Tårta!

Vaknade imorse av att jag trodde huset höll på att rämna, men det var åskan. Sen har jag mest varit bara trött, det blev en hel del körning på hemresan igår. Har i alla fall hunnit med en långfika med Lotta i Härjeåsjön. Alltid kul.

Här är dagens bakverk, marängtårta med jordgubbar. Den blev god, men kanske lite väl söt. Jag är inte så mycket för grädde och annat krämigt. Tog med mig en bit hem till Emma och bjöd henne och Lotta.


Tremanna-semestern

Festen i lördags var trevlig, kände inte många men det var kul ändå. Maten var gudomlig, och jag tror födelsebarnen hade en riktigt bra dag. Massor massor av presenter om inte annat. På lördag morgon åkte jag, syrran och pappa in till stan för att gå och strosa i Gamla stan och ta färjan över till Gröna Lund. Det blev en kanonbra dag. Karuseller och chokladhjul. Sanna vann en kartong Daim då hon satsade 25 spänn, min Plopplåda krävde ganska många fler hundringar innan jag äntligen lyckades vinna. Haha.

Här är lite bilder..


På vägen ner stannade vi vid Gripsholms slott. Här är jag & pappa.


Pappa


Pengar i brunnen.. Några önskningar har nog gått åt här.


Tjocka väggar..


Guffa, pappa och Sanna.


På festen under lördagen. Nina, Josse och Johanna. ( resten av dom bilderna har Sanna på sin kamera )


Gamla stan..








Slottet; Sanna & pappa.


Sanna på Djurgårdsfärjan.


Pappa och Sanna i full fart.


Pappa vaktade vinsterna.. Dom var inte roliga att bära med oss hela vägen till Rönninge igen.

Grisfest

Vi kom fram igår eftermiddag hit till Rönninge, jag körde då första ölen sprättes i Rättvik av mina medpassagerare. Resan gick bra, stannade och var lite kulturella vid Gripholms slott. Det var en gammal kungs sommarstuga tydligen. Inte dåligt det, med egen teater och allt.

Ett grabbteam kom hit redan imorse för att sätta grisen på grillning. Den ska lagas i åtta timmar innan den kan ätas. Borden & tälten står framme, så nu fattas bara folket. Vid tre börjar dom ramla in. Trevligt trevligt.

Josefin fin fin

Jag har en gammal kompis sedan lång tid tillbaka, vi lärde känna varandra i stallet bland hästarna här i byn när hon var på besök hos en annan familj. Hon var ( och är ) en så kallad Stockholmare, vars pappa kände min pappa sedan han bodde i Rönninge. Det visade sig att vi passade väldigt bra ihop, hon pratsam & så oblyg man kan bli, och jag väldigt försiktig och ganska tyst. En dag frågade hon mig om jag inte skulle följa med ner till dom, bo där en vecka och umgås. Där börjar historien på vår vänskap. Vi har upplevt massor tillsammans, allt från traumat när en av hennes tio ( gigantiskt stora ) kaniner skulle avlivas, till hennes olyckliga kärlek här i byn. Vi har tältat på Gotland bland alla stora MC gubbar, och firat Midsommar i Öregrund.

Minns hur reaktionerna på skolan blev när jag tog med henne, hennes långa blonda hår skapade ramaskri hos grabbarna. ( där började den olyckliga kärleken ) Sedan har det bara fortsatt. Trots 40 mil emellan oss, och många månader mellan samtalen så är allting som vanligt när vi väl ses & hörs. Det är en trygghet att ha en sådan vän. 

I dag ska jag, syrran och pappa åka ner till henne och hennes familj. Josse har nämligen fyllt 20, och hennes pappa 50. Så det blir kalas! Kommer hem på söndag natt igen, måste ju hinna med ett besök på Grönan med, så klart.


Missa inte..

Läs den!
Jag har snart plöjt i genom den på bara ett par dagar.



Smuts, Katarina Wennstam.

Dagen i ära

Det har varit en bra dag, som mest innehållit mat & fika. Jag och Nicke åkte ut till Härjeåsjön och fikade toast & våffla, himla mysigt ställe med öppen eld i mitten. Alltid är det en massa folk där också. Det är något som verkligen är sommar, Härjeåsjöns café.

Senare ordnades grillat kött & majskolvar.
Vilken middag.

Det är fullt upp här hemma i Härdal, saker & ting flyttas hit och dit. Det möbleras om och det blir faktiskt bra. Prylar som inte är till någon användning, har äntligen kastats i väg. Det blir toppen.
 
Hela gänget åkte nyss på en skogstur med fyrhjulingen innan solen gick ner, härligt.
Några bilder kommer i morgon.
Det var min dag.

Utmanad av Lotta



Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

-
Ta en promenad & duscha
- Åka till Härjesjön & fika med Nicke
- Åka till Härdal när Nicke ska sova ( jobbar inatt )
- Kanske läsa i min bok?
- Kanske dricka en cider, bara för att jag kan. Inte lätt när man är ledig.. ; )


Vad gjorde du för 10 år sedan?

Levde ett bekymmersfritt liv, spenderade den största tiden antingen hemma eller hos mormor & morfar. Det här med vänner i byn var ibland svårt, då det inte fanns så många att umgås med alla gånger.


Ställen du bott på?

Hemma är alltid huset i Härdal där jag är uppväxt.

När det sen blev dags för gymnasiet så flyttade jag till Östersund. Där bodde jag först en månad i ett hus på  någon annans gård, sen fick jag ett erbjudande för bra för att vara sant; en etta precis ovanpå Åhlens, ett stenkast till skolan och Hemköp precis under. Där bodde jag i tre år.

Sedan flyttade jag hem igen, och bor nu antingen i Härdal eller i Nilsvallen tillsammans med Nicke. Mina prylar är lite utspridda.

Fem saker du skulle göra om var biljonär?

- Köpa ett stort hus & inreda det precis i min smak.
- Betala alla mina nära & käras lån.
- Bjuda med alla på resor till världens alla hörn
- Skänka till dom som behöver det
- Shoppa!

Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
Personer du utmanar:

Emma, Emma, Sandra, Helene, Helene, Cattis.

Somrigt god

Det är lite vardagslyx att öppna en kall cider, och bara inte göra något annat. Den här nya "rekorderlig sommarcider" är supergod, en blandning av rabarber, jordgubb och päron. Att det dracks ur vinglas satte en extra guldkant på det hela.

Tidigare ikväll köpte jag med mig en familjepizza och for den långa vägen till Herrö, hem till Lotta. Trodde på allvar att jag var vilse, när jag aldrig kom fram. En himla omväg nu när bron är stängd. Dumt. Tur man inte är Herröbo.

Mysig midsommar

Midsommarhelgen i stugan var perfekt. En massa mat, lite fiske då Nicke fick anledning till att vara kaxig över sin 9 kilos gädda. Mousserande vin, öppen eld och levande ljus tillsammans med sällskapsspel. Det konstiga är att man alltid är tröttare när man kommer hem från stugan, det är ju då man ska vara uppvilad.


Pappa


Ute på sjön.

Få det på bild

Detta är en av många anledningar till att jag också vill börja fotografera mera. Jag vill ha inspiration, känns som om allt är uttömt här. En stad skulle underlätta. Mera ansikten, nya gester & rörelser.

Men till hösten blir det, ska läsa mitt basår i Borlänge. Där kanske jag hittar min inspiration. Lite mera puls. det känns i alla fall bra. Väldigt bra.


Öl och spel

I onsdags åkte jag och Sanna lastbil med Nicke ner till Borlänge, för att gå på Kupolen. Hittade lite nya saker att hänga i garderoben. Väldigt bra humörhöjare.

Igår blev det några öl i Holms nya lägenhet, spelade Guitar Hero på Wii, vilket var rätt kul! Simultanförmågan är väl kanske inte alltid den bästa, men jag klådde i alla fall Nicke. Det är väldigt viktigt. Åkte sedan en smått osäker tur på pakethållaren hem.

I dag är det Midsommarafton! Mysigt. Det firar vi med att packa ner en massa mat & annat gott, och åker till stugan i Strömvallen. Vi ska grilla, fiska och bara ha det allmänt bra. Sover där tills i morgon. Vädret slår aldrig fel när det är den här helgen, har inget minne av någon sol kring midsomrarna. Men men.

Tisdag

En givande dag..
- Massa tid hemma i Härdal
- Kvalitetstid med Sandra F ( jätte roligt, alldeles för länge sen! )
- En brorunda med Ida

Bara för att det är sommar


Nicke!


Mycket goda grillspett.

Det händer i Ås

Sandra & Emma har gått och blivit sambos i Ås. Dom bor i en jätte fin lägenhet, stor och rymlig. Lite speciellt utformad också, man har dragit ner lite på det privata. Det är nämligen ett stort avlångt fönster mellan badrummet och tv-rummet. Så ska man gå på toa eller duscha så måste man dra för ett skynke som går precis framför toalettstolen. Sen om man ska spegla sig eller byta om osv, så får man helt enkelt trappa ner på blygheten.

Det drogs ihop en inflyttningsfest, massa olika människor kom. Dock var det ett stort intresse då det var dags för fotbollsmatch, men jag och Helene smet i väg och inväntade slutet. Jag kan lika gärna heja på Spanien som på Sverige, då det inte rör mig i ryggen om vem som vinner. Men visst är det bäst om vårt land vinner, men ändå. I alla fall, festen var himla kul, många övernattade. Det var lite ont om platser, men jag, Sandra och Emma sov skönt i en bäddsoffa. Tack allesammans för en jätte rolig kväll.


Malin, någon tjej och Julie.


Marie, Cattis, Helene och Julie.


En lek som utfördes i ring på golvet.


Jag och Cattis.


Helene och Malin.


Tävling mellan Malin & Jonny.


Emma, Marlene och Linnea. Marlene försöker förklara hur en annan lek fungerar.

Ett riktigt rivjärn

Ja, det är vad hon är - Dolly Parton. Att hon är så pass gammal som hon är, det kan man verkligen inte tro. Och vilken röst, helt galet hur man kan ha en sådan stämma. Det hördes absolut inte att konserten var live, hon var så bra att hon lät precis som på sina skivor. Och vilken kropp dessutom, men med tanke på hur många gånger hon legat på operationsbordet så är det väl inte så konstigt. Hennes humor var också helt slående, hon skämtade om hur dyrt det vara att se så billig ut, och verkligen drev med sig själv. Jag tror att hon är en av de få, som fortfarande har fötterna på jorden trots sitt enorma kändisskap.

Jag & Nicke njöt av hela konserten, de gamla klassikerna Jolene och Working 9 to 5. Mmm. Det var väldigt kul att få höra och se henne på riktigt. Vi satt kanske i mitten av hela arenan, och ändå var hon väldigt liten på scenen, så man fick ju titta på tv-skärmarna. Däremot hade vi prinsessan Madeleine alldeles intill, hon var också rolig att titta på.





Förväntansfulla..


Dolly!


Wow!

Jag lovar att jag förmodligen var mera nervös än var Sanna var, när hon inför hela kyrkan sjöng My heart will go on, Celine Dion. Så starkt gjort! Alldeles rent och vackert! Ingen av oss andra i familjen visste att Sanna kunde sjunga så, eftersom att hon aldrig sjunger hemma, och har heller aldrig visat något större intresse av det. Så hon slog på stort på en gång, vi tappade verkligen hakan då hon tog ton. Tror hela kyrkan reagerade på samma vis, då en brast i tårar. Att en sådan röst kunnat gömma sig så länge, jag är verkligen chockad. Aldrig i livet att jag vågat ställa mig där då jag var i hennes ålder, jag vågade ju knappt öppna munnen i vanliga fall. Imponerad är det enda ordet.


Ensam inför publiken.


Sanna bar flaggan på vägen ut ur kyrkan.

Ett åk i Orsa

Vi var ju på cruising i Orsa för en vecka sedan, här är några bilder från kvällen. Det var himla trevligt, dock blev jag lite dålig & tappade suget. Allmänt seg och ont i kroppen. Men det var drag på pappa & Broberg. Nicke var chaufför, och syrran var också med.


Pappas Thunderbird var kvällens åk.


Gruppbild; Nicke, Janne, pappa, Sanna och jag.


Janne och pappa.


Nicke och ratten.

Hälsade på hos en kille pappa kände, där jag hitatde en riktigt mysig kompis.


Polarna trängdes i framsätet.

Sexan

I dag slutar syrran sexan, och får äntligen sitt sommarlov. Jag minns själv den dagen, sista stunden som elev på Furulundsskolan. Jag bar flaggan till kyrkan, vilket jag tyckte var en speciell sak, och Vickan bar den tillbaka. Man fick sitta på "de särskilda" bänkarna, och inte med de andra. Det var till oss avskedstalet var. Jag minns att det var så konstigt, eftersom man varit där på flera avslutningar innan, men vetat att till hösten är jag tillbaka. Nu är det Sveg som väntar henne, himla kul & nyttigt tycker jag. Framförallt träffa nya människor.

Samma lika

Det har verkligen uppdaterats dåligt här på slutet, men jag hinner verkligen inte. Den senaste veckan har alla dagar varit varandra lika.. Jag & Fluhr åker på jobbet kring 16.00, och är inte hemma igen förrän vid 05.30. Då behövs det sömn kan jag lova, vaknar vid ett, försöker hinna med någonting innan det bär av igen. Kanske räcker om jag säger att jag gått ner 5 kg på en vecka?

Annars mår jag bara bra, ska på 50 års middag på gammelgården alldeles strax. Så idag börjar jag inte jobba förrän 21, skönt.


Den här tröttheten.

Jag har träffat mina tjejer som spenderat en månad på Bali, dock var dem alldeles för bruna för att vistas med ; ) Skönt att ha dem hemma igen, det blir ju faktiskt tomt. I går kväll var jag som en zombie, tänk att jag som aldrig haft ett sömnbehov nu helt plötsligt har det. Vill helst sova så lite som möjligt, men ändå vara pigg. Det verkar inte funka längre. Var även ute & cyklade med mamma, så skönt.

Vädret sviker oss inte, vilket innebär att jag måste jobba i natt. Det är ändrat nu så nu börjar vi 17 och slutar 05.


I´m on it.

Jag har börjat jobba på torven nu igen, och går på nattskiftet. 18.00 - 06.00, kan lova att det är långa dagar.. Man blir trött av att se solen gå ner, och sen komma upp bara någon timma senare. Har alldeles nyss vaknat, ska ta och äta lite frunch nu, och sen ut i solen.