Soffa & Helene

image510


Soffa kom hit till Nilsvallen, likaså Helene. Blev en sådan där härlig kväll som det blir när man samlar oss tjejer. Inget samtalsämne som kommer undan. Imorgon är det dags att jobba igen, varit ledig i två dagar. Ska åka på Statoil nu och köpa fikabröd, sedan blir det sängen.

Oh shiny day.

Dagen har bjudit på allt möjligt. Glass ute i solen och promenad tillsammans med Nicke. Hade träff med en sierska som tog mig med storm, hon kunde prata detaljer minsann. Vi fick enormt stark kontakt med mormor, samt att hon såg tre stycken personer som finns vid min sida. Otrolig grej det där. Mycket mera än så vill jag inte säga, det var helt fantastiskt.

Lotta, Thomas och småtjejerna kom hit och käkade pizza med oss. Trevligt. Snart kommer Soffa hit, tänkte gå ut och sätta oss i solen och glo på människor.

Nu är en utlandsresa bokad, den 8 maj sticker jag till Spanien igen. Kommer hem den 16:de. Ska bli så himla skönt att få lapa lite sol, jag är alldeles för ivrig för att sitta och sola här hemma. Det tar sådan lång tid innan det syns. Så det är familjen & en kompis till Sanna som åker, synd att jag inte fick med mig Nicke också. Men vårt hus har inte tillräckligt många rum, och så var det Sannas tur att det med sig någon i år. Nu är det bara att hoppas på att semesteransökan går i lås också. Jag & Nicke funderar istället på att ta en båtresa tillammans över en helg till de tusen sjöarnas land. Finland.


Jag, Nicke & kameran.

Dagen var kanonbra. Tiden har gått i min takt, åkte till Härdal under dagen. Promenerade en timma och njöt av solen. Det var ett tag sedan man svettades utomhus nu. Åkte sen till Sveg och hämtade kameran, jag & Nicke åkte en sväng och letade något att fota; men det var mest vi själva som fastnade på bild.

Vi for sen hem till Helene, där också Ida var. Satte igång med maten, älgskav stod på menyn. Jätte gott. Helt plötsligt kikade Soffa in, och senare kom Helene A. Blev en massa skratt & prat om gamla minnen från de hemska festerna under högstadiet, de minnen som man idag kan ha riktigt roligt åt. Det härliga är att vi upplevt och gått igenom det tillsammans.

image508

Europe by train.

Efter jobbet så åkte jag mot Hede för att ha lite kvalitetstid med Emma, hon hade lagat mat. Skrev sedan ut en bild på Europa, och började genast planera vilka länder vi skulle besöka & passera under sommaren. Just nu känns slutet av augusti som den bästa tiden att åka. Vi har båda fått ihop tillräckligt med pengar samt att man hinner göra en del roligt här hemma. Rumänien, Grekiska öar, Italien, Luxemburg, Polen, Schweiz, Tyskland, Lettland, Holland, Frankrike, Tjeckien m.m - så mycket att se! Nu känner jag att vi är på gång, nu har planerna satt igång.

Vårkänslor..

De senaste dagarna har varit rätt vanliga.. Jobbat, lunchat, jobbat, middag, umgåtts och sovit. Tid för så mycket annat har det inte funnits. Hunnit träffa lite folk då & då. Var ute och gick med Helena idag, och det var riktigt skönt. Vädret är ju helt otroligt, hade glömt att våren kunde vara så härlig. 

Annars har jag tvättat & donat resten av kvällen. 
Har du en brownieskaka i ugnen - shake'n bake.

Galet, knäppt och helt otroligt kul.

Igår besökte jag, mamma och min syrra en sierska i Östersund. Fick höra & veta en massa intressant. Man ska verkligen ta allt med en nypa salt och inte tro på varje ord. Det är ändå jätte roligt! Jag fick veta att jag har en liten fyra årig kille vid min sida, som förmodligen bodde på våran gård förut. Han hade problem med det ena benet och det kan ha varit anledningen till att han dog tidigt. Han kommer & går i mitt liv hela tiden, sa hon. Jag hade en konstig upplevelse under Hawaii som skrämde mig en hel del, jag hade då en kille hos mig som hette John. Sen om det var en dröm eller inte har jag inte en aning om, annorlunda var det.

Mitt förra liv var som min gammelmormor dessutom. Hon som födde min mormor med andra ord, hon dog då mormor kom till världen. Det var jag, som sierskan förklarade det. Låter lite halvknepigt. Jag har också ett väldigt händelserikt liv framför mig, kommer att börja studera hårt ganska snart. Mitt arbete kommer att vara något som jag ännu inte vet finns, hon kunde se provrör, en vit rock och sådant som har med labb att göra. Men ändå inte inom sjukvården. Låter inte alls som jag. Kommer att tjäna mycket pengar, och behövas utomlands. Resorna ingick i arbetet, och jag skulle bland annat jobba i länder som Brasilen. Allt låter ju helt vrickat. Men det är kul att leka med tanken, sedan om allt är bullshit så är det en skojig upplevelse att gå till en sierska. Något alla borde testa.

Fotoväder..

63381-503


63381-500


63381-502


63381-501

Sovande verklighet.


Har jätte konstiga drömmar om nätterna, och på engelska är dem också. Fattar inte hur man kan få ihop så vrickade saker. Paris Hilton satt bland annat i mitt baksäte inatt, hon hade varit och hälsat på hos mig men hon bodde på skolan i Härdal. Lite roligt är det ju, man kan ju göra & säga saker som annars inte får chansen till, och ändå ha den där verklighetskänslan.

Däremot är det inte roligt att kunderna som ringer in gör narr av mig för att man skulle kunna tro att jag har en klädnypa på näsan. N låter som B osv.. Ojjar mig ännu en gång om hur hiiimla sjuk jag är.


Grattis syrran!

Min lilla Sanna som för mig fortfarande är den där fyraåringen, som inte klarar något själv. Går runt och pratar, småskrattar för sig själv och plockar saker i luften till den gräns då man börjar undra om hon har alla koppar i skåpet. Som lägger sig och stortjuter om hon inte får bestämma, och som aldrig aldrig skulle börja sminka sig. Idag blev hon 12 år! Vart har åren där emellan tagit vägen? Lillan har blivit stor. Jävlar den dagen då hon kommer med en pojkvän ; )

Ska ta med kameran & hunden på en promenad nu medan himlen fortfarande är blå.
Bara av att veta att det är fredag gör allt så mycket enklare.

63381-498
Nyvaken och ett år äldre.

63381-499
Paketöppning..

63381-497
Nicke njuter i bubbelpoolen.

Nytankad.

Då var lunchen avklarad. Egentligen gillar jag inte luncher, det blir bara massa stress & kasta i sig maten. I och för sig är det skönt med en paus, men att äta fort är inget för mig. Jag är den där som alla får vänta på, som bara kommit halvvägs när alla andra ätit upp.

Hela tiden sätter jag upp mål eller andra saker att se fram emot, och det blir faktiskt mycket enklare att orka med vardagen då. Vare sig det är något som sker om en vecka eller samma kväll, så underlättar det att ha något att längta efter. Att gå dagarna i ända utan att ha något att sikta in sig på, skulle för mig kännas lite meningslöst. Man gör alltid saker av en orsak.


Vilken start på dagen!

Josse var här under helgen, det var mysigt. Åt mat & chips hela helgen så att det både räckte och blev över. På lördagen åkte jag och Sanna till Lofsdalen och åkte bräda, Josse var inte så sugen på det så hon fick vara med Nicke, och det gick ju bra. Under söndagen blev det inte speciellt mycket gjort, hälsade på morfar.

Igår kväll åkte jag in till Herrö och hälsade på Lotta & Thomas.
Kvällsfikade innan jag for mot Härdal igen.

Har ni sett vädret? Sol och klarblå himmel. Snön bara springer i väg. Idag kanske jag fick den allra bästa starten på dagen man kan få. Det står nu en bubbelpool på altanen där hemma, alltid varm och redo att sättas igång. Jag & pappa satt där i morse. Flyttade runt mellan olika säten, för det är olika sorters funktioner på varje plats i den. Helt otroligt skönt. Solen i ansiktet, en massa ånga från vattnet, bubblor i ryggen och musik från högtalarna. Vilken start!

Ett onödigt påpekande

Jag köpte en Läkerolpåse och upptäckte att varje liten Läkerol är inlindad i papper - i påsen! Tala om onödigt arbete & tid.. Inte för att jag tror att någon människa står och lindar in dem. Jag förstår bara inte riktigt varför, kanske anses mera lyxigt?


Torsdag förmiddag.


Torsdagen är redan här, jag känner mig halvt sliten. Försöker gömma mig bakom luggen. Men den räcker inte hela vägen. Har sovit så dåligt de senaste nätterna, och drömt en massa konstigheter. Hade en bebis som jag bara gjorde fel saker med, la den i solen och lät den ligga i baksätet i bilen, och hela tiden rullade den ner på golvet. Jag har hört att om man drömmer om småbarn så är man orolig & inte redo för framtiden. Kanske?

Sandra W: Blev så himla varm  och jätte glad av att höra ditt röstmeddelande! Dessutom arg på mig själv för att jag sov och inte hörde när du ringde. Saknar dig en massa . Jag testar att ringa dig ikväll från det nummer du ringde.

Imorrn kommer min stadstjej Josse ; ) Alltid lika uppskattat.

Måndag förmiddag.

Det känns att det är måndag, och att helgen gick alldeles för snabbt. På lördags kvällen åkte jag & Nicke hem till Thomas & Madde. Drack ett par drinkar Bacardi Apple men var alldeles för trött för attt orka kvällen. Åkte hem och slocknade väldigt fort.

Igår, söndag gjorde jag en intervju med en häftig tant hemma i Härdal. Åt god mat och umgicks med familjen. Kände mig inte alls redo för att jobba idag när alarmet ringde, är fortfarande inte fullt frisk.

Baka liten kaka..

Då har mamma, pappa och syrran satt sig på skotern mot stugan i Ryflovallen. Hade så himla gärna velat följa, men ännu en gång; jag ska bli frisk. Men det hade inte varit helt fel att grilla på en öppen eld. Så jag har nyss roat mig med att baka en vaniljsås-sockerkaka. Underverket står i ugnen nu, får se om jag ens får loss den ur formen. Brukar vara mitt största problem. Jag var nära att åka ner på Konsum och köpa Shake'n bake för att göra det så enkelt som möjligt, men jag ändrade mig.

Det var länge sen jag var helt ensam hemma nu, nästan glömt bort hur skönt det kan vara. Bortsett från den gapande papegojan så är det relativt tyst i huset.. Man får koppla bort honom, trots att det är näst intill omöjligt. Vi glömde taklampan på i köket inatt så jag tror inte fågeln fick sig så särskilt mycket sömn, han är tystare än vanligt.




Envisa sjuka.

Mars, det är mars. Galet.. Sitter hemma nu och fick neka en dag på brädan, jag blundar för hur förkyld jag är. Tre månaders hosta nu. Mitt rekord skulle jag tro. Mamma tyckte jag skulle åka upp på sjukhuset för blodprov, har börjat få ont i lungorna nu också. Typiskt, så den här eftermiddagen blir inte speciellt händelserik. Dock har jag varken ork eller lust till att bara sitta. Men frisk vill jag bli.

I onsdags kom Emma S hit och hälsade på, alltid lika kul! En tjej jag har behov av. Synd att hon jobbade dagen efter så att hon inte kunde följa med mig, Helene, Ida och Helene på mysen. Ida lagade tacos, åt alldeles för mycket så att jag knappt fick plats med någon cider. Det gjorde att jag höll mig nykter. Dansade och hade oss på mysen. Jätte roligt!

Igår var jag hemma hela kvällen, en massa prat och ryggläge i soffan. Ska leta fram nässprayen, c-vitaminerna och honungsvattnet nu så att det blir någon ordning på det här.