Påsken i bilder

63381-948
Godis i stora mängder.

63381-947
Jonny

63381-949
Jonny är laddad i pulkan.

63381-950
Fjället är så obeskrivligt fint.

63381-956
En bit av Nicke och en massa fin utsikt.

63381-955
Längdskidåkare fanns det gott om.

63381-954
Uppe vid stugan där vi åt våffla och drack varm oboy.

63381-953
Härligt väder var det också.

63381-952
Nicke

63381-951
Christer

63381-957
Blev bara en massa flumbilder från utekvällen i Funäs, men här är i alla fall en bild på systrarna Wåger på Veras.


Påsken är över

Vilket också innebär att jag är sjukligt trött på allt godis. Det har blivit på tok för mycket av det. Men det var en väldigt trevlig helg. Den firades som sagt i Tännäs med hela familjen Hjelm & Jonny. Åkte skoter upp till Knallarna på fjället och åt våffla. Det spelades Yatzy, TP och kort. På lördagen hämtades jag och Helene upp av Cattis, för att åka in till Funäs och förbereda oss för kvällen. Sandra & Marie kom också upp från Sveg. Hade ett bord bokat på Veras, så där åt vi en himla god middag. Förfest hemma hos Cattis syrra och sedan Eriksgården. Jag drack ett par cider bara och hade en lugn och go kväll. Nicke hämtade mig på natten, då vi skulle till Sveg tidigt på morgonen.

Har jobbat en massa. Även varit till Östersund ett flertal gånger och hälsat på en sjuk farfar. Nu har han i alla fall förflyttats hem, då det blir bekvämare för oss alla.

Jag och Nicke har nu bänkat oss i soffan, efter att ha gjort en visit i Herrö.


Länge sen sist

Ja ni, det har gått en vecka sedan jag berättade något nu. Har helt enkelt varit alldeles för mycket att göra & tänka på. Men i morgon, då kör vi en rejäl uppdatering men en massa roliga bilder från påsken.

Långfredagen

Tänk att det ska vara så omöjligt att sova ut när man både vill & har tid. Nej då, vid sjusnåret var jag vaken och dessutom väldigt trött. Men somna om det går inte. Långfredagen, idag åker vi till Tännäs och stannar till söndag. Helene & Jonny är där tillsammans med syskonen Hjelms föräldrar. Ska bli mysigt. Drar i väg så fort Nicke är hemma från jobbet. Skulle tro att det blir en lugn kväll idag, men imorrn är det middag på Veras inne i Funäs och sen utgång med Cattis & Helene. Skoj!

Nu till att börja med - frukost.

Skärtorsdagens utgång

Påsken är här! Under torsdagen brukar man väl vanligtvis vid yngre ålder vara påskkärring och tigga godis bland gårdarna. Nu är det annat.. Jobbade först halva dagen, och donade lite hemma i Härdal. Sen kom Helene A hem till mig, Cattis hämtade oss & vi for hem till Sandra, där Marie och några kompisar till henne också var på gång. Drack nån cider, innan vi förflyttade oss hem till Walle.

Jag kände mig lite småseg, hade ändå varit uppe sen fyra. Kvällen fortsatte hemma hos Johannes, innan vi slutligen hamnade på Folkan. Dock var det lite dålig fart där, musik spelades bara då och då. Hängde mest med Helene i garderoben, innan jag fick en skjutsmöjlighet till Nilsvallen. Tog den, ville inte gå hela vägen själv sen.

63381-945
Marie och ölen.

63381-946
Måste ha varit lite halt där.

Betydelsefullt

Lillasyster har gått och blivit ett snäpp äldre - tonåring. 13 hela år.
Känns spännande, snart börjar det här roliga.

Annars rullar det på, jag börjar tro att jag är allergisk mot någonting, då jag varit täppt i näsan i snart två månader. Ska få ta ett blodprov så får vi se vad det är. För snart är jag beroende av nässpray.

Erik är en av mina bästa vänner, men även en av dem som jag har minst kontakt med då han pluggar i Stockholm. Så vi ses inte speciellt ofta. Men varje gång han är hemma så hör han av sig. Vi träffas och pratar i timmar och har lika roligt varje gång. En tradition vi också har är att vi går på Nyan, sitter vid samma bord och uppdaterar varann. En kille som är värd guld. Trots att det ibland går nästan ett halvår mellan mötena, så känns det precis som vanligt.

Helene A kom hit ikväll, surrade lite och for sen hem till Sandra och drack te.

Jag nämner Nicke väldigt sällan här, så jag vill bara lämna ett ord och tala om hur himla bra han är. Helt enkelt bäst.

Biljetterna klara

63381-944

Dolly, here I come!

Låg och läste medan Nicke pysslade med något annat. Jag kom då att tänka på reklamen jag hade sett om att Dolly Parton skulle komma till Sverige i sommar, och att det vore en dröm att se henne. Så jag gick till Nicke och frågade om han skulle vilja åka dit. Ja lätt, det vore hur fränt som helst fick jag till svar.

Så jag gick in på ticnets hemsida och kollade när det var - fredagen den 13 juni. Datumet passade bra, så det är bokat & klart! Ingen av oss har varit på en riktig konsert någon gång, så det ska verkligen bli en upplevelse. Hennes röst är ju gudomlig.

Jag älskar impulsivitet.


Moonwalking

Jag har gått upp kring åtta nio de senaste dagarna, har vaknat vid den tiden och känt att jag sovit klart. Jag ligger längst in mot väggen, och det finns bara en sida man kan komma ur sängen på - genom att klättra över Nicke. Självklart vaknar han då. Så han stiger upp och håller mig sällskap.

Igår sa han att han ville sova ut, så ända sedan jag vaknade vid åtta har jag gjort allt i slowmotion för att vara så tyst som möjligt. Trycker försiktigt på tangenterna, TVn är på men knappt så jag kan höra den. Trots det så lyckas jag slamra i allt, jag är usel på att försöka vara ljudlös. Vi har nämligen ingen dörr, utan bara ett draperi intill sovrummet. Hjälper inte speciellt mycket. Hungrig på frukost är jag med, men tänkte att jag skulle vänta tills han vaknat.


Kärleksmums..

Jag, Sandra och Helene for till Lotta i Herrö. Handlade först lite ingredienser så att vi kunde baka någonting. Efter två urslickade skålar & lång tid i ugnen så lyckades vi skapa riktigt goda Kärleksmums och en Italiensk chokladkaka. Jag gillade det förstnämnda bäst, den andra smakade lite för mycket kakao.

Surrade sen resten av kvällen, och jag är så glad att vi alla är lika frispråkiga med varandra.

63381-941
Lotta & Sandra

63381-942
Helene ser ut att vilja smaka på smeten..

'63381-940
Gisela gjorde rent resten : )

63381-943
Redo att ätas!

Fascination

Se där, man blev ledig idag. Inte gör det mig något, snarare nöjd. Har fikat med mamma, morfar & Nicke på Nyan. Kikat på Röda Korset, tänkte ifall man skulle kunna fynda något men det fanns inte så mycket. Var in på bolaget med mamma och letade något roligt vin, och det är ju flaskan man går efter. Så det blev en som såg ut som en hårspray. Imorrn kväll ska den tömmas.

Jag har annars suttit i soffan och försökt plocka ut allt det viktigaste ur del två i historieboken. Det handlar som så mycket politik, det allra värsta. Jag har ju inte ens koll på vad vi har & hur vi styrs. Jag skulle skämmas om ni visste hur lite jag vet om politik. Överhuvudtaget.

Tips på en skön låt är Alphabeat - Fascination.

Svalkande god

Krångel på jobbet - saker går sönder & ingenting håller. Idag blev bara en halvdag. Har inte varit speciellt motiverad till att göra något vettigt sedan. Åt världens tråkigaste mat, korv & makaroner. Sen mest pratat i telefonen med några tjejer och uppdaterat mig. Ska ta och dricka en kall cider nu, bara för sakens skull. Köpte med mig fyra färgglada hem från bolaget idag.


Det här med böcker

Jag har kommit ur spår när det gäller mitt pluggande. Jag hinner ju inte, och när jag har tid över orkar jag inte. Läsa vanliga böcker känner jag däremot för att göra. Beställde fyra pocket från adlibris.com igår. Men eftersom att jag jobbar idag och inte har någon bra bok hemma, och ville ha någonting lättläst så var jag och köpte Martina Haags tredje bok, Martina-koden. Hon är rolig och man behöver inte anstränga sig så mycket för att hänga med. Håller fortfarande på med Stieg Larssons tredje bok, men det är så sorgligt tråkig så det går långsamt. 


Bilderna från helgen

63381-934
När vi kom fram till vallen var det tonvis med snö framför dörren. Var tvungen att ta motorsågen för att få bort all is.

63381-938
Nanoq älskar att åka i pulkan, och sitter i den redan innan den är fastkopplad.

63381-933
Sanna

63381-937
Nicke, pappa och Sanna.

63381-939
Nanoqens allra första skotertur. Har aldrig lyckats få upp honom förut.

63381-935
Nanoqen vaktar.

63381-936
Den klassiska eldbilden.

Natten i Ryflon

Vi åkte skoter upp till vallen på lördag morgon, och hade laddat med en massa mat. Grillade korv & gjorde toast över elden. Stugan vi bodde i är av det äldre slaget, vilket är meningen. Ingen el & inget rinnande vatten. Tog en tur med skotrarna på kvällen. Drack sen nån öl, spelade kortspel och alla bluffade vi oss igenom spelet. En massa mys framför brasan, ett glas vin och ett parti yatzy gjorde mig helt slut. Jag var den första av oss fem som somnade först. Vid nio kröp jag ner i sovsäcken, slumrandes till dom andras samtal och ljudet från elden. En sådan gång kan man inte sova skönare. Vaknande vid ett av att Nicke kröp ner i sängen, som har en madrass gjord av hö. Klockrent. Speciell doft. Sex på morgonen steg jag upp, först av alla och gjorde upp eld.

Söndagen var jag ännu tröttare, trots att jag sovit så djupt natten innan. Så vid åtta somnade jag i soffan hemma, och vaknade tolv timmar senare. Sjukt, jag har aldrig kunnat sova såhär mycket. Hoppas det går över snart.

Idag var jag tillbaka i trucken.
Måndag och hela veckan framför.

Mot fjället

Den här veckan har varit bra och full med jobbtimmar. Trivdes bra där jag fick hoppa in en sväng. Nästa vecka får jag återgå till trucken. Så den här helgen är väldigt efterlängtad. Jobbade igår, sen åkte jag & Sandra ut till Herrö och hälsade på hos Lotta & Thomas. Där var det alldeles nyfödda valpungar, så söta. En av dem klarade sig tyvärr inte mer än ett par timmar. Tittade på lite kort och bara lät tiden gå.

Idag ska vi åka till Ryflovallen, en stuga vi har som ligger tre mil ut i skogen. Nära till fjället. Tar skotrarna dit och sover över tills i morgon, underbart skönt. Hoppas på lite sol, men har hört att det ska bli snöstorm.


En sväng hos Walle

Jag, Sandra, Marie och Helene värmde upp på vvg, innan vi skjutsades hem till Walle. Där var det en trevlig blandning av folk, några ansikten jag inte sett förut.

63381-931
Eftersom att Walle nyss flyttat in så fanns där inga köksmöbler, så vi satte oss på golvet helt enkelt.

63381-930


63381-929


63381-928
Jag & Sandra

63381-927
Sandra