Tillbaka pa fastlandet - Aten

Mykonos var en o vi mest bara ville aka ifran. Alla killar, karlar eller vad man ska kalla dom var rent sagt ut ena riktiga svin. Det var som om alla galna greker fanns pa en och samma o. Skulle kunna tro att man gick naken langs gatorna, for att beskriva det ratt. Alla lander har haft sin grad av det har, men Mykonos tog nog hem priset. Rejalt. Vadret var kanon ena dagen, sa vi gjorde inte sa mycket annat an lapade sol da. Forsokte oss pa en utekvall, hade var forfest pa rummet, gick ut och tog en ol, men insag att vi inte alls hade lust. Annars har vi mest slappat och langtat bort.

Idag blev det antligen sondag, och vi hoppade glatt pa baten mot Aten. Tog ca fem timmar. Sa nu ar vi har! Hade inget boende bokat, sa vi hoppade av vid centrum. Dar bad vi en kille peka ut vart vi befann oss pa kartan i var bibel, Lonely Planet ( en bok alla backpackers maste ha, all information finns dar ) Talade om for honom att vi letade boende, och han gav oss en hint om vart vi skulle ga. Dit gick vi, och aven dar fanns det ett hotell som boken tipsat om, sa vi testade det. Visade sig vara for dyrt. Da vande vi oss om och dar lag just det hostel som vi skrivit upp adressen pa fran internet, ifall det skulle krisa sig, sa hade vi en adress att ga till. Som vi visste skulle vara ledigt. Det ar verkligen tur. Sa dar stod vi, hade gatt precis till den adress vi sa smaningom tankt leta efter. Av alla stallen i Aten.

Det enda problemet

Ja, jag tror inte att jag berattat om forlusten av min underkladespase. Hade alla trosor och strumpor i en pase, som helt plotsligt inte fanns i min ryggsack da jag skulle ha den. Det har upptacktes i Paros, och senast jag hade den var i Bukarest/Rumanien. Sa formodligen blev den kvar dar, fast att vi djupgranskar rummet innan vi lamnar det. Har mailkontakt med hon som hade hand om det hostelet, hon skulle kika. Kan inte vara nagon annanstans an dar. Vore ratt snallt om hon kan posta den till Sverige.

Sa i och med det har det blivit lite krangel, underklader maste man ju ha. Allt som ar i ryggsacken nu kanns sa himla skitigt och slitet. Tog med tva par jeans, varav bada ar ordentligt trasiga. Tva av tre skor laker in vatten. Allt luktar unket. Ska bli sa skont att fa slanga allt i tvatten.


Mykonos, Grekland

Vi har fortsatt var oluff och kommit till Mykonos. Sags vara Greklands Venedig, och det kan nog stamma. Manga grander aven har. Haffade oss en av alla skrikande galningar som tappert forsoker hitta gaster vid hamnen dar baten slappte av oss. Bor nu i ett rum med varsinna dubbelsangar, sover dock bast nar vi far dela, haha. Men, det ligger vid ett mysigt kvarter, lagomt gangavstand till det mesta. Vi stannar har tre natter.

Igar var vi ute pa aventyr, pa forra on Santorini. Akte bat ut till en aktiv vulkan, men som hade sitt senaste utbrott pa 1950 talet. Det var haftigt, man kunde lagga handen under vissa stenar dar het anga/gas vallde ut. Fick sen aka vidare for att bada i heta kallor. Som pa nagot vis varmdes upp av vulkanen, antog vi. Dock var vi tvungna att hoppa i fran baten, och sen simma i det kalla for att komma till det varma. Inte sa hett som vi hade forvantat oss, mera flackvis.Vattnet var brunt, just for att det var nagon speciell lera just dar. Men det var kul.

Har pa Mykonos verkar allt vara svindyrt, det hade vi inte en aning om. Mat gar pa en hundring, klader ar aven uppe i skyhoga priser. Hoppas pa billig shopping i Aten.


Gudomliga Grekland

63381-805
Har ar vi pa vag mot Aten.

63381-806
Solnedgangen pa baten mellan Aten och Paros.

63381-811
Forsta on, Paros.

63381-809
Var helt enkelt tvungen..

63381-808
En hamn i staden Nausa, on Paros.

63381-807
Den har satt vid varan balkong och jamade.

63381-812
Den har on ar vi pa nu, Santorini.

63381-810
Dom grekiska husen ar sa charmiga, blatt o vitt.

63381-804
Ah, gott.

De har stackars djuren..

Kom nyss fran en supergod middag, och under nastan hela maltiden satt det en katt och jamade. Det nastan gor ont i mig, vill sa garna ge dem men med personalens ogon pa sig tror jag inte det ar sa lyckat. Den var ju bara hungrig. Det har hant fler an en gang att jag slangt ner mat till alla katter som suttit och verkligen bett om mat. Det ar synd om dem allihopa. Det varsta var nog Bukarest, dar det kryllade av loshundar. Dom fanns overallt.

Idag tog vi bussen till nagot som skulle vara en svart strand, sag mest bara klippor. Fordrev tid vid havet tills bussen tillbaka skulle komma.

Igar blev det jag, emma och en sjuttis. Forfest pa rummet. Hade traffat en servitor tidigare under kvallen som tipsade om ett bra stalle att ga till, Tropica hette det. Sa det gjorde vi, och dar motte vi honom. Vi drog vidare till ett annat stalle, Murphys, men blev inte langvarig da DJn inte hade musiken vi ville hora. Nattmat, en massa spring mellan granderna for att komma ratt, sa slutade det med att vi blev bundis med bartendern som kom och halsade pa vid 04 for att prata en timma och sedan ga.

Det har ar inte bra.

Det gar inte in i varan planering. Det ar ju nu vi ska ligga vid varan pool, svettas av hettan, bli bruna och ha en alldeles klarbla himmel ovanfor oss. Imorse nar vi vaknade var det minst sagt storm, palmerna slog och ven, det bara vrakte ner regn och himlen var alldeles mork. Det har ar inte alls bra. Men imorgon, da maste det bli battre.

Nar man ar i Grekland sa maste man ata tre saker: tzatsiki, stekt fetaost och chicken souvlaki, som ar grillspett. Maten ar skrammande god. Fast jag saknar dock mammas mat, har redan bestallt hemgjorda kottbullar och spikkekott.

Annars tycker jag om det grekiska folket, dom ar trevliga. Skulle jag lista dom basta sa ligger dim valdigt hogt upp. Leder gor nog kanske slovenerna.

Tillbaka redan?

Ja jag tror faktiskt det, har inte lyckats fa till OP-bloggen. Far aldrig upp nagra bilder, och sa funkar inte wordpress till hundra procent. Vet inte om det bara ar jag som har det problemen. Sa jag tror jag atervander. Det ska vara latt att skriva blogg.

Jag & Emma befinner oss i Grekland. Sa fort vi nadde Aten sa tog vi farjan till forsta basta o - det blev Paros. Dar var vi i fyra dagar, madde gott, drack martini, besokte tva bergsbyar Lefkas och Nausa, solade. Nu har vi akt vidare och ar pa en otroligt haftig o - Santorini. Som en enda stor bergsklippa fylld med vita sma grekiska hus. Fick tag pa ett billigt hotell med balkong och det basta av allt, pool. Vi kom fram i eftermiddags, sen dess har vi bara strosat omkring och gjort oss bekvama med stallet. Man kan saga att vi nu ar ca 7 timmars batresa ifran Aten.

Det ar nu bara 10 dagar kvar tills vi far hemat.

Separationsangest..

Kan ju inte ha tva bloggar samtidigt.. Det blir alldeles for mycket att skriva.
Sa darfor har jag bestamt mig for att lagga denna pa is en stund framover, och fortsatta
har..


Underground club.

Vi testade utelivet igar. Det hela borjade pa vart Hostel, tillsammans med agaren, tva stycken fran Slovenien och nagra grabbar fran Australien. Agaren var en halvtjock och svettig man i 40 ars aldern, som hade gjort sitt basta med att kamma over flinten. De fran Slovenien fick vi aldrig riktigt nagot grepp om, da de tycktes ljuga om allt. Den ena var porrstjarna, och den andra agde 10 lastbilar och var rik. (varfor bor man da pa hostel?) Det tog oss till ett valdigt lokalt stalle for att ata, dar inredningen fick oss att tappa hakan. Lamporna var gamla rivjarn, vattnet pa toan kom fran hinkar (vattenledningar var kopplade till dem), pa vaggarna hangde allt fran gamla kastruller, hantverk, tyger, och andra saker. Maten var supergod. Agg, kyckling, potatis, olika ostar m.m

Vi akte vidare till ett stalle som vi hade hort talas om, Underground. Dock blev vi ganska missnojda, det enda som spelades var dalig techno. Det kandes som att det var en och samma lat som spelades i flera timmar, sa lika lat det hela tiden. Trodde vi skulle fa tuppjuck, sa vi begav oss hemat.

Det ar ungefar tre timmar kvar tills taget mot Bukarest, Rumanien gar. Resan kommer att ta 15 timmar, vilket kanns riktigt illa faktiskt. Men denna gang unnade vi oss en sangplats, vilket vi nog gjorde ratt i. Men, jag och Emma ska nog kunna fordriva tiden pa nagot vis. Ska ta och kopa en kortlek till att borja med, och har redan skaffat oss en varsin Sudoko bok. Mp3'n ar fulladdad.

Tank sa roligt vi har.


I Kroatien var vi extra lyckliga, for dar hade vi sol o varme..

63381-791
Inne i den gamla delen av Split.

63381-792
Bara palmerna gor ju sin del.

63381-793
Vi tyckte namnet pa vinet passade bra.

63381-794
Emma pa dansstallet vi hittade. (sjalvklart med en mojito i handen)

63381-795
Tillsammans.

63381-796
Har ar Hvar.

63381-803
Det har var varan plats i tva dagar,

63381-802
Ja, naturligtvis ar det Emma o inte jag som badar : )

63381-801
Hvar med alla stenhus..

63381-800
Hvar - det var en valdigt lugn och skon o.

63381-799
Bara att kliva rakt ner.. i det iskalla vattnet.

63381-798
Aloe Veran vaxte som ogras.

63381-797
Detta ar utsikten fran varat sovrumsfnster i Hvar.


Aterkommande situation

Komisk tillbakablick: Detta var Venedig i ett notskal..

63381-790

Vi skulle till Piazzale Roma, pilarna pekade till bada hallen.
Antagligen fanns det tva vagar, men varfor gora det sa forvirrande.

Belgrad / Serbien

Natten var inte bland det basta, da jag nu sitter har med ett svagt blamarke i tinningen. Sov sa bra man kan i en kupe, med benen i 90 graders vinkel. Blev mattligt less och irriterad da en tjock resvaska kommer farandes i huvudet, for att damen bredvid mig tappade den rakt pa mig da hon skulle lyfta ner den. Fick man ett forlat? Nej. Hon bara glodde pa mig en stund. Its okey, blev mitt svar, med en djup suck. Herregud, vad ont det gjorde.

Det forsta vi sag av Belgrad var ett kvarter uppbyggt av kartonger, och vi fick hora att det var zignenarna som bodde dar. Sag riktigt illa ut, man kan inte ens forestalla sig hur det skulle kannas.

Vart boende, 6th floor Hostel som det sa fint heter lag pa andra sidan vagen av centralstationen. Ganska latt hittat efter en diskussion med ett gang taxichaufforer som pekade at hoger men sa vanster. Man ska helt enkelt aldrig fraga, for det blir inte battre. Men vi hittade. Mottes da av tva stycken hundar (hemlosa?) som hade bosatt sig i trappuppgangen. Varav den ena bara hade tre ben. Sadant gillar jag inte att se. Efter lite vantande fick vi komma in vid 08, men varat rum skulle inte bli ledigt forran vid 11.

Gav oss ut och letade efter frukost. Brod pa ett stalle. Ost pa ett annat. Sprang oss galna, for vi hittade inte en enda affar sm hade allt pa samma plats. Hittade en hel del lustiga affarer som mest bara salde grisoron, leverbitar och annat som man undrar om folket eller djuren ater.

Rummet vi bor i ar det minsta man kan tanka sig, ungefar som en garderob. Sangen ar gjord for en, och bara genom att slappa ner ryggsackarna pa golvet sa var allt utrymme slut. Hyllorna rasade nar vi testade dem. Hostelet ar litet, tror dom har bara tre rum. Men valdigt centralt.

Men bortsett fran det, sa ar Belgrad verkligen haftigt! Det ar skitigt, asfalten ser ur att vara tillplattad med kavel, det star hus har och var med stora hal i. Sedan kan man hitta en finare gata som har vanliga affarer osv. Med andra ord, det ar nog den storsta kulturkrocken hittills.

Jag och Emma lamnade in kladerna pa tvattning idag, skont. Har nu bokat in en bio till ikvall, dom lovade att den skulle vara pa engelska sa vi far hoppas pa det. Men jag ar inte ett dugg forvanad om den ar pa serbiska.

Hett..

Vi holl andan i morse nar vi oppnade vara traluckor utanfor fonstret - inte ett moln i sikte. Vi har solat hela dagen vilket resulterar i tva stycken roda tjejer. Men i morgon ligger vi dar pa klipporna igen, men denna gang ar det baksidan som ska grillas.

Pa onsdag far vi for tredje gangen till Zagreb, for att hoppa pa taget som ska ta oss till Belgrad/Serbien. Vid forsta tanken sa ar det ordet krig som slar mig, men vad vi hort sa ska det vara ett hejdundrande uteliv dar. Med billiga drinkar. Sa det kan nog vara nagot. Sedan vantar Rumanien..

Titta garna in pa 
min andra blogg. Har inte riktigt bestamt mig for hur jag ska gora, vill ju inte bara gora mig av med denna.


Hvar / Kroatien

Igar kopte vi en liter vin och nagra ol och satte oss i vara nedsuttna fottoljer i var lilla lagenhet i Split. Tiden gick och vid halv elva kande vi att det var dags att ga ut. Kopte billiga pizzabitar, trotsade regnet och satte oss vid hamnen. Letade en svang efter en bra bar att ga till, och sag en som lag pa overvaningen med balkong. Dar satt vi och hangde, drack mojitos da ett trevligt gang kom fram. Australienare och Canadensare. Jobbade pa nagon fransk glidares bat, och akte lite varstans i varlden med den. Resten av kvallen inneholl gratis drinkar och en taxi till ett dansstalle langre bort. Dar var det bra drag minsann. Skakade rumporna tills vi trottnade, diskuterade varldsproblem med en vindogd filur innan jag och Emma tyckte att det var sovdags vid 05.

Vid nio ringde alarmet imorse, hade utcheckningstid klockan tio. Pressade ner alla klader i ryggan och funderade over hur den bara blir storre & tyngre efter varje ompackning. Frukost ute vid hamnen, och dar satt vi i tre timmar och filosoferade innan baten skulle avga.

Nu ar vi pa Hvar, vilket kanns mycket battre. Split var ett ganska alldagligt stalle, varken bra eller daligt. Har ligger det oar lite overallt, och det ar mycket lugnare. Vattnet ar turkost, och langs kanterna finns det stegar rakt ner i vatnnet. Det ar mera klippor an strander, vad vi sett hittills.

Nar vi stegade av fran baten mottes vi av ett gang gamar - de som vill att man ska valja just deras rum/lagenheter. Nastintill skrek nej, men dom sprang bokstavligen efter oss. Lyckades bli av med dem, da en gammal "farfars-figur" kom fram till oss. Letar ni efter rum? Eh, jo.. (letade turistinformationen, men fann endast bara pilar & skyltar) Sa vi nappade pa honom, kanske mest for han verkade vara en go gubbe. Sa for ca 100 kr var bor vi i ett rum med havsutsikt. I centrum. Bara nagra trappor upp i ett kvarter gjort av sten, sa har vi vart lilla skyffe.

Forsta doppet gjort

Badade i havet for forsta gangen under denna resa. Temperaturen var iskall, men eftersom att Emma simmade sa blev jag automatiskt tvungen att gora likadant. Kan ju inte vara samre. Simmade nagra snabba stunder, innan vi lade oss i solen i stallet. Trivdes battre dar. Duschade for att sen ge oss ut pa jakt for ett bra middags stalle. Vilket vi oftast gor.

Somnade fore tio igar, var ratt trotta efter natten pa taget. Gjorde ett forsok med att handtvatta i duschen. Hoppas pa att sakerna ska torka innan vi aker bat till Hvar imorrn. Jag och Emma hade forhoppningar pa bad och sol idag, men det visade sig bli mulet och regn. Kan i alla fall trosta oss med att det ska bli battre tills i morgon. At frukost vid hamnen, har sedan suttit och last pa ett fik.

Titta har..

Bled, Slovenien

63381-781
Med en sadan dar bat akte vi ut till en o pa den har sjon.

63381-786
Har ar den..

63381-782
En flod vi gick langs efter med trabroar langs hela vagen.

63381-783
En alldeles for sot kattunge som paret agde, dom vi bodde hos.

63381-785
Bilden tagen utanfor huset.


Venedig, Italien

63381-789
Manga gondoler ar det som flyter i den staden..

63381-788
Jag och Emma kopte oss lite vin och drack vid hamnen. Ur Burger King muggar.

63381-787
St Marco. (Markusplatsen)

Split / Kroatien

Akte nattag anda fran Venedig, var tvugna att byta i Zagreb. Resan darefter var bland de finaste hittills, jatte fina vyer. Blev dock vackt 7 ggr under nattens gang, pass & biljetter skulle fram, men den sista gangen var det konduktoren som skulle bjuda pa kaffe. Sedan var det ratt svart att somna om.

Vi har nu palmer, hav och strander. Bor i en liten lagenhet mitt i centrum, med bara ett kvarter ner till vattnet. Kan inte bli battre denna gang. Har bokat in oss for tva natter, aker sedan ut mot en av de Kroatiska oarna intill. Dar blir vi nog tre natter. Det vi tankt oss nu ar mest bara att sola sola sola. Dessutom njuta av att antligen kommit till ett billigt land. Venedig var verkligen haftigt att besoka, men tusan vad dom kunde ta betalt. Satte oss pa ett stalle for att bara kopa en dricka eller ol, men andrade oss ganska kvickt nar vi sag priserna. En helt vanlig Heineken skulle ga pa 120 spann, coca cola for 80 och en kaffe for 70. Reste oss upp och gick. Det var inget for varan budget.

Emma o jag.

63381-780
Pa vara cyklar i Slovenien.

63381-779


63381-778
Pa baten pa vag ut till en o i Bled.

Venedig / Italien

Ska med en buss, hinner inte skriva sa mycket nu. Men jag har hunnit fylla hela 20 ar.Utgang med Emma, som bjod mig pa mat & dryck - tack vannen. Vandrat over en mil i byn Bohinji i Slovenien och haft fodelsedags picknick. Akt tag till Italien. Bor nu pa en camping i en liten stuga, kanns ungefar som en husvagn. Vi mar kanon. Venedig ar jatte fint, alskar alla vattengangar. Aka gondol kostar skjortan, sa vi nojer oss med att titta pa dem.

Har inte tid, men bjuder pa detta.

63381-776
Pa varan en-mila-vandring i Bohinjo/Slovenien.

63381-775
Observera texten pa flaskan.

63381-774
Fodelsedagsol.

63381-777
Bohinji.