26 februari

I januari gjorde jag alla examensprov, åkte sen hem en sväng igen för att vara ledig i nästan tre veckor. Jag hann träffa allt folk där hemma, åkte hundspann med Nicke och Sanna, gjorde en snabbvisit i Östersund med kära vänner, många dagars praktik på hälsocentralen i Sveg, en weekend i Helsingfors tillsammans med Nicke osv. 
 
Nu har jag varit i Riga i 2,5 vecka, och det har varit rätt lugnt & tungt på samma gång. De första två veckorna var bara en massa föreläsningar från morgon till kväll. Det är bara nya kurser som startar den här terminen, (mitt fjärde år, galet!) vilket är dermatovenerologi, psykiatri, yrkesmedicin, kirurgi, obstetrik, pediatrik, infektion, internmedicin, toxikologi & katastrofmedicin och öron-näsa-hals. Jag är supertaggad inför dessa ämnen, just för att det är kliniska studier, och vi läser i blocksystem. Vi är inne i dermatovenerologi-cykeln just nu. Så vi tar bara en kurs i taget, innan dess har man försökt bolla 8 kurser samtidigt.. Det gick ju det också, men jag är glad över att ha kommit såhär långt. Nu är det bara hälften kvar.
 
Annars är allt som vanligt. Har hunnit med lite middagar med vänner här i Riga, bio osv.. Det är härligt! Har dessutom fått det bästa sommarjobbet, ska jobba som undersköterska på akuten i Mora. Herregud, så mycket bra erfarenhet och ny kunskap man ska få.
 
Ska hem på påsklov om tre veckor!