Mer än lite.

Nu ligger jag back. Ännu en middagsbjudning i Herrö. Tänk om jag var lika tålmodig & bra på matlagning, wow vilken bättre tjej jag skulle vara då. Thomas har det minsann bra ; ) Gott var det, och Härdalsglass till efterrätt. En massa prat om inget & allt.

Statusen på vardagen annars känns rätt ringelranglig. Upp & ner, fram & tillbaka. Mycket att göra, ingen tid. För många att träffa, för hög energi och vilja. Socialiseras mer än vad jag hinner, tänker för djupt. Frågar alldeles för mycket, lyssnar för lite. Skrattar vid situationer, åt saker jag ej vet. Drömmer konstigt, njuter av allt. Spelar sönder musiken jag gillar. Kör alldeles för mycket bil och ränner hit o dit. Vimlar omkring i min egna värld, glömmer mer än jag borde. Fyller väggar med post it lappar. Nonchalerar det jag inte tycker om eller inte gillar, tills jag inser att det inte går. Jaa, mycket på en & samma gång. Men min pappa har sagt att det ska kännas att man lever, inte sant?


Enerverande roligt

Idag har jag haft det roligaste & värsta samtalet hittills. Jag och tanten skrattade så vi grät åt att hon inte hade någon kunskap kring datorer alls. Visste inte hur man klickade med musen osv. 90 min senare visste jag inte hur jag skulle bete mig längre. Tårarna sprutade & jag höll på att trilla av stolen, var tvungen att ta av mig head setet för att inte skratta henne rakt i öronen. Hon kunde inte andas för hon kiknande i skrattanfall. Goa stunder på jobbet.

Tänkte träffa någon ikväll men jag kände för egotid.

Roxette - Sleeping in my car på repeat.

Ljusglimtar

Snygga, flummiga, slitna, knäppa, härliga, roliga - minnen med mina tjejer som får en att skratta. Ni är ju för sköna hela bunten! Bilder som får mig att aldrig mera behöva lära känna mera vänner, för att ni är så grymt goa.

Ofta tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som har en sådan stor kompiskrets, vi går så bra ihop allesammans. Ett stort gäng med så många minnen, både med skrämmande inslag och stunder med lyckorus. Vi har flyttat ihop & ifrån varandra, bråkat & skrikit, grinat & pussats. Fortfarande är vi lika sammansvetsade, och gänget bara utökas hela tiden. Aldrig har jag varit så social i mitt liv som jag är just nu. Tack!

63381-494

63381-493

63381-492

63381-491

63381-490

63381-489

63381-487


63381-486

63381-485

63381-484

63381-483

63381-482

63381-481

63381-480

63381-479

Seans, bowling & annat tok.

Nu har jag tagit emot samtal på Sykes i en hel vecka, och jag är lugn som en filbunke, trots att jag springer runt som ett frågetecken och frågar över det ena & det andra. Folket där är otroligt sköna, förlåt mig för alla gamla fördomar, hehe. För vem kan neka att man aldrig tänkt när man sett en lustig person på Sveg " det där måste vara en syksare", jag erkänner.

I onsdags var jag på en seans, som var väldigt intressant. Dock inte riktigt vad jag väntat mig, hon pratade en hel del om natur-piller och grejer, och det var ju inte därför vi kom dit. Men hon fick kontakt med många andar, mamma hade en man som gick med henne, vi har inte riktigt kommit på vem det är. Jag hann aldrig ställa mina frågor, men det var jätte kul att lyssna. Jag tror på det övernaturliga, men just sådana där seanser tar jag med en nypa salt. Vad jag ville fråga var om det jag ser & känner bara är inbillning eller om det faktiskt är det jag tror.

I fredags åkte jag & Nicke och Lotta & Thomas till Vemdalen och spelade bowling. Fick inte in en enda strike och förlorade. Men jätte roligt var det! I går var jag, Sanna och en kompis till henne i Lofsdalen och åkte bräda. Alltid lika skoj, men det var svinkallt. Kändes som att kinderna skulle ramla av. På kvällen drack vi vin & umgicks. Jag, Helene & Helene och Ida. En snabbvända på Mysen, och då menar jag snabb. 2 min och vi var ute, det var tomt på folk. Fortsatte hemma hos Helene en stund innan vi kikade förbi på en annan fest. Allsång var det där!

Förra helgen i Tännäs

Äntligen har jag satt mig ner & sorterat upp alla bilder från kameran. Tänkte visa lite från förra helgen då jag och Nicke var i Tännäs. Som ni ser så är det en massa snö.

63381-478


63381-477


63381-476


63381-475


63381-474


63381-473


63381-472


63381-471


63381-470


63381-469

- 32 grader

Tilbringade gårdags kvällen hemma hos Lotta i Herrö. Hon bjöd på mat, jätte gott. En massa prat och kladdkakebak innan jag for hem till Härdal. Imorse när jag vaknade var det 33 grader kallt, bilen var inte riktigt lika smidig som annars. Trodde nästan man åkte runt i en traktor.

En halvtimma kvar till lunch nu, skönt.


God Morgon.

Helgen tillbringades i Tännäs tillsammans med Nicke. Hade min dator med så på lördagen hann vi avverka en hel del filmer, var inne i stugan och tog det bara lugnt. En snabbis in till Funäs, det var allt. På söndagen åkte vi i väg med skotern en sväng, första turen i vinter dessutom. Det negativa när man är borta sådär över en helg, är att man äter så mycket, haha. [ bilder kommer senare ]

Igår tog jag mina första samtal på Sykes, och det gick bättre än vad jag hade väntat mig. Frågorna är så blandade, både enkla & svåra. Tur att det finns mentorer och annat folk att fråga. Men det känns bra, det gör det.

For hem till Härdal igår efter jobbet, skönt. Blir samma sak idag, men ska först träffa Lotta.


Tre dagar i Sthlm

I måndags tog jag & Helene tåget till Stockholm för att hälsa på Cattis och Josse. Gick upp tidigt tidigt och var framme kl nio inne i stan. Donkenfrukost och sen gav vi oss på affärerna. Josse kom och mötte upp oss under förmiddagen. På kvällen blev det bio med Cattis också, The Holiday som är en sådan där film man blir glad i själen av. Se den!

Igår besökte vi Cattis på hennes skola och fick vara hårmodeller. Bruduppsättningar. Cattis gjorde mitt hår, och den tjejen har talang. Sjukt duktig. Det var kul att få se vart hon håller hus om dagarna & vilka hon har lärt känna. Följde med hem till lägenheten där sex brudar bor. En av dem var frisör, så både jag & Helene klippte av en bra bit av håret. Mera shopping innan vi drog oss tillbaka mot Rönninge för att slöa i soffan.

Imorse bakade vi scones, som inte riktigt blev som de skulle. Mest bara deg. Ska åka in mot stan lite senare, tåget hem avgår runt fyratiden. Det har varit tre mycket bra dagar, bra människor & bra inköp, hehe.

Jag och Helene har kommit underfund med att staden är stressig, man springer verkligen hela tiden. Dessutom slösar man så mycket tid på att åka och ta sig till ställen. Man måste gå med armbågarna först för att ta sig framåt, och folk gruffar åt varandra för att de vill komma först. Springer uppför rulltrapporna för att de tjänar 2 sek på det. Hemma är allt så himla simpelt.

Bara vara hemma

Har varit hemma hela dagen lång, och det finns inget som är bättre. Sprungit runt och sett allmänt illa ut, oborstat hår och hängiga kläder. Pappa lagade hans bästa maträtt, glödhoppor med råstekt potatis. [ hårt stekt kött i väldigt små bitar ] Har sen dess druckit vin med mamma & filosoferat kring livet.

Bastun här hemma är påslagen, så när Nicke kommer så ska vi ta och svettas lite. Sedan borde jag sova, ska åka runt fyratiden för att hinna med tåget från Ljusdal till Stockholm.

Sanna har byggt en snögrotta ute på gården, riktigt mysig faktiskt.

63381-467
Ljuslykta och renskinn - vilken grotta!

63381-468

Fyrmanna-partyt!

Festen som var förra helgen, och oj så kul man kan ha på fyra personer!

63381-465
Mina sötaste.

63381-464
Humöret på topp!

63381-463
Rödvin & öl.

63381-466
Idas leende smittar alltid av sig.

This unclear future

I can see the future
Step into tomorrow
I can see the future
Journey to forever

Movin’ on
And we’re movin’ on

Prickfritt

I förrgår, den 8 feb, så hade jag haft mitt körkort i ett helt år - utan några krascher, trasiga bilar eller andra olyckor. Hoppas att det kommande året blir likadant. Ta i trä.

Om man ska göra en tillbakablick på dåtiden så är nog dessa två månader, jan & feb de allra jobbigaste månaderna som varit på väldigt länge. Man velar, vet varken ut eller in, helt ovetande om vad som komma skall och åt vilket håll man ska gå. Känslan verkar aldrig riktigt släppa heller. Hårda tider, och jag vet att vi är många som känner likadant.

Uppstigen från sängen och nerstigen i mysbrallorna för runt två timmar sen. Frukosten i magen och musiken i högtalarna. Kinamaten i Östersund tror jag lockar oss på en tripp dit i eftermiddag. Hade velat lagt ut lite bilder nu men så klart har jag kabeln och kameran på två skillda platser.


Tekniskt hela dagen lång

Jag har läst om kablar, skrivare, routrar, nätverkskort, skärmar, datorer i allmänhet och jag är ännu mera fullpackad. Kan bara inte styra upp allt just nu, men det börjar nog smälta in. Nog om jobb.

Efter fem åkte jag & Nicke och handlade, för att sedan dra till Herrö på tacoskväll tillsammans med Lotta & Thomas. En massa prat, ett glas vin, soffsittande samt en hel del hundvalpskel.

Jag har hemlängtan, till Härdal.
It's just too much.


Tar tempen

+ Emma kommer snart från Hede för att umgås
+ Jag har fått mitt alldeles egna bås & dator på Sykes ; )
+ Jag har nyss gjort en stor röjning här i Nilsvallen, torkat golv och donat
+ Kommer att få träffa Josse & Cattis nästa vecka då jag och Helene tar tåget neråt

- Jag är trött trött trött
- Känner att jag vill ha och behöver min lön nu, helst
- Less på mina utslag, vet inte vad jag är allergisk mot
- Jag är sjukt slarvig och vet inte vart jag lägger mina saker

Tusentals tankar

Just nu är det en massa ny information som flödar in och ut ur mig. De tre första dagarna på Sykes har varit roliga men en massa nytt att lära. Jag ska sitta på Fujitsu Siemens, vilket verkar bra. Har suttit och medlyssnat och lyssnat på föredrag, men jag ska nog komma in i det.

Har just nu vid sidan om så många projekt inom foto & text. Tänker inte säga så mycket mer just nu, utan det får ni se. Perfekt är det i alla fall.

Plus det så har jag hunnit att vara social med tjejerna, simning och familjen. Det är helt enkelt mycket nu. Men så trivs jag också. Ska krypa ner i sängen, där Nicke ligger och sover nu.

Debut på Sykes

Jag, Nicke, Sanna och en kompis till henne åkte till Lofsdalen igår för att åka bräda. Och vädret hade inte kunnat varit bättre! Det blev en jätte bra dag, det finns inget bättre man kan göra en sådan där dagen-efter-söndag. Man piggnar i ganska ordentligt.

07.00 och jag var klarvaken, första dagen på Sykes idag. Wish me good luck.

Burning up!

Okey. Först uppe som vanligt, plockat undan flaskor och annat från gårdagen så tyst som möjligt för att inte väcka Soffa & Nicke. Trots att jag råkade smälla & låta så sover de fortfarande lika hårt. Lite skallebank men annars bra, lite frukost och sen är jag på benen igen.

Det blev riktigt roligt igår faktiskt! Vi surrade hela kvällen innan vi drog oss mot Folkan. Av misstag lade jag håret i ett av värmeljusen här hemma, men som tur var så syns det inget. Däremot kom det en hel del rök, och det luktade lite lustigt av mig. En massa dansande och några drinkar i baren senare, och allt blev bra.

Here we come

Några vinglas är urdrucka nu och Folkan väntar. Ida & Soffa & Nicke gör min kväll toppen.

Oskyldigt ung

Jag och Sanna åkte till Björnrike idag för att åka lite. Vädret var lagom varmt & bara allmänt härligt. Det vräkte ner snö ett tag så man nätt och jämt såg någonting, som grus i ögonen. Dagens roligaste citat kom från Sanna när vi befann oss på toppen - Finns det myskoxar här uppe?

Tacos hemma med pappa och Sanna, mamma har dragit till Jokkmokks marknad över helgen med en kompis.

När jag var liten så förundrades jag av de äldre som alltid lyckades sätta dit mig och mina jämnåriga kompisar, med sina pikar & repliker. Ord som fick en att känna sig nedtryckt och dumförklarad. Som om åldern beskrev klokheten i skala. Man ville så gärna säga något riktigt tänkvärt tillbaka, men så blev det aldrig. Idag har jag tänkt på om jag själv säger saker som kan uppfattas likadant, så som jag tog det då. Dock känns det som om jag har förståelse över hur ord kan variera i olika personers öron.

Min gamla mamma ;)

Nej gammal är hon inte, men äldre kunde hon inte undkomma att bli idag. Hela 49 år har hon fyllt. Det tycker jag att hon gjort bra, med sådana ungar hon har, haha. GRATTIS! Tårta på sängen och flamberat till middag - ska det firas så ska det.

Jag, Helene och Lotta åkte till Ljusdal igår och fyllde korgarna fulla på Dollar Store. Vaser, disktrasor, ljus och annat bra för endast en ynklig summa. Natchoslunch, lite mera affärer och vi var nöjda. For hemåt, hämtade små barn på dagis och åkte till Herrö, för jag var nämligen bjuden på middag hos Lotta.