1 mars

Ursch, i parasitologin har vi kommit till maskar som kan leva i tarmarna.. Jag är inte den som är den, men när det kommer till synliga parasiter i människokroppen så blir jag lite smått illamående. Det är vidrigt! Dom jäklarna kan ju bli upp mot en 10 meter långa. Vi tittade på ett par sorter idag på skolan, fy sjutton. Sen har vi dom här krypen som gräver gångar i levern och lägger ägg där.. Huvva.

Anatomin idag var spännande, då vi hade dissektion. Vi håller på med artärer nu, och ska då även lära oss att finna dem på riktiga lik. Vi brukar ofta använda oss av dem för att se hur saker och ting sitter, men inte genom att skära med egna skalpeller. En vanlig pincett brukar fungera, då kropparna redan är iordinggjorda för det. Men idag skulle vi även skära av vävnaden runtikring, för att framhäva dem osv. Det var väl dagens händelse.

Kommentarer
Postat av: Paulina

..för att inte tala om de som gör om lungorna till tvättsvampar, de som äter sig igenom hjärtat ller varför inte de som bryter ner hjärnan. Vidrigt är vad det är!

Postat av: Petra

Paulina: Ursch, jag får rysningar!

2011-03-02 @ 17:22:30
URL: http://urallasynvinklar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback