Olika dagar, olika folk.






Jul.

Jag har tappat suget för att skriva. Så det får bli mera bilder framöver. Julen och allt som hör till var underbar! Firades med hela familjen med massvis av mat. Fick finfina presenter & jag mår toppen. Har varit trevliga fester under mellandagarna. Njuter av ledigheten fullt ut. Åker till Särna imorrn med Matti och Helene, Paulina och Broberg för att fira nyår. Gött. Ha det!


I soffan framför Kalle Anka.


Dukat & klart.


Mysig stämning överallt.


Sanna stod för utdelningen.

Lördagen

Jag och Cattis delade på en vinare och lite till, åkte sen hem till Wågers där det var himla go stämning. Sedan bar det i väg mot mysen. Efter det hamnade jag på efterfest hos Skurt. Toppenkväll.










En sten mindre.

Jag klarade kemitentan!
Med stora steg dessutom!

HEM!

Nu är det fysiktentan som väntar, sen ska jag tillbaka till lägenheten och lasta in alla väskor ( måste ju ha nästan alla kläder med mig hem ) sen far jag mot Falun och plockar upp Ellenor. Sen bär det av!

Matt!

Ja det är vad jag är, huvudet har gått på högvarv alldeles för länge och jag känner att jag inte orkar mera utan en paus. Gjorde biologitentan idag, den var svårast av allt under hela veckan. Det hade jag inte trott. Dom ställde inga frågor om DNA, proteiner osv som jag hade lagt mycket tid på. Nej, i stället frågade dom om fiskar och andra saker. Fast jag är ganska bra på att hitta på ett svar, och det skriver jag ner även fast jag vet att det förmodligen är fel. Tycker inte om att lämna en fråga obesvarad. Hellre en massa struntprat till svar. Någon poäng kan man ju håva in. Annars hade jag väl något att skriva på det mesta. Läste precis att kemitentan redan är rättad och finns att hämta imorrn! Typiskt att jag skulle läsa det, nu kan jag inte sova inatt.

Gick en shoppingtur i Falun idag, det var en ganska mysig gågata.
Det blev en stickad tröja och en mössa från Gina.

Mhm.

Jag ska inte säga för mycket, för då vet jag att jag inte klarar en enda tenta. Men det kändes bra den här gången också.. Hmm. Jag vill ha resultaten nu! Man går ju som på nålar. Nu ska jag bara smälta maten, sen gå över vägen till badhuset och simma. Spagetti och köttfärssås har varit min lunch och middag i tre dagar nu, och jag tror minsann det räcker hela veckan ut. Storkok är bästa sättet. Farzaneh tittade in i kylskåpet nyss och insåg att hon bara hade ägg och äcklig soppa. Så hennes lunch blev en termos te.

Sista tentan i Matte C.

Jaaa, om 40 minuter sitter jag med kursens andra och sista tenta i matten. Känns okej. Igår var det en lång dag. Fördrev flera timmar på Kupolen, hittade några julklappar. Läste annars i min bok större delen av kvällen, Iskallt och stenhårt av Rickard Flinga. Han beskriver hur det är att leva på ett fängelse i Texas. Många år dessutom.

Kornstigen


Såhär ser övre delen av vårt kylskåp ut. Jag tänker; vad äter alla? Smör och messmör?


Den vackra löpsedeln som hänger i hallen.


Alla kryptiska kryddor..

Givande..

Jahaa. Har suttit i sängen hela kvällen och parerat mellan biologiboken och datorn. Det är ju dumt att koncentrera sig på en sak i taget och verkligen förstå vad man läser. Bättre att läsa flera gånger, eftersom man glömt halva meningen mellan MSN-ljudet. Dagens sämsta pluggmetod. Men så fick det bli.

I morgon är jag ledig hela dagen. Ska gå strosa på Kupolen och förhoppningsvis handla någon julklapp. Dock har jag det återkommande problemet att det är lättare att hitta till mig själv.


Done.

Hemma från tentan - och jag tror minsann det gick bra. Eller jag vågar egentligen inte säga det, men jag tyckte alla frågor var ganska lätta ändå. Nu vet jag inte vad jag ska göra med all överflödig tid. Är ju ledig imorrn, innan alla de andra tre tentorna kommer. Har ingen större lust att plugga mera nu faktiskt. Blir nog en filmdag. Har fått hem något av det mysigaste man kan titta på - en samling från Astrid Lindgrens sagor där det firas jul. Dom växer man helt enkelt inte ifrån. Den här skiten som visas på tv nu är ju fruktansvärd, se bara på årets julkalender. Vilket skämt.

Första skoterturen

Ska strax springa i väg till veckans första tenta - kemi. Det är den jag är allra mest orolig över den här gången. Helgen har annars varit bra, en hel del pluggande. Men hann även med lite bak med syrran, och en kort skotertur med Nicke. Drack varm choklad vid Svegsdammen. Mysigt. Älskar all den här snön som kommit.


Sanna rullar nougat, som vi täckte med marsipan och doppade i vit choklad. Mmm.


Vid Svegsdammen.

En fiskande trio.


En skön stund ute på sjön i höstas; Sanna, jag och bästa morfar.

Ut, och in kommer nytt.

Två utflugna kineser, nu är det bara jag och Farzaneh kvar i lägenheten. Det är rullians på folket här. Yaya for hem till Kina idag, efter ett helt år i Sverige. Jag lovade henne att komma och hälsa på. Så länge funkar ju alltid MSN. Cha, hon trivdes inte så bra när iranskan flyttade in. Sen hon kom har hon nog bara sovit här två nätter. Hon bor nu hos sin pojkvän i ett par hus bort. Farzaneh är bara nöjd, hon verkar inte ha så gott tycke för folk från Kina över huvudtaget. Det är med lite ironi i rösten hon skrattar åt pusseltavlorna som hänger på väggen, och ett halvfärdigt som ligger på TV-rumsgolvet. Nu när Yaya stuckit har jag en känsla av att pusslet inte kommer utvecklas. Två nya kineser är på ingång.
Chinese again, aha, som Farzaneh sa.

Har suttit och tittat på programmet Charterfeber tillsammans med Farzaneh. Man kan inte göra annat än skratta åt oss nordbor på solsemester. Vi blir ju som förbytta, synd att det ska behövas ett annat land för att många svenskar ska dra på smilbanden och prata med annat folk. Efter att vi delat på ett äpple återgick vi till våra egna rum.

Önskelista

Fyra alldeles för dyra önskningar.

- en ny laptop
- ett macroobjektiv
- pengar i överflöd
- en videokamera med hårddisk

Hemma från stormen.

Helskinnad och tillbaka från Gävle. Valde verkligen sämsta tänkbara väder att åka i, motorvägen var full i slask så det gick knappt att ta sig framåt. Väl där så var tydligen en hylla för lång för att få plats i bilen, så han som sålde monterade ihop den. Då gick det. Snöar fortfarande ute! Härligt härligt. Snart väntar säsongens första åk tror jag.

Ut i snöstormen.

Ska alldeles strax ta min lilla bil och åka mot Valbo, som ligger alldeles intill Gävle. Pappa har kommit på den briljanta idén att han kan köpa saker i Dalarna och närliggande län nu när jag är här och kan hämta det. Så dit bär det av idag för att hämta en badrumsinredning. Snöar som bara den gör det dessutom.

En av de sämre.

Det har varit en urusel dag. Jag har varit på sämsta tänkbara humör. Måndag är ju alltid måndag. Fick i alla fall sluta efter lunch. Så jag råpluggade några timmar innan jag kände det var dags för lite simning och bastu. Det var bra mycket roligare. Men sen har jag suttit här med min matte. Repetition om & om igen. Nu ska jag lägga mig. Men först några bilder på det goaste jag vet. Nanoq.

Var tvungna att raka honom för några veckor sedan, han får några konstiga utslag så vi måste bada honom med jämna mellanrum. När han vanligtvis har all den där pälsen så är det knappt så vattnet kommer ner till huden. Så det var bara ett att göra. Han är så mycket gladare, dock fryser han så klart utomhus och har inget emot att bära filt inomhus heller.