23. Sånt som får mig att må bra

Jag trivs som allra bäst i härliga Härjedalen. Där jag kan säga vad som helst, göra vad som helst - och alla förstår. Jag kan bli arg, springa ut och komma tillbaka. Jag kan skratta tills jag kiknar, utan att behöva förklara åt vad. Det där speciella bandet finns bara hemma.

Jag mår lika bra på en het sandstrand, som på ett iskallt och blåsigt fjäll.
Det är sällskapet som gör det.

Sen om jag ska försöka att inte vara så djup så mår jag även bra av;
- en chokladkaka
- en ärlig och varm kram
- när jag ser att någon verkligen bryr sig från hjärtat
- den där ensamma stunden med iPoden på vägen till skolan
- det där ytliga men ack så jäkligt sköna betyget efter hårt slit

22. Sånt som gör mig upprörd

Någonting som jag absolut inte tolererar är när någonting inte är av ärlighet.. Människor som gör eller säger saker för att nyttja sig själv, men skadar andra längs vägen. När man får den här känslan att det som sägs och görs, bara är ett spel för gallerian.

Jag tycker också att det är jätteviktigt att kunna glädjas åt andras glädje, och är det något som får mig att må bra så är det när andra också mår bra. Jag blir upprörd när människor försöker sätta krokben för andra, och när jag ser det, så sätter jag genast stopp. Spelar ingen roll om det är mig själv eller någon annan som är drabbad.

21. Ett annat minne

Jag har alltid spenderat massor av tid hemma hos min mormor och morfar, där har jag känt mig som hemma. Istället för att vara på dagis, så ville jag hellre vara där. Dessutom har mormor alltid haft en alldeles egen plats i mitt hjärta. Mormor somnade in i augusti 2006, och än idag kan jag varken tänka eller prata om henne utan att jag blir ledsen. Nämner någon hennes namn så gråter jag. Hon cirkulerar i mina tankar flera gånger per dag, och därför faller det sig naturligt att hon finns med i detta minne. Morfar lever och är pigg & glad, och bor kvar i huset där dom alltid bott.

På deras gård, bakom det riktiga huset så har dom ett annat hus som vi bara kallar "stugan". Varje sommar när det började bli varmt så flyttade vi på något sätt ut dit. Vi övernattade där istället, grillade korv i den öppna spisen till frukost och lyssnade på morfars radio. Den här stugan ligger löjligt nära det andra huset, det handlar om ca 10 meter. Den där känslan, när det äntligen blev dags att kunna vara där ute, var så himla härlig. Man sprang fram och tillbaka mellan stugan och huset, hämtade både det ena och det andra.

Vilken härlig dag!

Riga bjuder på 27 graders värme!


20. Denna månad

Denna månad har jag ju pratat om en hel del, så då kan jag väl nämna nästa istället. Såhär kommer den se ut, om alla prov går bra.

 

1 juni: colloquium i histologi.

2 - 4 juni: anatomi och histoplugg.

5 juni: får besök av faster och hennes väninna över dagen.

6 - 8 juni: anatomi och histoplugg.

9 juni: slutexamen i anatomi.

10 juni: jag får nycklarna till paradiset.

11-14 juni: histoplugg.

15 juni: slutexamen i histologi, och mamma kommer med båten, flyttar till den nya lägenheten och kan förhoppningsvis fira alltsammans på balkongen!

16 juni: åker med båten hem, och tar SOMMARLOV! Så vad som händer därefter har jag ingen aning om!


19. Något jag ångrar

Jag brukar för det mesta se till att sätta mig i situationer så att jag inte behöver ångra något. Hälsar på mina släktingar ifall dom skulle dö dagen därpå ( hemskt, jag vet ), köper den där grejen, eller gör det där som jag kanske eventuellt skulle ångra annars. Vet inte om det är bättre att ångra något man gjort, än inte gjort.

 

Jag kan ångra saker som jag inte sagt, när någon säger något så korkat eller oförskämt så man bara tappar orden. Hur många gånger har man inte bara stått där, för att senare komma på allt man som man skulle ha sagt, men inte gjorde? Varför sa jag inte det?! I och för sig så är det väl bra, att man inte sagt allt man skulle vilja, men i vissa situationer hade man kunnat säga så mycket klyftigare saker för att sätta dem på plats.


29 maj

I morse när jag vaknade så kände jag på en gång, att det här är verkligen ingen bra pluggdag. Så jag drog på en shoppingrunda istället, för att hitta lite sommarskor, då jag helt plötsligt får skavsår av dem allesammans. Dock blev det inga skor, utan två klänningar, en tunika, en tröja och en kjol istället. Nu ska vi se om den rätta stämningen infinner sig för lite läsning!

Grattis bästa mamma på morsdag! 


18. Min bästa födelsedag

Det måste ha varit då jag fyllde arton år. Jag bodde ju i min lägenhet i Östersund då, och vi tjejer var ganska utspridda. Men just den här dagen och kvällen åkte alla mina vänner upp till stan för att vara med och fira mig, vi var massor av folk som dansade på mina 28 kvadrat meter och röjde rätt rejält. Det här var egentligen kvällen innan jag fyllde år, så vi gjorde ett försök med att komma in på krogen ( som självklart var jättestort, första gången och allt! ) innan midnatt, men fick så lov att vänta tills klockan slagit 00.00. Den natten sov det folk överallt hemma hos mig, fyra i sängen, flera på golvet och i soffan. Vi skulle sen ta morgonbussen hem vid 06-tiden. Det var ett trött gäng som hasade sig i väg.


17. Ett favoritminne

I sommar är det fem år sen jag tog studenten, och den dagen är full av fina minnen. Massa tårar, skratt och festligheter.


16. Min första kyss

Glömde den här listan igen..

Ja, min första kyss. Jag tror att jag gick i sjuan, och vi stod och höll varandra i handen medan vi väntade på bussen utanför skolan. Jag minns att några såg det och busvisslade och tjoade efteråt.

24 maj

Då har jag förmodligen skrivit det sista anatomicolloquiet, det kändes bra. Vi fortsatte sen dagen med anatomi inför examen, och det märks att man har ett helt annat tankesätt nu när man har läst lite mera och kan se saker från andra vinklar än bara en ren muskel, en artär eller ett ligament. Man ser helheten nu, hur allting jobbar tillsammans.

I dag har vi repeterat hand och underarm, och det är mycket som ska med. Du ska kunna prata om benen, lederna, vilka ligament som håller ihop dem, vilka muskelgrupper och hinnor som finns just där, vilka artärer, vener och vilka nerver.

Annars tycker jag att histologin är väldigt spännande just nu, vi läser bland annat om det kvinnliga och manliga reproduktionssystemet. Jag har nyss lärt mig hur mensen egentligen fungerar, och man slås hela tiden av hur otroligt fascinerande och häftig kroppen är.

Jag älskar känslan av att veta att man är på rätt ställe.
Allt är så rätt.


En stund i parken.

Näe sa Daniel, ska vi gå ut och ta en öl istället?
Ja, det gör vi, sa jag!


Riga marathon 2011

Den här dagen var lika strålande som förra året, riktigt varm & solig. Vi kände ju en hel del som sprang halvmaran, så vi var där och tittade, och jag blir så imponerad. Jag tycker det är extremt bra gjort!

Daniel fyller ju år idag med! Så vi firade men en lunch på en indisk restaurang. Trevligt!


21 maj

Hade jag bott i mina nya lägenhet nu så hade jag kunnat plugga och njuta av solen och värmen på samma gång, på den härliga balkongen. Men ännu är det några veckor kvar! Längtar! Så med andra ord har det varit en inne-dag, bortsett från en liten kvällspromenad.

Just det, det slutade med att det bara blev jag kvar som skulle springa 5 km imorrn, så då bangade jag med. Kändes inget kul att springa själv, så då får det bli en annan gång.

20 maj

Här är allt bra! Det har inte hänt så mycket speciellt de senaste dagarna. Vi var ut och käkade på en nyfunnen restaurang, som hade god mexikansk mat. Klarat psykologin, så nu ryker alla papper i soporna vill jag lova! Fy katten. Pluggat en hel del. Bokat in mig på anatomiexamen den 9 juni. Det är mycket på gång, med ett sista colloquium på tisdag, sen är det två examensprov kvar. Annars har det mesta trappat av..

15 maj

Egentligen ska jag väl inte ropa hej riktigt än, för kontraktet är inte påskrivet. Men rent muntligt sett så har jag fått den, hon ska maila över alla papper till mig. Bäst att få det påskrivet så fort som möjligt innan något ändras. Vore ju typiskt om något gick snett nu..

Aja, ännu en vecka på ingång.. Den kommer förmodligen att se exakt likadan ut som den förra. Dock har jag något som ligger och skaver där på söndagen, har ju några kilometer att springa då. Jag som inte riktigt tränat så mycket.

I got it!

Jag fick den! Jag kommer från och med den 10 juni att bo i världens finaste lägenhet, fantastiskt! Så nu kan ni ju få en sneak peek på utsikten från min kommande balkong.

Jag är så nöjd.


14 maj

Efter att ha läst hela dagen så är det nu dags att gå ut och vara lite social,
det vankas middag & en öl. Det är strålande väder ute!

Fredagen den 13:de

Någon otur har jag då inte märkt något av idag, har suttit på anatomicum ända fram till stängning, och tycker att det varit en effektiv dag. Kom hem och lagade mat och tog ett glas vin tillsammans med Erik, skönt avslut på veckan.

Kvällen har bjudit på histoplugg, och lite allmänt häng med mina grabbar här hemma. Enligt min och Jareds plan så är morgondagen under kategorin "fritt val", så då blir det en mix av allt som behövs. Nu ska jag somna till smattret av regnet mot fönstret, det är mysigt.

Upp över öronen förälskad.

Nu är det såhär, att jag har gått och blivit förälskad. Jag var och tittade på en helt fantastisk lägenhet idag, kan inte med ord beskriva hur bra den var. En tvåa på sjätte våningen, hiss, nyrenoverad, fräscht möblerad, badkar och nu till det bästa - stor balkong med solstolar och bord. Utsikten är jättefin.

Den här lägenheten är dessutom bara ett husnummer bort! Jag som ville bo kvar på den här gatan också, det är lugnt och tryggt. Nu är det så att jag inte vet om jag får den eller inte. Jag har i princip bombat hyresvärden idag, och hon ville träffa mig först, så jag ska försöka ordna en träff så fort som möjligt. Den här har inte legat ute för visning ännu, utan hon tänkte ordna det nästa vecka. Jag hade tur som kände rätt person helt enkelt.

Nu hoppas jag innerligt att det går vägen, annars går jag i bitar. Det är en drömlya.

10 maj

Jag är ju då tillbaka i Riga, och börjar komma in i rutinerna igen. Idag har jag och Jared lagt upp våran studieplan fram till den 15 juni, och nu gäller det verkligen att köra stenhårt, och det börjar redan i morgon kl 08.00. Annars mår jag toppen! Var ute och sprang md Daniel ikväll, så nu är jag helt slut och ska sova.

8 maj

Igår åkte vi fyrhjuling ut till Ryflon och fikade.. I dag är det söndag, och dags att åka tillbaka till Riga. Det ska väl gå bra, det är bara några veckor till, sen är det sommarlov.


LOVELY.

Dessa dagar hemma har suttit som en smäck, både i sinnet och på magen.

För att göra en underbar historia kort;
- grillat och druckit rosé hemma hos oss och tittat på majbrasan med Sophie och Joel
- fikat på Nyan med Helene, Sophie och Cattis och uppdaterat varandra
- firat min och Nickes 6 års dag med middag, bio och shopping i Östersund
- lagat mat över öppen eld i stugan i Orrmo
- blev bjuden på middag av Helene, och hade en mysig tjejkväll med henne
- upplevt crazy days hemma hos familjen Schön
- varit på marknad med mamma i Rättvik
- haft filmkvällar med Nicke och somnat i soffan
- hälsat på morfar

Några bilder från kvällen i Orrmo..