22:44


28 november

Jag och Nicke hade en sådan fin helg! På fredagen när han kom så åt vi middag på Fridays, gick runt i stan och tog en drink. Mötte sen upp Laila och Andrea, och gick på Il Patio, där det blev dessert. Philipp och Daniel kom också. Drog vidare mot ett medeltidsställe där det är helt galet häftig stämning. Det var en väldigt bra kväll.

Under lördagen så var det dags för Nickes födelsedagspresent från mig, som fick bli ett SPA-besök. Vi fick bada och basta en timma innan, sen hade jag bokat in Nicke på en helkroppsmassage och mig själv på en kroppsinpackning. Det var så härligt! Högsta betyg! Åt gott, och drog vidare på en bio - In time. Den filmen gillade jag verkligen, bland dom bättre jag sett på senaste tiden. Rekommenderas!

Söndagen hann vi med en frukostbuffé, sen var det dags för Nicke att dra hem igen.. Trist, det blir så himla tomt när man har haft någon här. Jag hade så gärna velat följa med hem. Men nu ska jag ge järnet de sista tre veckorna. Nu kan jag även uttala mig om mina colloquium - jag klarade båda!

25 november

Sitter mest bara och väntar ut tiden, ska åka och plocka upp Nicke om en liten stund på flygplatsen. Det ska bli så mysigt att ha honom här.. Ikväll ska vi äta på Fridays, och längtar redan nu efter den där 0,5 liters mojiton. Mmm! Lite senare ska vi möta upp vännerna och gå på en bar som jag tror har över 150 stycken olika ölsorter. Så det blir bra! Den här helgen känns så välbehövlig, jag ska inte titta på en bok förrän på söndag eftermiddag!

Torsdags mys

Det har varit en tuff dag, nu är det bara att invänta alla resultat. Jag blev i alla fall bjuden på god spagetti och köttfärssås hos Daniel ikväll, det var inte dumt! Det är lite extra bra med honom, för det finns liksom ingen risk för några misstankar om otrohet här inte. Trots att vi har bott tillsammans i 1,5 år, ätit många frukostar, lunchar och middagar tillsammans, varit hans väckarklocka, gråtit en skvätt då & då och skrattar tills man får ont i magen. Så kan det liksom aldrig bli nått, haha, då han gillar killar.


23 november

Jahapp, det är stora prov som vi håller på att beta oss igenom just nu. Genetiken gjordes idag, och jag vågar inte fundera så mycket på hur det gick. Får hoppas på det bästa helt enkelt. Usch, vår veta resultatet under helgen. Imorrn är det colloquium i embryologi, som känns väldigt skrämmande. Måtte jag ha huvudet med mig imorrn kl 08.00. Sen skulle man ju då kunna hoppas på en vilodag efter det.. Nej, då börjar vi på en ny kula och pluggar inför fredagens test i microbiologin. Som jag inbillar mig att jag ska lära mig allt om på torsdag kväll.

En dag i taget.

22:50


20 november

Åh, vad jag är trött på att läsa nu! Man gör ju för tusan inget annat om dagarna.. Jag kollar på flygbiljetter, kollar schemat på samma gång som jag varken orkar eller egentligen har tid till att åka hem. Varför ska Skavsta ligga så långt bort.. Den här kommande veckan är helt galen dessutom, två colloquium och två veckotest.

I fredags var jag, Daniel, Jared och Gero och åt mat på Dada's. Andrea och Philipp kom också, och då vi gick och tittade på fyrverkerierna. Det var fint.. Jag har aldrig någonsin sett så myket folk i stan som då, det gick knappt att gå varken framåt eller bakåt. Vi fortsatte sen mot Donegan's för en öl. Det var en bra kväll.. Gårdagen var skittråkig, satt bara inne med böckerna. Den här dagen blir likadan. Fast jag ska ut och ta en fika med Andrea en sväng.

17 november

Jag har absolut ingen julkänsla.. Kan inte fatta att det snart är december. Hade så gärna velat åka hem en gång till innan jul, bara för att komma i stämning. Men ärligt talat så orkar jag inte med hela den där proceduren, som blir innan man är på gården hemma. Vi får väl göra så gott vi kan här istället.

Idag så har jag och Jared kollat på embryologi-slides hela dagen.. I morgon så är det en röd dag i Lettland, det är the independency day, då den första ryska ockupationen slutande 18 nov. 1918. Så det firas stort varje år med parader, ljusshower som lyser upp staden över hela helgen, gratis kollektivtrafik, konserter, raketuppskjutning m.m. Så jag och Daniel ska ut och kika. Men först ska jag försöka ta mig upp i tid för att läsa, så det är bäst att jag släcker nu.

23:25


15 november

Det är mycket som skall bestigas framöver.. Så det är mest bara plugg som gäller, med varierande motivation. Ser fram emot nästa fredag, då är alla prov över och jag kan hämta upp Nicke på flygplatsen. Då ska han tillbringa helgen här tillsammans med mig!

Varje morgon..


Surprise!

Vi drog ihop ett gäng från klassen och överraskade Laila med tårta och champagne! Hon kom i tron om att hon och jag skulle ha en lugn vinkväll.. Det blev väldigt lyckat, och vi hade alla en trevlig kväll!


11.11.11

Avslutade denna fredag kväll med lite kvalitetshäng tillsammans med Daniel. Vi tog en sväng på stan och tittade på alla ljus som tänts, det var jättefint. Detta är en minnesdag då man hedrar de militärer som dog under första världskriget. Vi hade tagit med två ljus som vi kilade fast i muren bland de andra. Det lyste väldigt fint.


22:47


10 november

En trötthet har dragit över mig, och jag skulle kunna sova dygnet runt. Tar power naps hela tiden, och blir bara ännu tröttare. Imorrn har vi ett hemskt test i immunologi i microbiologin. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.. Men annars har veckan gått bra. Bokade flygbiljetten för hemresan den 22 december idag.

23:50


8 november

Helgen hemma var grymt bra! Vi har mest bara tagit det lugnt, ätit god mat och sett en massa filmer. Åkte fyrhjuling till Ryflon en sväng.. Som vanligt gick tiden alldeles för fort. Nu tror jag inte att jag åker hem något mera innan det blir jullov, den 22 december. Men jag ska väl inte satsa några pengar på det.. Vilket som, så kommer Nicke hit om några veckor. Nu ska jag göra kvällen, två veckotest imorrn igen.

4 november

Nu är jag i Sveg med Nicke.. Bilresan hem från Skavsta igår var väldigt lång och dryg, vi var hemma runt midnatt. Har bara tagit det lugnt idag, och kvällen blir likadan. Skönt!

Några bilder som Sanna tog ihelgen..


13:51


3 november

Veckan har varit bra, har fått veta att jag klarat alla colloquium! Skönt. Sen i tisdags åkte jag och hämtade Sanna på flygplatsen, och vi började kvällen med en bio i 3D. Igår hade jag två lektioner, varav Sanna fick följa med på den ena. Vi lunchade, och gick i lite affärer. På kvällen tog vi med oss Daniel och åt på Fridays. Så pass så att jag inte borde äta på ett par dagar. Dom har lite för stora portioner där, lite för mycket av allt. Men så gott!

Sanna sover än, så jag ska läsa lite. Vi ska nog dra i väg en sväng till Mezaparks, sen lyfter vi mot Sverige lite senare i eftermiddag.