Vulkanön nästa!

Igår var det ännu en dag på stranden. Har flyttat mig för varje gång jag mött någon konstig människa, och trodde jag låg bra till där jag låg. Men efter en stund började mannen intill att prata och undrade en massa saker om mig [ han trodde jag var 25 ], och jag frågade vad han jobbade med. Hemligt, det kan jag inte säga. Nähe, tyckte jag, och fortsatte att ställa frågor runtikring som skulle ge mig någon aning, så nyfiken som jag är. Men nej, inte en chans. Han var trevlig, lättsam. 56 år gammal. [!] Efter ett bra tag undrade han om jag ville följa med till poolen på hans hotell, så jag sa jag för jag var less på sanden och tänkte att det är ju folk överallt så han kan ju inte mörda eller utnyttja mig, haha. Så jag följde med, pratade bara om mig och endast lite om honom. Men jag tror att han jobbar inom det millitära, han reser till alla möjliga länder & sa att han var mycket intresserad av allt kring Irak. Plus att han var i god form för sin ålder. Drog sen en vit lögn och sa att jag var tvungen att åka hem. Jag tycker att det är lite obekvämt när sådant "gammalt" folk tar en sådan sorts kontakt, något stämmer inte. Fick hans namn [ wow, personlig fakta ] och rumsnummer ifall jag ville nyttja hotellets pool i hans bokning. Han skulle ut på hemliga uppdrag på de andra öarna. Kommer inte gå dit.

Idag var det ännu en dag på stranden. Åkte på en timmas båttur på havet, jätte mysigt. Såg en sköldpadda alldeles intill båten. Insåg hur roligt det att att segla, så jag tror jag ska boka en båttur för en hel dag framöver. Skulle vara roligt att snorkla mitt ute på havet.

På stranden satt en gubbe som erbjöd sig att skriva mitt namn, plats och rita på en pinne med hjälp av solen och ett förstoringsglas. Visst, kul grej tänkte jag och det visade sig bli ett riktigt roligt & annorlunda minne. Blev kvar där och pratade med han och en kvinna intill. Han bodde på gatan, men såg inte ut som en sådan. Han sa att  han kunde inte vara lyckligare, och att han hade pengar & kunde ta sig från gatan om han ville. Men var inte intresserad av det.

Sen tillbringat resten av dagen hemma med familjen. Grannarna intill är nästan som en del av den här familjen, åt middag här idag för de håller på att renovera köket. Så det var fullt hus! Sally ringde och gav mig världens bästa erbjudande! På torsdag flyger hon & jag till den stora ön, som har namnet Hawaii. Vulkanön! Blev verkligen överlycklig, hade velat åka dit hela tiden men inte haft någon att åka med osv. Så vi ska bo på ett ställe dit folk åker för att utöva yoga & sådana saker. Underbart. Ska försöka se så mycket som möjligt, men ska också hjälpa till med någon sorts städning. Blir där en hel vecka, åker tillbaka på onsdagen. Hon är så bra.

63381-288
Segelbåten jag åkte med idag. Träffade en trevlig kvinna från Australien.

63381-289
Den rosa byggnaden var det näst första hotellet på Hawaii.

63381-286
Blått mot blått.

63381-285
Det är så underligt, molnen i bergen liksom bara "hänger där". De flyttar sig inte.

63381-284


63381-283


63381-282

Isolerat mig själv


Lata dagar är det viktigt att ha, den här lördagen var en sådan. Trots att jag får lite panikångest av att göra ingenting alls så tvingade jag mig själv till att hålla mig inne i dag, borta från solen & allt utanför väggarna. Pia hade planer för dagen och behövde mig hemma med barnen. Inte för att de behöver mig, och inte för att jag roar dem särskilt mycket, haha. De är i den åldern då de sätter sig i aktiviteter på egen hand, just vad de känner för just då. Men jag har funnits här. Eric, tror inte att jag berättade om honom? Han bor här i alla fall här under tio dagar, femton år gammal. Hans mamma är på någon kurs.

Sitter nu i min sandiga & extremt obäddade säng, lakanen nästan nere vid golvet. I en klänning som luktar instängd byrolåda, som jag drog på mig imorse när jag vaknade, och ett hårband. Fit for fight. Nja. Men så skönt. Har kollat på två filmer och börjat på en andra bok idag. Försökte att inte kolla ut och se hur fint väder det var, vila är bra det med. 

Någonting som irriterar mig här är att familjens levnadssätt är mycket snack & liten verkstad. Rätt dåsiga titt som tätt, de vill och ska så mycket men det händer inget. Tiden bara rusar och de märker det knappt. Vissa dagar, andra är de ena stora energiknippen. De tar ut allt på en & samma gång. De ger allt vad de har för att sen nästan bara falla ihop. Ungefär. Plus att jag måste stänga alla sorters luckor o dörrar efter dem : )

Mojito's.

Det är fredag kväll hemma hos familjen Solywoda, och vad har vi lärt oss att det innebär? Party. Det är vänner från den här basickursen som är här. Ost, pesto, bröd, kyckling, mos och brownies - en himla blandning. Och vad är det dem alltid dricker? Mojito. Jag fick en, wow. Not bad. Kände mig lite överflödig till slut för de pratar bara om den här kursen, och det är deras grej. Det ska strax dras igång med karaoke, så då drar jag mig ännu längre bort ; )

Mojito

4 cl

ljus rom
4 cl

sockerlag


myntablad
0,5 st

limefrukt


krossad is


sodavatten

Manlig hora

De två senaste dagarna har jag tillbringat i solen & på stranden. Förflyttade mig till en annan del av Waikikis långa strand som är uppdelad, för att komma undan de här konstiga människorna som hängde på Queens. Gick några timmar innan en kille kom fram och presenterade sig, pratade allmänt innan han slängde fram sitt kort med namn & nummer. " Call me if you want to have fun " Jag frågade vad han sysslade med och han sa att han var en manlig escort. En manlig hora, helt enkelt. Han sa att om jag ville ha roligt så skulle jag ringa honom, så skulle han roa mig. Han sa helt öppet och stolt att kvinnor betalar honom för att få umgås och ha skoj med honom. Ehh, okej, en puss på kinden senare var han borta & hans kompis kom. Han bad om ursäkt för hans beteende, och gick. Mystiska människor. Berättade för Pia sen när jag kom hem, hon tyckte det var roligt. Det var hon som berättade att de var manliga horor, vilket jag inte insåg då han berättade om sitt "yrke".

Hawaiis invånare är ena konstiga personer, man vet inte om man ska tycka att det är artiga eller snuskiga. Vet inte vad det är, men det är liksom speciella. Förvånas hela tiden av hur många uteliggare det finns här, går runt med varsina kundvagnar från Longs eller Foodland. Där i har de i princip hela sitt liv. Hemskt, man undrar hur de hamnat där.

Har bokat
Polynesian Culture Center tills på onsdag. En dag då man upplever alla möjliga kulturer på olika sätt, det är för en hel dag. Kvällen avslutas med en gigantisk show med dansare m.m Sägs vara något som man måste besöka om man är här på ön.

Under vattenytan

Tog bussen till Haunama Bay & packade med mig undervattenskameran. Klarblå himmel och helt perfekt. Den här bussen gick inte hela vägen fram, så jag fick promenera uppför ett berg, där det var en utsiktpunkt. Bra ställe att vila på : ) Dessvärre verkade det inte som att trafiken gillade att jag gick där? De försökte skrämma mig genom att låtsas köra mot mig, och sedan svänga ut igen.. Knäppt, det var ju en gångväg. Eller?

Hyrde snorkelset och placerade mig på stranden. Den här gången såg jag en massa nya fiskar som jag inte såg sist, kan bero på att jag vågade mig ut på djupare vatten och dyka ner. Såg två av de som sades vara mer ovanliga, en ål av något slag och en taggig filur. I alla fall, fotade och har ingen aning om hur det blev, haha. Var det tills solen gick i moln.

Åkte in till Waikiki ikväll och lämnade in rullen på framkallning, ska hämta bilderna imorrn. Spännande! Promenerade en sväng och fann en hulahula uppvisning på stranden, blev som fastklistrad.

63381-274
Från utsiktsplatsen.

63381-275
Hus ända upp på klippväggarna.

63381-276
Haunama Bay.

63381-281
Hulahula.

63381-279


63381-277


63381-278
Folk från publiken bjöds upp till en hulahula lektion, och den här modiga lilltjejen gjorde så gott hon kunde.

Parasailing

Började dagen med att tappa min dator på tån, ingen höjdare till start. Den landade visserligen bra & klarade sig utan en skråma, men jag däremot fick en blånagel. Det är faktiskt så illa att jag inte kan gå som folk, skit ont. Hoppas på att det lagt sig tills imorrn. Tänker mest på Sandras tå, och hoppas att undslippa det ; )

Med ond tå for jag ner till ett hotell i Waikiki och väntade på att en bil skulle hämta upp mig och ta mig till hamnen. Hawaii Parasailing hette företaget. Vi var åtta personer som åkte i bilen, alla lika laddade och trevliga. Gaddade ihop oss två & två och jag blev med en kvinna från Kalifornien, jätte rolig och pratsam. Satte oss i en båt som tog oss ut på havet, det var en blåsig dag med. Sen var det dags att sätta på selen & flytvästar, två killar var det på båten som tog hand om allt. Var inte särskilt nervös, parasailing är något som jag velat gjort ända sedan jag såg Britney Spears göra det på TV för många år sen i början av hennes karriär, haha. Och nu fick jag äntligen göra det! De spände fast oss i en lina och firade i väg oss, jag fick sitta längst ut/ner, och kvinnan satt bakom mig. [ minns aldrig namnen på människorna jag träffar ] Det bar i väg uppåt! Det är olika beroende på vinden hur högt upp man kommer, men ca 400 - 500 feet. Så där hängde man och dinglade, rasade i höjden lika fort som man steg. Blev doppade i havet två ggr innan man kastades upp igen! Jag hade jätte roligt!

Vädret blev sämre och det var mitt på eftermiddagen så vad kan då vara bättre än att gå på en bio? En dollar senare hade jag sett Step up, den handlade om en smått kriminell kille som gör inbrott på en balettskola. Åker fast och får göra sin samhällstjänst där. Han är grym på att dansa, vilket man fick se innan då han gick på fester med sitt gäng. På skolan möter han en tjej som mister sin partner till slutshowen, hon upptäcker då hans talanger och de dansar tillsammans, i en mix av balett & hiphop. De blir kära och han kommer in på skolan. Bra & sevärd, trots att det är en sån film man vet hela handlingen på redan då man sätter sig i stolen.

63381-269
Kaptenen : )

63381-273
Doppade, men havet är ljummet som tur är.

63381-272
Fria i luften!

63381-271
Långt borta & långt uppe.

63381-270
Jätte skoj!

Surflektioner


Idag hade jag bokat för att lära mig surfa. Hade testat det en gång i England, men vågorna här var riktigt stora jämfört med dem. Plus att vattnet här är ljummet, och inte iskallt som det var där. För det första så gillade jag personalen starkt, supertrevliga. Fick först lära oss grunderna på fast mark hur man skulle stå osv, innan vi begav oss ut. Vi var fyra stycken i gruppen, på två instruktörer. Vilket var perfekt, man fick hjälp och peppning hela tiden. Samt "skjuts" [ de paddlade och höll fast i min bräda ] ut till vågorna igen när det kändes som att man stod och paddlade på samma ställe. Man fick då mera tid till att verkligen öva på att fånga en våg och stå, än att spendera tid på att försöka ta sig dit man skulle. Vi var ganska långt ute, men ändå var det fullt av vassa stenar under en, så när man föll fick man se till att ramla platt. Fick mig ett rivsår på rumpan och på foten, men annars klarade jag mig rätt bra. Förutom de gånger då man blev avkastad, tumlades omkring med surfingbrädan ovanpå en och hade svalt halva oceanen.

Men jäklar vad kul vi hade! I början vågade man inte ställa sig upp, utan man stod på knä tills man föll i vattnet. Men efter en stund gick det riktigt bra och jag stod upp då vågen kom. Det går ju så fort, och brädan är så mycket längre än en själv. En fotograf stod på stranden och fotade allt hela tiden, och sammanlagt är det nästan 900 bilder. Man kunde köpa skivan efteråt. Finns så otroligt många bra & roliga bilder! Skulle få rabatt om jag kom tillbaka, vilket jag kommer att göra. Personalen var grymt bra, och eftersom att jag kände att det gick bra så blev det ännu roligare : )

Tog sen moppen till ett center jag inte varit på, kikade omkring och åt lunch/middag. Nu vill jag bara fortsätta surfa! Fick mig att längta hem till snowboarden, det är ju lite lika. Jag och Nicke har pratat om att köpa säsongskort i vinter, vill åka nu, hehe.

63381-266
Ett besök på Starbucks innan surfningen började, och sa att jag ville ha ett isté som hade mint i. Det smakade gräs..

63381-265
Jag stååår!

63381-264
Ohoo, instruktören är lika stolt som jag och ber mig göra hawaiitecknet : )

63381-263
Så jävla kul.

63381-267
Mexikanskt, det allra bästa.

Crazy people, överallt!

Började gårdagen med att åka ner till Queen beach, lade mig på handduken en stund. Utan av någon konstig anledning så öppnade jag ögonen och möttes av en skallig och brunbränd kille som stod och kollade ner på mig. Hej, sa jag. Hej sa han och drog på världens största leende, han presenterade sig och sa att jag precis skaffat mig en ny vän. Han försvann sen för att han skulle lägga surfingbrädan i skuggan, okej tänkte jag och hoppades på att han inte skulle komma tillbaka. Dröjde inte länge innan han kom och hade en stol med sig. Pratade om sitt liv & frågade en del om mig. Han var 34 år gammal, tre barn hade han och var just nu bachelor som han sa. Ganska snabbt ville han gå ner till vattnet & då märkte jag hur närgången han var. Skulle hålla om axeln och ha hudkontakt, blev skitskraj för vad det var för en typ. Tog avstånd och tanken slog mig att han var en tjuv som samarbetade med en annan, och därför lurat i väg mig ner till vattnet för att kunna ta min väska så länge ; )

Så jag sa att jag ville tillbaka, ja naturligtvis tyckte han och var supertrevlig, för det var han. Han berättade att han var healare och jag hoppades på att han skulle ge sig av, han borde ju märkt att jag inte gillade hans impulsiva omfamningar. Gick inte många sekunder innan han sa att han skulle heala mig, och bad mig ligga helt avslappnad med öppen mun och andas in genom näsan. Kunde inte slappna av utan låg som en pinne och kunde inte hålla mig för skratt, vem faan är det här & vad håller han på med, vad ska jag göra - saker jag hela tiden tänkte. Så mitt på stranden bland allt folk började han dra och skaka i mina ben, tumla om min mage och pressa den hit och dit. Kände på min njure, där jag hade en liten blockering. Haha. Sen la han sig bredvid på handduken och försökte ta död på min nacke [!] då kände jag att det gick för långt men var så chockad av situationen att jag inte visste hur jag skulle bete mig. Han var iofs duktig, han hittade de rätta knölarna när man var stel och det kändes & hördes att han visste vad han gjorde. Hittade en senknut i min nacke som berodde på att jag var arg på min pojkvän [?!], som jag noga berättat om innan i hopp om att bli lämnad ifred. Men neej, vi skulle bli så himla bra vänner. Grejjen är den att jag tror att han menade det med, han berättade om folk han lärt känna o hade bra kontakt med. Många här nere beter sig så där godhjärtat och konstigt.

I alla fall, han kom närmre och närmre och satte sig på ryggen och gjorde sån där grej som massörer gör. Man andas in, och i utandningen pressar de på ryggen. Hela ryggen knakade! I 50 min höll han på och tryckte och pressade. Blev överlycklig när han slutade, men ännu mera skraj då han pratade om att det bara var den första behandlingen och att han skulle visa mig en strand som var bra för min hud [ har varit på den stranden ] samt att han skulle sätta mig på en 40 dagars vatten diet. Hela tiden gav han komplimanger om hur rolig, häftig och snäll man var, och hur nära vänner vi skulle bli. Han skrev upp sitt nummer, mail och hemsida till hans företag. Kollade in den, och det var faktiskt sann. Det var ju en upplevelse, healad på stranden av en kille som ville bli min själsfrände. Han tävlade i surfing också förreste. Men en som börjar klänga, och viska i örat på en sådär efter att ha pratat i tio min är olustigt. Men roligt minne, vågade inte öppna ögonen en enda gången under den där behandlingen för att han för det första befann sig en cm ifrån mitt ansikte, och för det andra ville jag inte se hur resten av stranden glodde. Sa att jag behövdes här hemma hos familjen, och stack fortare än kvickt när allt var klart. Hoppas på att inte möta han igen, vill slippa förklara.

Det kan vara jätte spännande att träffa folk så där, han hade en massa förslag om vad i kunde göra tillsammans, allt från schack till surfa. Men ensam tjej med folk man inte känner är inte säkert, okej om jag hade haft sällskap från Sverige. Då är det en helt annan sak och man kan få roligt. Som t ex under jeepturen jag var på förra veckan så gav han som körde bilen mig hans nummer, ville visa mig ön & han verkade vara en bra person. Men ensam, nej.

Åter tillbaka till igår, det är filmfestival här på Hawaii nu. Så det har visats filmer nere på Waikiki beach. Så jag for dit, och det var helt sjukt vad med folk det var som satt sig ner i sanden framför en gigantisk duk. Försäljning av mat och annat hade flyttat ner dit och det var riktigt trevligt. Så jag slog mig ner på en handduk, solen hade gått ner och stan lyste starkt. Med bara några meter ner till havet satt alla knäpptysta under en film som var mera som en dokumentär om ett gäng som försöker rädda hajarna i världen. De berättade om att de inte alls är så farliga som medierna går ut med, och att folk dödar dem illegalt för deras fenor som är värda mycket pengar. Det man fick se var ganska rått, de tog fenorna och kastade sedan tillbaka hajarna i havet. Så de här gänget försökte få tag i de folk som höll på med det, och de var rena piraterna ute på haven. Man kunde se hur huvudpersonen i filmen kelade med hajar under vattnet. Den var faktiskt bra, man drogs med och min syn förändrades helt.

Efter filmen gick jag längs gatorna och stan tycks aldrig lugna sig. Affärerna är öppna tills sent, och längs trottoarerna står det folk som tigger pengar på alla möjliga vis. En man stod alldeles för sig själv och berättade roliga historier, ingen varken lyssnade eller skrattade. Förstelnade människor, musikanter, en japan som inte hade alla hästar i hagen dansade till Backstreet boys. En man stod och läste ur bibeln, och en annan hade famnen full av papegojor. Helt galet! Gick förbi ett ställe där de sjöng och tjejer dansade hulahula. Jag gillar verkligen både dansen och musiken, tongången är så annorlunda.

63381-249
Shaved Ice, krossad & smaksatt is som man kan köpa över allt. Var tvungen att testa, och valde - nått som var blått, vattenmelon och lime. Rätt gott!

63381-261
Bioduken.

63381-260
Citylights.

63381-259
Flera hundra facklor lyste upp vägen längs stranden.

63381-258


63381-256
En brud hakade på japanen som inte rörde en min, utan bara dansade.

63381-255
Hulahula!

63381-254


63381-253
Kan inte ens se hur många de är?

63381-252
Den färgglade ballongmannen.

63381-251
Inget vidare jobb.


Let the music tell

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense.

NO CHEATING!

Will it be ok?
Ring the alarm

How are you feeling today?
Little man

How do your friends see you?
Ms. Dynamite

Will you get married?
Please don't ever

What is your best friend’s theme song?
Be happy

What is the story of your life?
Losing my way

What was high school like?
The special two

How can you get ahead in life?
Adios amigos

What is the best thing about your friends?
All my life

What is tonight going to be like?
Big mistake

What is in store for the remainder of this weekend?
Turn me on

What song describes you?
Trust me

To describe your grandparents?
Would you let me play this Ep 10 times a day

How is your life going?
Kissable, huggable, lovebale

What song will they play at your funeral?
Naughty girl

How does the world see you?
Godmorgon världen

Will you have a happy life?
There it go

What do your friends really think of you?
Hips don't lie

Do people secretly lust after you?
Laura

How can I make myself happy?
Loose control

What should you do with your life?
Oh my God

Will you ever have children?
Obsession


Thanksgiving party

Jag har alltid trott att Halloween & thanksgiving var samma grej men jag hade tydligen fel! Så igår startade i alla fall thanksgiving lite tidigare här och man drog ihop ett väldans partaj. [ det är under denna thanksgiving som familjen sticker till New Jersey, så Pia ville laga den middagen här på Hawaii, för att hon tycker det är så roligt. För dit de ska är det hennes mamma som bossar i köket ]

Ungar och en massa föräldrar fyllde huset & poolen framför allt. Jacuzzin sattes igång, och allt som både flöt och inte flöt hamnade i vattnet. Mat i överflöd dukades fram, kalkon, grönsaksblandningar, mos, lingonsylt, såser, bröd, brownies, ding dongs, tårtor. Allt! Pia har lättat på trådarna och gav mig en drink, denna "mojito" som är bättre än både mat & sex, som Pia uttryckte det. Hon älskar den helt enkelt. Det tjattrades en massa, så som det skullegjort med en samling mammor och några få enstaka pappor som bildade en liten grupp. Vattenpölar skapade av blöta ungar springandes hit o dit övergick till lera, Pia bara log, tittade på mig och sa, " jag är glad att jag dricker ikväll, jag känner att jag vill bli full." Hon sa flera ggr både innan och efter festen att det var hennes sista party, hehe, har hört den förr. Ska vi slå vad?

Minns inte om jag sa att Pia såg två intressanta män vid vårt kvarter för några veckor sedan, och frågade dem vilka de var och vad de gjorde. Slutade med att de kom in i huset och det bjöds på mat osv, hon tyckte att de var så spännande personer och de lärde känna varandra direkt. De höll på med design, hade en lokal tv show, och den ena var tydligen jonglör för han uppträdde nämligen på kalaset. Helt galet, det är just det där som gör att jag gillar Pia. Hennes vänskapskrets slutar aldrig öka. 

Kvällen fick mig att börja fundera på mitt utseende när en kvinna kom fram till mig och frågade vilket barn som var mitt. [ där de är tolv år gamla ] Jo visst, jag var sju när jag skaffade barn. Trodde inte det jag hörde, blev inte riktigt bättre då en av ungarna kom fram några timmar senare och frågade om jag var Toms mamma. [ Pias son ] Eh, nej inte riktigt, skulle kunna funka med syrra.

Ja, festen hade faktiskt ett slut och både jag och Pia kollade förtvivlat på varandra med en varsin brownie i handen då alla hade gått. Okey, på måndag Petra, då ska vi börja hika och ingen mera mat. Hehe, nej det här med måndagar låter ju alltid bra i alla fall.

63381-248
Jag vågar inte röra poolen på några veckor, då ungarna hällde dricka i den.


63381-246
Tom - 12 år!

63381-247
Dags att önska & blåsa.

63381-245
Folk folk folk.

63381-244
Ännu mera folk.

63381-240
Här har vi mannen som Pia hittade i vårt kvarter. Det här kunde han i alla fall ; )

63381-242
Trippel.

63381-241
Av ansiktsuttrycket så nog kunde han då imponera på Louis i alla fall!

63381-239
Ja, hunden Bear lyckades faktiskt få tag i en boll och springa i väg.

63381-243
Fire.

Ännu mera kalas

Igår var det städning för fulla muggar här hemma, förberedelser inför idag. Tom fyller 12 år imorrn, så han bjöd hela sin klass plus deras föräldrar och vänner på fest idag. Det slutade med att vi var över 40 pers, men det kommer mera om det imorrn. Helt slut nu. Men som sagt, gårdagen tilbringades mest här hemma med familjen. Det kom hit en tjej som kände Pia, hon var runt 23 år någonstans. Följde med henne på jakt efter en halloween outfit, så vi var på en massa billighetsaffärer, second hand osv. Hittade allt som behövdes! Hon var en go tjej, föredrog att umgås med grabbar och var nu inne på sitt femte år på college. Sen på kvällen när vi städat klart så kände vi att vi var värda pizza, så vi beställde hem. Satt ute och åt vid poolen.

Då så, ska försöka att koppla bort ungarna som leker krig på andra sidan väggen och sova.
Bilder & text om dagens galna kalas kommer imorrn.




Massage


Åkte till Sally imorse efter frukosten, städade bakom ett skåp innan hon kom på att vi skulle åka på massage nere i Kapiolani Park. Absolut, tyckte jag! Det är skönt att hon vill göra en massa saker också, än att bara låta mig städa. När de här månaderna är slut så har jag nog bara umgåtts med vuxna, men satan så mycket mera & annorlunda saker man får se. Det är annat än krogen & stranden det ; )

Joo, den här massagen har ett japanskt namn som jag inte minns, men den går ut på att trycka på de punkter man i vanliga fall gör med nålar under akupunktur. Väl på plats, så var det några kvinnor där som gjort sig hemmastadda på dynor. Han som höll i det hela var en skönt coolt feminin & skäggig man som strålade. Hade ingen aning om vad jag gett mig inpå, när vi satte oss i meditationställning och avslutade efter 2 min med en ramsa. Han berättade att tungan visar hur kroppen mår, vilket jag faktiskt hört förut. En kvinna hade nackproblem och en massa annat som han kunde se, och efter massagen såg hennes tunga helt annorlunda ut. Likaså smärtan i nacken.

Vi fick jobba två & två, då han visade olika övningar medan vi fick göra på den andre osv. Man låg helt avslappnad, och Sally började på mig. Pressande på punkter längs ryggraden, snurrade armar, tryckte på höften och drog i axeln. Det var stretchande, och något helt nytt för mig. Sally som är utbildad till någon sorts massör & som också är hennes yrke hade så klart en grund att stå på, trots att hon inte testat just det där förr. Så när det var min tur att göra på henne så kände man sig ju rätt ny, men det gick bra. Massera en massör känns som en hög nivå. Gjorde övningar om och om, bytte partner osv.

Jag har aldrig varit så mycket för massage, varken av att ge eller få. Har aldrig hittat det där sköna, antingen har det gjort ont eller kittlats. Att ge är bara jobbigt, haha, ont i händerna på en gång ju. Fel teknik. Men det är faktiskt riktigt intressant.

Efter två timmar i parken var vi hungriga så vi for till en koreansk restaurang, kryddigt. Åt sjögräs för första gången. Hade riktigt intressanta diskussioner, den här Sally är fascinerande. Hon har inga barn, så hon har rest en hel del och sett halva jorden. Jobbat på en yacht, i en dykaraffär, varit lärarinna.. Älskar att höra på andras livshistorier. Hon var rätt intresserad av spirituella ting, så som jag. och jag fick ett nummer till en kvinna jag ska ringa sen. Spännande.

Dagens middag, stekt ris med allt möjligt grönt och ribs.




Kualoa Ranch

Klockan åtta i morse hämtades jag upp av en turistbuss på ett hotell inne i Waikiki. 45 senare var vi på ranchen, där det börjades med rundtur innan man fick bestämma sig för vilka aktiviteter man ville göra. Jag började med ridning. En stor grupp där bara jag och en kvinna från San Diego pratade engelska, de andra var japaner som inte ens skulle kunna rita en häst om de inte såg en framför sig. De skrek och tjoade när hästarna rörde på sig, och en tjej var hemsk. Roligt var att hon fick den hästen som gjorde som han själv ville, eller om han helt enkelt reagerade på hennes beteende. Hon skrek stopp stopp stopp när han gick, och insåg inte hur man skulle göra trots introduktionen. Vi kom i väg, alla på en varsin häst, då vi red upp mot berget i led. Det var en lugn & skön tur, samma takt hela tiden nästan men väldigt mycket att titta på. Man ledsnar aldrig på de här vyerna, bergen och växterna. Turen var en timma lång, det jag tyckte var lite minus var att det hela tiden gick i samma takt.

Då var det dags för aktivitet två, Jeep tour. Packades in med ett gäng grabbar, samt med den skrikande tjejen jag nyss berättade om OCH hennes vänner : ) De hade väldigt egen humor, på en gång guiden som körde försökte säga något så skrek dem "Japanese please" på ett sätt som bara de kan säga de på, och sedan ett asgarv. Grabbarna tyckte dem var roliga, och drev med dem totalt eftersom att de förstod knappt ingen engelska alls. Turen var guppig, kurvig och då & då i hög hastighet och lerig. Åkte uppe på berget där bestod av ännu flera utsiktsplatser. Det var kul, synd att en timma går så fort sådana gånger. Lunchen efteråt ingick í priset, och sedan var det hemfärd.

Stannade på stranden en stund innan jag gick hela vägen hem. Hade dessvärre mp3n hemma så vägen kändes olidligt lång. Kom hem och var social några stunder innan jag åkte vespa ner och såg på solnedgången i Waikiki med många andra. Det är så himla härligt att se på, för under en nedgång så förändras den så många gånger. For sen till bion, vilket jag denna gång inte hittade den rätta vägen till. De hade stängt av den fil som jag tog sist, därför hamnade jag på konstiga ställen. Kom fram, såg Click. Den var okej, men ändå ingen höjdare. Dock får den att börja fundera. Fast jag börjar tröttna på Adam Sandler.


Doh, kan ni tänka er att jag varit här i sex veckor nu?

63381-224
Min häst hette Scottish och hade ett blått & ett brunt öga.

63381-222


63381-223


63381-221
Utsikt ifrån hästryggen.

63381-220
Här med!

63381-227
Den här åkte vi i : )

63381-226


63381-225
Här är dem; tjejen längst till höger var den värsta, haha.

63381-228
Solnedgången ikväll..

63381-219


63381-230


63381-218


En sån där dag

Igår var en sådan där dag då jag gick ner till Waikiki, fotade det jag kände för efter vägen. Fotade saker jag gillade men som jag inte visste vad det var. Lyssnade på min musik & fantiserade. Försökte pilla ut all sand som fastnat i lurarna. Låg på stranden och pressade. Badade i havet & undrade hur folk står ut med att ha vattnet i ögonen. Svider ju. Tittade på tjocka tanter som försökte stå utan att ramla av vågorna som är ganska höga, de föll rätt rejält.

63381-217


63381-216


63381-215


63381-214

Bioväder


Vädret var trist igår så jag tog vespan och for till Aloha Tower, där det är ett shoppingcenter samt ett stort torn som man kan åka upp i. Det var den högsta byggnaden för länge sedan innan alla andra höghus kom. Lyckades ta mig dit utan några problem, hittade vägen som jag inte fann sist. Började spöregna efter vägen så att man knappt såg någonting, men upphörde lika fort.

Kikade runt där en stund & åkte upp till tornet. Sen for jag vidare till en biograf där det bara kostar en dollar [ sju kr ] för att se en film, så det tyckte jag var perfekt med tanke på vädret och allt. Så först såg jag World Trade Center, väldigt bra och man inser hur många människor som drabbades av den katastrofen. Det är ju inte det roligaste att gå på bio med sig själv, men jag tyckte det var kul. Man pratar ju ändå inte med varann när man går med någon. Så jag gick ut och möttes av klarblå himmel och strålande sol, men kände inte för att vara ute i värmen. Trivdes bättre där inne där man nästan frös. Så jag kikade på The devil wears Prada, skitbra. Så härlig rakt igenom, verkligen sevärd! Hade ett leende på läpparna till långt efteråt. En annan bekännelse är att jag grät till båda, haha.

63381-208
Aloha Tower, nedifrån.

63381-207
Bilder tagna från tornet.

63381-206


63381-204


63381-205

Vilka kvinnor, phu.

Innan jag helt ska byta ämne så vill jag att ni läser detta. Så konstigt att jag upplevde allt.

Nu till något helt annat, till dagen innan jordbävningen, karaoke. Igår följde jag som sagt med Pia och hennes vän på ett 40 års kalas som utspelade sig på en karaokebar, där de hade hyrt ett rum. Klädseln skulle vara showgirl.  Så vi förberedde oss här hemma, då jag fick bära en svart/brons bellydansar dräkt. Det klingade och lät av minsta lila rörelse, haha. En massa smink, smycken, guld i pannan och piercing i naveln var ett måste. Pia & hennes vän hade dessvärre ingen piercing där, så det fick bli ett klistermärke åt dem istället. Vi möttes av födelsedagstjejen som hade sytt sig en Elvisdress i kvinnlig stil. Alla var riktigt fixade med fjädrar, masker och glitter och riktigt laddade. Den här gruppen kvinnor var väldigt speciella, de befinner sig i en sådan fas som Pia uttryckte det, där de fortfarande tror de är 21. Skrik, fnitter, genomskinliga bhar, flaskor i tusen bitar, vin som spilldes på andras ben, sånger som skreks ut och dans på borden. Jag kände mig inte riktigt hemma, eller bekväm. Visst kan jag ha kul och dansa nykter, men det här var ett tillfälle då en flaska eller två av vad som helst att behövts ; ) Jag nekar inte äldre personer att ha roligt, saken var bara den att jag inte passade in där.

Satt och betraktade allas stadier, från blyga damer som satt i hörnen till skrikande headbangande monster som stod på borden, haha. Där satt jag med en flaska vatten, får ju inte dricka när jag är under 21. Man ansers verkligen liten här när man inte uppnått den åldern, nästan så att folk lägger upp maten på tallriken om jag inte sagt det innan.

På förmiddagen innan var jag och grabbarna i familjen i väg och åkte boogieboard. Det var min första gång så det var svårt, och fick inte riktigt tag på någon våg. Men roligt var det, det är bara att ge sig på det igen!

63381-198
Redo att ge oss av!

63381-197
Glitter & glamour.

63381-203
Här äter vi upp micken.

63381-202
Galnast av dem alla? [ de flesta var paddlarkvinnor, alltså grova brudar ]

63381-201
Kan inte ens säga vem som såg värst ut, haha.

63381-200
Hon till höger var faktiskt grym på att både sjunga & dansa. Ca 35 år [!]

63381-199
Here we are ; )

Jordbävning!!!

Imorse kl 07.08 vaknade jag av att jag skakade & nästan rullade åt sidorna, hela sängen vibrerade. Första tanken var, vem av ungarna är det som försöker väcka mig. Vände mig om och upptäckte att ingen var där. Kände då hur allting rörde sig fram och tillbaka, kollade ut genom fönstret samtidigt som jag halvsatt i sängen helt förvånad. Föreställ dig att allting står på en matta, och två stycken drar i den åt varsina håll. Det var en sådan underlig känsla, det konstigaste jag varit med om. Man hade liksom inget att titta på för att se hur man rörde sig, utan allting rörde sig verkligen. Marken är ju alltid så stadig, och nu gungade man. Går inte att förklara. Gick upp till de andra, då hade rörelsen slutat, tror de höll i ca 20 sek.

Alla pratade samtidigt i mun på varandra & berättade om hur de upplevde det. Vi bor endast två kvarter från stranden, så tsunamitankarna slog oss genast. Strömmen försvann på en gång så vi kunde inte komma åt några nyhetssändningar & telefonerna var ur. Det finns syrener i området som ska tjuta om det är en våg på gång. Men vi hoppade in i bilen [ Pia packade med sig bröd & bananer, haha ] och for upp i bergen till en vän till familjen. Det spöregnade ute och blåste rejält, bara det gjorde allt värre. Inga radiokanaler funkade som de skulle, men till slut kom ett nödmeddelande om att ingen tsunami förväntades att komma. Vi åkte ändå upp och väntade där en timma, innan vi kände att det var lugnt. Man var mest bara chockad, jag tänkte; jag har varit med om en jordbävning! Helt galet, ska då pricka av det mest knepigaste sakerna.

På vägen hem hade en kanal börjat komma igång och de kunde berätta vad som hänt, någorlunda. Strömmen har varit borta hela dagen, så när vi kom hem från berget runt tiotiden på morgonen så tog vi med oss frukost och lagade på gasspisar som grannen hade, kock som han är. Kände oss helt paralyserade av att inte ha någon elektricitet så att man inte fick höra eller se några nyheter. Men rykten spred sig och folk ringde, mobilerna funkade.

Hawaii består av flera öar, men har en så kallad huvudö som har just namnet Hawaii. [ se bild längst ner ] Strax utanför den ute i havet startade jordskalvet, där den på skalan uppnådde 6,8. Vilket anses vara väldigt högt. Där ifrån spred den sig på några få sekunder längs hela kedjan med öar, och vi som är näst längst bort kände den så enormt väl, och har hört att den uppnådde ca 2,4 här. Här är jordbävningar är jätte ovanligt, och händer nästan aldrig. På huvudön som jag nyss nämnde upplever de ibland skakningar & vibrationer men det pga den levande vulkanen som är där. Det här var något helt annat. Den starkaste som någonsin slagit Hawaii har de sagt.

Hela dagen har man gått runt och funderat på det här, folk har pratat om tsunamis osv osv. Det är väldigt skrämmande eftersom att man är så isolerad, ö mitt ute i havet. Flygplatsen stängde av alla resor från Hawaii, så hade det blivit något riktigt kaosartat så hade vi varit fast. Under dagen då man väntade på strömmen så åkte jag ner till Waikiki för att se hur allt stod till, för man hade ju ingen aning om hur mycket skador den orsakat eller något sådant. En massa folk var ute, och de flesta affärer var stängda förutom ABC, en affär som säljer lite av varje, mat osv. Det finns en sådan vid vartannat kvarter nästan, och det var köer ut till vägarna överallt. De släppte in några i taget, och man fick vänta ett bra tag innan man kom in. Många handlade vatten och saker ifall det skulle bli ett nödläge. Alla trafiklysen var så klart ur funktion, eftersom att alla öar var utan ström, så lite här & var stod det poliser & dirigerade. Jag gick bara runt, och ett tag stod jag på samma ställe och visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra. Allt var så konstigt, så overkligt. Det var roligt att lyssna på hur folk upplevt det hela. Någon hade åkt buss och skumpat omkring och trott att det var busschauffören som körde illa, en annan trodde att det var barnbarnet som hoppade i sängen.. Grannen trodde att fönsterrutorna skulle spricka, och många hörde det här dånande djudet som om ett flygplan for under marken. [ som man ser på film & tv ]

Åkte hem och fortfarande ingen ström, och rastlösheten var hemsk. Det sades att man inte fick använda något vatten för att det kunda ta slut. Några vänner till Pia kom över med gasutrustning m.m så att man kunde laga middag. Tände ljus överallt tills mörkret skulle komma. Precis då kom strömmen tillbaka. Funkade en timma eller två medan vi åt mat, hann se flera nyhetssändningar & bilder från huvudön. Otroligt vad den hade ställt till med på vissa platser där. Hade också orsakat några skador här på Oahu, murar som rasat och någon väg tror jag som fått något hål i marken, men annars ser det ut som vanligt här. Sen svartande det igen. Man såg ingenting. Tände ficklampor innan det slutligen kom tillbaka igen, sen dess har det hållit i sig. Det här har varit en av det konstigaste dagarna, någonsin. Kaoset att inte veta om en tsunami kan komma eller att jorden skulle spricka, den underliga känslan av att allting rör sig. Jag har inte varit rädd, det slog mig liksom inte att en flodvåg faktiskt skulle kunna komma när vi for mot berget imorse. Man var liksom så chockad & förvirrad. Jag tycker att det är enormt häftigt, hur stor är chansen att man får uppleva en jodbävning? En ny upplevelse & erfarenhet. Jag är på Hawaii tre månader, där det aldrig sker skalv på det här viset, då händer det. Nu är jag bara nöjd.

Ville ringa hem men när kaoset hade lagt sig så var det natt hemma, så bara en yrvaken Nicke svarade när jag berättade att jag varit med om en jordbävning. Det är så dyrt att ringa så det gick på två min. Han hann inte uppfatta så mycket. Jag visste ju inte hur stor den här händelsen skulle vara & hade ingen aning om den skulle sprida sig till andra sidan jordklotet till Sverige. Men joo. Nicke jobbade sen på natten & hörde på radion om vad som hänt. Då ringde han och frågade vad jag egentligen hade sagt, och kom på att han glömt bort att fråga hur det var med mig. Haha. Fick tag på familjen nu för en stund sen, de hade inte satt på tvn som tur var eftersom att jag tog dem på sängen. Precis efter mitt samtal såg de allt på nyheterna. Trodde aldrig att det skulle spridas ända hem. Men, jag lever ; ) Så häftigt alltihopa. Det är en sådan här sak man önskar att man kunde beskriva, men som inte går. Måste upplevas. Så konstigt, man har sett allt sådant här på film & tv, nu var man själv på plats. Man inser då hur allting faktiskt kan hända en själv, och inte bara alla andra. Jag hoppas ni kan få lite förståelse av nyheterna hemma.

63381-196
Här kan ni lättare se. Skalvet utlöstes vid ön längst nere till höger, gick vidare uppåt och jag befinner mig på Oahu, Honolulu.


Bellydancers!

Sitter mitt uppe i en väldigt seriös lek just nu, MJ & en vän till henne leker doktorer. Det är riktigt allvarliga. Det ser mig inte ens. Deras dockor får vara patienter, och tur det så slipper jag stå ut med allt. De har nålar i magen, inkletade i vad det nu är. Deras röster är mörka och vuxet tillgjorda, så roligt att titta på. Operation på gång nu, och röntgen består av en spegel. De har helt enkelt flyttat på mina grejer, möblerat om mina väskor och iscensatt ett sjukhus.

Var hemma hos Sally idag med, dammade och gjorde ungefär samma saker som igår. Åkte sen hem på moppen [ funkar bra nu! ; ) ] och bytte om innan jag åkte till Waikiki. Bara njöt av vädret och allt annat. Enligt alla som bor här så är det ovanligt varmt nu, för det är nästan ingen vind. Fick höra idag att det kommer varm luft från vulkanen på den stora ön. Nästa gång jag besöker Hawaii ska jag se nån av de andra öarna, men det är svårt att åka så nu när man bor hos en familj. För då borde man ju åtminstone stanna några dagar, men det får bli nästa gång.

Var sen hemma, det kom över två på middag här. Vi åt bakad potatis med grillat kött. Rött kött, tänkte säga till att jag ville ha det mera välstekt men hade inte riktigt hjärta till det när hon var klar med allt. En riktigt trevlig kväll. Pia och en vän till henne ska på en fest imorrn på en karaokebar, och jag ska få följa. Man ska klä ut sig så Pia letade fram bellydancelådan, hon tog sådana kurser förut så hon hade en hel del saker. Jag ska bära svart & guld, hehe. Kommer att se jätte roligt ut, en blond peruk på det med. Pia är störtskön, jag gillar henne verkligen. Så vi ska vara bellydansare och sjunga karaoke. Jag är bara nitton & får ju inte dricka alkohol här - kommer att vara alldeles för nykter för det där ; )

Har bokat en tur tills på onsdag. Ska se saker & ting från hästryggen, se sådana saker man inte kommer åt på så många andra sätt. Sedan får man ut och åka i en katamaran ute på havet, kan nog bli en toppendag. Så de hämtar mig här i närheten, lunch ingår och de kör mig tillbaka.

Extraknäck


Tjänade lite dollars hemma hos Sally idag, hjälpte henne med helt vanlig hushållsstädning. Trivs bra där, och blir bara glad över pengar : ) Har sen varit ute pch promenerat och varit med Pia i köket. Lagade friterad kyckling. En rätt lugn dag med andra ord.

Tankade min moppe idag ; ) Inte som hemma måste jag säga, men jag fick ju till det, haha. Ca 2 dollar för full tank! Jätte billigt ju. Ha det bra folket, ska sova nu.

The Bishop Museum


Igår var det en grå & regnig dag, så jag gick på museum. Ville ju inte bara vara hemma för att vädret var trist. Hörde att The Bishop Museum skulle vara bra så jag for dit. Vill ju ha en liten kunskap kring Hawaii när jag åker hem, inte bara över hur stränderna och de typiska turistgrejjerna var. Utan lite mera historiskt sett, så det passade ju bra. Stället var helt okej, men man blir lite smått förvirrad av alla informationsskyltar man måste läsa för att förstå, som står på hawaiianska och sedan översatta till engelska. Man ströläste mest bara, men det var ändå helt okej. En hel del att titta på, man fick det gamla intrycket av ön. Då de dansade runt i masker, hattar och all utstyrsel som fanns. Väldigt spirituellt. Började genast tänka på voodoo, sen kanske inte det har något med det hela att göra, haha.

Tittade på en liten show där två tjejer dansade hulahula och en annan sjöng och spelade. Det är väldigt fint & så eget som det kan bli. Och vilken språk! Vet inte hur man ska förklara det, det är mjukt på något vis med alla vokaler de har. En annan greg var då man satt inne i ett sorts runt rum där det var en tvskärm i taket, en film visades om stjärnor & planeter. Kunde se i det runda taket vart alla stjärnor & planeter låg osv. Fascinerande.

Kunde förresten ha dött igår. Jag kom gåendes längs trottoaren och bara två tre meter framför mig krasar en glasgrej ner i marken, stenhårt med en väldans fart. Ingen aning om vart den kom ifrån, men troligtvis från någon balkong ovanför. En massa höghushotell intill vägen. Hade jag varit där just då vet jag inte hur helt mitt huvud hade varit. Japanen som var lika nära fast som kom från andra hållet blev lika chockad som jag.

Var in på en glassbar idag och om att tänka på hur positivt verkande det är när personalen trivs med sitt jobb. Tjejerna som jobbade sjöng och slog med saker, jätte glada. Iofs var det lite väl uppskruvat, men jag tyckte det var kul. Det är ingen höjdare att komma in på en affär där folket ser ut att vara levande döda men inövade repliker & frågor då de inte ens lyssnar på ens svar.

Idag var det strålande sol när jag vaknade så jag gjorde det jag skulle här hemma och åkte till en strand nere i Waikiki. Tänkte åka till Haunama Bay som ligger åt andra hållet men bussen kom aldrig så jag bytte sida på vägen & for åt andra hållet. Var där under dagen, har sen varit barnvakt sedan fyra. Nemas problemas, ungarna lyssnar.

Nu några bilder från The Bishop Museum. Vågar inte ge någon direkt beskrivning på vad dem föreställer, men de ser häftiga ut. Har iaf att höra med den Hawaiianska historien.

63381-189


63381-194


63381-193


63381-192


63381-191


63381-188


63381-187


63381-186


63381-185
Kanske var så man såg ut förr.

63381-195
Katten i garaget, som blev utslängd av hundarna. Slog mig nu också att jag inte vet namnet på den.

Paintball

Louis firade sin födelsedag idag på en paintballbana med sina kompisar. Pia packade den stora kylboxen med massa mat & tårtor, och lastade två bilar med laddade smågrabbar med maxad utrustning. Camouflage och allt vad det var. De flesta hade till och med egna skydd och gevär. De sköt tills mer än bara svetten rann, tårarna med. Det kommer nog att ömma riktigt ordentligt  i blåmärkena imorrn, hehe. Men roligt hade dem!

Jag och Mary Jean gick till stranden och badade i havet som var jätte varmt. Plaskade omkring bland vågorna innan vi gick upp. Lyssnade till MJ's historier om hur det gick till med körkorten man måste ha till cykeln hon åker på på bilden. Haha. Åt födelsedagstårta och hade det trevligt bland alla vilda småpojkar & vuxna pojkar ; )

Vill du veta?

Man ledsnar på att ha sand överallt exakt hela tiden. I väskan, i sängen, innanför kläderna, i skorna. På alla platser.

Alla i familjen använder solskyddsfaktor 50. Men det blir väl en helt annan sak när man bor här.

Mary Jean bröt ihop idag när hon nekades att gå in i en affär för att hon inte hade militär legitimation.

Såg två vilda sköldpaddor i havet ihelgen, visserligen på långt håll.

Jag är inte rädd för att simma runt i kring fiskar längre, tyckte det var obehagligt förr. Men här är dem ju överallt.



63381-184
En disig dag.

63381-183
Mary Jean på sin scooter, som hon säger. Åkte på bensinstationen till och med för att det kändes så verkligt då ; )

63381-182
Skulle testa att bita i en paintballkula, och det slutade såhär. Haha.

63381-181
MJ.


Solnedgången

Vilken semester.. Har legat ute i solen idag. Runt tretiden åkte jag, Pia och sönerna ner till Waikiki. Låg på stranden och bara njöt. Solen var inte så stark och luften var inte så tjock. Så skönt. Väntade tills solen började sjunka och ett helt otroligt ljus la sig över omgivningen. Många människor var där för att se solnedgången, medan andra bara hängde och umgicks. Folk träffas ute, små grupper som övar på någon sport eller något annat. Stämningen är verkligen lugn. När folk av manligt kön kommer fram och är trevliga, pratar en stund och ber om ens nummer så vet jag inte vad man ska tro om dem. Vill de bara vara sociala & trevliga, eller är de våldtäktsmän allihopa? : ) Har hänt flera ggr och sagt att jag inte har någon telefon, och att jag heller inte vill ha deras. [ han jag mötte idag var dessutom runt 40, vilket gör det hela värre ] Har tagit emot en persons nummer, men tappat bort den lappen med. Haha, tror de försvinner på stranden eller något när man har väskan liggandes. Tänker nog inte säga så mycket mera än så idag, bilderna får tala för sig själva..

63381-172
Solen har börjat sjunka lite grann.

63381-178
Waikiki ser på en gång mycket mjukare ut.

63381-177
Bus på stranden.

63381-176
Louis är mera bråkig än vad Tom är, men samtidigt den blödige.

63381-175
Pia & hennes leende.

63381-174
Också jag så klart.

63381-173
En massa andra.

63381-179
Ett lilarosa ljus nästan.

63381-180
Här är det inte långt kvar innan solen stiger upp hos er där hemma ; )

Picknick

Igår tillbringade jag hela dagen på den norra kusten, alltså på andra sidan ön. I en park där så arrangerades det en stor picknick av några som Pia kände. De utnyttjar verkligen parkerna, slår upp stora tält och tar med sig all mat de äger ungefär. Man tar helt enkelt med sig några stolar & lite mat och samlas. Platsen var jätte fin, precis intill en strand som inte många vet om att den finns, för att den ligger så dold. Det var många trevliga människor, och det fanns all sorts mat. Grillad kyckling korv hamburgare & köttbitar, nudlar, ris, chokladtårtor, pajer, bakelser, chips, kakor, dricka i överflöd, plus en massa annat ätbart som jag aldrig förut sett.

Det är läskigt hur många överviktiga det finns. Alltså inte mulliga, utan verkligen så stora att de knappt orkar gå.. Mer än hälften av de som var där. Det som verkligen var hemskt att se var att deras barn började se likadana ut trots att det bara var runt sex sju år gamla. Meen jag hade jätte roligt, spännande äta en massa nytt! Var där i sex timmar, innan vi packade ihop och for hem, medan parken fortfarande var full av olika tält stora som hus som såg ut att flyttat dit, men som skulle tillbringa natten där.

63381-169
En massa folk.

63381-168
Pia, med namnskylt & allt.

63381-165
Mannen som stod för grillningen.

63381-164
Tom har precis åkt på sin boogieboard. En grabb som kommer att se bra ut om några år.

63381-171


63381-170


63381-167
Sanden är riktigt finkornig, fastnar överallt.

63381-166


Barnkalas


Jag fick mat & tårta ; ) Två vänner till Pia kom med, kommer och går folk här hela tiden. Det gynnar inte mig med att jag är riktigt dålig på namn, men desto bättre på ansikten. Fast det kommer jag ju inte långt på sådana gånger. Sjöng för Louis som fyllde 10 år, var osäker på åldern i förra inlägget, hehe. Satt sen mest och pratade, och runt niotiden började de sucka och säga "herregud vad sent det är, borde sova nu, det är verkligen sängdags.." Sen när klockan var halv tio så ringde telefonen, " vem ringer såhär sent?! " Men som tur är så är de medvetna om att det egentligen inte är så speciellt sent, men att de känner så.

63381-162


63381-161
Mary Jean's vanliga fotopose, alltid för nära & alltid med en grimage.

63381-163
Nja, fick helt enkelt nöja mig med såhär, kom inget längre : )

63381-160
Födelsedagsbarnet! [ och mössan har vi sett förut ]

63381-159
Han råkade sätta dit elva istället för tio ljus, men ett stod för tur tyckte han.

En månad i Hawaii

Gick hela vägen till Waikiki idag, vandrade runt och tittade på saker. Var där nästan hela dagen. Kom hem och solade en stund, innan födelsedagsbarnet Louis kom hem. Pia hade lagt ut 11 stycken ledtrådar som han var tvungen att lösa innan han kom fram till presenterna. Fick en wakeboard + ny utrustning till det, samt mera gubbar att måla på, hehe.

Den här familjen är väldigt velig från & till. Ända sedan jag kom hem i eftermiddag har har de funderat på hur vi ska fira hans dag - ut och äta eller inte, om så vart. Bio, vart då och när då. De kan liksom inte bestämma sig, och nu är klockan sju! De äter middag så sent.. Blev i alla fall pizza hem & tårta till det, samt en film. Maaaat nu, tack.

Imorrn ska jag boka nästa upplevelse, parasailing. Man åker i en sorts "fallskärm" högt upp i luften efter en båt. Gjorde också eftersökningar efter den där tjejen idag, men fick inget vidare trots att jag har hotellkedjans namn. Får helt enkelt fråga nere i Waikiki, för enligt henne så låg det alldeles intill stranden.

Jag har slutat att berätta för länge sen när jag handlar saker här ; ) Men jag är ekonomisk, faktiskt, och har alltid koll. Övervikt på vägen hem. Men får man inte ha två väskor? Eller skiftar det mellan flygbolagen? Måste kanske kolla upp det. Nu har jag varit här i en månad, och Pia vill att jag ska stanna. Det går ju inte, men kommer gärna tillbaka och gör något.

Hehe, mötte en helt knasig kvinna idag längs gatan. Hon sa att hon skulle en face reading av mig och berätta om mitt liv, jaha tänkte jag. Syntes ju på henne direkt att hon var fejk från topp till tå och egentligen bara var ute efter pengar. Men okej tänkte jag, go for it. Vi satte oss på muren bredvid och hon började.. Jag ska få ett långt liv, och jag borde börja studera på högskola. Mina föräldrar vaknar ibland på nätterna och undrar vad det ska bli av mig, funderar på vad jag vill osv. Sen minns jag inget mera.. Men det pågick kanske två min, sen sa hon, är du nöjd? Hehe, jaha tänkte jag och gav henne en femma. När jag gick därifrån undrade jag vad pengarna skulle gå till.


Shine on me

Idag gick jag raka vägen till Kahala Hotel när jag hade vaknat & tillbringade dagen där. Låtsades vara en av hotellets gäster och lade mig på en stol. Såå skönt. Simmade några vändor i havet, och la mig igen, jag & min mp3. Har läst ut min andra bok nu, och båda har jag kastat. Desto mindre onödig vikt, desto mera roligt hem ; ) Tänkte ringa den här tjejen från Schweitz idag men hittade inte lappen, måste tappat den. Synd. Men jag vet namnet på hotellet och jag tror att hennes rumsnummer var 303, inte helt hundra men ska kolla upp det. Eva kom och sa hej då också, hon åkte hem till Sverige idag. Kommer tillbaka den första december, så pass att hon hinner skjutsa mig till flygplatsen den andra.

Middagen idag var svår. Köttet var riktigt rosa, nästan så man kunde tro att djuret levde på tallriken. Sådant har jag verkligen problem med, det är äckligt. Blundade & tuggade & svalde snabbt. Dränkte köttet i dressing. Antar att de beror på den här familjens rädsla för cancer, det sägs ju att bränd och hårt stekt mat kan ge dig det. Det tror dem också om du fryser in en vattenflaska och dricker det sen? Det måste väl vara en påhittad nojja. I alla fall, till det var det majskolvar.. : / Meen jag åt!

Dessutom har jag gått ner över fyra kilon. Yeay!

Simma med delfin

Igår gjorde jag det som jag så länge velat; badade med en delfin. Det är en otrolig upplevelse, och helt underbara djur. Vi var en grupp på ca tio personer som först fick titta på en film med allmän information om djuren. Fick sen sätta på oss flytvästar och gå ner till poolen. Itzy Bitzy var namnet på våran delfin. Tyvärr fick man inte ta med sig någon kamera ner dit, för att delfinerna gärna lekte med dem. Men de fotograferade och filmade hela tiden som man fick köpa sen. Mötte en svensk tjej som var i min grupp, så hennes föräldrar fotade lite åt mig. Vi fick börja med att att känna på delfinen, de är så lena. Lekte, kastade saker, den trixade för oss och mar var hela tiden nära den.

Det är helt sjukt att man kan få dem att lyda och lyssna till en människa så bra. De fotade tre ggr, då man pussade den på munnen, då man la kinden emot och när man höll i delfinen och åkte med. [ köpte både bilder & film ] Fick känna på tänderna & ge den order. Man låg sen på en bräda medan delfinen sköt på bakifrån med fart genom att sätta nosen mot mina fötter. Fick sen vara mot delfinens mage & hålla i dens fenor och åka efter, det var otroligt. Jätte roligt! Fick titta under vattnet med cyklop medan delfinen lokaliserade fisken i vattnet. Hade gärna velat visa er bilderna, men det får jag göra när jag är hemma i Sverige och har tillgång till scanner. Den svenska tjejen hade varit i Kalifornien i ett år nu, och skulle snart åka hem till Sverige. Hon ska maila mig bilderna sen, skoj! En obeskrivligt rolig upplevelse. Det hela pågick i 45 min, varav runt en halvitmma i vattnet. När det var slut på tiden så ville man inte gå därifrån. Så nu vill jag bli delfinskötare ; )

När vi var klara så tittade jag på två olika delfinshower, en utomhus i en stor pool där de simmade omkring och gjorde flera hopp & trick. Den andra showen var i en stor glaspool där man kunde hur delfinerna betedde sig under vattnet innan ett hopp osv. På parken fanns det alla möjliga djur som man kunde titta på; sälar, sjölejon, sköldpaddor, enormt stora akvarium med alla möjliga fisksorter där man kunde dyka ner, pingviner och framför allt delfiner som är deras inriktning eller vad man ska kalla det. Det fanns jätte många olika sorters program att välja mellan, där man får simma och vara nära de här olika djuren. Då varav det jag gjorde var ett av programmen.

63381-156
Många!

63381-155
Ja det är ju inga små hopp de gör..

63381-154
Det här är den världsberömda valdelfinen. Man trodde inte att det gick att blanda så, men det gjorde det. Skillnaden är att den här är mycket större, mörkare och har lite annorlunda mun/nos.

63381-153
De har ett sådant glatt ansikte.

63381-152
Här har jag precis kastat en ring till delfinen, och den dansar hulahula med den.
[ Jag är näst längst ut till vänster ]

63381-151
Introduktion! Jag är längst upp, näst längst ut till höger. Bredvid mig sitter den svenska tjejen.

63381-150
De här älskade solen och hade ansiktet mot den hela tiden.

63381-158
Värmer sig i solen.

63381-157
Den här pingvinen blev helt galen när den såg snöret på kameran.

Mera respekt ungar!

Har tjänat mig lite extra dollar idag. Strök, dammade och torkade hemma hos en kvinna som jag kom i kontakt med via Eva. Hon var någon sorts massör, fast ändå inte, det var något djupare sa hon. Ingen aning jag. Rätt häftig människa, manlig röst och speciellt kroppsspråk. Verkade vara buddhist. Hon hade i vilket fall som helst några vänner där som skulle kolla upp med sina vänner om att jag gärna hjälper till med saker & ting.. Ryktet sprider sig.

Man får träffa en hel del intressanta människor, det är kul. Ingen den andra lik. Jag tycker faktiskt det är roligt att lära känna nya personer, det är bara första stegen som jag tycker är ansträngande. Men, jag jobbar på det ; )

Har sen varit barnvakt här, mera timmar.. Idag var de bara allmänt jobbiga alla tre. MJ ljuger hela tiden, hittar på saker och man vet inte om man ska lyssna eller inte. Spelar ingen roll om man spelar spel med henne eller inte, det är aldrig hela sanningen som kommer fram. Hon hittade på en lek med att kasta stenar idag, och eftersom hur det gick så ändrades reglerna. Ja, hon är ju bara åtta år.. Killarna ville inte äta när jag hade lagat mat, de var inte hungriga, så jag lät det stå framme länge. Just när jag tagit in den efter en timma, Barry kommit hem och skällt på dem för att de inte ätit, då skulle de äta. Jag är för snäll helt enkelt, så från och med imorgon är det ändring.


Pärlan

63381-149

Har ni någonsin sett en sådan vacker pärla? Bussarna höll på att ta livet av mig med alla förseningar eller med att inte komma alls. Så jag frågade Barry om han inte hade en cykel eller något, så att jag först och främst kan ta mig hem från Waikiki på kvällarna då bussarna slutat gå. Vill helst inte betala 60 dollar för en taxiresa. Ska man göra någon aktivitet så utgår det mesta från Waikiki, turer m.m Vill du ha en cykel med motor på? Oh yes tänkte jag, så vi dammade fram den här damen. Automatisk och enkel. Den startade och jag tog någon tur runt kvarteret innan jag kände mig redo. Har aldrig åkt moppe i trafik förut, men tänkte att det lär väl inte vara svårare än att köra bil. Vägarna och reglerna hemma funkar dessvärre inte exakt likadant. I vissa korsningar får man svänga trots rött ljus, verkar som om hela Hawaii är uppbyggt på enkelriktat och en jävla massa stopplikt. Packade min lilla låda där bak och for mot Waikiki. Trafiken är väldigt tjock och hetsig på sina ställen, så att stå i bilköer med den här kändes lite sådär. Men jag tog mig ner, utan problem!

Har aldrig råkat ut för att poliser skjutit på mig med hastighetsmätare, så det var väl klart att det skulle ske på Hawaii under mina första hundra meter med moppen. Hehe, ja tydligen höll jag hastigheten. Kom sen på att jag inte hade någon hjälm, men det är inte lag på det här. Åkte på Aquarium, som är ett vattenmuseum, de visar fiskar & växter och allt annat som lever under vattnet. Rätt trist faktiskt, i mina ögon så var det bara samma samma & lika lika. Men nu har jag varit där med! Sjukt vilka färgglada fiskar det finns, försökte få dem på bild men de var inte så stillsamma.

63381-148
Maneter.

63381-147
Inga fiskar man hittar hemma i Orrmosjön direkt ; )

63381-146
Ser ut att vara självlysande.

63381-145
Rödprickig.

63381-144
Fläckig.

63381-143
En massa saker..

Tänkte sedan åka vidare till ett shoppingcenter, vet exakt vart det ligger och jag började åka i den riktningen. Men möttes hela tiden av skyltar där det stod att jag var tvungen att svänga vänster, medan nästa väg var det bara högersvängar som gällde. Spelade ingen roll vilken fil jag än låg i, haha. Åkte runt runt ett tag tror jag. Men hittade till slut en väg där man tog sig framåt, dessvärre fel väg och jag kände att jag kom alldeles för långt bort. Åkte mot stranden så gott jag kunde, där jag visste att det skulle ligga, och kom äntligen fram, men då var jag så less på att åka så jag for hemåt. Bilköer överallt, då var jag i alla fall glad över att inte sitta i en buss, men det hade gått mycket snabbare att ta sig till platsen. Men jag ska nog komma på hur jag tar mig, har i alla fall något att åka på om det skulle behövas. Föredrar egentligen att gå, alltid enklast men dock inte det bekvämaste. Men idag har det varit en crouisar dag på moppen!

Ingen här i familjen kom ihåg att jag fyllde år, men idag kom hon på det. Vi kollade upp ställen man kunde bada med delfiner på, och hittade ett bättre än det jag tittat på förut. 45 minuter var erbjudandet, varav 25 av dem man tillbringar med delfinerna i vattnet. Det var dessutom billigare om man bodde här, så Pia drog ihop en historia om att mina papper och tillstånd inte kommit än, och det gick igenom. Det var under samtalet med bokningen på Sea Life Park som hon kom på att hon missat födelsedagen, och tog det hela på sitt kreditkort. 113 dollar skulle allt kosta, och det fick jag i present av henne, hon hade sådant dåligt samvete. Inte illa?! Jag gav inte henne mer än ett grattis när hon fyllde år, hade liksom inte väntat mig något annat av dem heller. Så på onsdag skall det ske, ah så kul.

Har nyss ätit middag, pasta och sås. MJ har nyss lyssnat på den musik jag hade i lurarna och gett några kommentarer som i vanlig ordning, alltid samma visa. Sånt där har vi inte här, och den där låten hörde jag på TV när jag var tre år osv. Alltid något att säga, hehe.

Födelsedag två - Honolulu zoo

Vaknade och det var min födelsedag igen. Vädret var ganska mulet men varmt idag så jag tänkte att jag skulle ringa några av dem jag träffat, men övervägde. Trivs mycket bättre på egen hand. Gick för första gången ner till Waikiki, svettades som en galning i den fuktiga luften, men jag gav upp hoppet om att en buss skulle komma så det var enda lösningen. Ville inte tigga skjuts av Barry. Gick och kollade på en konstutställning de hade i en park, konstnärerna presenterade sina olika tavlor på plats. Grymt fina. Det är mycket konst här på ön, verkar som om alla har någon sorts konstnärlig ådra i sig.

Hade sedan bestämt mig för att gå på Honolulus zoo. Egentligen gillar jag inte zoon, mår bara dåligt av att se djur instängda men kände att jag borde besöka det nu när jag ändå är här. Och det gjorde jag, och som alltid så tycker jag att deras burar och inhägnader är för små, men förhoppningsvis mådde det bra. Läget är mitt inne i stan också, ingen höjdare till plats. I alla fall, mycket fina djur, en hel del fåglar. Men också apor, elefanter, krokodiler, lejon, jätte stora sköldpaddor, lamor m.m. Vandrade omkring & här är en liten del av det jag såg.

63381-137
Det kliar.

63381-138
Man ska inte klaga över att man har stor rumpa i alla fall. Vissa har det värre.

63381-136
Ooops.

63381-135
Vad nu detta är för något..

63381-134
Trodde den var på låtsas innan jag såg att den rörde sig 1 mm.

63381-133
Nästan som en helt vanlig hund? : )

63381-132
Trött.

63381-131
Klumpiga på land, smidiga i vattnet.

63381-130
Lortgrisar tror jag de kallas.

63381-129
Rutigt & randigt.

63381-128
... och taggigt.

63381-126
Jaa, så här satt man ju bra!

63381-125
Inga småa djur.

63381-123
Snygga gaddar, hehe. Kan det spottas?

63381-124
Jorå, den här tjejen fick säkert en halvliter grönt spott på sig.

63381-122
Stod nog lite för nära, hehe. Ja jag tyckte det var kul.

63381-121
Kvinna som matade fåglarna. [ tatuering på tutten ]

63381-120
Skön sovställning..

63381-119
Färgglatt, ja.

63381-141
Gick på stan sen & möttes av en mänsklig guldstaty.

63381-139
Jag skulle fått myror i benen redan efter några minuter.

Två födelsedagar

19 år fyllda - fy satan vad jag inte gillar att fylla år, jag gör det verkligen inte. Inget roligt på något vis alls. Känns mest bara jobbigt & hemskt. Vill liksom inte åldras. Det blev en födesledag olik de andra i alla fall, hade ingen riktig koll på när jag egentligen fyllde år med tanke på att det fortfarande var den sista september här när det var första oktober hemma. Så jag visste inte riktigt när jag skulle känna att jag fyllde. Så man kan säga att när jag sov här på Hawaii så var det min riktiga dag hemma, men när den var över hemma så blev det den första här.. Förvirrande, men jag hade i alla fall födelsedag i 36 timmar. Det händer inte varje år, hehe. Nu är det gjort iaf, och jag kan inte undgå att bli äldre.

Igår var det en dag här hemma, kollade på film och låg i solen, tog det mest bara lugnt och fyllde år i svensk tid. Hehe. Ingen middag dessvärre, när Pia & Barry inte är hemma tillsammans så verkar det som att de glömmer att laga det. Här kommer i alla fall lite fler bilder på hur jag bor.

63381-118
Köket.

63381-117
Från köket ser man poolen.

63381-116
Pias myshörna.