28 februari

Middagen vi hade hemma hos oss i fredags blev lyckad. Gjorde inte så mycket speciellt annars under helgen.. Igår gick jag, Erik, Daniel, Karin, Marte Stine och Tor Magne på Dada's och åt middag.

Annars är allt som vanligt här. Har bokat en hemresa, drar hem en sväng mellan den 17 - 21 mars. Tror det blir en bra helg, då vi har en del stora prov veckan innan. Så det ser jag fram emot!


25 februari

Det blev en pluggfri fredag kväll. Jag och Daniel har bjudit in Karin och Claudia på middag ikväll, så det ska bli trevligt. Det blir strimlat kött med svampsås, potatis och morötter i ugn och sallad, samt en kladdkaka med glass till efterrätt. Det känns som en lugn och skön fredag, orkar inte med en till bakis-lördag. Marte Stine har påhälsning hemifrån och spenderar helgen på hotell, och Erik har dragit till Sverige. Så det blir bara jag och Daniel hemma! Så resten av helgen blir lugn, ska försöka få lite plugg gjort i stället.

23 februari

Nu har jag en lättnadskänsla i magen, dom två sista dagarna har gett bra resultat på det vi gjort. Seminariet vi höll idag gick kanon, så jag känner mig glad. Nu är det fysiologi och psykologi som gäller inför i morgon. Det var väl det.

Mördad på bio

Det som cirkulerar här i Riga nu är om händelsen som skedde på bion här om kvällen. En man blev skjuten när han var där och såg på "The black swan" med sin dotter. Här kan ni läsa artikeln.

21 februari

Ursch, idag var det inte lätt att ta sig upp ur sängen, trots att en anatomiföreläsning är det enda som står på schemat.

Sitter just nu och sliter lite med ett seminarium som jag och Gero ska hålla på histologin på onsdag. Ämnet vi fick är "Biological, physical and chemical things that can affect the sense organs", vi har max tio minuter på oss att redovisa detta. Det gäller att inte prata för mycket strunt, utan bara ta med det viktigaste.

Bodies revealed

Gårdagens plan var ju inte att vakna upp med vinskalle i morse direkt, men så blev det när jag och Marte Stine fick för oss att dricka en varsin flaska rödvin. Vi glömde bort att det var plugga vi skulle göra.

I dag åkte jag, Daniel och Karin ut till Spice för att kolla på utställningen "Bodies Revealed" som befinner sig i Riga just nu. Det var fascinerande, och lärorikt på samma gång. Det är riktiga människor som visar muskler, organ, nerver och så vidare på alla möjliga vis. Jag förstår inte hur man kan få ur alla blodkärl i kroppen, och utelämna allt annat. Det var nog den häftigaste, en människas form i bara blodkärl.

Lunchade på Lido, och gick sen och köpte mig en skrivare. En trådlös - skönt! Finns inget värre än kablar.. Tänk att kunna sitta i sängen, och printa ut något på andra sidan rummet. Jag är måttligt stolt över att jag lyckades koppla in den och få allt att fungera.

17 februari

Full fart här.. Plugg plugg plugg. Nästa vecka är det test i anatomi, colloquium i parasitologi, seminarium i histologi, test i biokemi, seminarium i psykologi, muntligt i fysiologi.. Det är ju för härligt ibland, och terminen som knappt har börjat. Jag har ganska mycket hemlängtan den här gången också, så det är en tung start. Ser fram emot mars, tänkte försöka ta mig hem en helg då. Eller jag ska hem, så är det bara.

Alla hjärtans dag!

Det var ju igår.. Så då köpte jag dessa fina bakelser till mina sambos.


Middagen hos Undine

Igår var jag, Marte Stine och Daniel bjudna hem till Undines familj på söndagsmiddag. Det är dom trevligaste letterna som jag träffat hittills, tveklöst! Maten var jättegod, och stämningen var väldigt lättsam. Vi tittade på kort och hade det allmänt trevligt!


Gårdagens festkväll

Igår kväll så var vi först ett gäng som var hemma hos Laila och Andrea, det var kul. Drog sen vidare hem till Sylvia och Justines inflyttningsfest, och sen sammanstrålades hela gänget på Mad House. Det dansades och dracks någon drink.


9 februari

Just nu är det mest bara en klump av förvirring som befinner sig i mitt huvud. Vet inte riktigt hur eller var jag ska börja med de nya kurserna, för dom är så olik de vi läst hittills. Men det reder sig väl med tiden, men jag vill gärna att det ska vara glasklart på en gång.

Idag har jag varit hemma hela dagen, läst lite här o där. Var i väg och handlade, och på Rimi så har dom faktiskt en liten hylla med svenska ekologiska matvaror, av Ica's varumärke I love eco. En burk äppelmos till gröten slank ner i korgen. Jo, jag ska ju försöka minska ner med brödintaget på morgnarna, så kanske jag håller mig mätt fram till lunch åtminstone.

10. Dagens outfit

- blåa pösiga jeans
- svart linne
- beige/orange huvtröja

Slappt och löst, det är skönt när ingenting sitter åt.

23:01

Föreläsningen idag handlade om blodkärl, vilket är vad vi ska börja med i anatomin. Hur och var dom går, vad som skiljer dom åt, olika uppdelningar m.m. Jag och Marte Stine lunchade på vägen hem, och har sen mest bara varit hemma och läst. Avslutade kvällen med att vi fyra delade på en flaska mousserande, för att skåla in den nya terminen.

I morgon börjar jag klockan 10.00 med anatomi, sedan en lektion i parasitologi och en föreläsning i fysiologi.

7 februari

Då är jag tillbaka i öst igen! Känns bra, men som vanligt är det tungt att åka, men när jag väl är här så är det okej. Hade halva väskan full med mat, lite älgkött och annat som man inte riktigt kan få tag på här.

Schemat för den här terminen ser verkligen jättebra ut, börjar 11.00 idag och har en föreläsning i anatomi. That's it. Jag föredrar på nått sätt att börja lite senare under dagen, så att jag kan sova ut om jag känner för det. Sen tycker jag att det är rätt skönt att inte behöva skynda sig i väg någonstans, utan kan sitta hemma och plugga i ett par timmar. Då kommer jag gärna hem lite senare på eftermiddagen.

4 februari

I förrgår var jag och mamma till Ryflon, och vädret var helt strålande. Vi gick längs skoterleden från vägen, blev sen upphämtad av pappa och åkte skoter sista biten in till vallen.


9. Sånt jag tror på

Jag är uppväxt med en tro på övernaturlighet, och nästan varje familjemedlem har historier att berätta om olika upplevelser. Jag tror på ett liv efter döden, en annan sorts existens. Besök från andra sidan anser jag vara helt normalt, och inte så speciellt konstigt, även om det ibland kan vara obehagligt.

Jag älskade att lyssna på farfars alla historier, den gubben hann vara med om en hel del. Att tro på liknande ting anses vara helt galet hos många andra, men för mig är det helt naturligt. Jag tycker att allt kring detta är så otroligt fascinerande och spännande! Jag har fått det bevisat för mig på flera olika sätt, så att inte tro vore helt omöjligt.

2 februari



Lottas son Casper och jag.

1 februari

Jag har blivit bjuden på jättegod middag av Helene idag, och pratat lite. Vi åkte sen hem till Lotta och hälsade på. Sen bakade jag en Tiramisu såhär på kvällskvisten. Den ska ju ligga och dra sig i ca fem timmar, så då fick jag göra den nu. Mamma fyllde år idag ( grattis hjärtat! ), men eftersom att hon jobbade ikväll så firar vi det i morgon istället! Ska även dra i väg till Ryflon imorrn en sväng och se hur bygget går, kanske grilla lite korv och fika.


You just gotta love life.

Jag blir så rörd när jag kollar i gamla fotoalbum, man kan så lätt fånga känslan i den stunden, med hjälp av ett foto. En bild säger verkligen mer än tusen ord, det är ingen skröna.


Pappa och jag, och Ludde i bakgrunden.


Ute på en fisketur, jag och Sanna på bilden, och Nanoqen som liten, ca nio år sedan.


Jag och pappa åker fyrhjuling i Ryflovallen.


Jag och mamma med fåren i Strömvallen. 


Pappa och jag.


Jag och katten Gustav.


Mamma och jag i Norge.