Hvar / Kroatien

Igar kopte vi en liter vin och nagra ol och satte oss i vara nedsuttna fottoljer i var lilla lagenhet i Split. Tiden gick och vid halv elva kande vi att det var dags att ga ut. Kopte billiga pizzabitar, trotsade regnet och satte oss vid hamnen. Letade en svang efter en bra bar att ga till, och sag en som lag pa overvaningen med balkong. Dar satt vi och hangde, drack mojitos da ett trevligt gang kom fram. Australienare och Canadensare. Jobbade pa nagon fransk glidares bat, och akte lite varstans i varlden med den. Resten av kvallen inneholl gratis drinkar och en taxi till ett dansstalle langre bort. Dar var det bra drag minsann. Skakade rumporna tills vi trottnade, diskuterade varldsproblem med en vindogd filur innan jag och Emma tyckte att det var sovdags vid 05.

Vid nio ringde alarmet imorse, hade utcheckningstid klockan tio. Pressade ner alla klader i ryggan och funderade over hur den bara blir storre & tyngre efter varje ompackning. Frukost ute vid hamnen, och dar satt vi i tre timmar och filosoferade innan baten skulle avga.

Nu ar vi pa Hvar, vilket kanns mycket battre. Split var ett ganska alldagligt stalle, varken bra eller daligt. Har ligger det oar lite overallt, och det ar mycket lugnare. Vattnet ar turkost, och langs kanterna finns det stegar rakt ner i vatnnet. Det ar mera klippor an strander, vad vi sett hittills.

Nar vi stegade av fran baten mottes vi av ett gang gamar - de som vill att man ska valja just deras rum/lagenheter. Nastintill skrek nej, men dom sprang bokstavligen efter oss. Lyckades bli av med dem, da en gammal "farfars-figur" kom fram till oss. Letar ni efter rum? Eh, jo.. (letade turistinformationen, men fann endast bara pilar & skyltar) Sa vi nappade pa honom, kanske mest for han verkade vara en go gubbe. Sa for ca 100 kr var bor vi i ett rum med havsutsikt. I centrum. Bara nagra trappor upp i ett kvarter gjort av sten, sa har vi vart lilla skyffe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback