Korfu/Grekland

Vi letade och letade resor, och hade ingen aning om vart vi skulle åka. När klockan var 02.30 så hittade vi en som kändes rätt, och slog till innan vi hann ändra oss igen. Så på torsdag åker vi till Korfu, en ö i Grekland. Det hade inte kunnat passa bättre än nu. Två arbetsdagar till, sen tar jag sommarlov, på riktigt.

Här ska vi bo;


28 juli

Wow, idag kan man ha klänning på sig! Vi ska strax åka mot Fågelsjö för att ta del av deras fantastiska hembak. Det blir väl en sväng på loppisen med. I eftermiddag så ska jag jobba.

Jag har letat efter sista-minuten resor som en galning de senaste dagarna, det är så svårt att veta vart man ska åka. Vi tänkte boka ikväll, så vi får se vart vi hamnar. Vi hade tänkt åka runt den 4-5 augusti. Det blir gudomligt.

21:30

Det har varit en lugn och skön dag. Det blev en hemmagjord västerbotten paj på wärdshuset i Härejåsjön, supergod. Vann sen över både mamma och Sanna på minigolfen, och det var jag väl värd, efter den stora förlusten i bowling igår.

Nu på kvällen har vi suttit på altanen och druckit mousserande vin. Man passar ju på när vädret någorlunda påminner om sommaren.


Världens finaste tjejer


27 juli

Vilka katastrofala och hemska saker som skett de sista dagarna.. Allt det här med Norge, och förlusten av en ung kille här hemma i byn. Alla känner ju alla, man får så ont i hjärtat. Jag blir helt stum, man vill göra så mycket för alla men man vet inte vad. Det är en dyster känsla över Lillhärdal denna tid. Mina tankar går till familjen och de närmaste vännerna, och önskar att allting bara kunde vara en mardröm.

För att tala om nått annat.. Igår var jag, mamma och Sanna i Vemdalen och spelade bowling. Båda två vann över mig - tre gånger, och då var det mammas första gång. Det säger väl en hel del om mig. Vi fikade på Vålkojan på vägen hem. 

Idag blir vi mest härikring, ska åka till Härjeåsjön och fika med morfar, spela minigolf med Sanna.. Vi får se vad dagen bjuder på.  

Bilder från de senaste dagarna.


Sen sist, igen..

- jobbat
- solat och lyssnat på musik
- varit på auktion i Östansjö
- haft besök av Lotta och barnen
- cyklat och kikat på bakluckeloppis
- träffat sandra & ida över en kladdkakebit
- lyssnat på en helt fantastisk konsert i kyrkan
- fiskat gädda i Strömvallen, inte ett endaste napp
- varit på teatergruppen Mosippans 20-års jubileum, dom är så himla duktiga
- varit på bilbingo med nicke, han vann 300 kr och jag var inte ens i närheten
( jag somnade mellan utropen )

Sen sist

- jobbat
- vi har loppat oss ner mot orsa och falun, fyndat såklart
- provsmakat jordgubbar i härjeåsjön tillsammans med sandra
- hostat mig igenom två nätter, och har nu fått tag i hostmedicin
- detta blir en kväll tillsammans med nicke, jobb imorrn igen

11 juli

Då var jag ledig i två dagar igen, och tur är väl det, för jag har tappat rösten. Skulle kunna tro att jag varit ute och partat och druckit whiskey hela helgen, medan jag egentligen bara tagit det lugnt och jobbat. Idag har jag och Nicke varit ute och cyklat och ätit glass. Han åker i väg idag igen, så jag drar hem till Härdal. Imorrn blir det någon utflykt, kanske mot Dalarna.

8 juli

Igår hade jag veckans enda lediga dag, som jag spenderade tillsammans med mamma. Vi åkte till Särna, besökte några loppisar, en skoaffär och fikade. Åkte sen hem igen och satt på altanen med en varsin white russian. Senare åt vi middag allesammans, och Nicke hämtade mig när han kom hem från jobbet.

Idag har jag bara jobbat, och eftersom att det är Björnfesten i Sveg ihelgen så är Nicke ute med grabbarna. Jag börjar 07.00 imorrn igen så det blir lugnt för mig. Nu när jag kom hem så hade han dukat upp med både ostkrokar, godis och cola för att jag inte skulle ha tråkigt ensam. Världens finaste.

5 juli

Har varit på lite loppisar, jobbat, fikat med tjejerna och bara haft det bra. Tillbringade gårdagskvällen i Härdal, vi gjorde plankstek och drack lite vin.. Riktigt gott! Har nu bakat en citronkaka som vi ska testa. Det är så härligt med bekymmersfria dagar.

Matlagning över eld

Igår kväll åkte jag och Nicke ut till Orrmo och åt middag. Vi stekte kött, grönsaker och potatis på murrikkan över elden.