Så som det är


mix
Saknar er tjejer. Förr kunde man bara ringa & vara där på en kvart.
Nu tar det lite längre tid. [ tur är att en av emmorna finns i Sveg ]

Vaknade upp för två morgnar sen av att katterna hade en massa oljud för sig, Nicke gick upp och hittade en död mus på golvet som de kastade runt med. Inget vidare mysigt. Fick för oss att det var en till levande i köket, skickade upp Nicke ännu en gång men hittade ingen. Så det här med den nyskaffade kattluckan är både plus & minus.

Ska jobba på Konsum om två veckor, skönt att man kan variera sig lite.

Nyss gråtit till en film som jag sett flera gånger förut, Den första kärleken. Inte har jag gråtit åt den förut.. Älskar verkligen att se på film, men jag är nog inte skapad för det. För det första så är jag fruktansvärt dålig på att minnas vad en film handlade om när jag hör titeln, vet inte ens om jag sett den. För det andra har jag absolut ingen koll på vad skådespelarna heter. För det tredje så somnar jag alltid.


Med korta ord

DAGENS:
Har gjort: Jobbat 14 - 20.
Väder: Solen strålade. [ jag jobbade ju ]
Humör: Grett, med toppar & dalar.
Klädsel: Mina svarta Ica-byxor och Nickes Spy tröja.
Frisyr: Rakt med snedbena.
Låt: Time is waisted ur filmen Walk the line.
Tv: Nej fan heller, tittar aldrig.
Vill ha: Bärbar dator, har hittat den jag ska köpa nu under sommaren. [ måste kunna föra dagbok & lagra bilder under resor ]

SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng: Jag..
Såg dig gråta: Nicke.
Fick dig att gråta: Samma igen.
Fick dig att börja skratta: ... och igen.
Du gick på bio med: .. och igen.
Du gick på stan med: Minns inte, stan är rätt långt borta numera.
Ringde dig: Mamma undrade vart jag var, eftersom jag inte ringt på hela dagen.
Skickade ett e-mail till dig: Nicke.
Skickade ett sms till dig: Jonathan.
Skickade ett lunarinlägg till dig: Erik J.

nicke

Där har vi honom.

Midsommar


Precis som det brukar så regnade det på midsommarafton, som det alltid gör. Planen om att fira ute på stranden sprack så det blev middag hemma med Nicke och familjen, åkte mustang och drack cider innan jag hamnade hemma hos Sandra. Behöll lugnet hela kvällen, dansade styrdans och minglade i öltältet. Korv på Statoil och sedan hemgång.

Det vankades Hede på lördag kväll, så jag och Björkström tog bilen och åkte dit för att vara nyktra och bara kika. Hälsade på hos Emma & Joel i deras stuga, mysigare ställe kan man nog inte få tag på i Hede. Tittade in hemma hos Soffan, innan vi slutligen for hem igen.

Hawaii börjar närma sig nu. Hade möte med Eva igår, hon som ordnat allting. Kanske är hon den roligaste jag träffat, flummigare än någon annan men samtidigt så engagerad och förstående. Hon har i princip bott på Hawaii hela sitt liv. Hon är hemma i byn nu och hälsar på, eftersom att hon ursprungligen kommer där ifrån och har både mamma och systrar där. [ hon pratar härdalska med lite amerikanska där emellan ]  Vi kom fram till att jag ska boka biljetter i veckan, ansöka om turistvisum och kolla ifall man måste ha några speciella papper för att få köra bil. Sedan börjar planerna kring vart jag ska bo osv osv. Ön jag ska bo på heter
Ohau [ hela ön kallas också för Honolulu ] som tillhör Hawaii. Ser verkligen fram emot allt, känns att det börjar bli verklighet nu.


Besök från stan


Har haft min käraste
Malin här hos mig ända sen i söndags. Riktigt mysigt. Trots att det är 21 mil till stan så är dem ändå så nära. Emma S kom från Hede och hälsade på också. Har umgåtts ständigt med tjejerna den här veckan; hälsat på i Herrö, spelat kubb, ätit luncher och middagar ute, lagat sallad ihop, ätit mjukglass, cruisat & bara träffats. Skönt att ha alla så nära.

Midsommar till helgen, och vi vet fortfarande inte vart vi ska hålla hus. Det ryktas om att bli regn, och då är det ingen höjdare att vara ute. Har firat klassiska midsomrar med familj & släkt i stugorna de senaste åren, känns lite konstigt att inte göra det, eftersom att jag gillar traditioner. Men det blir lyckat ändå.

Fem stycken kattungar blev det, de är nu två veckor gamla och vi har redan tre stycken av dem bokade. Alla riktiga djurvänner. Här har vi mamman & pappan.

63381-9

Har förälskat mig i en film, Walk the line. Och aldrig förr har väl Johnny Cash låtar varit så bra, har redan lyssnat på dem flera gånger om.  Se den!


Studenttider

Dagen som varit målet under tolv års tid har nu passerat, min studentdag. Champagnefrukost hos favoritläraren som varit som en mamma för oss alla, vindruvor och kex. Mysigt är rätt benämning. Samlades på skolan och sjöng låten som vi alltid sjungit på avslutningarna, blomstertid nu kommer. Kemin i aulan var så enormt stark, där satt vi alla treor med mössan på, förväntansfulla på fortsättningen. Hela tiden fick jag hålla emot. Fick stipendium för mina betyg, blev nöjd över resultatet efter allt jobb. Då var det MP3a's tur att kliva ut på trappan framför ett hav av folk och sjunga sången, säkert öronbedövande men med vilken glädje. Grät inte bara en gång, utan fler än så. Tårar kom av chock, sorg, lättnad, nervositet och lycka. Det var en enda röra av känslor, visste inte om man skulle skratta eller gråta. Ibland båda samtidigt. Omfamnades av de närmaste med rosor, plakat och mjukisdjur.

student

Flakåkningen var rena rama drömmen, aldrig har jag haft så roligt med en sådan skön känsla i magen. Grymt bra musik. Tre timmar som jag för evigt kommer att minnas. Då, just då, kände jag hur bra min klass är, och hur nära vi stod varandra. Den sista veckan var vi alla som en familj, då insåg vi hur många minnen vi delat tillsammans och att vi nu skulle splittras. Ingen tar studenten utan att känna vemod. Finmiddag åts på Simon & Viktor, suget på att gå ut var inte på topp, kände sig helt nedslagen. Kanske släppte spänningen. Samlade gänget och gick på Marcels lägenhet. Både A och B klassen var där. Hela studentveckan så tänkte jag "sista gången..", vad jag än gjorde. Blev inte full alls den här dagen, hade roligt i alla fall. Var på Österäng, innan vi tågade mot Rådhustrappan där alla studenter var samlade, vita mössor överalt. Sånger och skratt. Vi medieelever viftade med vår flagga, allt var så bra. Hela tiden höll man sig kring klassen, sista timmarna.

grabbarna
Här har vi våra grabbar.. också Lisa.

Några av oss åt sista måltiden som vi kallade den på Kebab Baren, och känslan av ledsamhet kom fram även ur grabbarna. Sympatisnack länge länge. Bestämde oss för att ses så snart som möjligt, vill inte att det ska vara något som vi bara säger. Jag ska hålla vad jag lovat. Det var inte med ett leende på läpparna som jag somnade. Dagen efter kändes tom, nu var verkligen studenten över. Blev inte bättre av att jag & Nicke var tvungna att plocka ur lägenheten som jag nu flyttat ur. Också hemskt, mitt hem under tre år. Nu bor jag hemma hos familjen, hade tankar på att flytta in hemma hos Nicke i Sveg men det skulle inte gå. Jag skulle inte få plats med mina saker, och jag skulle inte ha möjligthet till att betala så mycket som jag skulle vilja, så det blir bäst såhär.


Nu var det en vecka sen, har sen dess försökt att organisera upp rummet här hemma. Ut med det gamla och in med det nya. Kasta saker är jag riktigt dålig på, vill helst spara tills senare och kanske för att det finns något minne i allt jag äger o har. Så mycket läggs i kartonger tills senare. Har ströjobbat lite på Ica, tagit på mig lite extra.


Hett!

Vi hade en fest på min parkering med en massa mediefolk,
jag och Sandra ser överlyckliga ut.

taket

Fest på fest, allt är så roligt.
Det känns att det är sommar snart.
Avslutning imorrn, konstig känsla.
Studentfotografering strax.
Pyntning av flaket i eftermiddag.

Naket

När man är van vid att hela tiden, jämt och ständigt vara sysselsatt med någonting så är det en enorm rastlöshet som slår en när man kommer hem till byn. Började radda ur gamla saker ur rummet som funnits där sen jag gick i sexan, minst. Det är så att man blir varm när man läser alla brev man skickat mellan bänkarna, snackat skit om kompisen bredvid och annat typiskt man gjorde då. Det är nu sex år sen jag gick i sjuan, och för mig tunga ord att säga. Vill inte komma ur barnatiden, vilket jag heller aldrig kommer att göra, men äldre blir man ju. Fick dessutom ihop tre kassar med presenter från syrran, teckningar och andra grejer hon snickrat ihop.

9/6 Studentens lyckliga dag. Önskar mig en
digital systemkamera i present och inget annat. Vill verkligen kunna fortsätta med fotograferingen efter skolan på ett seriöst sätt, inte bara med en vanlig trist digitalkamera. Vore så kul. Mhm.

Håller på att skicka i väg ännu en dust med bilder som bara ligger på datorn, tänk om alla skulle försvinna och skivorna skulle repas. Viken mardröm. Bilder är ju allt. Hittade en så skön bild, den är tagen på balen i maj och både jag och Malin har klänningar utan axelband. Resultatet är naket, haha.

Naket

Studentmössan på


Mösspåtagningen har varit och den var riktigt lyckad; dansade både bugg, vals och disco. Stämningen var på topp när vi samlades i aulan och tog på oss mössan tillsammans. Lyssnade på ett tal som överröstades av skrik och sånger. Maten var helt okej, men långt ifrån klockren. Nattmackor serverades ut innan vi traskade hemåt i likhet med Sally [ onda blåsor ]. Så nu är äntligen den vita hatten på!

Studentmössor

Endast en vecka kvar till den stora dagen. Har haft den sista läxan och riktiga lektionen. Betygen är satta. Skolan är verkligen över för den här gången. Sorgligt. Otroligt. Jag har packat tre stycken bananlådor nu, ena hyllan är tom. Ännu mera sorgligt. Vill inte lämna den här underbart mysiga lyan på 28 kvadrat, den är så central som den kan bli. Alldeles perfekt, kan inte ens tro att jag bott i den i tre år nu. När jag lägger mig i sängen så känns det inte ens som att jag sovit i den i mer än 40 ggr.

I onsdags var det utgång, likaså blir det ikväll. Jag & tjejerna blir hos mig innan vi drar vidare. Känns som det kommer att bli en hel del fester nu framöver. Klassen har blivit så sammanhållen de senaste månaderna, varför skulle det behöva ta så länge? Nu när det snart är slut.

Jag och några till åt frukost ute idag, och nu sitter jag hemma i mysbyxorna. Känns som att jag inte tänker göra så mycket mer förrän pumorna kommer och är festsugna.