Snälla!

Snälla gör mig och resten av Lillhärdals byboror, samt alla andra människor som nyttjar naturen här i kring en tjänst. Gå in på den här sidan och bli medlem, läs gärna om hur negativt påverkade vi kommer att bli om kommunen tillåter att bygga 1000 stycken vindkraftverk alldeles intill oss.

Du har tid, gör det NU!
Det tar bara en minut.


77 år senare.

Ni kanske minns att jag la ut den här bilden förut, på min morfar och hans tvillingbror Elov. Bilden är tagen intill skolan då dom var ungefär sex år gamla. 



Här är dom igen, på samma plats. Dom fyller snart 83 år. Egentligen skulle vi ha stått lite längre bort för att huset skulle få samma storlek som på den äldre bilden, men där växte det buskar och träd nu. Några träd som växte då fanns inte kvar idag. Annars är det precis som för 77 år sedan. Morfar till vänster och Elov håller hans hand.


09:58

Min röst har övergivit mig totalt. Jag låter som en trettonårig pojke som precis kommit in i målbrottet, dom gångerna jag ens kan forma ett ljud. Fruktansvärt jobbigt. Jag som hade tänkt simma idag, och det kan jag ju glömma. Har druckit te med honung & käkat halstabletter - ingen skillnad. Får väl helt enkelt vara tyst.


06:34

Sitter här med varm oboy, hade ställt klockan på halv sju men vaknade runt fem. Hopplöst. Halsen är helt förstörd, och jag som ska jobba idag. Får se hur det går, hoppas rösten håller dagen ut. Jag var dessutom bjuden på sexparty i Härdal idag, men jag fixar verkligen inte att gå. Det ska ju drickas alkohol osv, och jag vill inte komma dit som en partypooper.  

Man får inte nog av dem.

Djur är det bästa man kan ha.


Långnos sover på min arm.


Nanoq åker bil.

Hörrni, snart är det snö.



Man blir inte alls deprimerad.

Älvrosingen

Igår kväll hade jag en mysig stund med kära Ida. Hon åkte ner till Uppsala idag,
så det blev ett litet hejdå där på ett tag. Vi drack te och satt i hennes säng och pratade.
Det var skönt och behövligt. 


James Morrison - Wonderful World

 I know that it's a wonderful world
But I can't feel it right now
Well I thought that I was doing well
But I just want to cry now
Well I know that it's a wonderful world
From the sky down to the sea



13:13

Just nu är det bara blä av allt. Har en seg förkylning som aldrig tycks känna sig färdig med det den håller på med. Känns som jag sprungit in i en vägg och ramlat ut på andra sidan. Mörbultad. Mycket att tänka på inom det mesta. Ena sekunden vill jag en sak, den andra sekunden vill jag något helt annat. Det är mycket i rullning. Har sovit extremt lite de senaste nätterna, kan helt plötsligt inte somna och vaknar runt sex. Det är helt enkelt bara jobbigt. Nu ska jag se på film, det är väl det enda rätta.

En tjejdag

Cattis kom med en kanonbra idé igår. Vi drar till stan, shoppar, äter på McDonalds och går på bio. Mycket riktigt så gjorde vi det. Vi gick i affärer, jag hittade bara en liten väska medan Cattis hittade en massa bra. Det var verkligen jätte trevligt. Det tråkiga var att det inte gick någon bio under dagen, så när vi kom hem tittade vi på Män som hatar kvinnor i Nilsvallen i stället. Med popcorn & saft, nästan som på riktig bio. Den var ju så bra! Den var rå och brutal, skådespelarna var helt otroliga och det stämde otroligt bra ihop tillsammans med boken. Det kan annars vara svårt att se en film på någonting man redan har läst.


24 augusti

I morse vid frukost satt jag och funderade på vad jag skulle fördriva dagen med. Någon minut senare ringde dom från Ica och frågade om jag kunde hoppa in, en tjej hade blivit sjuk. Ja visst! Jag la på en rem och for dit. Jobbade till tre. Sen dess har jag varit i Härdal, strykt mammas stora hög med dukar & skjortor.

Nu väntar jag på att hon ska komma hem från jobbet med filmen Män som hatar kvinnor. Jag har läst alla böcker, och har nu jätte höga förväntningar, men många säger ju att den ska vara bra.


Kulting, som i kul-ting, som i kult-ing.

Mina två vänner Sandra och Sanna har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en hemsida, kulting.com. Den är riktigt smart upplagd, de är ett gäng sköna personer med intressen av alla de kulturella tingen. Där skriver dom om sina områden bland annat musik, böcker, konst, mat och media.

Den är verkligen värd ett eller flera besök.


No cover



Dagar att spara

De senaste dagarna har jag haft massor av kvalitetstid med mina bästa brudar. Vad vore livet utan dem, vårt gäng är nog det allra bästa, håller i alla väder. Igår satt vi hemma hos Wågers, lagade god mat, drack rödvin [ x antal liter delat på fem ] och allas favorit Asti, samt tre påsar chips. Det blev musik och soff- och sänghäng. It was a good one.

Idag har vi träffats också, sagt hejdå till Sandra som ska dra till Örebro och ta första kampen med högskolestudier, vilket hon kommer att göra utan problem. Har sen varit med Helene, gått en lång promenad, grillat och tittat på en sorgsen film; Marley & Me. Se den inte, man blir bara gråtfärdig.

16:33

Det blev ingen torvenrunda - det blev dammenrundan! Jesus vad jobbig den var. Jag och Sandra har gjort veckans motion i alla fall. Stannade vid dammluckorna, där det bara vällde ut vatten, dom släpper på rätt bra där nu. Åkte sen till Nilsvallen och lagade oss en sallad, som jag inte kunde äta. Blev plötsligt illamående, vätskebrist säkert, så svettig som den där promenaden var.

Jag och Helene var nyss och anmälde vårt intresse på kurserna vi vill läsa upp till hösten; det blev Matte A och B, Engelska A, Historia A samt Naturvetenskap A för min del.

20 augusti.

Gårdagen rullade på i behaglig takt, ringde runt till en massa ställen och ordnade. Gick en brorunda och hängde med Helene & Sandra. När jag kom hem slocknade jag innan jag ens nått huvudkudden, det är så skönt, för jag är pigg när jag ska vara vaken och trött när det är dags att sova. Annars brukar det där kunna skifta plats.

Nu ska jag åka över till Sandra, för att gå en torvenrunda. Vi bangade simningen, men hon var först, annars brukar jag före. Viktigt! Känner att jag inte riktigt är i form för att visa mig i bikini. Men när känner man så egentligen. Men för att bli det så måste jag ju även ta mig ner i vattnet. Kanske några promenader först.

Ikväll ska jag på Tupperware party hos Helena!

09:34 en tisdag morgon.

Mjölk och pepparkaka till frukost, och nu sitter jag här med håret i en enda tova. Ska strax ta en dusch och ta tag i den här strålande dagen - härliga svenska sommar. Regnkläder är det väl som gäller idag. Annars har jag en lång lista med att-göra-saker idag. Jag har hittat ett läkarprogram vid Universitetet i Riga, då det är ansökningstid senast i november. Jag kan inte hålla på att försöka ta mig in i Sverige, då är jag pensionär innan dess. Tack gode gud så har jag världens bästa pojkvän som stöttar en fullt ut, likaså familjen. I vilket fall så var det massor av saker som skulle skickas tillsammans med ansökningsformuläret, jag måste bland annat röntga mig, skriva ett CV samt ordna två rekommendationsbrev. Det stora minuset är väl att det kostar massor av pengar att plugga där, men det är väl något jag får ta om jag vill ska få den utbildningen jag vill.

Cas Haley - Walking On The Moon

Den här låten är till Nicke, bara för att han tycker den är sååå bra.
Han kom fram till att han sjunger walking on the moon 10 ggr under den första minuten.
Jag tycker i alla fall att den är en hit.


Alan Jackson Eskilstuna

Jag, Nicke, Helene och Jonny åkte ner till Eskilstuna i fredags morse, för att se syskonen Hjelms allra största idol; Alan Jackson. Jag tycker han är bra, en otrolig sångare med en charm som inte går av för hackor. Vi var framme tidigt under dagen, så vi hann ta en tur på stan innan vi fick checka in på hotellet. Spelade en minigolfrunda, åt lite mat och sen for vi ner på travet, där konserten hölls. Allting var bra med den, han sjöng själv, ingen playback och låtarna var sådana man hade hört förut. En tiopoängare, helt klart.


Nicke & Jonny tyckte att cowboyhattar var ett måste, så dom köpte sig en varsin.


Hattarna tog dom inte av sig.


Nicke tyckte att jag skulle köpa denna, men jag höll inte riktigt med.


Ute på stan.


Helene vann rundan!


Syskonen Hjelm.


Jag & Nicke.

Jonny & Helene


Alan!


Sonfjället; check.

Jag, Ida, Helene och Jonny har nu avverkat Sonfjället. Det var inget jobbigt alls, jag var nog snabbast av alla och var inte ens lite andfådd. Eller inte! Jag låg sist [ annars hade jag bromsat ner hela ligan, då jag nog tar hälften så stora steg och låg i en lägre växel för att inte dö på kuppen ] och flåsade som en tok, det var ingen lätt match för en sådan som mig. Däremot var det faktiskt mycket skönt, med lite pauser så tog vi oss opp till toppen. Där blåste det ganska rejält så vi gick ner en bit för att göra det bästa; fika. Varm oboy, mackor och korv med bröd. Då var det bara nedför kvar, och ner kom vi.


Här har vi gått i ca 7 min, och här var jag helt slut.


Här har vi kanske gått i 10 minuter till, och här låg jag i mossan och vilade.


Jonny var först i ledet, och nästan sprang upp för berget. Ida likaså! Jag och Helene också..






Plan mark! Yes! Här trodde jag det värsta var över. Sen kom en riktg mördarbacke.


Paus!








Toppen under mina fötter!


Nedför, för att hitta ett ställe i lä.


Äntligen, där hade jag kunnat stannat resten av dagen.










Långa nätter - Melissa Horn


Till sjöss.

Vi for ut till stugan i Strömvallen och testade fiskelyckan, som visade sig vara en fisk.
En liten version av en gädda.  Det var lite kallt ute, solen började gå ner så då for vi hem.



Ända in i sömmarna på Forden.


15:43

Även om det inte är någon direkt sommar,
så tänkte jag att jag skulle fånga det lilla som faktiskt känns som sommar.
Nästa gång det kommer pengar, så ska jag köpa ett nytt objektiv.


12 augusti

Var till Mora igår med mamma och Sanna, vi skulle dit och handla nya kuddar. Hamnade så klart längs gågatan också, hittade en beige kavaj/jacka. Stannade vid Mora lasarett på hemvägen och anmälde mig som blodgivare, så jag ska dit om nån vecka och göra blodprov och kolla om jag får bli det eller inte. Det ska bli roligt, faktiskt. I dag har jag fyndat två skjortor för 40 kr på loppis i Sveg. Ja, jag är ledig, så det är väääldigt sköna dagar måste jag erkänna.

Testar något nytt.

Jag har snöat in lite på homeopatin, jag går nämligen hos Inger i Sveg. Jag har fått några konstiga utslag under armarna, och dom har spökat i flera år nu. Har även haft problem med magen. Håret ska vi inte ens tala om, så gott som dött. Efter många besök hos läkare så har jag nu gett mig en på en ny bana. Det är intressant, för det finns så många alternativ, vad man än har för symptom.

Just nu äter jag en massa vitaminer, det blir en hel del pillerätande, minst tolv stycken per dag. Men dessa är den grunden kroppen behöver, och efter fyra veckors ätande så känner jag mig piggare, inte lika trött. Jag får även andra piller som hon har hemma, som t ex kan vara olika mineraler eller annat som jag kan behöva. Utslagen minskade efter två veckor, men kom sen tillbaka och lite värre därtill. Men tydligen kan det vara så, innan kroppen helt rensar ut det. Nu har jag också beställt en juice, som man ska dricka två ggr per dag. Det är som den här som cirkulerar på Sveg, fast denna ska tydligen vara tre ggr starkare. Det ska i vilket fall bli kul att prova. Det jag vill komma fram till är att alla som har olösta problem, ska testa homeopatin. Gå in här och kika, där finns allt!


Dessa knaprar jag varje dag.




Denna är nu beställd.

Piff.


Solen är tillbaka.

Dagen har lunkat på ganska snabbt. Jag mötte upp en tjej som köpte tre skolböcker av mig, nu har jag bara en kvar, Biologi B. Sen så! Sen har vi ätit glass. Åkte även ut till Klubbnäset och morsade på Helena & Thomas, som låg på stranden. Nicke badade till och med. Inte jag. Sen ikväll har vi grillat, tagit oss nån öl/cider, sovit i soffan, suttit ute och bara haft det bra.

Fick precis veta att jag blir ledig imorrn!
Så då blir det loppis med mamma!


6 augusti

Det verkar som om jobbandet satt igång igen, jag har nu varit ledig sedan den 7 juli. Jag klagar inte, hellre en massa ledighet med mindre pengar än flera dagars jobb och pengar. Jag ska ändå inte spara till något speciellt i höst, ska ju bara plugga.

Håller på att laga kycklingwok nu, sedan bär det i väg upp på torven.

Två nätter i Stockholm.

Jag, pappa och Sanna hade ett par riktigt bra dagar i huvudstaden. Bodde på ett fint & mysigt hotell mitt på Stureplan, så det var lagom avstånd till det mesta. Frukostbuffén dom hade var tipptopp. På kvällen när vi kom dit drack vi någon öl och gick längs Gamla stan. På måndagen åkte vi båt i skärgården ut till Norröra, ön där Saltkråkan spelades in. Vi hade sol och blå himmel alla dagar, så det var perfekt. På Norröra fikade vi där Melker bodde, gick runt och kikade. På kvällen gjorde vi Gröna Lund.

På tisdagen gick vi på Tekniska Muséet, besökte Kaknästornet samt Skansen. Det skulle spelas in Allsång på Skansen senare under kvällen, så Bjorn Skifs bland annat repeterade under dagen.


Hotellrummet.
















Trånga, fina gränder.




Öl och vitlöksbröd. ( Sanna dricker så klart dricka )


Båten som tog oss till Norröra.










Otroligt vilka stora fina hus det finns..



'
Detta hus känner ni nog igen! Melkers.


Ett litet café på gården.


På ön fanns det också fina hus.


Sjöhusen och bryggan som också är med i filmen Saltkråkan.








Gröna Lund.






Kaknästornet - 155 meter högt.


Pappa och jag.


Pappa och Sanna - utsikten var jätte fin.




De här var ju nästintill tama.




2 augusti.

Jag, mamma, Sanna och Tove for till Dalarna igår. Sanna och hennes kompis hoppade av i Mora för att kika i lite affärer, medan vi fortsatte ner till Rättvik på marknad. Det är en som är på travet varje år, loppisliknande. Fick med mig en sjal där ifrån. Sen for vi tillbaka och gjorde Mora en snabbis, och hittade då ett par skor och en bh.

Alldeles strax åker jag, Sanna och pappa till Stockholm. Bor på hotell tills på tisdag, ska åka lite båt i skärgården, gå på skansen och sådär. Ska bli väldans trevligt.