Bara en liten fest

Idag har jag upplevt mitt livs längsta dag. Helt allvarligt. Jobbade 11- 20, och sekunderna var eviga. Jag var olidligt nära att dra ihop en lögn imorse om att jag hade magsjuka eller något, men samvetet tog över. Jag hade ju bara ont i halsen. Så jag tog mig i kragen och tog dagen i min famn. Snabbmat från Knuten, sminkning & ombyte innan jag och Nicke for hem till Helene och Jonny där de flesta väntade. Jag hade lyxat till det med att köpa Bacardi Apple istället för nått annat sliskigt. Blandade det med sockerdricka och lime.. och sugrör förstås, för känslan ; ) Resten av gänget gick ut på Folkan ikväll, jag kände helt enkelt inte för det pga en massa anledningar. Jag beslöt mig för att gå efter vad jag ville, istället för vad jag borde.

63381-430
Ida

63381-429
Sandra & jag

Pappa är på sjukhuset i Östersund nu, man ska ta reda på vad det är för fel på honom. Mamma gav honom dropp igår eftersom att han har haft feber i fyra fem dagar nu, kräkts och varit allmänt dålig. Så det är något sorts virus, och det gör mig orolig, och tror så klart att det är riktigt allvarligt. Fast att jag vet att det inte behöver inte vara så. [ med tanke på hur många ggr jag har haft hjärntumör de senaste åren ] I alla fall så kan det vara harpest han har, det kan man få när man jobbar med gamla hus, virken osv. Får veta imorrn bitti. Det får mina mage att värka.

Varning; Virus

Jag och Sandra hade en fotokväll igår, kopierade de bilderna den andre inte hade osv. Det är galet hur mycket foton man har från alla fester och andra händelser. Riktigt skönt att ha. Blir snart ett nytt ivägskick med bilder från Hawaii, vill ju ha dem i papper. Mera äkta då. Ska göra ett stort album med foton, flygbiljetter och allt annat som man samlade på sig. Men hur ska man kunna välja vilka bilder?

De senaste två nätterna har jag tillbringat i lastbilen då Nicke jobbat, man sover som en gud.

Måste säga att jag har medlidande för pappa som har legat i fyra dagar nu, inget litet virus som han dragit på sig. Jag vill inte bli dålig till nyår, så jag har inte varit hemma så mycket. Men han har börjat piggna på sig nu, så jag ska göra en chansning och åka till Härdal ikväll.

Skulle ha varit på arbetsförmedlingen idag men hon jag skulle ha mötet med hade insjuknat hon med. Så det var ju typiskt. Alla bara spyr & har sig nu. Håller tummarna på att jag klarar mig.

Juldagen

Alla vi tjejer i gänget bidrog med en ingrediens att göra drinkar med; jag tog med Creme de cacao och 4 liter apelsinjuice. Tillsammans hade vi en hel bar, och vi hade vår bartender Soffa. Kunde ju inte bli bättre! Vi samlades hemma hos Wågers & drack alla möjliga goda drinkar. Folkantalet ökade och till slut var hela köket proppat med människor, men roligt var det! Soffa fick också agera taxi och körde oss ner till Folkan, där det var ännu mera folk. Svårt att ta sig fram till baren, nästan omöjligt. Tog ett par snurrar på dansgolvet. Något av kvällens bästa var att jag fick återse min älskade Emma, som kommit hem från Thailand. Tur att Hede är så nära.

Skyndade till Statoil innan kön blev för lång då klockan närmade sig halv två, en mosmeny & en snålskjuts senare var vi hemma på Nilsvallen.

Startade denna morgon med toast & cola, slöat mest hela dagen. Det råder magsjuka i familjen så jag håller avstånd. Lagat tacos och kollat på film under eftermiddagen, och tror det blir en sväng i lastbilen inatt.

63381-423
Skål!

63381-425
Soffa shakar!

63381-427
Helene.

63381-426
Cattis.

63381-428
Sandra och jag.

63381-424
Helene med en färgglad drink!

63381-422
Ida


Julaftonen

Vaknade hemma i sängen helt uttorkad och utmattad av att ha sovit med min värmemadrass på max - stekhett. Vaknade flera ggr på natten och tänkte att jag inte orkade stänga av den. Efter ett par glas vatten senare mådde jag prima igen. Åkte till kyrkan runt halv elva med mamma, sanna och morfar. Kikade på julspelet som aldrig ville ta slut, men tjejerna kunde sjunga. Var till mormorsgrav innan vi for hem och började förbereda julmaten. Kikade på Kalle & drack julcider med glitter i. När vi alla var samlade så dukades jultallrikarna och glasen fram och det var dags för maten. Det tråkiga är att man blir så mätt fort, men man äter ändå tills man mår illa. Dessutom ska man äta det hela veckan därpå också.
 
Sedan var det julklappsöppning, och jag blev supernöjd med det jag fick. En riktig digital systemkamera med objektiv och allt! Fast jag får beställa den själv, men de betalar. Äntligen kan jag börja fota som folk. Pengar, cdskiva, bok, linnen, dvdfilm, godis, ljus och grejer fanns i de andra paketen. Men det roligaste av allt var att presenterna man själv gav var omtyckta. Sedan mystes det bara med dooleys och choklad. Nicke kom då allt lugnat sig, och vi bytte våra paket. En bra dag & kväll!

63381-413
I Härdal kommer tomten i en amerikanare ; )

63381-421
Paket paket paket..

63381-420
Farmor i sin lei från Hawaii.

63381-418
Lika som bär? Nja. Faster och pappa.

63381-417
Mamma & Sanna

63381-416
Sanna i sin nya outfit.

63381-415
Ja, det är min nittio åriga farfar i Sannas skämtglasögon.

63381-414
En gudfar som tagit sig ett par öl, haha.

63381-419
Nicke.

Sanna tipsar

Har precis kommit ut ur tvn, har tokglott på Sunes Jul nu i fyra timmar utan pauser. I love it. Den är så bra bra bra. Syrran har legat och väntat på att klockan ska bli tolv hela tiden, letat efter trötthet men inte då. Hon tyckte att det skulle bli fortare julafton då. Hon väntar fortfarande. Jag känner mig ovanligt pigg ikväll jag med, slumrade inte ens till i soffan.

Jag ska bjuda med mig morfar imorrn på julspelet i kyrkan. Ska ta & umgås med han mera, han behöver det mer än någon annan.

Sanna kom med dagens tips, dra för alla persienner där hemma så ser ni inte våren som är där ute. Hon tycker vi ska göra det. Julstämningen inne i huset är ju precis som vanligt. Mammas alla tusen tomtar, alla ljusen som brinner nästan hela tiden och allt annat pynt. Granen står där den ska, och paketen vilar under. Katterna har svårt att hålla sig där ifrån, den ena sväljer snörena hela och den andra klättrar upp till toppen. Sanna jagar dem med vattenflaskan, och jag tror att det funkar.

En kväll i Orrmo

Stugan i Orrmo börjar växa, och det kommer att bli toppen när den väl är klar. Var i alla fall där och såg till så att allt var som det skulle. Stranden hade frusit till is, tyvärr snölös. Sanna roade sig i alla fall med att utmana sig själv till att gå så långt ut som möjligt.

Ska åka till Sveg nu och låna Sunes Jul, vilken klassiker ; )

Alltid är jag lika besviken på att man inte har den pirriga känslan man jämt hade förr, dagen innan julafton. Man kunde knappt sitta still, för att man längtade så mycket. Nu är det mera roligt att se hur de andra reagerar över presenterna man köpt. Ett steg närmare vuxen?

63381-409
Solnedgången över Orrmosjön.

63381-412
Sanna visar hur man ska ta sig fram på det säkraste sättet på isen.

63381-411
Sanna.

63381-410


63381-408

Tjejsnack v.51

63381-407

Vecka 51

· Vem firar du jul med?
Hela familjen, farmor o farfar, morfar, faster och min gudfar.

· Vad önskar du dig i julklapp?
I år har jag inte önskat mig nått, vet inte vad jag vill ha eller behöver. Pengar är ju alltid välkommet.

· Tror du på tomten?
Nej, men självklart har jag gjort : )

· Hur ser din julafton ut hemma hos dig/i din familj?
Julaftonen är speciell hela dagen. Man är hemma och pysslar med maten och sådant, sedan trillar släkten in under förmiddagen. Klockan tre sitter vi alla bänkade framför tv'n. Dumt att bryta en härlig tradition.Sedan äter vi mat ett bra tag, då tomten alltid brukar komma med paket. [ förra året var första julen utan att tomten kom, även Sanna är för stor nu, hehe ] Sedan förflyttar vi oss till vardagsrummet och öppnat presenter tillsammans, där vi sedan spenderar resten av kvällen med chokladaskar & glögg.

· Brukar du julbaka? Om ja, vad?
Ja alltid, med mamma alltså. Bullar, lussekatter, pepparkakor, mockarutor, knäck och ischoklad.

Latest News

De senaste dagarna har jag träffat vännerna en hel del. Gick på en julkonsert bland annat, och julkänslan infann sig lite lite till. Många kunde sjunga, men när Emelie satte igång höll huden på att krypa av mig, hon tog över hela showen. Vilken röst. Önskar att jag med hade den egenskapen, jag har aldrig varit den som sjungit bland folk. Föredrar att göra det i duschen där det också låter som allra bäst ; )

Blev en snabb sväng till Mora med. Jonny kom hem från Frankrike, så jag, Sandra, Ida och Jens åkte dit. Det hela slutade med att Sandra öl-sällskapade med Jens och Ida sov skönt i baksätet, så jag körde både dit och hem. Men det var en trevlig tripp!

Igår for jag raka vägen hem till Härdal, satt mest vid köksbordet hela kvällen och diskuterade. När det var dags att se på film så var det visst någon som slocknade ganska fort. Jag vaknade sen klockan fyra av ren panik, hade inte en blekaste om vart jag befann mig. De hade tappert försökt väcka mig och syrran igår kväll, men inget gensvar. Sanna låg kvar tills imorse, medan jag pallrade mig upp och sov de sista timmarna i sängen. Det är härligt att somna i soffan, men inte att tillbringa hela natten där.

Idag bär det av till Mora med hela patrasket, julmat & julklappar ska inhandlas.

Dreams


Drömmer jätte mycket nu förtiden, och för det mesta så minns jag dem ganska tydligt när jag vaknar. Så det är jobbigt när man vaknar upp och precis varit någon annanstans, men kan inte få någon bild av det. Känns bara förvirrat. Jag gillar att drömma, det kan bli så knasigt. Man får ju chansen att göra och vara med om saker som man annars inte kan. En häftig grej.

Uppe med tuppen idag med. Nicke ska åka långvända till Västerås idag, och jag nekade att följa med. Det är mysigt att åka, men inte lika skoj när han ska lasta och jag blir själv i flera timmar. Längre än vanligt den här dagen. Vanligtvis brukar jag följa med in, fast det är så enormt kallt där. Som ett gigantiskt kylskåp. Det bästa av allt är att maten där är riktigt god, det är en restaurang som alla arbetare går till. En av anledningarna till att jag följer ; )

Ska åka till Härdal alldeles strax och bara vara hemma, kanske skulle ha bakat något.

Så det kan vara

Jobbade fem timmar igår innan vi var ett gäng som samlades hemma hos Fluhr. Stämningen var skön, lugn och bara allmänt bra. Hängde i soffan större delen av kvällen. Drack några cider, men de var alldeles för söta för att njutas av. Föredrar vin nu förtiden. Det diskuterades allt från att Bush var den som planerat hela elfte september, till att det var Eddie Meduzas mamma som skrev hans låttexter. Det var luciabandy ute på Sveg men jag har inte tålamod till att stirra på en boll som far runt. Jag är inte sportintresserad på det sättet, inte alls. Så det längsta vi kom till var Statoil, korv så klart.

Jag och Nicke satte upp lampor i granen ute idag, den är både vind och sned och ojämn men det syns nog mindre när det är mörkt. Själva granen ser ju bra ut. Resten av dagen har vi tillbringat i Härdal, promenerade en timma bland annat. Woho.

Min gudfar sitter här intill nu och håller på att ordna Villervalle i Söderhavet, en klassiker. Någon som minns den?

Livet i musik

Jag gillar inte musik - jag älskar det. Det är något av det allra bästa som finns. Jag är så gott som beroende av det, tycker inte om tystnad. I bilen, på promenaden, på morgonen eller på natten. Musik kan få mig att må så mycket bättre, det för fram tankarna & minnen. Ibland bra & ibland dåligt. Jag relaterar dagar och händelser i mitt liv till sånger och toner. Jag är dessutom en periodare, kan inte säga att jag har ett favoritband. Det varierar hela tiden. Jag kan för tillfället inte lyssna på sorgliga, lugna låtar som har texter om kärlek och död. Tankar på mormor kommer upp på en gång och jag måste stänga av. Saknar henne så att det gör ont. Efter att hon somnade in har jag blivit så enormt rädd för att folk i min närhet ska vara med om en olycka eller något annat som kan ta dem ifrån mig. Likaså är jag rädd för att dö. Det är först nu som jag har insett att man faktiskt inte lever för evigt, att det är ett slut som väntar på oss alla. När det sedan kommer är något jag inte ens vill fundera på.

Det jag ville komma fram till var att jag tröttnat på all musik som jag hört tusentals gånger, men har ändå inte kunnat hitta någon ny. Läste då i Cosmopolitan om en sida som hittar musik åt dig. Så jag testade. Man får skriva in en artist som man gillar, sedan söker sidan upp liknande artister som påminner om den nu nämnde. Och utbudet är enormt! Funkar jätte bra, nu har jag en massa nytt att lyssna på.
Prova själv!


Så såg vi ut i onsdags

63381-393
Soffa & Helene

63381-392
Emma tycks ha svårt att välja? : )

63381-391
Söta Soffa.

63381-389
Jag, Soffa och Helene.

63381-388
Jag.

Ett simmande luciatåg

Jag vill inte säga att jag är lat när det kommer till att jobba, jag väljer bara mina arbetsdagar med omsorg & känsla. Då jag skrev upp mig några dagar på Ica så var jag noga med att inte jobba två dagar i sträck. Inte för att jag har något emot det, men jag vill vänta tills efter nyår. Vill ta det lugnt en stund till. Nej jag är inte alls lat. Var in på Arbetsförmedlingen och insåg att utbudet här är minimalt, finns inget som jag känner att jag vill göra. Sykes var typ det enda, men data support vet jag inte om jag skulle trivas på. Men det är ju i alla fall pengar. Jag antar att jag inte kan vara så kräsen om jag vill resa & göra saker. Så jag ska fundera lite.

Under de här senaste dagarna har jag mest umgåtts med vännerna, familjen och Nicke. Bakat pepparkakor osv. Tittade på luciatåget i Härdal där syrran var med. Det är en speciell tradition där, man lussar i bassängen. Det hela avslutas med att man simmar med hela utstyrseln. Jag minns att jag tappade det elektriska ljuset i vattnet då det var jag som gick i 5-6:an. 

Igår var det fest, jag hade jätte skoj. Gick vidare på Mysen efteråt, där det inte var lika roligt. Man ska alltid stanna kvar på förfesterna. Det är där det är som trevligast. Musiken var dålig, och inte alls så mycket folk. Klockan ett gav jag upp och hoppade in i lastbilen med Nicke. Somnade och vaknade många mil senare. Fikade med Ida idag, alltid lika skönt. Bilder från gårdagen kommer lite senare.

Julmarknad

I fredags hade jag & Nicke en liten inflyttningsfest i huset. Lite sen kanske, men skoj var det i alla fall. Det var skoj, hade mitt vin på dunk. Soffa som nyss tagit körkort fick agera chaufför och köra i omgångar till Mysen. Väl där var det inte länge innan de stängde, men hann med en dans.

Igår åkte jag till Östersund med mamma & syrran på Jamtli julmarknad. Det var riktigt mysigt, dock hade det varit bättre med lite snö men man fick ändå lite julkänsla. Gick runt och kikade, det var större än jag trodde. De sålde en massa lokala saker, hemgjorda prylar och annat som kreativa människor hade gjort. Skulle också vilja vara lagd åt den sidan, tycker om att pyssla men skulle vilja ha lite mera fantasi. Gjorde stan en snabbis, köpte en stickad tröja och ett diadem. Sov större delen av kvällen, och var  uppe onödigt tidigt. Kan fan inte vända på dygnet, trodde aldrig att det skulle vara så svårt.

Jobbade hela fyra timmar på Ica idag, lättsamt och skönt, man hinner aldrig bli less under den korta tiden. Nicke lagade middag åt mig och Ida, något som han kallade för "sotarspagetthi". Sedan var vi fem tjejer som gick på bio, Djävulen bär Prada. Tredje gången gillt? Lika bra den här gången i alla fall.

Tände det andra ljuset idag, och vart fan är snön?

63381-387
Djupa diskussioner.

63381-386
Sandra ser glad ut :)

Borta bra, hemma bäst

Sweden - nu är jag hemma, anlände i måndags. Resan hem gick bra, olidligt lång. Sammanlagt 18 timmar i luften, samt 5 timmar i New York på flygplatsen. Under sista turen så satt jag dock som en stel pinne. Då vi var på väg ut på banan så slocknade hela planet & motorerna dog. Härlig början, tänkte jag. Den kom snabbt tillbaka, och personalen förklarade bara med orden "strömmen råkade visst försvinna ". Nähä? Kunde så se hela scenariot framför mig, hur planet dör och störtar ner i havet. Fel hade jag som tur var :) Nicke hämtade mig på Arlanda, enormt skönt att ses igen. Åkte mot Uppsala, hade bokat ett hotellrum på Scandic där. Ville komma in i den svenska tiden innan jag fortsatte hemåt. Fikade på IKEA , åt middag ute och hade en allmänt bra dag. Upptäckte att en av mina väskor hade blivit manuellt genomgådd, pga något som såg misstänkt ut. Låset var avklippt & ett meddelande låg i den. Mera lappar till scrapbooken.

Jätte härligt att få träffa hela familjen, kommer att ta veckor innan man hunnit gå igenom alla bilder & saker. Har redan fått en massa mail av folket där nere, så kontakten kommer nog att fungera bra. Träffade några av mina tjejer igår med, och det känns alltid som om man träffades för några dagar sen. Precis som vanligt.

Jag har problem med att vara pigg & trött på rätt sida av dygnet. Samma dag som jag kom så sov jag två timmar på dagen på hotellet. Gick sen och la mig runt åtta tiden igen. Vaknade vid tolv men somnade igen och var klarvaken klockan tre. Tittade i taket i tre timmar innan jag sov ett par timmar till. Är fortfarande trött runt åttatiden på kvällen, och vaknar halv sex. Nicke är fortfarande i sängen, och jag har snart varit vaken i två timmar. Segt.

Ensam med resefeber

Okey, nu sitter jag ensam i det här huset, bortsett från två hundar som slösover i soffan. Lucy har åkt, nu känns det verkligen att jag är på väg hem. Ingen här! Så här tyst & lugnt har det inte varit på länge länge. Jag erkänner att det var trevligare innan ändå.. Den här dagen som varit så långt borta är nu imorgon. 90 dagar avklarade på Hawaii.

Väskorna är packade, bara det sista ska ner. Har stylat dem med klistermärken och guldtråd från Mary Jeans pysselförråd. De är så "vanliga", den ena är svart och den andra röd, så jag vill inte att någon ska råka ta min, eller att jag inte känner igen den : ) Paranoid. Städat och torkat alla lådor, sängkläderna är i tvättmaskinen. Eva ringde mig idag och sa att hon var fast på flygplatsen i Chicago pga snöstorm, så hon kommer inte fram förrän inatt. Så jag kollade min flight för säkerhetsskull, och där stod det att den skulle vara 220 min försenat till New York. Och på ett annat ställe stod det att det inte var några ändringar. De sa på vädernyheterna att stormen skulle lugna sig tills imorrn. Det är ett riktigt oväder upp mot det hållet nu. Håller tummarna.

Ja jag har nog lite resefeber. Har tappat den här ivriga, pirriga och lyckliga känslan man alltid hade förut när man skulle ut och flyga. Jag ville alltid sitta vid fönstret, och helst bredvid pappa. [ så är jag fortfarande : ) ] Trygghet. Väntade & väntade på maten eftersom att man tyckte det var så roligt med alla de små skålarna. [ maten är fortfarande höjdpunkten, hehe ] Men det ska nog gå bra, när man väl är uppe i luften.

Imorrn kommer jag förmodligen att vakna tidigt, som alla andra dagar. Runt sex, sju. Ska då ta hand om allt här i huset, sista putsen innan jag ska åka och möta Sally. Vi ska gå på en marknad tillsammans. Kristenh & John kommer och säger hej då imorrn någon gång.


Förberedd!

Det börjar närma sig.. Nu har jag packat det mesta, nu är jag redo att åka hem :) Känns så skönt. Nu har jag fått nog av det tropiska, hem till kalla Sverige! Igår var en lugn dag, var här hemma vid poolen. Bara tagit det lugnt. Lagade mat tillsammans med Kristenh & Lucy.. Ingen speciell dag.

Idag blir det solen och poolen, för ovanlighetens skull. Ska ut på lunch runt tolvtiden, sen är det dags att vinka av Lucy med.. Riktigt tråkigt. Sedan tror jag att jag hinner träffa Eva med som anländer från Sverige idag! Hon kommer med alla presenterna.