30/3

Fick tillbaka min matte idag, som visade sig också gått bra! Skönt, nu är den delen avklarad. Nu är vi inne på den sista. Har varit jätte trött hela dagen, så det blir sängen för mig nu. Sovgott.

27/3

Har ätit god grillad mat och tittat på filmen Patrik 1,5. Verkligen ingen höjdare, men lättsam. Åkte ut på Sveg en sväng och nu sitter vi hemma hos Thomas. Nicke dricker någon öl och en whiskey. Ska hem och ge mig på godispåsen alldeles strax, och avverka en ny film.


26/3

Nu ni, har jag pluggat så jag klarar mig över helgen. Tänker inte ta med mig en endaste bok hem, jag ska vara ledig. Imorrn ska jag & Nicke grilla och spendera resten av kvällen i soffan. Skönt! Fredagen är varmt välkommen.

Ja ja ja!

Pulsen jag hade idag precis innan jag fick tentan i handen var inte hälsosam.
Jag fick 4,15 på kemitentan!

Lättroade.

Detta är vad jag & Lotta gör varje kväll.
Tittar på varandra och pratar strunt.


25/3

Dessa dagar har varit jobbiga. För det första är jag på ständigt uruselt humör, är stressad till tusen och plugget bara kastar på oss nya saker. Det är en ren katastrof. Det blev sen jag valde till Matte E, jag tänkte att den inte skulle vara så farlig, men där lurade jag mig själv. Rejält! Känns som om jag håller på att tar livet av mig långsamt. Jag hinner ju inte ens träna. Dessutom är det högskoleprov på lördag, vilket inte alls känns roligt.


24/3

Helgen var riktigt skön. Vin & god mat hemma Härdal.
Brädåkning med Sanna i söndags. Den har varit bra.




Choklad!

Pingis match.

Alldeles utanför där vi bor så ligger Locus; studentlägenheter.
Där bor många av mina sambos vänner, och där finns det ett pingisbord.
Det slutade i en svettig match.


18/3

I dag har jag blivit bjuden på tre olika rätters mat av mina sambos. Den första var kyckling tillsammans med gurka, morötter, vitlök, ingefära och nötter som dom blandade med olika sorters såser och kryddor. Den andra var lax med bland annat stekta tomater. Den tredje var en köttfärsblandning smetad på en pizzadeg, som dom rullade ihop och stoppade i ett ångbad. Allting var jätte gott! Nu ska vi i väg och spela pingis.


Kockarna

Ronnie


17/3

I dag åt jag, Linnea och Ester lunch på en thairestaurang inne i stan. Det var buffé, så nu behöver jag inte ens ordna någon middag idag. Kanske ingen frukost imorrn heller.

Mina höjdpunkter på dagen det är när jag går till & från skolan tillsammans med min iPod och all bra musik i lurarna. Under eftermiddagen när jag kommit hem ser jag fram emot kvällen med promenaden ner till Friskis & Svettis. Det tar inte mer än 10 - 15 min att ta sig till de här ställena, men just de stunderna är sköna. Man blir glad av det lilla.

Det är ingen vanlig dag.

Lillasystern som inte är så speciellt liten längre.
GRATTIS GRATTIS!
14 år idag!


Obeskrivligt sköööönt.

JAG KLARADE DEN FÖRBASKADE FYSIKTENTAN!
Två resultat kvar.


Sol & värme.

Söndagen bjöd på ett riktigt vårväder.
Så vi for till Svegsdammen, som så många andra gjorde, och lapade lite sol mot en sten.
Det var inte dumt.


Nicke




Helene & Helene

En tio-poängare till kväll.

I lördags hade jag en riktigt rolig kväll. Lite utöver det vanliga. Den påbörjades hemma hos Helene & Matti, grunden till festen var att Matti hade fyllt år. Senare kom våra chaufförer och körde oss till Vemdalsskalet, och där var det riktigt roligt. Jag tror inte att jag lämnade dansgolvet mer än två ggr. Det var verkligen hur kul som helst! Gick ganska vilt till med, då jag hade en gigantisk bula på pannan dagen efter. Plus en ond rygg.


Helene & jag.




Ingen sämre än den andra, haha.


13/3

Jag vaknade före alarmet, det måste innebära en bra start på dagen. Ska göra veckans allra sista tenta idag, matten, vilket borde firas med champagne. Dock väntar jag med det tills jag fått veta resultaten.

14:33


$$$

En sak som jag alltid reagerar på, som dyker upp titt som tätt. När jag och Nicke handlar mat, så försöker vi alltid få det så rättvist som möjligt. Antingen betalar han, eller jag, eller så delar vi på korgen och betalar en varsin del. Nemas problemas. Likaså om vi är på nån mack osv, om jag ska ha någonting så handlar jag det, ska han ha någonting så handlar han det, eller så bjuder nån och man bjuder tillbaka and so on.

Men ofta när det bara är jag som ska handla en tidning osv så brukar folk säga "men varför betalar inte Nicke, är han snål eller?!" Då blir jag bara irriterad - jag kan själv. Jag finner ingen orsak till varför någon annan ska betala mitt, när jag har egna pengar. I tiden jag lever i så är det inte mannen som betalar och står för allting, utan man betalar väl för sig eller splittar det så att det går jämnt upp. Okey, om man har delad ekonomi, då är det ju en annan sak. Mitt som ditt, som vårt. Jag har aldrig förstått det här med att tjejen bara ska glida på ett bananskal och inte betala för sig.

Ännu en kurs.

Jag har beslutsångest. Jag funderar på om jag ska läsa Matte E nu när jag ändå är igång och har tillgång till det. Haken sitter i hur det fungerar att läsa D kursen parallellt med den. Mina naturvetare, Helene och Ida, vad tror ni? Ni har väl läst den. Kursen är ju bara på 4,5 poäng, så det borde gå. Det dumma är att jag mister min sovmorgon på måndagarna, vilket i sin tur leder till att jag måste åka till Borlänge på söndag kväll. Jag som vanligtvis åker på måndagmornar. Men, jag kanske måste ge med mig och bortse från det som är lättsammast.

11/3

Jag har inte berättat om mitt möte med en av läkarna på Svegs hälsocentral. Vi träffades en kväll, och det var väldigt givande och framförallt roligt. Det var en kille som studerat på KI, och stortrivdes med det han gör idag. Vi pratade en hel del om hur han gjorde för att ta sig in, hur många högskoleprov han gjorde och hur själva utbildningen var. Jag berättade för honom att jag hade funderingar på att söka till Danmark våren 2010, eftersom att konkurrensen i Sverige är så stor, och det kan ta flera år innan man tar sig in trots bra betyg. Det tyckte han absolut att jag skulle göra. Det finns också en extremt liten chans att man får förflytta sig till en svensk skola efteråt.

Annars om jag möjligvis skulle komma in i Sverige undertiden man läser i Danmark, så läser jag gärna om ett år eller två. Lite repetition är ju inget problem. Eller så funkar det helt enkelt bra i Danmark ändå. Kvaliten på skolorna ska vara densamma, lite svårare i Danmark då det är lite hårdare krav. Samtalet gav mig en massa inspiration. Kanske blir att jag får gå bredvid honom i sommar, om det är okej för cheferna osv. Det skulle vara riktigt intressant!

10/3

Jag är så fruktansvärt uttråkad nu så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag borde egentligen läsa till kemitentan i morgon, men jag har absolut ingen lust just nu. Har varit på Kupolen en sväng och fick sällskap av en jeanskjol hem. Det roade mig en stund. Nu är jag på ruta ett igen. Ska kanske ta och göra mig någon lunch.

Kineserna varnade mig för att gå ut ensam när det är kväll, för en av deras kompisar blev nedslagen och rånad i helgen. Hade spräckt ögonbrynet på honom bland annat. Otrevliga typer.

Förmågan att koka potatis.

När det kommer till att passa tiden på att koka saker så är jag inte så speciellt bra. För det första så glömmer jag bort att titta vad klockan är, och sedan glömmer jag också att jag har någonting kokandes på spisen över huvudtaget. Nyss skulle jag koka potatis, så jag gjorde som vanligt. Kastade i dom och satte tankarna i annat. Efter en stund gick jag in och kollade läget, och dom var inte färdiga. En väldigt lång stund senare känner jag en söt doft sprida sig i lägenheten. Blandat med något bränt. Jag inser då också att bubblandet från vattnet inte hörs längre, alldeles tyst. Då hittar jag mina tre fastbrända potatisar i en alldeles snustorr kastrull, med en tjock svart beläggning som när som helst kan ta eld. Tur att jag är ensam hemma. Potatisarna gick att rädda, så jag behöver inte göra om proceduren. Och lägenheten står kvar.

Vad nu?

Två killar och en symaskin.
En massa samarbete.


Middag över elden.


Var ett tag sedan vi var i stugan i Orrmo, massa snö på eldstaden.


Pappa fick vara kock.








Gott som bara den!


Klart.


Mysigt.

En solig helg.

Förra helgen så åkte vi till stugan i Ryflon och fikade i solen.
Såhär härligt var det.












9/3

Yes! Jag kammade hem en femma ( MVG ) i Biologi B på första tentan!
Nu kan jag gå på moln resten av dagen.

4/3

Det känns ungefär som om någon kört min hjärna i en mixer, och sedan hällt ut den i toaletten och spolat tre gånger. Duscha behöver jag också göra, och det, det känns jobbigt.

2/3

Jag hade en jätte bra helg med bland annat matlagning med Helene & Jonny i fredags, som var mysigt. Sedan under lördagen blev det skoteråkning till stugan i Ryflovallen med fika i solen. När vi kom hem badade jag, mamma och Sanna bubbelbad för att tina upp oss. Så inga klagomål på denna helg.

Bilderna kommer till helgen.