3 dagar kvar

Jag och Nicke hade en ordentlig myskväll igår. Gjorde egen potatisgratäng och stekte fläskfilé. Jätte gott. Kollade på film och bara tog det lugnt. Jag jobbade även min sista dag på torven, idag och i morgon ska jag försöka packa klart allt tills på fredag.

Pratade med ÖP igår, och den här bloggen ska tydligen hamna på deras nya projekt som sätter igång i oktober. En hemsida där de ska försöka få fram på ett mera grundligt sätt vad som händer & sker i länet, hur våra dagar ser ut helt enkelt. Så det kan bli roligt.

Back packers

Jag och Lotta for till Hede för att hämta ryggsäcken jag ska leva med under de kommande två månaderna. Den är stor och för närvarande väldigt tom, men kommer att vara både tung och många gånger hemsk. Inte en aning om vad jag ska ta med mig egentligen, mer än trosor och strumpor. Hade varit rätt bra om jag hade ägt 60 par av varje, så hade jag bara kunnat kasta dem sedan, men så många har jag inte.

Jag har mer resefeber nu, än jag hade då jag skulle till Hawaii. Då hade jag ett mål, bara ett tak att bo under. Nu är det många platser o olika sängar som det ska sovas i, och inte ett endaste fast mål. Men det är ju det som är charmen i den här resan.


Avslutning på Storön

Samlas, det är vi tjejer bra på. Hur många mil det än är, för är det fest, då jäklar kommer alla. Åsa, Johanna, Anja och Emma satte sig i en bil och for hit från Östersund, direkt efter jobbet. Alla vi andra, gamla vanliga gäng satt här hos mig i Nilsvallen och hade redan sprätt några flaskor. Spelar heller ingen roll att dansgolvet här inte är stort, dansas gör det ändå. Till allt.

Nicke fick agera chaufför, och körde oss till Storön. Där tillbringade jag större delen av tiden i öltältet och löste världsproblem. Nä, men kul hade jag. Varje gång tänker jag att man borde ta fram en videokamera och filma hela vårt patrask, men gör det aldrig. SKulle vara så skoj att se så här dagen efter.

Vaknade klockan åtta idag, drack en ljummen cola och städade. Var inte så stökigt alls. Ringde pappa och berättade att jag faktiskt är jobbduglig idag så jag ska väl i väg. Snart så.

63381-687
Tur vi har Cattis, våran make up artist.

63381-692
Vi blev några stycken.

63381-691
Emma och Helene

63381-690


63381-689
Cattis och Soffa

63381-688
Jag har så fina kompisar.

Spökprästgården

Natten i Borgvattnet var riktigt spännande. När vi väl kom fram, efter ca 26 mils resa så visade sig att jag och han som skötte det hela kände varann sen skolan. Världen är liten. Men varken han eller jag kom på hur vi kände varann förrän dagen efter. På plats berättade dom om gården och dess spökerier. Vi fick också vara med på en seans av guiden, då hon hade sådana förmågor. Men runt tio-tiden var vi i familjen, plus ett annat gäng, ensamma kvar.

Huset var jätte fint och mysigt, inte alls som man tror att det ska se ut. Självklart var man på helspänn ändå. Det fanns jätte många gästböcker ända sedan 70-talet, och det var roligt att läsa om vad folk upplevt osv. T ex att en del lämnat huset mitt i natten i ren panik, och aldrig mer återvänt. Så pass skraj var man ju inte. Vi gick och la oss, och hade då inga problem med att somna. Vaknade sen runt fyra och sen kunde jag inte somna om. Klarvaken, inte trött alls. Hörde otroligt många ljud, dörrar som öppnades o stängdes, steg och dunstar fast ingen var där. Fick dock inte se något, får hoppas på nästa gång.

63381-684
Prästgården

63381-686
Vardagsrummet

63381-685
Väldigt fint ställe.

63381-683
Sanna

Borgvattnet nästa.

Sitter och äter glass, och funderar på vad jag ska skriva.. Har jätte ont i ryggen, klippte gräsmattan hemma igår, och när jag skulle gå i en sluttning så sträckte jag mig. Värdelöst, men är i alla fall bättre idag. Kunde knappt sätta mig i bilen i går. 19 år och otränad.

Solen skiner och jag är inomhus. Nicke är i Sundsvall och handlar material till garaget han bygger, och allt annat folk jobbar ju. Har nyss varit på Apoteket och köpt bra-att-ha-grejer till tågluffen. Mamma o dom kommer snart och plockar upp mig, vi ska åka till Borgvattnet. En gammal prästgård som sägs spöka, så det kan bli spännande. Övernattar tills i morgon.

Kollade på en film imorse, Songs and Lyrics med Drew Barrymore och Hugh Grant. Trodde att den skulle vara bättre, men den var okej. Dock ingen jag ser igen.




Mycket tid att spendera

Dagarna bara passerar, jag jobbar inte, utan jag flyter mest bara omkring. Pysslar med lite av varje, umgås med lite folk och egentligen bara har det bra. Blev utgång i lördags, fast jag bestämt mig för att vara nykter. Började dagen med att vara chaufför under Wheels Cruising här i Sveg. Många bilar kom, mer än väntat tror jag. Som lovat fick Nicke dricka öl, och jag köra för en gångs skull. Några timmars snurrande senare så har även jag en cider i handen, och Mustangen står parkerad. Vi blev ett gäng som drog oss ut, pappa var en av dem bland annat. Haha, han är så rolig som hänger med i svängarna. Och dessutom den som ger upp sist, vi var dem som lämnade Storön senast. En timma här o där och klockan var plötsligt halv fyra innan vi landade på hemmaplan.

Tog en lång fika med Soffa & Helene igår, vilket var mycket mycket givande. Det blir en del att ta igen mellan dagarna, veckorna och ibland ( men sällan ) månaderna.

Nu har Nicke börjat jobba igen, efter tre veckors semester. Åkte hem till Härdal igår, badade bubbelpool med mamma och bara mådde gott. Idag har jag målat en dörr som hängt så i vardagsrummet i säkert fyra år. Äntligen har den gått och blivit vit. På kvällen for vi på en fisketur, och fångade in fyra gäddor. Bara att åka båt är ju kul.

I natt har jag tänkt att åka med Nicke i lastbilen, man sover ju så otroligt skönt. Imorgon blir det kvalitetstid med Erik, innan han lämnar Sveg igen. Kul att man hinner ses, trots hans snabba&korta visiter.

Lite men mycket

Idag:

- Jag & Nicke köpte fika och åkte upp till Duvberg, där det är jätte fin utsikt.
( några tyskar hittade även dit )

- Pysslat med alla mina bilder, som nu sitter i album. Äntligen.
( dock beställdes det 230 st nya igår, så snart är det lika mycket att sortera igen, men kul )

- Druckit öl på byns enda fungerande restaurang & bar, tillsammans med Nicke, mamma o pappa. Dit borde man gå oftare.

Återblick: Ayia Napa

Sandra gjorde en klockren beskrivning i sin blogg av våran Cypern-resa som gjordes år 2005. Åtta tjejer, omringade av barer & billiga drinkar, en pool och ett hett väder ger en hel del galna upplevelser. Dit och läs!

Impulsiv vinfest

Efter att länge gått och suktat efter vin eller något annat drickbart tillsammans med mina vänner, så arrangerades det en liten hemma fest igår. Hos Wågers så klart. En tre liters dunk som jag, Cattis och Sandra tömde ganska fort. Många diskussioner & funderingar uppkom, och alla handlade dom om framtiden. Vinglas efter vinglas, några nävar chips (ganska många) och ett sällskapsspel så var vi plötsligt väldigt energifyllda.

Vi begav oss ut på jakt i Ulvkälla. Idag när jag funderade på vad vi ens skulle ut och göra, så är det ingen av oss som minns. Vandringen slutade några kvarter bort i en buske, där även Sandras sandal försvann spårlöst. Till och med så att vi hämtade ficklampa för att hitta den, men utan resultat. Hade så sjukt kul denna kväll. Mitt på en måndag. Impulsiva människor, det gillar jag starkt.

Fluhring plockade upp en ganska onykter och väldigt pratsam Petra vid just den där busken, som vi av någon knepig anledning hade stannat vid. 2 timmar senare, efter att ha åkt längs alla vägar kring Sveg så var det dags att åka hem.


Nr. 2

Sovmorgnar är skönt, men när man vaknar strax efter tolv så känns det mer tungt än bra. Halva dagen har ju hunnit passera. Frukost vid två, middag vid fyra. Man får ingen rutin på dagen. Har annars varit hemma i Härdal större delen av dagen. Har träffat Ida och Emma nu under kvällen, trevligt.

Den senaste veckan har annars varit bra, mest bara jobbat. Hann ta en lång fika med Cattis igår, vilket var riktigt roligt.

Biljett numer två är nu bokad, Interrail passet som ska ta oss fram i Europa under oktober. September har vi redan. Bara tre veckor kvar nu.

Ocensurerad vardag

Ja, det är med stor ärlighet dessa bilder visar hur jag ser ut på jobbet.
Skitig och osminkad, men sådär ser mina jobbdagar ut för tillfället.
I en traktor, eller ute bland en massa torv.
Bilder jag egentligen inte borde visa, men vad tusan, haha.

63381-680

63381-681

Classic Car Week

Sedan i tisdags har jag befunnit mig i Rättvik och bott i en buss tillsammans med Nicke och hans föräldrar. Har funkat riktigt bra, finns gott om plats och den är mysig att vara i. Gamla bilar av alla de slag fyllde gatorna, allt från rostiga vrak som inte ens borde kunna rulla, till bilar som ser ut att precis åkt sin första mil. En enorm blandning för alla smaker. Jag som inte alls är en bilfantast tyckte ändå det var roligt att titta, och så klart även att åka. Nickes Mustang var så klart med, och det cruisades fler än ett varv under dessa dagar. Har haft mycket roligt och allt var verkligen på topp.

Vi tog oss någon cider om kvällarna, tog det väldigt lugnt. Tog några promenader, gick på marknad och handlade ett par glas och en vas. Grillat och ätit en massa gott, samt tagit en hel del bilder.

63381-668
Även hundar cruisade.

63381-677
Bilar bilar.. Medan grabbarna kommenterade fälgar & bredden på däcken tittade jag på färgen på lacken.

63381-673
En bil som stack ut lite mer än de andra, på sitt sätt.

63381-672


63381-671


63381-669
Lite lågt?

63381-670
Mitt i rondellen, där ser man som bäst. Helene & Jonny.

63381-678
Svalkande gott.

63381-674
Babe.

63381-679
Bilkön var extremt lång, och stod stilla lite väl mycket & länge.

63381-676
Promenad ut på piren.

63381-675