28/2

Har suttit och filosoferat med kineserna vid köksbordet i flera timmar nu. Det är så roligt, för det finns verkligen inget ont i dessa två människor. Godhjärtade rakt igenom. Pratade om resor, ställen i Kina som fick mig att vilja packa resan och fara på en gång. Skillnader mellan studier och familjesituationer mellan våra länder.

Dom sa att dom inte vågar laga vilket mat som helst när jag är här, ifall jag skulle tycka att det luktade illa. I går när jag kom hem så hade dom gjort något med chili, luften gick knappt att få ner i lungorna, men sådant säger man ju inte. Men idag berättade dom att det hade blivit lite för mycket krydda, så att inte ens dom själva kunde vara i köket. Dom hade hört att jag hostat. Jag var tvungen att öppna balkongdörren också. Så dom tyckte att det var lite genant, för dom har precis lärt sig laga mat. Jag sa i alla fall att dom får laga vad dom vill, vädra går ju alltid. Vi skulle laga något tillsammans någon dag.

Bland turisterna.

Under söndagen så inandades det en massa frisk luft.
Med tanke på sportlovsveckorna som är i full gång, så var vi inte ensamma.




Lilla-syster.




Jag


Snöyran

I lördags var det Snöyra i Härdal. Två killar var där och hoppade med sina skotrar, dom var duktiga men lite enformiga. Byn ökade i alla fall sitt invånarantal för en stund, och trevligt var ju det. Senare under kvällen åkte jag till Västanå och umgicks med Sandra och Jennie, samt deras pojkvänner. Nicke var med en stund han med, men åkte hem, då han skulle jobba på söndagen. Det var i alla fall roligt, Jennie fick dock ont i magen så hon fick övergå till Proviva i stället för något alkoholhaltigt. Vi andra for ner mot byn, och mellanlandade hos Hasse innan vi for till Wärdshuset. Väl där så var det kö! Det är inte alla dagar man får köa i Härdal innan man får gå in. Där var det i alla fall massor av folk & bra musik. En rolig lördag!


Uppe i luften var dom i alla fall.





En lite festligare Treo.


Gott med Proviva : )


Jag & Sandra


Magnus och Daniel


Hasse

22/2

Nu bär det av mot Lofsdalen - dags för ett åk i backen.

En kväll i Herrö.




20/2

Att ta sovmorgnar är något som jag är väldigt dålig på. Idag hade jag kunnat sova i evigheter, men ändå vaknar jag halv åtta och måste stiga upp genast. Ligga kvar i sängen har jag inget tålamod till. Så morgonen har spenderats med frukost framför Lyxfällan och Sjukhuset. Kör en sista repetition av biologin.

Mötet med syon igår var inget att hänga i julgrannen direkt. Hon svarade på mina frågor med sådant jag redan visste, genom att titta på dom hemsidorna som jag redan tittat på - skolornas egna hemsidor. Så, jag hade väl väntat mig att hon hade lite mera att komma med. Men så var inte fallet.

Nu är det snart helg i alla fall.


Det lugna nyårsskiftet.


Helene ligger nedbäddad med magsjukan.


Vi andra ser ganska trötta ut också.


Nicke


Läran om cellen.

Sitter och matar hjärnan med cellens metabolism, organeller, proteiner och gud vet allt. Två dagar kvar, sedan smäller det till med första tentan i Biologi B. Känner mig ganska lugn emellanåt, det är trots allt det lättaste på basåret. Ska strax i väg och röra lite på mig. Det är ungefär så dagarna ser ut, därför som jag skriver så sällan. Ska försöka komma med roligare saker.

Har bokat ett möte med en syokonsulent på skolan i morgon. Har tittat en hel del på skolor i Norge, men förstår mig däremot inte så mycket på deras betygssystem. Man får poäng för att man har en viss ålder, för vissa kurser osv. Annars så är Umeå en stad jag gärna skulle vilja studera i. Så jag hoppas på att hon kan ge mig några tips och knep.

18/2




Cykeln upphittad, låst.

Ni minns att jag berättade om min stulna cykel. Idag när jag gick ut från skolan så slängde jag ett öga på ett av alla cykelställ som finns där utanför. Då ser jag att där står ju min cykel. Fastlåst i en annans cykels bakhjul. Då är frågan; har någon snott min cykel och slösat ett lås för att djävlas med någon annan och låst fast den i den. För den andra cykeln är det inga fel på. Eller; har någon helt enkelt snott den för att ta den till skolan varje dag, och delar cykellås med sin kompis. I sådan fall, är man inte en ganska korkad cykeltjuv om man parkerar den precis utanför skolans ingång? Hoppas att jag får syn på ägaren, så ska jag fråga vart dom hittat den där tjusiga cykeln någonstans.

Bildbevis!
Den som ligger ner är min. Var min.


11/2

Hade sovmorgon idag. Hääärligt. Dock vaknade jag vid sju ändå, så det var bara att stiga upp. Jag är inte så speciellt förtjust i att ligga kvar & dra mig. Blir mest bara rastlös. Så nu är det bara att vänta tills klockan blir strax före tio. Har annars inte så mycket att säga just nu, hade velat lagt in lite bilder från helgen i Tännäs med sladden är så klart kvar hemma. Får bli senare.

Jag skulle kunna åka hem imorrn, har två timmars föreläsning + labb i DNA och PCR teknik på fredag mellan 13- 15 i Falun. Känner mig inte så manad till att stanna en dag till bara för det. Det brukar vara obligatorisk närvaro, har mailat läraren, så vi får se.

Två lika bär.

Mamma är i Östersund och är på kurs. Hon säger att hon köpt några sjalar, varav en är röd/vit rutig. Förstod på en gång att det var en likadan som jag köpt för några veckor sedan. Sanningen är den att jag då tänkte ge den till henne när hon fyllde år, men bestämde mig för att behålla den själv. Mor & dotter. Båda lika glada i shopping. Och sjalar.

8/2

Vilken jävla skitdag.
Åkte till Hede nu i eftermiddags och lät vår älskade katt Puffen somna in.
Han orkade inte mera.

4/2

Sitter på skolan och har precis laborerat i fysik, ska strax ha fysikföreläsning. Blir galen på det här, vi har gått i skolan i 2,5 vecka och redan kommit fem kapitel in i boken. Fruktansvärt. I morrn gör jag helg, är lediga på fredag. Så då far jag hem. Nicke & jag funderar på att fara till Tännäs och ta en mini-semester. Åka skoter om vädret är bra. Nu måste jag springa.

3/2

Nu är vi alla åter samlade igen. Båda kineserna är tillbaka från sina resor. Dom är så söta, för dom tar med sig presenter tillbaka till mig. Från den yngre Ya så fick jag ett vykort från Prag, och från den äldre Ya fick jag en påse godis. Det är smaksatt socker, som ser ut som små stenar, eller kanske träbitar. Det är charmigt.

Just nu är det samling i vardagsrummet, en massa kineser är här för att titta på den äldre Ya's saker som hon köpt med sig från Kina. Sitter & smaskar på alla möjliga saker. Dom säger att dom får hemlängtan. Tror jag det. Jag blev nyss bjuden på små karameller som yngre Ya köpte i Prag, små små bitar med fruktfigurer i. Goda. Ibland undrar jag om jag verkligen skulle vilja bo ensam under studietiden, för vissa dagar är det här toppen. Man får ju tom presenter.

Jaaa!

Nicke har hittat min kamera!
Den hade hamnat under sätet i Passaten.
Tack tack.

Stulen.

Förra veckan insåg jag att min cykel var borta. Först var jag tvungen att tänka en lång stund, tveksam över en eventuell minnesförlust och glömt att jag tagit cykeln på skolan. Men sedan kom jag ihåg att det inte var möjligt, då låset inte gick att få upp. Det var tur att det var en skrotcykel jag hade stående där. Varje dag har jag tänkt att den plötsligt ska stå där igen, som om någon kanske bara lånat den. Men det ser inte så ut. Jag måste hitta mig ett nytt skrälle.

Helgen:

Pupkväll på Wärdshuset i Härdal - jag var nykter & körde. 

Varit på förhandsvisning av kläder hos Helena P, som hon ska sälja vid sin salong. 
Jätte trevligt. En tröja rikare.

Firat mammas födelsedag med tårta & middag.