30 juni

Efter att jag hade jobbat färdigt för dagen mötte jag upp Sanna och mamma. Vi åkte i väg på en loppis-sväng, vilket är bland det roligaste jag vet. Vi åker helt enkelt in på dom ställen där det är loppisar längs vägen. Vi började i Fågelsjö, där jag fyndade en kappa och ett klock-halsband. Vi fortsatte sen ner mot Ljusdal, och det blev en bra dag!

Grillning i Herrö

Igår efter jobbet samlade vi ett gäng tjejer och åkte hem till Lotta och grillade. Det var jättemysigt, en riktig sommarkväll.


De fina dagarna

Vädret slår ju om ibland och bjuder faktiskt på lite sol & värme. Då måste man passa på att vara ute, så vi tog alla en varsin moped av pappas samling och for ut i skogen. Finns inget bättre än att få komma ut sådär. Det behövdes efter midsommarhelgen, då vi umgicks med folk mest hela tiden. Jättekul, men vila är bra emellanåt.

Djuren här hemma vill också vara ute så klart, så Mony passade på att kasta lite sten på gården.

Det nya annars är att jag har börjat jobba på Björken, har gått bredvid i två dagar nu, ska göra den tredje sista dagen imorgon. På torsdag går jag efter schemat. Det har varit kul, personalen är väldigt trevliga & lättsamma, så där kommer jag trivas!


Ingen midsommar utan krans

Jag och Helene satte på oss stövlarna och åkte i väg för att plocka lite blommor och björkkvistar. Satte oss sen på altanen och gjorde ett par kransar.. Jättefina blev dem! Annars vankas det middag hemma hos oss ikväll, allt från grillat till sill & lax. Trevlig midsommar på er!


22 juni

Tvättar fönster med sällskap, som mest bara är i vägen..


Sommarlovets första vecka.

Jag har varit i Herrö och burit runt på barn och umgåtts med Lotta, samt blivit bjuden på grillat. Träffat Sandra och pratat i flera timmar över ett par koppar té. Fyndat på loppis, ätit italiensk glass med Sanna på den nya glassbaren, åkt längs skogsvägar, målat lite i stugan i Orrmo, varit på informationskurs inför sommarjobbet, läst en helt vanlig bok (!), gått en promenad runt byn.

Ikväll kommer Nicke hem igen, en dag tidigare! Mysigt.


Det här med cruisingar..

Jag och Nicke är rätt olika varandra på vissa punkter. Han gillar att åka på cruisingar, titta på bilar och allt det som hör till. Jag tycker det är totalt ointressant. Jag har en pappa som alltid haft en massa amerikanare, av alla de slag. Jag ville bara gömma mig i baksätet när han skjutsade mig till skolan i något som lät som ett jetplan, och alla tittade, så för mig har det liksom blivit motsatt effekt. Vi har alltid haft bilar som folk tittat efter, kommit fram och frågat "åh, vilken tjusig bil, vad är det för årsmodell?" Det kan vara allt från gamla åk till nya bilar, det har alltid varit sådana som dragit uppmärksamhet till sig. Så jag är inte så mycket för sådant där överhuvudtaget. Självklart kan jag tycka det är kul att vi inte har en vanlig trist Volvo som alla andra, men ibland blir det bara för mycket.

Det jag skulle komma till var, att ibland så släpper jag på mig själv och följer med på de här cruisingarna, för hans skull. Men vi vet mycket väl att det slutar med att jag suckar efter en timma, när alla bilar åkt flera varv, när fyllon dunkat i plåten ett par gånger och man sitter i ett moln av bränt gummi. Det är inte roligt någonstans. Men, jag följer med och gör i alla fall mitt bästa, det är väl det som är huvudsaken. Man kan inte ha samma intressen alla gånger, och det är väl det som gör att vi funkar så bra ihop.

Sommarlov!

Tredje terminen är avklarad, har lämnat in nycklarna till den gamla lägenheten.. Allt är klart. Kom hem till Sverige igår, och allt känns så himla bra. Tänk att jag ska få vara hemma i nästan tre månader nu, så skönt!

Ikväll vankas det Ljusdal och lite Xanté.

14 juni

Då var skrivbordet och bokhyllan nerplockat, och det mesta befinner sig i lägenheten på andra sidan gatan. Har skrivit på kontraktet idag, tack och lov har jag vänner som kan ryska. Det hade aldrig gått annars. Hyresvärden försökte förklara mätarställningar och hur räkningarna skulle betalas på ryska, varierat med kroppspråk. Det blev ju bara tok.. Men det löste sig och nu är allt i sin ordning.

I morgon gör jag terminens sista examen, och plockar upp mamma som kommer med båten. Jag tror jag går och lägger mig nu, så morgondagen kommer snabbare..

21:42

Och så ser köket ut..


13 juni

Histo histo histo.. Vill göra examen och åka hem nu! Två dagar till, på onsdag gäller det. Träffade Undine idag, lite uppdatering om allt och en middag på det. Kan väl inte börja veckan bättre än med en Caesar sallad och Tiramisu till efterrätt.

Åter till böckerna.

21:54

En liten titt på mitt vardagsrum..


11 juni

Igår började jag flytta lite saker till den andra lägenheten, och den är alldeles perfekt. Sen satt vi på balkongen och skålade i rosévin, och bara njöt. Vi var helt slut efter att ha flyttat Daniels säng till hans lägenhet, och aldrig har så många letter kostat på sig så många leenden. Dom till och med pratade med oss längs vägen, det har väl aldrig hänt. Det krävs en hel del innan de drar på smilbanden. Det må vara ett språkproblem, men nog tycker jag att letterna är rätt bittra mot varandra med.

Annars sitter jag hemma med mina 142 kvadratmeter ( alla sambos utflugna nu ), och nöter histologi, samt svettas som en galning. Det är så förbaskat varmt! Trötta ögon, lite för mycket energidryck och ett kaosartat rum.

10 juni

Efter tre terminers anatomi klarade jag idag slutexamen! Det känns så himla bra. Fick dessutom nycklarna till lägenheten idag, så i morgon kan jag börja flytta grejer. Avslutade sen kvällen med en trevlig sammanslutning i parken med lite skumpa & jordgubbar.


8 juni

När man vaknar på nätterna och börjar tänka på nervbanor och förgreningar av blodkärl, då vet man att man är nära examensdagen - imorgon.

Det är så varmt här i Riga så jag tror att jag håller på att tuppa av. Har inte sett ett moln på hela veckan, och det är så tjock luft. Kan inte riktigt uppskatta det när det kommer såhär i examensperioden, man bara går runt och suckar åt det istället. Well well, ledigheten närmar sig!

7 juni

Idag bjöd vi våran lärare på tårta under lettiska-lektionen, då det var terminens sista. Hon blev glad, men lite smånervös över att någon kontrollant skulle komma in och se att vi inte hade en vanlig undervisning. Det funkar tydligen så, för att dom ska vara säkra på att allt går rätt till.

Tjejerna har en lettisk dialog, mellan läkare och patient.

5 juni

Idag kom faster och Maggan med båten, så jag visade dem några av Rigas bästa sidor, det man hinner se på några timmar. Vi åt gott och strosade omkring, riktigt härligt. Solen tog bra på axlarna. Annars är det anatomi som tar upp min tid, det är bara tre dagar kvar nu. Ser fram emot att få bli färdig!

24. Sånt som får mig att börja gråta

När jag läser och ser tv-program där djur blir dåligt behandlade, vilket hände senast häromdagen då jag var inne på Aftonbladets hemsida och såg en artikel om en hund som blivit skjuten med luftgevär 40 gånger, fått benen och nosen bundna och sedan begravt honom levande. Vad i helvete tänker man då? Lyckligtvis så var det någon som såg nosen sticka upp, och han överlevde. Nu ikväll läste jag om en annan hund där ägaren försökt elda upp honom, men klarade sig med en svedd kropp. Ibland skäms man över att vara människa.

22:18

Idag åkte Erik i väg med ett flyttlass, och ska spendera sin första natt i nya lägenheten. Daniel har fått nycklarna till sin också, så vi var där och skålade in det fina boendet. Där kommer han att trivas alldeles utmärkt! ( och jag med )

Daniels härliga fönster vid köksbordet.

2 juni

Life is good.


Det är en stor dag idag!

Idag tog Marcus sin läkarexamen, som förste svensk här bland oss! Det är ju enormt stort! Hur firar man det? Vi satt i alla fall på dome square, åt god mat på Ribs & Rock och bara hade det riktigt bra.

Jag och Andreas mysiga hund, Boss.

1 juni

Då var sista histologi-colloquiet avklarat, och jag är riktigt nöjd med den praktiska delen! Det gick faktiskt så bra att jag slapp den tredje sliden, egot får sig verkligen en kick när man får beröm av henne. Vet ju fortfarande inte hur den skriftliga delen gick, men den kändes okej, får veta resultatet i morgon.

Nu ska vi mötas upp på dome square för en öl eller något åt det hållet!