Ge järnet

Jag har nu efter två års tid hållit mig borta från allt som har med skolböcker att göra. Idag höll jag i en historiebok, som jag ska ha tre muntliga prov på. Jag har VG i kursen nu, men ska höja mig ett steg. För att komma in på den skolan och den utbildning jag vill till, så är det 20,0 som gäller. Det är bara att satsa.

Var på Nyan två gånger idag, först med Lotta och sen med Helene & Sandra. Men vi promenerade i alla fall dit. Kallt var det.


63381-904

Hemma-spa

Det har varit något knasigt med bloggen, därför som jag tagit bort & lagt till samma inlägg flera gånger. För den har bara blandat ihop nya texter med gamla. Men jag gör ett nytt försök. Jo, jag berättade om i måndags, då Sandra, Ida och Helene kom hit till Härdal. Vi bastade & badade. Drack vin & smoothies. Helene hade dessutom tagit med sig choklad-ansiktsmasker som gjorde oss himla vackra. Dom tom luktade choklad, dock tror jag inte att dom var ätbara. Vi hade himla mysigt, men efter badet slocknade vi alla på en gång.

Uppe vid sju igen, vilket jag börjar tycka är ganska skönt. Dagarna blir långa, och man hinner göra så mycket. Umgicks med Lotta igår, trevligt. Går en massa promenader och har det bara allmänt bra här hemma.


63381-903

Nu ska det fotas

Jag älskar bilder, och fotar helst så fort det händer något nämnvärt. Dock är systemkameran lite för klumpig för att tas med på fester och andra påfund, och min lilla smidiga kamera har ramlat i golvet alldeles för många gånger. Så för någon dag sedan kom min nya vän, som ska få följa mig vart jag än går. Billig var den också, för sina 8.2 megapixlar. Den ger jätte fina bilder.


Oj..

Tittade på lite gamla bilder, och hittade den här på mig mig & tjejerna. Den är tagen 2004, på Härdalsyran. Sjukt hur himla smal jag varit, har inget minne av att jag varit så liten. Läskigt. Aldrig mera.

63381-902
Cattis, jag, Åsa och Sandra.

I rullning

De senaste dagarna har inte varit så märkvärdiga. Jag var upp till Östersund en sväng, har en 94 årig farfar som inte är alltför pigg. Inget roligt alls. Har sen jobbat ett par dagar. Var på massage & healing hos Anna Hjorth igår - kanon! Ni borde också gå dit. Har anmält mig själv till att börja läsa upp Matte A och B, och Historia A. Nu är det dags att sätta igång. Har anmält mig till högskoleprovet.

Imorrn åker mamma & pappa till Thailand och blir borta i två veckor. Så då blir det fullt upp, med tanke på att vi har ett minizoo där hemma.

Vänner i stora mängder

I söndags mådde jag sådär, lite sleten. Så vad är då bättre än frisk luft, vänner och varm oboy? Jag & Nicke tog med oss Helene & Jonny ( som mådde ungefär lika bra ) upp till Duvberg. Packade väskan med varm choklad, en massa mackor och sittunderlag. Bänkade oss i en snödriva, med en klarblå himmel och kall luft. Solen värmde inte direkt, men piggare blev vi. Somnade på sängen när jag kom hem, och när jag slocknar mitt på dagen, då måste jag vara väldigt trött. Händer sällan annars. Bjudmiddag hemma hos Nickes föräldrar, sen for jag hem till Härdal.

63381-893
I lördags i Nilsvallen.

63381-895
Mat & vin..

63381-894
Ida var den som hade koll på matlagningen.

63381-898
Uppe i Duvberg i söndags; jag, Helene och Jonny.

63381-899
Nicke.

63381-897
Nicke, Helene och Jonny

63381-896
Härlig vy.

Rinnande rött

Jag körde ut Nicke i garaget i går ( som inte hade så mycket emot det ) och samlade några tjejer för att laga middag tillsammans. Ida hade hittat ett jätte gott recept, en sorts gratäng med kyckling, tortillabröd och grönsaker. Fick en flaska rött av mamma. Hade inte tänkt gå någon annanstans sen, eftersom att hälften av oss var nyktra. Men det slutade med att vi gick hem till Sara. Där pratades det långt in på småtimmarna. Vid halv fem kröp jag ner i sängen.

Dit & tillbaka

I går - Jag, Ida och Sandra åkte till Vemdalen och plockade upp Soffa, för att äta lunch tillsammans. Provade stället Anorak för första gången, och vi var alla nöjda med maten. Skalet är en av de platser här i kring som jag knappt tillbringat någon tid vid. Jag har aldrig åkt i backarna, och heller aldrig gått på krogen där. Måste blir ändring på det. Hälsade på Emma på Ica, och gick en runda på skidshopen.

I morse - Det bar i väg mot Östersund, tillsammans med Ida. Kanske den sämsta dagen att åka bil på, men buss är verkligen mitt sista alternativ. Jag kör hellre. Ida gjorde ett lyckat besök hos frisörskan på Studio 9, blev riktigt snyggt. Under tiden hälsade jag på min 94 åriga farfar som ligger på sjukhuset just nu, blodbrist. Han verkade i alla fall pigg & glad, så det ska nog gå bra. Det är inte vilken gubbe som helst. Absolut inte som andra.
 
Idas syrra Elin hängde med på våran runda på stan, fick med mig ett par svarta byxor hem. En kram till Malin på H&M, en supergod lunch på den forna Potatisbaren som bytt namn till något annat. Sedan bar det i väg hemåt.

Nu i Nilsvallen, väntandes på Nicke.

Nu gäller det

Var in till Pontus idag och visade hur jag ville att min kommande tatuering ska se ut. Jag vet på ett ungefär, med hjälp av en bild som jag hittade i Amsterdam tror jag det var. Fast han ska få rita om den, så att jag får den som jag vill. I svanken ska den sitta. Tiden är bokad, den 12 februari ska det ske. Nu blev jag plötsligt jätte nervös. Tänk om man ångrar sig?

Gratis är gott

För ganska länge sedan nämnde jag att jag var medlem i Buzzador. En himla bra grej, där man erbjuds vara med och testa olika saker - helt gratis. Ingen hake, ingen dold kostnad. Det enda man gör, är att man får något hemskickat, som man får testa och bjuda runt på, sedan svara på några frågor om hur man gillade det. Förra gången var det godiset Malaco Truly, denna gång Mjau kattmat. Så vi får se hur pass nöjda katterna är. Kommer på posten i början av februari.

Dryck & Bubbel

Jag har handlat två flaskor Dreams, och ska snart packa bilen med tjejerna. Ska åka hem till mig i Härdal och bada bubbelpool. Mysigt. Har annars fördrivit dagen med att hänga stundvis med Helene & Sandra, och träffat Lotta. Syrran & jag åt nyss på Knuten, fet mat är alltid lika gott. Dock är känslan av att vara en strandad säl därefter inte lika njutbar.

Jobbet jag trodde var mitt, blev inte mitt. Utan nu är jag verkligen arbetslös. Ge mig ett.

Stadsvännerna

Gjorde ett besök i Östersund och träffade vännerna från gymnasiet i veckan. Det känns skönt att vi inte behöver höras varje dag & vecka för att det ska kännas precis som vanligt när vi ses. Ett par månader ifrån varann känns som ingenting. Bodde hemma hos Emma, som nyss flyttat in i en lägenhet och inte fått till det här med sängen ännu.. Så vi var tre stycken på en stor luftmadrass, och jag har inget minne av att jag sov en blund den natten. Nästa gång tar jag med mig sovsäcken, sover till och med bättre på golvet ; ) Men det var mysigt, gjorde stan, och tillbringade kvällen med en massa prat. Fredrik kom förbi, vilket var himla skoj. Finns nog inte många grabbar som smälter in i ett tjejgäng så bra. Menat som en komplimang.

Idag for jag, Nicke, Sanna och Tove till Lofsdalen och åkte bräda. På gränsen till för kallt för att man ska kunna njuta av det. Dock kan jag nöja mig åt att Nicke vurpade fyra gånger, och jag ingen. Brukar vara tvärtom.

Premiär med den lilla rosa

Mixern, som jag fick av mamma användes för första gången idag.
Jag och Nicke gjorde smoothie av:

2 bananer
1/4 vattenmelon
Frysta blåbär och hallon
Mjölk
Isbitar

Supergott!

En natt på vägen

Dom kvällarna jag känner mig klarvaken och absolut inte kan gå och lägga mig, så brukar jag följa med Nicke i lastbilen. Inatt var en sådan. Lämnade Sveg vid 01-tiden inatt, och kom hem för en halv timma sen. Tog med mig den tredje av Stieg Larssons serie, som för den delen är väldigt dålig jämfört med dom andra två. Sov en hel del, då man sover som en kung, men höll mig i alla fall vaken på vägen hem.


Inte ens i närheten av spänningen i ettan & tvåan.

Bring me some work

Det är januari, och det känns så himla långt till allt. Jag behöver något att se fram emot nu. Jag har inget jobb, men letar mig fördärvat omkring. Har övat på HMAB, men dom har ju sitt folk så vi får se. Känns ganska osäkert. Ut och resa vill jag med, Thailand eller Kambodja. Mamma fyller 50 den 1 februari, så då drar hon och pappa i väg till något liknande ställe. Jag och Sanna blir kvarlämnade hemma. Vilken jäkla stil ; ) Får väl dra med mig Nicke då i stället, men måste ju få undan lite pengar först. Så då återkommer det här jobbletandet.

Jag spenderar dagarna med att känna mig rastlös och tomhänt. Småpysslar med det jag kommer på, men sen vill jag göra något annat. När man har hela famnen med jobb och absolut ingen ledighet så är det sådana här oplanerade dagar man längtar efter, och nu står jag här, och vet inte vart jag ska göra av dom. Tänker att jag ska ta vara på dem på bästa sätt, har bara inte kommit på hur.


Hippan

Varje år så annordnas det en revy på Folkan hemma i Härdal. Alla som gjort något dumt, ovanligt, roligt osv blir med. Namnet sägs och dom gör ett roligt rim, en sång eller en sketch av det hela. Himla skoj. Det bjuds på mat, musik och dans för 300 kr. Hela salen var full av sköna bybor, varav några vildare än andra, då det dansades på bord & stolar till slut. Det är kul när folk bjuder på sig själva, även om dom kanske inte skulle gjort det fullt lika bra i nyktert tillstånd. Jag och Nicke dansade styrdans tills benen värkte. Vid halv två snåret trotsade vi snövädret och gick hemåt.

Idag sov jag till elva, åt frukost vid lunch tid, vilket är det värsta jag vet. Hela dagen blir liksom snedvriden. Är nu i Sveg och ska strax åka på tacomiddag.

Bilder från Nyår

63381-877
Jag. Varm choklad och grillad korv blev lunchen.

63381-878
Jonny, Helene och Nicke.

63381-879
Broberg och Nicke ordnade grillarna då det var dags för middag.

63381-882
Efter tolvslaget fick vi påhälsning i stugan.

63381-881


63381-880

Nytt år, ny början

Vilket år det har varit! Jag började 2007 med att göra ett försök på Sykes. Innerst inne visste jag att det inte skulle vara min grej, att sitta och glo in i en dator hela dagarna. Men jag lärde mig en massa, och att prata med folk i telefon var inte så dumt ändå. Åkte på en veckas familjesemester till Spanien, och hämtade ny energi. Dock uthärdade jag inte stillheten mer än ett halvår, och jag fick ett bättre erbjudande att köra torvtraktor åt pappa under sommaren. Det gjorde jag. 12 timmars skift är hårt, men skoj hade jag med grabbarna. Hade flyt hela säsongen, då det regnade under både Härdalsyran och Rättviksveckan - jag blev ledig. Sedan for jag & Emma på en tågluff under 9 veckors tid. Hann besöka 15 stycken fascinerande länder, och ha en massa roligt. Efter det har jag mest jobbat här & där, vickade som lärare en vecka, packat bröd tills händerna fick förhårdnader och suttit på Ica.

Det nya året firades i Tännäs tillsammans med Nicke, Helene och Matti, Helene och Jonny, Broberg och Paulina. Ett härligt gäng. Grillade, spelade spel, sköt raketer, drack champagne, cider och Bacardi Razz. Jag och Janne hade som vanligt våran tävling; den som somnar sist av oss förlorar helt enkelt. Envis som jag är, så trotsar jag tröttheten tills jag inte kan mer. Förra året vann han, och även detta. Vid 03 gav jag upp och ingen blev gladare än Janne, som även han var trött. Nu är jag skyldig han en skjuts på Sveg.

Första för denna vinter

Nu när Ida sliter på Ica i Björnrike så är det klart att vi måste hälsa på, och samtidigt utnyttja backen. Tyvärr jobbade hon den här dagen, så jag, Sandra, Helene och Emma B ställde oss på brädorna. Vädret var kanon, skratten många och en riktigt bra dag. Fikade på Björnrikegården och fick i alla fall se & hälsa på en stressad Soffa. Många turister.

63381-875
Helene, Sandra och jag.

63381-874
Solen sken hela dagen.

63381-873


63381-872
Vilopaus.