Äckligt äckligt..

Sällan äter jag hårdbröd till frukost, men idag gjorde jag det. Efter kanske tre stycken mackor ser jag något konstigt i paketet. En mjölbagge, och inte bara en! Visserligen döda, men ändå. Kastade paketet med kväljningar i halsen. Såg även att där jag råkat hälla ut lite smulor på köksbordet fanns det några av dem med. Säkerligen har jag ätit upp ett par stycken. Från och med nu ska jag hålla stor koll på hårdbrödet, förmodligen var det lite föråldrat. Men ändå.


Sittandes i en eka

Utgång i fredags, hade en mycket bra kväll. Några timmar hos Wågers, innan taxin tog oss vidare mot Storön. Dansade både disco & styrdans. Och jag skulle absolut inte ha velat sett mig själv, för jag tycker alla andra ser så roliga ut och då vill jag inte ens fundera på hur jag dansar. Men kul som sagt. Efter en hel kvälls stojande hit o dit gav jag och Nicke upp, inhandlade chips och dipp för att sedan äta det i 5 min innan jag slocknade. Av trötthet.

När jag vaknade på lördag morgon hade jag en sådan fantastisk känsla; jag kunde vara bakis och ledig. Det var länge sen jag hade den friheten att inte vara trevlig, fräsch och social. Kunde låsa in mig om jag ville; men jag valde att åka & fiska tillsammans med pappa, sanna och Nicke. Det var minsann inte igår, haha, men jag hade verkligen jätte kul. Gädda är roligt att fiska, för dom är oftast så stora. ( bortsett från Nickes minifisk, jämfört med mina bamsefiskar ; ) Hade det riktigt trevligt ute på sjön, guppandes i den lilla båten.

63381-608
Nicke

63381-607
Pappa styr båten : )


Nu: jobba Då: små grodorna

I´m working. Jag kan inte minnas när jag var ledig midsommarafton senast. Det är himla trist, för det är verkligen en tradition jag gillar. När jag var mindre och inte tyckte att det var pinsamt att dansa till "små grodorna" runt midsommarstången, så hade man inte ens en tanke på att jobba den här dagen. Kommer ihåg att jag och mina kompisar åkte till Campingen i Härdal, dit många i byn åkte då, för att dansa runt i ring. Middagen med all sill ( som jag inte ens äter ) men som helt enkelt bara ska vara så. Gjorde kransar till hela släkten, för alla skulle bestämt ha en. Var det Midsommar så var det. Plocka sju ( eller är det nio, minns aldrig vilket av dem ) olika sorters blommor och lägga under kudden, men aldrig drömde jag om vem som skulle bli min man. Men en speciell dag var det i alla fall. Även idag, fast att jag måste tillbringa större delen av den på Sykes, men idag tjänar jag banne mig pengar.


Man blir glad..

.. när man kommer hem, öppnar kylskåpet, ser en micromatslåda tillsammans med en lapp ovanpå " Jag tycker om dig "


För ett år sedan

Ganska exakt, då var Malin hemma hos mig i Härdal och hälsade på. Emma S var också där en sväng. Vi lagade mat, spelade kubb och bara levde ut. Då, som så många andra ggr undrade vi vad vi gjorde om ett år. Det är nu. Och så mycket har hänt. Jag, Sandra & Helene gick brorundan nu ikväll, och man bollar så många frågor och funderingar mellan varann. Framtiden är det värsta ordet jag vet, och det är helt sant. Just nu känner jag mest bara att det är jobbigt och svårt med vad som komma skall. Då syftar jag inte på något speciellt, utan allt är verkligen oklart och lummigt. Vad väntar man på? Att någon ska göra framtiden åt mig?

Snabblunchade med Lotta idag nere vid Sandtjärn.
Det var verkligen länge sedan jag badade ordentligt i sjön, fy vad jag har blivit en badkruka. Ändring på det i sommar, yes.


Mer än vad man behöver.

Igår var jag slö, otroligt slö. Åkte på bilturer med familjen som längst. Tänkte åka och fiska med båten vid stugan, men insåg att det var alldeles för lite vatten. De verkar haft dålig koll på dammluckan. Ska väl inte säga att jag är så mycket piggare idag. Blir less på att jag fått större behov av sömn, jag som brukar nöja mig med några timmar och ändå vara pigg dagen efter. Det var ju lättsammare på det viset. För sova tycker jag inte om, nog för att det är skönt, men man går miste om så mycket tid. Jag tror absolut inte att man behöver sova så mycket som man ofta gör.

Gick brorundan med Sandra ikväll, köpte mjukglass efter vägen och gick hem och surrade. Slutade med att vi även hade en till Wåger-medlem med i diskussionerna.


Lillasyster min.

63381-603

Cruising i Ljusdal

Jag har intagit min vanliga kvällsställning och tänkte nu berätta om helgen. Det bjöds på mat i Björnrike hemma hos Jimmy och Soffa. Mycket gott och trevligt, fick träffa lite folk jag aldrig sett förut. Det blev en bra kväll, spelade lite TP och kollade på när två grabbar badade i källvatten - kallt.

Det blev en relativt tidig kväll, då vi skulle åka till Ljusdal dagen efter. 10.00 lämnade jag, Nicke, pappa och Sanna Härdal. En Thunderbird, 64:a blev vårt fordon, och det vankades uppställning på gammelgården när vi kom. Solen på våran sida, en massa annat folk som polerat fram sina gamla bilar från vintersäsongen. Åkte mest runt runt hela dagen och kvällen, jätte roligt. Jag var chaufför hela tiden. Det bankades plåt, sprättes ölflaskor och spelades kassettband i våran bil, haha. Pappa på topp. Höll mig pigg hela tiden, men på vägen hem kände jag mig rätt sliten. Strax före fyra fick jag parkera mig själv i sängen.

63381-600
Våran bil som vi åkte i.
63381-599

63381-595

63381-596

63381-601
Pappa.
63381-598
Pappa hittade en gubbe att prata bilar med.
63381-597
Syrran.


Det senaste.

Först och främst så har Helene har tagit studenten. Det firade vi med studentmiddag och fest. Nu har också Sandra kommit hem, så himla roligt. Emma S var här igår och hälsade på, käkade middag och pratade. Vi var några stycken som åkte till Lotta i Herrö och hälsade på. Där bjöds det på nybakta bullar.
image594
Då är skoltiden över.

image587
Liten blir stor ; )

image586
Fri och lycklig.

image590
Full fart uppe på flaket.

image588
Vid studentmiddagen.

image589
Sandra & Cattis

image591
Vi fyra.


image592
Cattis, Helene o Sandra.

Den moderna världen?

Fötterna på bordet, laptopen i famnen. Alla lampor lyser. (Ja, jag är mörkrädd) Inte nog med att jag sitter framför dessa datorer dagarna om, jag gör det på fritiden med. Men, då tittar jag väldigt sällan på tv. Vågar nog nästan säga att jag nästan aldrig gör det. Känns som en bra grej att föredra den. Så vad gör jag då? Joo, redigerar bilder, kollar bloggar, testar mig fram i Photoshop. Hellre det än alla såpor som jag faktiskt ledsnat på, innan jag ens sett dem. Skulle var Scrubs då.

Jag & Lotta drog till Härdal en snabbis ikväll. Sedan fick jag äntligen återse min Sandra, både Helene & Cattis var där. Skönt att ha henne hemma. Länge sen hela gänget var samlat nu, alltid någon på resande fot. Helene & jag låg sen i soffan med godis/chips och kollade på film. Sen dess har jag suttit här bänkad, ännu en kväll väntandes på att Nicke ska komma hem. Dessa skift jobb..


Vad jag behöver.

Det är med stor njutning jag sitter i soffan med mitt baileys glas, dock i ett vinglas. Men is är det i. Helt ensam, Nicke kommer hem runt ettiden, han har lovat att köpa med sig fikabröd hem från Statoil. Det här envisa nattsötsuget börjar infinna sig. Och då måste man helt enkelt. Det går en kass japansk film på tv, vet inte ens vad den handlar om. Typiskt mig att sitta och kolla på en film, utan någon som helst aning om vad jag ser. Tycker det funkar bättre som bakgrundsljud. Jag har också varit hos Lotta ikväll och hälsat på, pussat på alla nio hundvalpar som sprang runt som tjocka bollar.

Nationaldagen är över den med, inget man känner av direkt. En blågul flagga här och där, en lite högre timlön men annars en helt vanlig dag, för mig.

63381-577

Saknar mina stadstjejer enormt, och vi är pinsamt dåliga allihopa på att ringa varann.
Men saken är den att det behövs inte, och det är ju det som är äkta vänskap.


Idas dag.

De här dagarna är ju helt otroligt fina & varma. Det är så man blir gråtfärdig när man inte får vara ute i solen. När man vaknar upp en morgon av att det är alldeles ljust i sovrummet och man kan skymta den blåa himlen mellan persiennerna, då mår man helt enkelt bra. Så funkar i alla fall jag.

IDA 20 år idag!
GRATTIS GRATTIS vännen!
Lite dumt att du är på andra sidan jorden så att man inte kan fira dig,
men det ordnar vi när du är tillbaka på trygg mark ; )

63381-570

Helenes studentbal.

Okey. Idag har jag sagt upp mig från Sykes. Slutar den 4 juli. Anledningen var att jag känner att jag rör mig för lite, att sitta hela dagarna framför datorn är inte riktigt min grej. Men nu har jag testat. Det är absolut inget tråkigt jobb, utan det är just det där att sitta på samma stol o ställe hela dagarna. Folket & kollegorna är guld värda. Nej visst, så jag ska köra torvtraktor i sommar. Tjänar jag dessutom bättre på, om solen skiner då vill säga.

Idag var det bal för studenterna, kikade på alla fina som steg ut ur bilarna framför Folkan. Fotade en hel del med, Helene & Jonny framför allt. Jätte snygga! Kan inte tro att det var ett år sen jag och Nicke plus gänget trippade in på gamla teatern i Östersund. Nicke i kostym är inget man ser varje år. Inte mig i balklänning heller. Skavsår om hälarna efter att ha gått i finskor en hel kväll. Men skoj hade vi! Hela studenttiden var ett minne som sitter djupt.

Senare ikväll grillades det bakom medborgarhuset. Jag, Nicke, Paulina, Broberg, Helene, Matti och hans brorsa. Riktigt mysigt, nu känns det att det är sommar. Ser fram emot den.

Jag fick vara fotograf som sagt, jag tycker dom är jätte fina.

63381-569


63381-568


63381-567


Borta bra men hemma bäst.

När man känner för att fotografera, och har det där allra största suget, samtidigt befinner sig hemma så finns det inte så mycket spännande att fota. Men såhär såg det ut en helt vanlig & solig dag.

63381-565


63381-564


63381-563


63381-562


63381-561


63381-560


63381-559

Kubbspel.

Lördagen innehöll en hel del sommarkänslor. Grillade tillsammans med familjen Hjelm, jag & Helene fortsatte mot Ida Holm, där bland annat Cattis var. Drack rödvin, spelade kubb & Wii, sjöng karaoke och bara hade roligt. Söndagen tillbringades för det mesta dels ensam i Härdal. Var ute och gick, satt på altanen och bara njöt. Somnade tidigt den kvällen.

Nu har jag börjat en ny vecka, och idag var det bara ångest hela tiden. Tänk att man ska behöva sitta inne sådana här varma dagar. Tröttsamt. Jag håller inte med dom som säger att livet är till för att jobba.

Framkallning nr. 3

Då jag faktiskt är väldigt bra att ta med mig kameran vart jag än är & ska, så blir det att jag samlar på mig en hel del bilder som jag inte bara vill ha i mappar på datorn, utan också i äkta format. I papper, så att man kan ta och känna på dem, de blir liksom mera verkliga då. Nu har jag skickat i väg min tredje omgång med bilder, 446 stycken för 500 spänn. Trodde att det skulle kosta mycket mera än så. Jag använde mig av detta företag, och vad jag har läst så har de bara positiva kommentarer. Längtar tills de kommer på posten. Det är bilder från både Hawaii samt saker som hänt där innan.