28 april

Just nu sitter jag på flygplatsen och väntar på att klockan ska gå lite snabbare. Det är nästan alldeles tomt på folk.. Idag hade vi två lektioner, på en lördag, eftersom att vi har en ledig dag nu på måndag, så då fick vi jobba in den idag istället. De senaste dagarna har varit bra annars. Skrev colloquiet igår, får veta resultatet i eftermiddag. Får hoppas att det gick som det skulle.. Efter det så lunchade jag först med Andrea på Dada's och blev sittande i flera timmar, supermysigt. Mötte sen upp Maija på eftermiddagen för en middag på K.I.D. Efter det så mötte jag upp Daniel, vi gick in till gamla stan och tog ett oar öl. Eftersom tiden gick så blev vi bara fler och fler, och blev kvar där resten av kvällen.

24 april

Tisdag. Inte så mycket att säga tror jag.. Det har varit en jättefin dag, promenerade hem och har sen dess läst microbiologi.

Jag gjorde ju ett försök med twitter, men det funkade inte så bra för mig, det blev inte så mycket skrivet. Kändes lite som tårta på tårta när jag har bloggen också. Så jag testar Instagram istället, då det verkar vara mycket roligare! Ni hittar mig som phammarberg.


22 april

Allting som jag läser just nu funkar alldeles utmärkt som sömnmedel tydligen. Jag förstår inte varför jag är så seg.. Njursjukdomar innebar en hel hög med nya ord och beskrivelser, så det har tagit hela dagens totala energi.

Det har regnat, åskat och blixtrat idag.. Jag och Daniel lyckades hitta en lucka då vädret höll uppe, så vi körde en promenad där. Sen har jag fördrivit tiden med ett bad och trist microbiologi. Jag tror jag behöver en paus från böckerna just nu. På lördag, då drar jag!

23:42

Nu har jag suttit här ett tag och försökt skriva ett inlägg om vänner, då det slog mig ikväll att jag är jävligt lyckligt lottad. Men hur jag än vänder och vrider på det så blir det lite för patetiskt och för puttinuttigt. Det jag egentligen ville komma fram till var mest bara att jag är både stolt & glad över att ha så många bra människor runtomkring mig. Alla dessa människor som har kommit och tagit en sådan stor del av mitt liv under de senaste 2,5 åren. Sen alla där hemma, som helt enkelt bara finns där, man behöver inte ens fundera på det. Jag leker ibland med tanken på hur jag skulle vara och vart jag skulle befinna mig om jag inte valt att flytta till Lettland, vad mycket jag hade gått miste om. Nu börjar jag tappa tråden igen, men jag tror att det jag ville säga kommit fram. Det är viktigt att påminna sig själv om hur bra man har det ibland, helt enkelt.

21 april

Ligger i sängen, har inte riktigt hasat mig upp än. Igår var en intressant dag. Våran lärare i patologisk anatomi är en jättesöt gammal dam som delvis jobbar som patolog på Gailezers sjukhus här i Riga. Hon hade lovat att vi skulle få vara med på en obduktion, och igår blev det av. Vi var ganska spända, då det var första gången för oss allihopa. Vi har ju jobbat på liknande sätt på anatomicum, men dessa var kemiskt behandlade just för att fungera som anatomisk undervisning, så det var inte riktigt samma sak. Jag var lite orolig över hur jag skulle reagera, men det gick bra. Jag ska undvika alla detaljer osv, det var helt enkelt väldigt lärorikt.

Senare på kvällen så gick jag, Daniel, Karin, Louise, Undine och Gero på en belgisk restaurang. Grymt bra! Massor av olika ölsorter och god mat. Vi råkade hamna en sväng på Mad house på vägen hem, för en shot och en drink. Så det är nu som jag borde gå upp och läsa inför microcolloguiet som vi har till veckan..

19 april

Onsdagarna och torsdagarna är väldigt sköna just nu måste jag säga, med bara en lektion per dag. Igår kväll mötte jag upp Laila och gick på en promenad i gamla stan, lyckades hitta en gata som vi aldrig gått på tidigare, samt några nya barer och restauranger som vi måste besöka. Idag var jag äntligen och toppade håret lite lite grann, och avslutade kvällen med en timmas promenad med Daniel. Nu ska det sovas!

17 april

Hur jag än försökt att hitta motivationen den här veckan, så har det inte gått.. Ingen lust alls till att läsa, utan istället så har jag gjort allt annat förutom det. Läsningen om microorganismer som orsakar svampinfektioner har gått extremt trögt. Jag är inget stort fan av microbiologi över huvudtaget som det ser ut just nu. Det kanske kommer. Annars har den här tisdagen flytit på bra, hade ett knasigt colloquium i kirurgi som inte ens borde nämnas. Mötte sen upp Daniel för lite mat på Olympia innan jag drog hem.


15 april

Herregud vilken härlig dag! Man kan ju inte sitta inne och plugga när det är så fint ute, det vore ju totalt slöseri med tid! Så jag mötte Laila och tog en lång lunch nere på Dome square, vandrade sen genom parken med en varsin glass. Nu ska jag dra vidare mot en bio tillsammans med Daniel och Karin, Titanic i 3D, en gammal klassiker i repris.

Jag hade lite effektiv pluggtid, ute på balkongen.

14 april

Jag och Daniel var till djurhemmet idag, det var mysigt. Avslutade det hela med en lunch på Dada's.


13 april

Vindunken är öppnad och mysbrallorna är på, så nu är det banne mig fredag. Idag har jag bestämt mig för att stanna hemma, ska sätta mig och läsa om bland annat åderförkalkning och Syfilis. Låter ju som en härlig kväll.. Men det känns faktiskt rätt skönt.

12 april

Vilken härlig dag! Jag gick till sjukhuset, och jag hade nästan kunnat gå i linne, för det var så himla varmt & skönt! Har satt upp mina utemöbler på balkongen idag, underbart. Där kommer jag att spendera många timmar. Åt middag med Karin och Daniel på Flying frog, och vi kunde sitta utomhus. Jag gillar när uteserveringarna börjar komma fram. Det är en fin årstid på ingång..

11 april

Tänkte ta en promenad hem från sjukhuset idag, men när jag kommit halvvägs så var jag tvungen att ta bussen sista biten, det var så varmt! Täckjackan var ett dumt val! Nu är det vårvärme i Riga.

Jag kom nyss hem från en trevlig och välbehövlig date med Daniel, det fick bli mexikanskt och en onsdagsöl ikväll. Ett bra avbrott i farmakologiläsningen.. Så nu sitter jag här med en microvärmd fröpåse över axlarna och ska läsa ett par timmar till. Får ständiga bild-uppdateringar från Nicke, vi håller på att tapetsera om i vardagsrummet där hemma, och jag är glad över att vara här, haha.

21:09


10 april

Är tillbaka i Riga igen och har gjort en skoldag. Helgen hemma var alldeles för bra, nu har jag absolut ingen lust att vara här.. Men tur är det ju då att jag har en ny resa som ligger och väntar, blir hemma mellan den 28 april - 6 maj. Man måste ju passa på att åka hem medan man kan! Det är flera röda dagar där, så då drar jag fort som bara den! Så det är väl bara att läsa på under dessa 2,5 veckor istället. Härnäst har vi colloquium i internmedicin imorrn, och det är lungan som vi ska testas på.

Påsk i Ryflon

Igår åkte jag, Nicke, mamma, pappa, Sanna och Faster till Ryflon. Vi åkte fyrhjuling upp, då det är så lite snö. Gjorde upp eld både inne och ute, åt mat, spelade spel och hade det mysigt.


23:32

Som vanligt dagen innan ett prov så tröttnar jag totalt på att läsa mera, så jag sket i allt och avslutade kvällen med ett par öl en trevlig middag på The flying frog med Daniel och Karin istället. Så mycket bättre!

4 april

Nu är det bara en dag kvar till påsklov! Jag är lite ledsen över att snön är borta där hemma, den hade gärna fått vara kvar en vecka till. Men vi får väl tänka bort det och åka fyrhjuling till stugan istället då.

Idag har vi fått lära oss hur man palperar magen, och det har jag länge velat lära mig. Det är häfitigt att man faktiskt kan känna sig till så mycket. Dock krävs det som vanligt en massa träning innan man lär känna skillnaden. Fick träffa två patienter, och våran lärare är så bra.. Nu är det farmakologi som står på listan, colloquium imorrn. Sen drar jag direkt till flygplatsen igen!

Att plugga hemma

När jag var hemma så läste jag i alla fall några timmar, med väldigt fint sällskap..


1 april

Nu är jag tillbaka i Riga igen, men stannar bara i fyra dagar. Känns underbart att få åka hem igen på torsdag! Dagarna som jag spenderade hemma denna vecka var perfekta. Här kommer två bilder från middagen i Björnrike, som min going bjöd mig på.