Ett schlager monster

I lördags träffades vi tjejer hos Ida i Älvros för att titta på schlagerfinalen. Jag har aldrig riktigt gillat alla dom här tävlingarna, då det bara är riktigt dålig musik som spelas. Hade inte ens vetat att det var final, om inte dom berättat det för mig. Men tittade gjorde vi, och jag tycker Charlotte är pinsam, hon ser ut som en transa. Jag tror helt & hållet på att det är hennes utseende som drog ner henne på listan. Vem vill rösta på något som ser ut så. Nej fy. Men men, vi åt ost & kex och hade det himla mysigt.


Folkigt på Nilsvallen

Grillade tillsammans med Thomas & Helena, himla gott. Sen trillade det in fler folk under kvällen, vi blev säkert över 20 personer innan vi begav oss mot Storön. Hade verkligen jätte kul, dansade & stojjade med brudarna.


Janne, Paulina & Dan.


Jag & Paulina.


Grabbhäng i soffan.


Rydan & Nicke.


Jag, Ida och Emma.

Pocketbrev.

Det vankas grillparty, köttet ligger i marinad och väntar. Kändes inget vidare när störtskuren kom alldeles nyss, något sådant kan förstöra en hel kväll. Speciellt när det är ute vi ska vara sen ikväll, på Storön. Jag är i alla fall laddad. Jag får väl hel enkelt ta med mig ett paraply.

Emma S skickade en himla kul grej till mig. Ett pocket-cirkulations-brev eller vad man ska säga. Jag ska skicka en bok till en adress, som även andra kommer att göra osv. Det finns ett system på det hela. Men i slutändan om alla är med, så kommer jag att få 36 böcker tillbaka. Så nu ska jag skicka det vidare till sex av mina vänner, som i sin tur ska skicka en bok till en adress, som kommer att stå i brevet som följer med. Någon som känner för att delta?

Småland..

Var hemma i Härdal och gav små presenter till familjen, börjar tycka att det är roligare att ge till andra än mig själv. Ätit tacos med Nicke och hans mamma ikväll, för en gångs skull var det vi som bjöd. Brukar vara tvärtom.

Jag har hört ett rykte om att en av mina kameror som är på resande fot befinner sig i Småland. Den har tagit sig en bit.

Sousse i minnet

Vi är hemma från ett hett & svettigt Tunisien. En vecka med klockrent väder, varma dagar och kalla öl. I stort sett väldigt nöjda, men samtidigt inget ställe jag återvänder till. Bara ännu en plats att kryssa i på kartan. Det som störde mig under resan var dessa araber som trodde att dom kunde bete sig exakt hur dom ville. För det första så blev man släpad in i en affär om man råkade kasta ett öga på vad som fanns, men sen fortsatte gå. Jag körde med solglasögonen på och spelade stum. Däremot insåg dom att Nicke var mera lättövertalad och blev ett snabbt offer.
 
Det här med att pruta har aldrig varit min grej, känns liksom fel. Man är för mycket svensk helt enkelt, van att betala det pris som anges. Men i Tunisien är det nästan regel på att pruta. Det jag köpte hade jag prutat ner till 70 % billigare, ändå blir man alltid lurad, haha. Men det var en underbar vecka med en massa sköna dagar vid poolen och stranden, på en båttur, en massa god mat. Trots att vi gjorde allt för att inte snåla, så har vi bara gjort av med hälften av de pengar som vi tog med. Billigt att leva.


Solnedgången från balkongen.


Nicke njöt av solen, lika mycket som mig.


Havet i ett par pilotbrillor.


Det fanns en hel del strökatter, söta ena.


Pasta, gott.


Öl! ( noga att det var alkohol i, då det inte var en självklarhet på alla ställen )


Havsutsikten från balkongen.


Det gick åt ett par pocketböcker.


Bleka under veckans början.


Medinan, den gamla stadsdelen som hade själva marknaden. Plus dryga människor.

Papegojan Mony

Finns det någon som man kan älska och hata så mycket, så är det våran galna kakadua Mony.








Snart semester!

Nu har jag försökt packa resväskan, men det känns ju alltid som att man glömt någonting. Men pass, biljetter, pengar och kamera är ju egentligen det viktigaste, resten går ju att köpa i nödfall om nu något skulle bli kvar hemma. Det ska i alla fall bli jätte kul & skönt.

Ska snart åka och luncha med Lotta.

Svegskrogen

Glömde ju skriva om utgången i lördags, som var himla perfekt. Grillade med Ida, Nicke, Jonny, Janne och Mattias hos oss i Nilsvallen. Vädret var perfekt, drack cider och bara njöt. Satt hemma hos Jonny en stund innan det blev dags för pubkväll på Svegskrogen. Alldeles lagom med folk. Någon öl där, sen blev det hemfärd. Tycker det är så roligt att gå ut i Sveg, trots att det alltid är samma folk. Men man vet ju liksom vad man får.


Vad gjorde jag, egentligen?

Jag har blivit utmanad av Emma!

För 5 år sedan...
Var till Spanien med familjen och farmor o, farfar för att dom skulle få besöka huset innan dom blev för dåliga. En kaotisk resa då vi missade flyget hem och fick åka via London. En lång historia. Sedan var skolavslutrningen i nian väldigt nära, och det kändes jätte spännande. Sommaren mellan nian och gymnasiet jobbade jag mitt andra år på Ica. Jag såg verkligen fram emot att få flytta till Östersund, för att börja leva särboliv med Sandra. Att ha min alldeles egna lägenhet var underbart. Läste Medieprogrammet och livet blev en lek, faktiskt. Många nya vänner, som fortfarande finns kvar trots att man inte pratar varje dag, det kan till och med gå månader. Spelar ingen roll.

För 3 år sedan...
Jag gick andra året på gymnasiet, och hade nyss börjat träffa Nicke. Tränade väldigt ofta på Jocks med tjejerna. Jobbade ganska hårt då med, då jag var på Kebab Baren efter skolan och många nätter. Luktade stekos varje kväll. Sedan var det ofta Ica på helgerna. Så det blev en hel del shopping för pengarna. Men jag tröttnade, och slutade på snabbmatstället.

För 1 år sedan...
Jag hade varit på Hawaii under tre månaders tid och levt i ett paradis. Jag jobbade sen på Sykes som supporttekniker, dock så vantrivdes jag och sade upp mig efter fem månader. Fick ett bättre arbetserbjudande. Började köra torvtraktor istället, vilket innebar jobb under alla soliga dagar och ledighet under blåst & regn. Men helt okej. Åkte på en resa till Spanien med familjen plus en kompis till Sanna och lapade sol. Planerade en hel del inför Europa-tågluffen med Emma.

För 3 månader sedan...
Jag jobbade på HMAB med lite av varje, satt i en truck och körde hjullastare. Jag & gubbarna, vilket jag trivdes med.

I går...
Försökte cykla bort bakiskänslan sen dagen innan tillsammans med Nicke, satt på centrum och filosoferade. Åt en glass. Lagade mat och bjöd Jonny på ugnsgratinerad falukorv med hemmagjord potatismos. Åkte sen till Härdal.

Imorgon...
 Då börjar min & Nickes semester. Åker till Arlanda på kvällen för att komma med på flyget mot Tunisien på onsdag morgon! Borde även packa i morrn..

Om ett år...
Då är jag inne på slutspurten med mitt basår i Uppsala ( om jag kommer in ), och är förhoppningsvis mera säker på vad jag vill studera vidare med. Förmodligen något inom medicin.

De små liven

Det är så roligt att lyssna på de smås tankar och funderingar. Allt från om hur utomjordingar snart kommer att hämta oss till hur tjock man blir om man bara äter sylt varje dag. De senaste dagarna har jag varit i Härdal, skönt. Lotta var här och badade för någon dag sen, pratade lite. Annars har jag inte så mycket att tillägga idag, solen skiner och jag med den.



Fransktalande barn

Den här dagen har verkligen varit lång, har känt mig så trött. Jag och alla elever. Fick åka skolbuss på förmiddagen med 5-6:an till Sveg, samt gå på mitt livs första franskalektion. Förstod inte ett ord, men det är ett otroligt fint språk som jag gärna skulle vilja kunna. Men ungarna verkade förstå innebörden av det hela, det var väl det viktigaste.

Har suttit med näsan i historieboken heeela eftermiddagen.
Fruktansvärt tråkigt.


Wippies

Jag har nu sex hela dagar fulla med jobb framför mig. Ska vara assistent åt en kille på skolan i Härdal fram till fredag, sedan på lördag är det dags för ett Ica-pass. Känns ju helt okej faktiskt, med tanke på att jag har en utlandsresa som väntar på mig efter helgen.

I dag kom Soffa & Ida hem till Nilsvallen. Pratade och tittade på en massa bilder. En sån där uppdaterings stund. Det var mysigt. Sedan en snabbsväng på loppisen på Folkan med mamma, hittade dock inget för mig. Har sen dess varit hemma, har kopplat in min "Wippies" som Buzzador gav mig. Företaget som skickar ut alla möjliga saker på test. Det var en router, så nu har jag trådlöst internet även hemma i Härdal. Utan att behöva sitta nära fönstret, för att möjligtvis med lite tur komma åt grannens.


3 år


Du & jag i tre år.
Det är inte dåligt.. : )




Alla tiders Rättvik

Sista april blev en trevlig kväll, vi tittade på elden & raketerna och sen kände vi oss nöjda och belåtna. I torsdags var jag hemma och hjälpte mamma & pappa att rensa bort en massa skrot och saker som vi inte använder. En hel släpvagn blev full på bara en liten stund, och då var det en liten hörna i fjöset ( ladugården. ) Men kul var det, lite mera yta att fylla upp på nytt. Helt galet vad mycket saker man samlar på sig egentligen, som är helt onödiga.

Igår for jag, mamma och syrran till Rättvik på marknad. Så himla kul, massor av saker som även där är helt onödiga att ha. Mitt standardköp varje år är strumpor, fick 13 par för en hundring. Det är bra. Ett par mysbyxor och en sjal följde också med hem. På hemvägen stannade vi på Nittsjö Keramik, där dom gör otroligt fina saker. Tomtarna speciellt. Har du inte varit där borde du åka dit. Sedan fyra år tillbaka har jag fått en sådan av en vän i julklapp, och igår köpte jag min femte. Roligt att ha något att samla på.