Vin & chips

Under gårdagen gick jag omkring som i en dimma, mamma tyckte att jag verkade vara medvetslös. Jag och lite sömn är en dålig mix. Hängde med Lotta ett par timmar under dagen.

På kvällen slog jag och Sandra slog oss ner på hennes rum tillsammans med två vinare och en påse chips. Surrade en massa och kollade på bilder. Båda var vi grymt trötta, så det tillsammans med några glas slutade med en bakiskänsla. Somnade bredvid varandra i väntan på att Nicke skulle komma och hämta mig vid ett. En trevlig kväll!

Tröttsamt underhållande

Det gick riktigt bra i natt, var inte så speciellt trött. Jag gillar att vara den enda tjejen bland alla gubbar, det är ju inte så vanligt här i Sveg att en tjej kör traktor/hjullastare, så det är kul. Kom hem vid sex, sov en timma, och sen var det bara att pallra sig upp för provet. Såg ut som ett deprimerat lik när jag såg mig själv i spegeln. Väl där, förhördes av två lärare. Vissa frågor förstod jag ingenting av, men det gick faktiskt bra. Seg i huvudet nu, men sängen får vänta tills kvällen.


Småtjejerna..

Inte är det så att vi har förändrats något sedan de här bilderna togs?

63381-922

63381-926

63381-925

63381-924

63381-923

Vilket dygn

Sitter och laddar inför ett nattskift som kom ganska oplanerat. Ska köra hjullastare på HMAB. Får se hur vaken jag kommer att vara imorrn på historiaprovet klockan 8.30, när jag kliver av skiftet vid 6. Härligt härligt! Jag tror själv att jag kan allt jag borde kunna, för när jag läser igenom det så känns det grett. Men ska väl inte vara så självgod.

Har nyss varit i Herrö och hälsat på Lotta & Thomas i ett par timmar.
Snön bara vräker ner ute.

Lager 70

Jag & Helene A gick torvenrundan idag och avslutade det hela med en varsin pizza på Knuten. Alldeles lagom. Jag har insett att min garderob har tunnat ut på byxor, jag har slängt jeans för att dom slitits ut men helt glömt bort att skaffa nya. Nu äger jag ett par som när som helst kommer att gå sönder mellan låren, och ett annat par som är alldeles för höga & obekväma. Insåg jag efteråt. Dags att åka på jakt efter byxor helt enkelt. Har funderat på Lager 70 i Insjön tror jag det är, som har allt till ett bättre pris. Mer för pengarna, det tycker jag om.

Härligt!

Finns det något bättre än att vakna upp till en blå himmel och skinande sol? Helt underbart väder! Vet inte riktigt hur jag ska ta vara på det. Ledig som jag lyckades bli idag med, något som måste lagas på en av traktorerna. Och det passade ju perfekt på den här dagen. Det är ju nu man borde ut och fiska och få sig lite solbränna. Synd att solen tar lite dåligt än bara.

Så det kan vara

Det är inte lätt att handskas med folk, helt enkelt. Dom är stressade, ska handla exakt allt dom ska leva på i en vecka, det blir dyrt & dom blir galna över att betala en femma för att besöka toaletten. Deras ungar är överallt & ingenstans på samma gång, dom har ont om tid. Sura på varandra, för att den ena glömt marmeladen eller tagit för få påsar. Och där sitter man, ser på hela scenariot och frågar om det var bra så. Däremot blev jag grymt nöjd över månadens lön. Tack för det.

Blod och inga visor

Köpte mig en Asti på bolaget idag, tänkte mysdricka för mig själv. Bara för att den är så sjukligt god. Har dock inte blivit av än, kikar på en halvmystisk film - No country for old men. Blodig & rå. Inget som riktigt faller mig i smaken, men måste ge med mig för Nickes skull. Annars brukar det bli så att vi kollar på filmerna jag gillar tillsammans, sen får han se sina actionfilmer på egen hand, även rullarna där hälften av tiden går åt till att kapa så många halspulsådror som bara möjligt. Inget som roar mig.

Han är helt enkelt en bättre partner.


Svårtänkt

Jag har väldigt svårt med att bedöma hur lång tid jag behöver ha på mig. Jag lämnade Härdal strax efter sex, för att jag skulle hinna till Sveg och hämta Ica-kläderna och göra mig i ordning. Tänkte vara på jobbet lite tidigare för att slippa stressa med öppningen i fiket, och jag har nästan haft en hel timma till godo.

Sedan är det helg, igen. Jobbar sex timmar i morgon, sen så.
Vad har ni för planer för helgen?


Månförmörkelsen

Gjorde en dag till på skolan igår, vilket gick bra. Jag & Maggan följde med dom ut på madrassåking i backen. Bara dom får leka så är dom nöjda. En kille i fyran var nära att klå mig i schack, men det slutade med att det blev oavgjort. Antingen var jag väldigt dålig, eller han väldigt bra.

Hade tänkt se månförmörkelsen inatt vid fyratiden, eftersom att jag ändå skulle börja jobba klockan fem. Men det gick ett lager så jag fick sovmorgon och börjar inte förrän sju. Så då hade jag inte någon större lust till att kliva upp tidigare för det. Men jag hörde att den skulle vara röd. Någon som såg det?

Tillbaka till lågstadiet

Har varit vikarie idag, och har haft barn i klasserna 4 - 6:an. Det gick bra, dom har tema-vecka så vi hade fotolektion. Uppgiften var att dom skulle framställa kvinnliga och manliga personer, fast på bilden tvärtom. Killarna skulle helt enkelt ha på sig rosa klänningar & annat typiskt tjejer, och flickorna fick ta på sig hockeyhjälmar och slipsar. Ni förstår vart jag vill komma. Då kanske ni är med på att det inte var lätt att trä på dom tuffa grabbarna klänningar och röda klackskor. Men skam den som ger sig. Jag hade ett fint poserande gäng till slut, någon sur min här och där fick det bli. Roligt verkade dom i alla fall ha mellan stunderna.

63381-919
Titta, så fint uppradade.

Bästa gänget på TV

Har precis hämtat hem hela säsongen av "I en annan del av Köping", det allra skönaste & roligaste som går på TV. Om en halvtimma går det på fyran också.

I morgon är det en ny dag & ny vecka.
Det känns bra.


Gött

Har precis varit och handlat för en myslördag. Äta-så-mycket-man-orkar-dag. För att bryta våran tacostrend lite så gör vi tacogratäng i stället, med natchos chips till. Lördag är ju alltid lördag ändå. Efterrätt blir färdigköpt daimtårta. Plus en stor påse lösviktsgodis. Kanske en mils promenad på det, haha.

Lätt som en plätt

Jaha, det gick ju som smort på jobbet igår. Himla lätt, nästa gång måste jag ta med mig en bok att läsa mellan gångerna. Efter att jag gjort det jag ska tar det 10 min innan jag måste göra något igen. Lättförtjänta pengar. Skitig blir man om inte annat, helt svart av torv från topp till tå när man kommer hem.

Sitter nu djupt nere i medeltidens historia, ska ha mitt första prov av tre nästa onsdag.


It´s all mine

63381-917
I love it.

Kärlek

Jätte fint väder ute, och jag har bara kommit så långt att jag i tanken ska ut och gå. Förmodligen det längsta jag kommer idag. Har pluggat hela förmiddagen, och ska nu ordna matlåda för idag. Ska jobba min första dag själv på HMAB idag. Min uppgift är inte att köra truck, utan jag sitter i den och trycker på en massa knappar. Hissar och sänker containrar och ropar på att någon ska hämta den fulla och komma med en ny. 15.30 till 12.30, kan bli långa dagar har jag en känsla av.

Alla hjärtansdag kom & gick. Nicke gav mig chokladhjärtan, han fick lite småsaker av mig med. Mamma fick dessutom rosor, för att det är hon värd. Fick även en söt magnet av henne. Jag tycker det är en himla mysig dag, och jag tänker alltid på när man gick i högstadiet och man köpte rosor till varann. Det allra roligaste var när man fått från en anonym avsändare : )

Det jag helst av allt vill göra annars är åka upp på fjället, sitta i en grop och sola. Idag skulle vara en perfekt dag för det.

Märkt för livet

I morse när det var dags för min allra första tatuering så var jag inte speciellt nervös, vilket på sätt och vis var skönt. När jag tog hål i naveln var jag tio gånger mer nervös. Jag fick se motivet vilket var kanon, sen var det bara att sätta igång. Det som känns värst innan är ju att man inte vet vad man ska förvänta sig. Min inställning & tro var att det inte skulle göra så ont, och delvis tycker jag så nu efteråt med.

Första minuterna var jag jätte glad över hur okej det kändes. Men visst fick man känna på smärta också, ute på sidorna och intill kotorna kändes det vill jag lova. Men i det stora hela så kändes det bra. Tog drygt två timmar. Jag är jätte nöjd, kunde inte ha blivit bättre. Bild kommer senare, när plasten åkt av.

Ät upp födelsedagsbarnet

Är lite stolt över tårtan som jag gav mamma. Nyan här i Sveg kan printa ut bilder, vilket jag tyckte var en kul grej. Kvalitén på bilden är riktigt bra. Mamma är den typen som aldrig blir bra på kort, antingen så grimagerar hon eller så pratar hon jämt då bilden tas. Här var iaf en okej bild, haha. God också för den delen. Så nu är hon hela 50 år. Av mig fick hon ett presentkort på glasblåsning i Östersund, så att hon får prova på själv.

63381-916

Så kul var helgen

63381-911
Drinkdags.

63381-912
Helene

63381-915
Helene & jag hemma hos Ida.


63381-914
Supergott..

63381-913
Vi hade alla problem med trappan, glashal. Helene skulle hjälpa Soffa, men trillade dit själv. Det tyckte jag var roligt ; )

Debuten i Vemdalen

Jag & Helene hade laddat upp med nya skivor med bra musik och for upp till Björnrike till Ida. Soffa kom dit hon med. Lagade grekisk sallad & vitlöksbröd, och hade superskoj. Cider och drinkar på Bacardi razz. Ida körde upp oss till skalet, där det var packat med folk. Alldeles för många. Det var varmare än i en bastu. Rydell & Quick började spela, lika bra som alltid, men jag klarade bara av ett par låtar innan svetten fick mig att gå längst bak. Var alldeles för hett där fram. Jag & Helene dansade i alla fall och hade jätte kul. Kvällen blev bra, och hungriga och nöjda avslutades kväll som vanligt på Statoil Sveg. Har en del bilder, men dom kommer i morgon.

Igår kom mamma & pappa hem. Bruna & fina, och väldigt nöjda med Thailand. Hoppas på en återresa, då även jag & Sanna kanske får följa? : ) Dom hade i alla fall fina presenter med sig hem - sprit, parfymer, tröjor och armband. Very nice.

Denna dag har jag spenderat med ögonen i matteboken, svårt & ovant. Som tur är fick jag veta att min faster verkar vara mattegeni, så där underlättade det en hel del. Även pappa imponerade. I morgon blir det en spännande dag, klockan 09.00 blir tatueringen verklig & evig. Är ganska nervös, har ju inte hunnit se vad Pontus lyckats framställa av min beskrivning. Men jag skulle tro att det blir toppen. Sen har jag äntligen lyckats få jobb på HMAB ett tag framöver, köra truck. Haha, ja det blir en ny erfarenhet.

Nya tag

Jag har bläddrat i min lånade mattebok, och faktiskt klarat av ett par tal. Känns bara rätt konstigt att börja räkna igen, som om man glömt hälften och tappat resten. Har fått order om att räkna cirka 40 sidor i veckan, så ska mina kurser snart vara avklarade. Sedan är det historian på det med. Ska inte ta på mig så mycket mera jobb nu, annars kommer det inte gå.

Har varit i Sveg idag och donat, köpte kyckling i kokosmjölk på Thaivagnen -fy tusan vad den smakade illa. Åt en halv tugga och insåg att jag avskydde alltihopa. Trist, jag som älskat allt annat dom säljer där. Var in på Södra och träffade matteläraren, och det är så lustigt, för när jag själv gick där i tre år så fick jag alltid en jobbig känsla i magen när man skulle passera cafeterian, man kände sig så betraktad. På det sätt man själv glodde på andra. Bara granskade & vilade ögonen på annat folk och deras stilar. Den känslan får jag än idag. 5 år senare.

Good morning sunshine

Dessa morgnar kan verkligen se helt olika ut. Den allra värsta är när papegojan känner sig utanför, och vill ha uppmärksamhet genom att gallskrika. Idag går Sanna omkring och sjunger på P3 jingeln, "godmorgon godmorgon godmorgon.. " Ska strax köra i väg henne på skolan, och jag är så glad över att jag får åka hem igen. Ingen skola, det är något man kan gotta sig åt ett tag till. På sätt och vis längtar jag till studierna med, men inte såhär klockan halv åtta på morgonen. När jag kommer tillbaka ska jag baka muffins. Hälsa på morfar. Sen kommer förmodligen Nicke.


Helglängtan

Jag ser fram emot helgen väldigt mycket. Ska på Vemdalsskalet med vännerna! Vilket blir min allra första utekväll där. Vet inte vart jag har varit alla gånger dom åkt dit. Ska i alla fall bli himla kul, känner på mig att det kommer att bli lyckat. Annars har jag jobbat lite, och nästan slocknat på en gång jag nått Härdal. Tidiga kvällar. Är ledig i två dagar nu, det känns toppen.

Ska strax åka till Sveg, börjar jobba klockan ett, men ska gratta farfar först som fyller hela 94 år idag. Den åldern vill jag med nå, om jag är frisk & kry,


Jag på längdskidor

Längdskidor har alltid varit min största fiende & mardröm. En sport som jag verkligen inte tyckt om. Trots det gick jag på träning och stakade mig fram, för alla mina vänner åkte ju. Då ville jag med. Våndades inför varje gång, men insåg till slut att det inte var roligt. Så sist jag stod på ett par längdskidor var när jag var 8-10 år ungefär. Här om dagen övertalade Ida & Helene mig att åka med dem i Björnrike. Kändes sådär när jag satte på mig pjäxorna, men när vi väl kom ut i spåret så var det helt okej. Gjorde en vurpa i första nedförsbacken, vilket resulterade i ett blåmärke på rumpan. Det var lite knivigt att svänga samtidigt när det gick utför, men annars var det himla kul. Vi åkte 8 km! Det vräkte ner snö, och Helene hade med sig deras hund, som gärna ville lägga sig mitt i spåret. Och jag som inte kan bromsa..

63381-905
Kläder på!

63381-908
Jag och Helene

63381-909
Disa såg ut som en snöboll i slutändan.

63381-907


63381-906