På flygplatsen

Jag fick lite panik när jag kom in på flygplatsen och såg den enorma kön som sträckte sig längs hela terminalen. Som vanligt så går det inte att checka in på internet när man åker med Air baltic men bokar via SAS. Automaterna på flygplatsen var ur funktion också - perfekt! Så det var bara att ställa sig längst bak i kön. Hann precis, men nu visar det sig att planet är försenat, och heller ingen tillgänglig information, som vanligt med det här bolaget. Hinner förmodligen inte med mitt tåg, som tur är så går det flera där runt samma tid, men det är ändå så irriterande att det är samma visa varje gång.


21:58

Man har så många konstiga tankar. Jag minns när jag var yngre, så kunde jag tänka; nu måste jag cykla till det där trädet inom fem sekunder, annars så kommer jag att bli påkörd av en bil. Jag minns även att jag frågade mamma om det här då, och hon sa att det var vanligt när man var liten. Jag har kommit på mig själv med att ha en lustig grej för mig nu. Jag bor ju på sjätte våningen och åker med hissen både upp & ner. Så varje gång jag går ut ur den så tänker jag "yes, jag överlevde!", fast att jag inte ens tycker att det är obehagligt att åka hiss. Känner liksom ingen rädsla alls, men ändå så slår det mig varje gång jag går ut genom dörrarna. Varje gång. Har ni något liknande för er, eller är det bara jag?

29 september

Blogg.se har äntligen kommit ut med en app för telefonerna, så nu behöver jag inte bara skriva från datorn. Sitter ute på ett ställe precis där jag bor och har beställt en Caesar sallad, hade ingen lust att laga något idag.. Känner mig annars väldigt glad, testet i genetiken gick helt galet bra! Hade inte alls förväntat mig det, då jag tycker att det är väldigt svårt. Så det var härligt!

Nu är jag redo att packa väskan och dra hem. Imorrn vid den här tiden är jag framme i Mora, där Nicke möter upp mig. Det kommer att bli en fin helg!


28 september

Den här början av veckan har mest bara bestått av läsning, vi har ett rätt stort test i genetiken idag. Får hoppas att det går bra, det brukar fungera. Gårdagen var en tung & lång dag, men tröttheten slutade mest i skratt. Fick bland annat lära oss att ta blodtryck på varandra.


25 september

Det har varit en väldigt bra helg, den har liksom innehållit lite av varje. Under lördagen pluggade jag fram till kvällningen, innan jag promenerade hem till Marte Stine. Drack ett glas vin, snackade och förberedde tacosen. Lite senare kom Cecile, Andrea och Laila. Vi hade en väldigt trevlig kväll! Tjejerna kom igång riktigt ordentligt, medan jag var alldeles för trött för att bege mig ut på dans. Så jag vinkade av tjejerna och drog hem istället. En lyckad lördag!

Idag har jag mest bara pluggat. Träffade Hanna för en fika, superkul! Gick förbi hos Daniel en sväng, och har sen bara varit hemma.

Fem dagar kvar tills jag får åka hem!
Life is wonderful.

Lördag morgon

Det är en fin dag. Jag blir bara hemma och läser hela dagen, för att sen möta upp tjejerna ikväll. Det blir tacos & vin. Kan det bli bättre?


Restaurang Alexandrs

Jag och Daniel kan det här med cheese balls och vitlöksbröd.. Jag har haft en supermysig middag.

14:54 - musikpaus


23 september

Jag har dragit för gardinen, tänt lite ljus, gjort en kopp te och lindat in mig i filten. Nu ska jag ha en mysstund med fysiologin och Guyton-boken har jag tänkt, och ska inte gå ut ur lägenheten förrän kl. 19.00. Då har jag en middagsdate med Daniel. Var på skolan en sväng imorse och gjorde ett veckotest i microbiologin, jag tror att det gick bättre än vad jag förväntat mig.

21 september

Kom nyss hem från en fin kväll tillsammans med Laila, Andrea och Marte Stine. Jag och Laila började eftermiddagen med ett glas rosevin på Sweet day cafe, mötte sen upp de andra på Dada's för lite god mat. Fortsatte mot biografen, och såg filmen Crazy, stupid, love. Den var jättebra! Rolig & lättsam! När vi kom ut därifrån så kände vi oss inte helt nöjda, utan vi gick på en mysig bar och tog ett glas vin. Där blev vi sittandes resten av kvällen, riktigt mysigt!


Gjorde EKG på varandra på fysion idag, kul!

19 september

Huvudet ekade tomt efter en lettiska lektion och två föreläsningar. Men jag fick ny energi efter en lunch på Muffins and More med Laila. Efter det så drog vi hem till mig, och blev kvar här ända fram till kvällningen, men när vi tyckte att vi gjort tillräckligt så tog vi en promenad till Stockmann, dom säljer ju den vanliga pulverchokladen Obo'y där!

Det har varit en bra måndag, men skönt att den är över.

18 september

Spenderade förmiddagen på bibblan med Laila, Marte Stine och Cecilie. Under dessa timmar försökte jag att förstå mig på EKG-kurvor. I fysiologin så har vi börjat med att lära oss grunderna, hur man läser av en normal kurva, vad dessa vågor står för och vad som sker i hjärtat just då, rent fysisk och vad det är för typ av laddning. Det var ingen barnlek minsann! Vi lunchande på Texmex, sen drog jag hem.

Ikväll har jag varit hemma hos Laila och läst, och vi gjorde stora framsteg och kan nog nästan säga att vi fick tillbaka kontrollen över ämnet! Det gjorde vi bra, det var nog pausen på Yoyo's som gjorde det.

Ny vecka, nya tag!

Det allra finaste


Min vackra Sanna.

Planer för nästa hemresa

Jag önskade mig en hemresa i födelsedagspresent, så därför har jag bokat flygbiljetter hem om två veckor. Åker på fredag förmiddag, den 30 september.. Åker tillbaka på måndagen den 3 oktober. Veckorna därefter är rätt köriga, så då passar jag på medan jag kan. Längtar redan!

14:44

Muffins and More - ett jättemysigt café som har de allra godaste muffinsarna.

17 september

Gårdagen såg ut som så att vi hade vårt första veckotest i mikrobiologi, och det var ju okej. Lunchade sen med Marte Stine och Laila på Burga's, innan vi fortsatte mot biblioteket, där vi satt större delen av dagen. Åkte sen hem, för att möta upp Daniel och Undine på The flying frog. Undine har tagit hand om min post hela sommaren, och sett till så att jag kunnat betala räkningarna, så jag ville bjuda henne på en middag. Vi hade det trevligt, hade en privat lektion i lettiska.

Jag har spenderat morgonen med genetiken, och ska nu gå och ta en fika med tjejerna, för att sedan fortsätta.


The flying frog har en farligt god Tiramisu.

Microbiology


15 september

Våran lärare i lettiska, som måste ha ett enormt tålamod.


14 september

Okej, nu har jag insett att den här terminen kommer att bli väldigt tuff. Det kommer att bli sjuuukt mycket att göra! Men det är bara att ha is i magen och jobba på, nått annat kan man väl inte göra. Jag hade dock hoppats på att den här skulle bli lugnare än den tredje, men där misstog jag mig.

Har i vilket fall varit på skolan, hade 3,5 timmas rast mitt på dagen.. Jag, Laila och Mats drog på Il Patio, åt en pizza och pluggade löjligt lite.. Avslutade denna dag med en bio med Laila & Andrea, vi såg "Friends with benefits". Vi fick skratta en hel del, så den var bra!

13 september

Biokemi och lettiska.. Det var dagens lektioner. Åkte hem och Laila kom hit, läste fysio, då de vanliga veckotesten börjar imorrn igen. Senare kom Johannes förbi och tittade hur jag hade det, trevligt. En rätt vanlig dag.

12 september

Måndagarna är väldigt utmattande måste jag säga.. Plus att jag cyklade till skolan imorse för första gången - skitjobbigt! Jag var så varm & svettig när jag kom fram, fräscht. Det är bra att börja skoldagen så. Jag får åka lite tidigare nästa gång, vilket inte blir imorgon, haha. Det var ingen höjdare när man börjar så tidigt.

Efter skolan åt jag lunch med Laila på Dada's, gick sen till Stockholm School of Economics och satte oss på biblioteket. Det är alldeles tyst och lugnt där. Blev där någon timma.. Resten av kvällen har jag mest bara drivit omkring hemma. Nu är jag helt slut och ska sova. Jag gillar inte tanken att behöva kliva upp för 07.00.

11 september

Imorse vinkade jag av tjejerna och öppnade sen böckerna för första gången sen jag kom hit.. Sen kom Laila med en bättre idé, som innebar fika och fysio på kafé. Dock blev det ingenting läst över huvudtaget, vi tjattrade mest. Det var trevligt!

Hem en sväng och åkte på en ny fikatur, då jag var bjuden hem till Karin. Där fick jag träffa lite nya personer, och det är alltid roligt. Det har varit en fin dag.. Nu är jag redo för sängen, börjar 8.00 imorrn.

Vänner på besök

I torsdags kom Helene, Emma, Sandra, Ida och Soffa hit till mig. Det har varit en jättefin helg, och vi har haft det så bra! Ätit god mat, druckit drinkar, pratat & pratat, varit på SPA, varit på fest, dansat, gått i gamla stan och bara varit. Jag har så fina vänner. Nu har dom åkt, och det blev helt plötsligt väldigt tomt här hemma..


8 september

Jag har precis blivit ägare till Rigas coolaste & skönaste cykel.


7 september

Det blev väldigt surrigt i huvudet på fysioföreläsningen idag.. Det är inte bara att hoppa in på hjärtfrekvenser och kurvor, efter att ha vilat hjärncellerna under sommaren. Men det var väldigt kul, vi har en så otroligt bra lärare i det ämnet.

Efter skolan lunchade jag med Daniel, Karin och Justine på Olympia.. Donade hemma, innan jag drog på stan och tog en fika med Laila, Andrea, Marte Stine och Cecilie på Sweet day café. På samma gång gick jag in och bokade in mig och tjejerna som kommer på besök hemifrån, på SPA-behandlingar på lördag.

Embryologiföreläsning och lettiska imorrn, sen åker jag och möter dem på flygplatsen. Det blir inte mycket läsning dessa dagar, men det får jag ta igen sen. Vi kommer ha en underbar helg.

Allt på plats!


22:17

Har hängt hemma hos Daniel ikväll, och vi avslutade det hela med middag på ett nyöppnat ställe på Skolas iela, som verkligen fångade vårt tycke när dom serverade otroligt gott vitlöksbröd med ostsås. En riktig fettbomb, men så god. Caesarsalladen var inte fy skam den heller.

I morgon väntar en föreläsning i fysiologi. Det är så skönt att det inte riktigt sparkat igång ännu, en lektion per dag är ju helt otroligt. Man får njuta så länge det varar.

6 september

Åkte ut till Spice med Philipp, Andrea och Laila efter skolan, lunchade och handlade bäddmadrass. Det är lyx att åka bil inne i stan, när man är van vid kollektivtrafiken. Det går så mycket snabbare! Nu har Jared nyss varit här och hjälpt mig med routern, så nu kan jag surfa trådlöst igen, samt använda skrivaren! Teknisk lycka.

5 september

Det har varit så kul att få se alla klasskompisar igen, så nu är allt som vanligt. Vi hade två föreläsningar idag, mikrobiologi och genetik. Båda lärarna verkade bra, och hade dessutom en väldigt bra engelska. Det är alltid skönt!

Efter skolan så följde jag med Gero, Jared och Philipp för lite lunch på Dada's. Resten av eftermiddagen tillbringades hemma i lägenheten, städat & donat. Klockan 19.30 igen så var vi ett gäng tjejer som sågs på TGI Fridays för god middag. Väldans trevligt! Allting avslutades med drink på dome square, med ett mixat gäng medicinare.
Nu ska jag sova, en lektion imorrn bara - lettiska.

Första natten

Nu är jag inflyttad i lägenheten, på riktigt. Det har varit svettigt, men nu känner jag mig väldigt nöjd! Det är lite städning kvar bara, sen så. Daniel och Karin var här och hälsade på, de hjälpte mig med sängen. Väldigt tacksamt! Senare kom Andrea, vi delade på en flaska mousserande på balkongen och gick sen ut och åt middag på Il Patio, som har fantastisk pizza. Det har varit en fin kväll med massa prat. Nu ligger jag i sängen och ska sova, skola imorrn. Börjar 09.45.

3 september

För mig så är det alltid väldigt känslosamt att åka tillbaka, och extra mycket när man varit hemma så himla länge. Det är så mixade känslor, eftersom att det verkligen ska bli hur roligt som helst att träffa alla, bli hemmastadd i nya lägenheten och gräva ner sig i studierna igen. Men jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt. Dagarna innan har jag mest bara en klump i magen och gråten i halsen. Sen när jag väl är i Riga så går det ju över, men just det här att med att ta steget och åka, det är det allra jävligaste.

Nu sitter jag på båten, bussresan gick bra och bärandet av väskorna med. Lite skavsår på axlarna, men det får jag ta när jag envisas med att ha med mig allt. Glömde dock mitt lettiska telefonkort hemma, så jag nås bara på mitt svenska nummer fram tills på torsdag, då tjejerna tar med sig det. Jag har satt mig i en hörna på däck sju där det finns trådlöst internet.. Vet inte riktigt hur jag ska slita av tiden.

2 september

Jag har pressat ihop resväskorna, så nu är nästan allt nedpackat. Den här kvällen ska jag bara spendera tillsammans med Nicke.. Jag åker med bussen från Mora imorrn bitti kl 08.45, som tar mig direkt till Frihamnen.