppisar. Fikat.


Antikaffär i Falun.


Väntar på att få gå in i gruvan.


Falugruva.


Snygga kläder fick man bära.


Inne i en tunnel.


Fikapaus.

Härdalsyran, lördagen.

Samma fungerande trio, och nu även med Helene. Så fyra glada tjejer, som åt grillat och spelade spel.
Nicke och hans kompisar deltog också under kvällen. Det blev en bra yra även denna dag.


Nicke fixade grillningen - gott!


Mitt uppe i spelandet.



Lars Kristerz har skaffat ny buss, och behövde lite ström, så dom parkerade sin buss hemma hos oss.. : )


Härdalsyran, fredagen.

Kvällens trio; jag, Ida och Emma. Vi var först hemma hos mig och gjorde oss i ordning, åt thaimat på altanen. Senare plockade Nicke upp oss och vi följde med och cruisade nere på byn. Massor av folk! Sen åkte vi tillbaka och var hos mig tills det promenerades ut på området. Det är ju förflyttat till ett nytt ställe i år, nu är det på skolan i stället för på industrin. Det funkade lika bra det! Jag dansade en hel del, twist bland annat. Det måste ha varit en syn, då jag inte ens vet hur man gör. Men skoj så klart. Det åktes karusell och det var en sådan där riktigt rolig kväll. Nu väntar jag på att mina tjejer ska komma igen. Nu bjuder jag på lite bilder. 
























Fina Orrmo.


Pappa körde raggarstilen, armbågen ute.


Åkte Thunderbirden.


Kollade vattentemperaturen - kallt!


Sanna fick syn på två stora spindlar, och här är pappa i färd med att döda dem.


Har lagt på några extra lager sand, då mycket sjunkit ner och flutit bort.


Det tar sig, idag har dom börjat kakla badrummet också.


Mamma har slipat och lackat, och nu försökte vi få fast rätt låda på rätt ställe. 27 stycken!

Bakluckeloppis.

Sonja, en kompis till mamma hade en plats nere vid Folkan på byn, dit vi samlade ihop en massa grejer som vi inte har någon användning för, och visst minskade det lite. Mycket av det har varit med förut, men ingen som velat köpa. Så det som blev över idag for rakt ner i soporna. Kan ju inte ha kvar allt hur länge som helst. Det var mycket folk som var där och både sålde & köpte, kul. Vi hade en släpvagn där allt först kostade fem kr styck, det minskade ner till en krona, och sist helt gratis.


Gratis går alltid hem.


Bingo, igen.

Det är en omöjlighet, tog inte med mig potten hem igår heller.
Det var 15 000 som högsta utdelning i Härdal - ingen fick den.
Får bli Sveg imorrn igen då..


Sanna vann ingenting heller.


Långnos är lekfull.


Den årliga bykampen.

Som alla andra år så möts ett gäng byalag och tävlar mot varandra i alla möjliga konstiga grenar. Jag och Fluhr tog en pizza & en öl på Gurras innan vi gick ner och paxade en plats under taket, trodde att det skulle regna. Men nej, det var sol hela tiden! Jätte härligt! Så där var vi, sen for vi hem och drack några öl & cider innan det bar i väg på Wärdshuset. Vid tvåtiden var jag hemma igen, och det var tur att jag hade en syster som var vaken och kunde hämta mig på moppen.


Finalen - Vemhån vann!


Söta Sandra.


Släktträff.

Hemma efter en släktträff i Storåbränna, det var på Nickes pappas sida. Vi och Nickes föräldrar tog deras buss upp, för att inte behöva skynda hem. Allting var trevligt, det bjöds på exotisk planka och efterrätt, inte dumt alls. Det var en hel del folk, och inte en enda hade jag träffat förut. På hemvägen stannade vi vid en parkering strax före Östersund, då de hade några ärenden inne i stan innan hemfärd. Nu är vi tillbaka igen, ska hjälpa Nicke med att få till lite matlådor, då han far på jobb ikväll igen.


Här står den yngre generationen uppradad, där Nicke ingår - tremänningarna.


Föräldrarna fotar.


Ser kanske inte riktigt lika aptitligt ut som det var.

Bingo it is.

Jag och Helene A var på bilbingo igår, båda med tron att ta hem potten. Det är konstigt det där, alltid när jag spelar något, triss eller pilkastning [ Ida och jag testade på Svegskalaset, och bommade hela jäkla tavlan ] så tror jag alltid att jag ska vinna. Ändå händer det så sällan. Tydligen så är hoppet det sista som sviker. Självklart vann varken Helene eller jag ett öre. Jimmy och Sandra sällskapade oss en stund med, lika dåliga vinnare. Ida och Ida kom och åt av Helenes paj, som hon bakat bingon till ära. Bullar, kaffe och saft fanns också. Sandra gjorde ett reportage om ungdomar som spelar bilbingo, och nu vet jag att det inte är det lättaste att lyssna på Sandras frågor samtidigt som man ska höra utroparens siffror, samt hitta dem på brickan.


8 juli


Nicke och Ragge en solig dag.


Ost & kex i Orrmo; inviger mammas nya kristallkrona.


Stugan börjar ta form.


Piffen värmer sig på motorhuven.

Kalaset!

Vi hade en väldigt bra kväll, med grillning och utgång.










1 juli

Ska i väg och jobba natt, är trött redan nu och det är fjorton timmar kvar tills jag får lägga mig i sängen.
Det kommer att bli världens längsta natt.