22:38

Åhå, i morrn ska jag, mamma och Sanna på en tredagars tripp! Det ska bli riktigt härligt! Vi hoppar på bussen i Sveg i morgon 05.30 som först ska ta oss till Skansen, där är det julmarknad och allt vad det innebär. Sen åker vi med bussen till vår båt, som ska ta oss till Tallin.

I morrn kväll blir det julbord på båten. Sen på söndag har vi hela dagen på oss att shoppa inne i Tallin, bussen tar oss till julmarknad inne i gamla stan. Sedan parkerar den precis utanför spritaffären - utmärkt! Billigt! Middagsbufféerna och frukostbufféerna går ju inte av för hackor heller, man skulle ju kunna åka dit bara för den. Så på måndag är jag hemma igen, lagom till Nickes födelsedag.. ; )

27 november

Jag har haft riktiga semesterveckor på slutet. Har knappt jobbat någonting, har somnat om efter att Nicke åkt på jobb vid sju, och gått upp vid åtta eller nio. Sen har dagarna varit tomma blad som jag kunnat fylla med vad jag vill, så skönt. Studierna har jag tagit tag i när jag bara haft lust. Har sett på massor av film och program som jag aldrig annars gör, promenerat, fotat och läst.

Idag ska det bakas lussebullar!

09:27

I går pysslade jag hela dagen med att försöka få in lite julstämning i Nilsvallen. Så nu är julgardinerna uppe, tomtar och adventsstakar, massor av ljus och lite dukar. Nu väntar jag bara på snön, sen är jag nöjd. I går på kvällen var Sanna här, vi tittade mest på film och satt i soffan. 

Den här dagen ska jag försöka plugga, det gick bra på senaste naturkunskapsprovet, one more to go. Sen jobbar jag några timmar på Ica ikväll.. Nu väntar en dusch.

26 november

Såhär blev det..
[ tur att en solresa ligger och väntar bakom hörnet, för tusan vad blek man är nu, nästintill genomskinlig ]

Ett tecken..

Man vet att det börjar närma sig jul när mamma gör sitt årliga tappra försök med att få änglaspelen att fungera. Dom snurrar men plingar inte, dom snurrar inte alls, dom är felvinklade.. Men till slut blir det alltid som det ska.


Tisdagstema - rund

Har varit dålig på att följa med på dessa tisdagsteman, men idag tog jag tag i det.

Det skulle vara någonting som har en rund form, så jag valde mammas glaskula,
som hon själv har gjort på Storsjöhyttans glasblåseri i Östesund.
Det var ett presentkort hon fick av mig på hennes 50-års dag.



Fler bidrag hittar ni
här..

En smak av Thailand

Vi har länge köpt vårrullar från alla möjliga håll här hemma, för det är ju så gott. Nu har mamma lärt sig hur man gör dom, vi har köpt samma kryddor som dom använder osv. Så nu kan vi äta det lite när som helst. Det smakar precis som det ska!


23 november

Jag blev väldigt förvånad i morse när Håkan på LT ringde och ville intervjua mig om hur det känns att börja studera i Riga. Han hade läst Sandras blogg, och tyckte att det var något roligt att skriva om. Så jag fick svara på lite frågor kring hur jag kommit på idén att plugga där, om det känns svårt osv. Sedan kom han förbi och fotade mig också. Han trodde att det skulle komma med i LT imorrn, sen TH på torsdag. Ska bli väldigt spännande att se hur det blev, mycket nervöst dessutom..

22 november

105 mil stod trippmätaren på när jag kom hem från mina påhälsningar hos vännerna. Nu är det skönt att få vila fötterna, då jag tror att jag fått skavsår på högra hälen av att ha haft den böjd i skon för länge. Valde alltså helt fel köra-bil-skor.

Blev bjudna på middag hos svärföräldrarna idag, gott! Nyss hemkommen från att ha varit på bio med Nicke, det finns ju inte så överflödigt mycket att göra om kvällarna så jag tycker man lika gärna kan gå på det som visas på Svegs Bio. Jag fick med honom på en riktig tjejfilm, Fame. Enligt min åsikt var den okej, ingen höjdare men man fick njuta av stora talanger inom dans och musik, och jag blir lika avundsjuk varje gång. Nicke var snäll som följde med, då vi båda visste att den inte riktigt var inom hans ramar. Men bio är ju alltid mysigt.


"Can I know you?"

Väckte Sandra vid nio i morse, vi tog en morgonpromenad och åt frukost. Lite senare for vi i väg till Mariebergs shopping-galleria och suckade över att vi inte hade råd att handla det vi skulle vilja till oss själva, utan det var mest julklappar till andra i sikte. Jag hittade två, så det var ju bra. Men satan vad mycket mera jag hade kunnat handla.. Gjorde en runda på IKEA också, bara för att plåga oss riktigt ordentligt. Vi kom ut tomhänta. Sen dess har vi ätit oss mätta på godis och nudlar.

En grabb gjorde ett tappert försök med att ragga upp Sandra med några frågor om hennes namn, om hon bodde här osv och avslutade det hela med "Can I know you?"

20 november

Jag kom fram till Uppsala vid femtiden igår, där jag mötte upp Helene. Hon hade börjat förbereda den goda middagen, som var precis färdig när Ida kom hem från skolan. Vi satt vid köksbordet och gottade oss hela kvällen, och det var verkligen toppen. Det kändes så bra att vara där hos dem, äntligen. Delade säng med Helene, och gjorde Ida sällskap vid frukosten i morse.

Senare visade Helene mig en del av Uppsala, tittade i lite affärer. Vi käkade en supergod trettiofem kronors sopplunch, och sen for jag vidare mot Örebro, där jag är nu. Vi har hunnit äta lite mat och sett en basketmatch, där Jämtland spelade och vann! Jätte roligt att vara här - det här är verkligen en givande helg.

19 november

I dag tar jag bilen och far söderöver för att hälsa på mina kära vänner i sina studentstäder. Först ut; Uppsala hos Ida och Helene. I morrn blir det Sandra i Örebro, där stannar jag tills på söndag morgon. Ska bli så så så kul!

18 november

Då sitter jag hemma i Härdal idag, är hundvakt åt Nanoq. En omöjlig hund som inte kan det här med att vara ensam hemma. Pappa är i Chicago den jäkeln på firmaresa, mamma i stan på kurs och Sanna ligger och sover med en ond mage.

Some red

Spagetti och köttfärssås, och rött vin på det - bara för att det är så gott. Om inte det är vardagslyx så vet inte jag. Köpte dock en halv flaska denna gång, alldeles lagom. Har gjort andra provet av tre i Naturkunskap idag, hade pluggat pinsamt lite men det gick nog, hoppas jag.

The notebook

Oh lord, nu har jag sett en riktig snyftare - The Notebook.
Den har legat i filmfodralet och vad jag kan minnas så har jag aldrig sett den.
Så sorglig, så bra.


En människa att se upp till

Sandra är en av världens bästa personer, hon gör mig så glad.
In och läs.

En av kvinnorna i mitt liv, som funnits där sen sjunde klass. Det börjades med brevskrivande under lektionerna, övernattningar i Ulvkälla efter kalas på Storön, skratt & gråt, vi gjorde vår allra första resa utan vuxna tillsammans till Cypern, flyttade till Östersund ihop och blev särbos/sambos. Kontakten med Sandra har aldrig försvunnit, vart vi än befunnit oss. Behöver man gråta, eller har överflöd av någon annan känsla så finns vi alltid där för varandra. Jag hade inte varit den jag är, om jag inte hade haft så bra vänner.



Middag ute i det fria

Jag och Nicke packade icapåsen, for till Ytterberg och gjorde upp en eld. Grillade korv och marshmallows, drack varm oboy och julmust. En riktigt mysig middag.




Det är ingen lätt match att grilla marshmallows..


Dom blir lätt såhär.




Favoriter, för den som undrar

Rum i ditt hem: Vardagsrummet

Parfym:
Naomi Campbell och Moschino

Månad: Maj, juli och december

Tidning:
Aftonbladet

Magasin: Vagabond och Cosmopolitan

Blomma: Rosor i alla dess färger

Glass:
Magnum vit

Bok: Där vågorna bryts - Anita Shreve

Författare: Stieg Larsson, J.K Rowling

Film: Walk the line och 48 timmar

Skådespelare: Jag är ju så dålig på namn.. Reese Witherspoon och Morgan Freeman

TV-program: Dokumentärer

Serie: Sjukhuset och Halv åtta hos mig

Artist/grupp: Rascal Flatts, Volbeat och allt annat som spelas på radion

Djur: Katter och hundar

Mat: Allt med mycket kryddor! Thailändskt, mexikanskt..

Dryck: Coca-cola och vatten

Drink: Mojito och Redbull Vodka

Godis: Marabou choklad och sötlakrits

Frukt: Banan och mandariner

Krog/restaurang: En engelsk restaurang i La Marina, Spanien

Doft: Grillning på sommaren, nyduschat och julen

Färg: Vit och blå

Siffra: Två

Idrott: Varken utövar eller tittar på någon sport, men jag själv gillar att simma

Aktivitet: Fotografering

Plats: Bergsbyn Bled i Slovenien

Stad: Prag och Honolulu

Drog: Allt onyttigt i princip

Fordon: Allt som tar mig från A till B utan att behöva gå; helst bil eller tåg

Affär: Gina Tricot, Vero Moda och H&M - enkelt & fint

Café: Nyan i Sveg är klassikern, sen tycker jag att det mesta funkar bra


Änglar och demoner

Finns det någon hejd på denna lathet som dragit över mig?
Nej, inte för tillfället, för det blev en film till.. Men jag gillade den,
det är alltid kul att få luska i vem som kan vara boven.


16:26

Tänkte bädda ner mig i soffan och se en film med mamma.


Helt såld.

Åhhh, vad bra Melissas konsert var. Det var alldeles knäpptyst i salongen när hon sjöng. Hennes röst är så ren och underbar, texterna är fantastiska. Allt var bara så fruktansvärt fint. Hade jag varit lagd åt det andra hållet, så hade jag varit förälskad. Jag och Michaéla hade en trevlig kväll, vi fördrev bilresan med massa prat.

Fredagen den 13:de

Okej, såg inte hela filmen igår heller. Så det blev till frukosten i stället. Tänkte strax pallra mig ut på Sveg och göra lite ärenden. Klockan fyra blir det middag på nyan, sen bär det av mot Östersund för att se & lyssna till Melissa Horns ljuva stämma.

Kvällsfilm

Nu har jag hyrt en film - Natt på museet 2.
Tänkte göra ett andra försök då jag slocknade i soffan sist.
Innan den hade hunnit börja.


11 november

Blä vad lat jag har varit i dag. Jag börjar jobba klockan tre, och hade tänkt få lite gjort innan dess. Har inte gjort ett dugg. Tänkte ut på Sveg och köpa thailunch nu, men bävar mig för att sätta mig i en kall bil. Det värsta med vintern. Måste ta och leta fram en kupévärmare.

Svart på vitt

Alldeles nyss kom brevet som visar att jag verkligen är antagen på skolan. Galet!
I dag har jag i alla fall tackat ja, och kommer att börja studierna den 1 februari.


Fars dag skall firas.

Fars dag har inneburit tårta x 2 och trisslotter. En av åtta hade en vinst på tjugofem spänn. Lotter måste ju vara det sämsta man kan lägga pengarna på, ändå köper man dem och tror att man ska vinna när man sitter där och skrapar.

Jag och Nicke kom nyss hem efter att ha varit på bio, Äntligen Midsommar!
Den var lättsamt rolig och härlig.
Svenskar i ett nötskal.


Chicken Fajita

Dagens middag blev god!
Nicke gav den betyget 7 av 10 möjliga.

4 kycklingfiléer
3 paprikor i olika färger
2 rödlökar
tortilla bröd

1 dl chilisås
1 dl vatten
1 lime, det rivna skalet + saften
1 tsk malen spiskummin
½ tsk salt
2-3 krm liquid smoke
tabasco efter tycke och smak
svartpeppar





Nu har jag bestämt mig.

Jag tar inte vaccinet mot Svininfluensan. Jag har läst på och inser att biverkningarna är så många och väldigt skrämmande. Det ska tydligen finnas ett ämne i det här vaccinet som kallas för "squalene", som vi även har vi vår hjärna och i nervsystemet. Så när man tillför mera av det här ämnet så går immunförsvaret till attack, men då inte bara det squalene som injicerats utan går också till allt naturligt squalene som finns i kroppen. Immunförsvaret förlorar tillslut funktionen att kunna känna igen vad som är ens egen vävnad och celler, som kan leda till nervskador och döden.

För att framställa vaccinet så har man använt sig av bland annat Polysorbat 80, som är giftigt att inandas, ett bakteriedödande medel som också används för att rengöra kirurgiska instrument. Fosfater, som är ett miljögift som har förmågan att kväva alla vattenlevande djur. Dinatriumvätesfosfat, klassas som farligt avfall och får inte hällas ut i vanliga avlopp. Tiomersal, en form av kvicksilver. Tiomersal togs bort från barnvaccinationerna under tidigare delen av 90-talet, och kan ge cancer, hjärn- och leverskador.

Vaccinet kan ge obotliga sjukdomar som MS och Reumatism, även fast chansen är liten. Har läst artiklar där forskare aldrig skulle kunna tänka sig att kunna ta det här vaccinet, då det har så mycket nackdelar. Visst, du kanske slipper få Svininfluensan, men chansen att du får en massa annat som kan ses som värre, är alldeles för stor för att jag ska ta det. Flera länder i Europa nekar till att ge det här vaccinet till sina invånare, medan andra uppmanas - det här är galet.

Ger lite tillbaka..

Jag har försökt imponera på Nicke i kväll, och jag tror jag gjorde det ganska bra. Jag är lite dålig på att uppskatta allt han gör för mig, så då måste jag vara lite extra tydlig med det ibland, för att jämna ut det.

Köpte rosor, tände massa ljus, lagade mat [ köttfärs, paprika, lök, ris, grädde & majonäs i ugnen ] och bakade en kladdkaka, till det jordgubbar doppade i choklad. Mysigt.

Vi for till Herrö en sväng och hälsade på, och bjöd på kakan som blev över.
Bra kväll.


Till och med utomhus tände jag ljus.




Borttappat.

Vart har motivationen tagit vägen? Nu när jag vet att jag kommit in på skolan, så känns plötsligt allt det här med uppläsningen av betygen väldigt onödigt. Fast det är ju verkligen inte det. För om jag känner att jag inte trivs eller klarar av studierna i Riga, för det finns ju ingen garanti på det, så måste jag ju ha någonting att falla tillbaka på.

Fast jag vet att jag med min envishet kommer att gå in i väggen fjorton gånger först, innan jag skulle få för mig att hoppa av eller ge upp. Men tänk om, jag måste ju ha någon sorts livlina. I vilket fall så har jag ingen energi till varken Matte, Naturkunskap eller Historia. Men jag måste, och jag skulle nog behöva bli jagad av en blåslampa för att något ska ske.


Försmak av julen.

Kom nyss in, jag och mamma har suttit ute i härbret och druckit glögg.
Det är någonting som jag lärt mig att tycka om på senaste tiden.
Men det är mysigt, det både luktar & smakar jul.


 

Teneriffa it is!

Den 6 - 13 december drar jag och babe till Teneriffa, och det kommer att bli underbart. Vi skippade Thailand, då det är ganska höga priser på resorna dit just nu, sen fick vi inte in två veckor någonstans där det passade bra heller. Så en smak av Kanarieöarna får det bli.

Vi åker till platsen Los Cristianos som är ett lugnt område, men ändå ligger nära till det mesta. Här finns det inga köttbullar på menyerna, utan det är mera traditionellt spanskt. Stranden är alldeles intill, och det fanns mycket att se & göra. Ljuvligt.


Beskedet har landat!

Antagen på läkarprogrammet i Riga.
Hur sjukt är inte det?

Mycket snurrar i mitt huvud just nu; kommer jag att palla pressen, hemlängtan, kulturkrocken och de höga kraven som skolan har. Känslan är otroligt konstig, det är en lättnad - men det här kommer vi att fixa!


2 november

En kyrkogård är sällan så fin som den är under allhelgonahelgen.








Halloween på Mysen

Det blev Mysen. Förfest på Lillhärdalsvägen med goa tjejer, lite senare utökades sällskapet av några lika goa grabbar. Kvällen artade sig riktigt bra. I'm pleased.