27 januari

Träffade Emma igår över en fika på nyan, jättekul att få ses och prata gamla minnen. Allt från party i Belgrad till den grekiska öluffen.. Jag avslutade kvällen med ett par glas vin hemma i Härdal. Idag har jag hängt i Sveg med Nicke, packat klart väskan och är nu redo att åka.. Har laddat upp med skvallertidningar och pocketböcker. Vi kom nyss hem från en tårtbuffé på nyan, det är ju precis vad man borde göra dagen innan man ska sätta på sig en bikini. Men gott var det!


26 januari

Nu är jag hemma.. Det blev lite krångel igår. Vi hade allihopa gått på planet och var redo att rulla ut på banan. Helt plötsligt har vi tekniska problem och måste ut ur planet. Jag måste ge en hel del cred till Airbaltic här, som var väldigt effektiva, som annars har en tendens till att vara lite tröga. Vi fick nya biljetter och satt på ett nytt plan inom 15-20 min. Piloten gasade som bara den och vi var framme i ganska rimlig tid. Jag sprang som en galning för att hinna med tåget, som jag var osäker över att hinna med även om vi landat lite tidigare. Jag hann precis på sekunden! I Mora stod pappa och väntade.

Det var så härligt att få vakna upp i Härdal imorse. Ska strax åka till Sveg för att göra lite bankärenden, bland annat betala skolan. Det är inte det roligaste jag vet.. Lite senare idag ska jag ha en dejt med min Hede-tjej Emma, det ska bli mysigt.

Jag har en sådan konstig känsla, som att jag är stressad och har en massa saker jag borde göra och läsa. Men det finns ju ingenting! Fantastiskt.


25 januari

Idag kan man säga att jag blev klar med mina två prekliniska år, jag har nu klarat alla examensprov. 1/3 av utbildningen är färdig, helt otroligt vad snabbt det går. Kan inte tro att jag ska börja tredje året i februari. Det ska bli så kul och spännande att få lite miljöombyte, och komma igång med patologin.

Jag har gått i cirklar här hemma sedan imorse då jag skrev genetiken, och fick alldeles nyss veta att jag är godkänd! Embryon klarade jag igår. Men trots allt så är genetiken den absolut svåraste utmaningen av alla dessa kurser som jag har läst sedan jag började medicin studierna, så känslan är obeskrivlig.

Nu ska jag packa klart väskan, flyget lyfter vid 19-tiden.

22 januari

Mina pluggdagar ser ut som de brukar göra. Gör ett avbrott där under dagen med en lunch med vännerna, en middag eller vad som helst som får en att rensa huvudet emellan perioderna. Har bland annat dinerat med Laila på Gan bei, med Daniel på Texmex.. Lunchade med Laila, Andrea och Philipp på Gan bei igår. Så det är inte så dumma dagar ändå, mitt i allt tentaläsande. Jag har dock en väldig lust till att åka hem nu. Tre dagar kvar.

Nu ska jag bege mig ut på Costa coffee och möta upp för en break. Det är tur att det är billigt i Riga..

23:35


18 januari

Då har jag klarat slutexamen i fysiologi då, och det känns väldigt bra! Jag och Jared gick och firade dagen med mat på Dada's. Nu är det bara att sadla om och läsa för de två sista, genetiken och embryologin. Men just exakt nu hade jag ingen större lust.

15 januari

Jag har haft en ganska avslappnande dag, det har varit skönt. Andrea hälsade på under förmiddagen och tog med sig milkshake, supertrevligt! Läste sen på halvfart under dagen.. Ikväll blev jag bjuden på lasagne på stabu iela, som smakade ypperligt gott. Nu ska jag se Skavlan, sen sova.

Lanzarote!

Mellan den 28 januari - 4 februari så ska jag och Nicke njuta av sol & värme på Lanzarote! Det ska bli så skönt, och en perfekt uppladdning inför nästa termin.


14 januari

Sitter här med ett glas rödtjut, ska strax gå och möta upp gänget för att se en bio. Tänkte se The rum diary, med Johnny Depp. Det blir en bra avslutning på dagen.. Jag har bara suttit inne och läst fysiologi, det har varit snöstorm ute, så det ska bli skönt att komma ut en sväng.


13 januari

Det har väl varit en rätt bra pluggdag, förutom att jag har varit rätt trött. Det slutar alltid med att jag sitter och läser samtidigt som jag halvsover, och väver ihop texten med någonting jag drömmer. Det är väldigt konstigt. Då får man ta och sova på riktigt en stund..

Ikväll gick jag, Daniel, Laila, Andrea, Karin, Louise och Philipp på ett av det bästa ställen jag vet - Dada's. Det var en trevlig kväll.

Här står vi fint uppradade..

Talang ända ut i fingertopparna


12 januari

Då var torsdagen överstökad, och den har varit bra.. Lunchade med Daniel, läste fysio, hade Laila hos mig på té och pratade i flera timmar, och läste lite mera fysio. Nu är det dags att sova, en ny fin dag i morgon!

11 januari

Jag landade i Riga igår kväll, och som vanligt så är det lika tungt att åka tillbaka varje gång. Däremot så ska jag bara stanna i två veckor om allt går som det ska, för att dra hem den 25 januari och vara helt ledig fram till den 13 februari. Det kommer bli grymt bra! Nu blir det fysiologi, lite senare ikväll så ska vi ut och äta för att fira Philipp som fyller år idag!

En natt i Ryflon

Igår tog vi skotrarna upp till stugan i Ryflon.. Lagade mat, spelade spel och bara hade det bra. Det är så skönt att man kan börja vara där nu, men det är en del saker kvar.. Vi har inte så mycket prylar där, men man kan utan problem bo där. Det var härligt! Lägger upp lite bilder, för nu ska jag möta upp Sanra och sen dra på hippan! Det blir en bra kväll!


3 januari 2012

Nyårshelgen spenderades som sagt i Tännäs, och vi hade det så himla bra. Det blev bland annat en massa filmtittande, eldande, väldigt god mat, en fika inne i Funäs, bastubad, raketskjutning.. Supert! Jag har blivit dålig på att ta bilder, får försöka bättra mig på det. Förutom det så rullar allt på, jag har pluggat fysiologi om dagarna och bara umgåtts på kvällarna. Det är rätt skönt att repetera saker man en gång kunnat, istället för att lära sig något nytt. Har gått igenom ett halvårs fysiologi nu, och ska nu börja på andra vändan. Det är bara att köra på, men nu får det vara bra för idag.