28 januari

Ja, det är lite frustrerande det här, alla böcker som vi kommer att behöva finns inte tillgängliga på biblioteket än. Det kommer förmodligen gå att låna dem om två veckor, då de som tentar av kurserna nu i januari lämnar tillbaka sina. Förhoppningsvis, annars måste jag ju beställa ännu flera, och det är inte kul.. Då de kostar över tusenlappen en del. Nästan ingen av oss har alla de böcker som vi ska ha, men vi har sagt att vi ska vänta tills lektionerna börjar och höra med lärarna om dom tror att det går bra att vänta. Många elever som redan gjort sin första termin säger att det räcker med att bara föra anteckningar under lektionerna, men jag vill gärna kunna få fram mera än så. Så det känns jobbigt, jag vill ha allting klart nu!

Biblioteksupplägget här är konstigt.. Det finns ett vanligt ställe, där man kan få titta i böckerna, utan att ta med dem hem. Sedan finns det två andra där det sitter damer innanför en lucka, så man måste tala om för dem vilka böcker man vill ha, så går de och hämtar dem inne på ett lager.

Efter allt krångel med böcker så åkte vi allihopa till "Museum of the History of Medicine", ett museum som visar lite hur sjukvården fungerade förr och vad man har experimenterat med genom åren. Det var okej, men heller inget höjdarställe, men en sak var ganska häftig, när man började transplantera organ osv så gjorde man ett test med att operera fast en hund ovanpå en annan, så dessa kunde man titta på. Han satt helt enkelt fast på den andres rygg och hade samma blodomlopp, och så levde dem tillsammans i 31 dagar. Han som satt på ryggen hade ingen riktig tarmfunktion, utan endast ett hål på sidan. Man kunde se hur han ätit på den andres öron, då hans satt så pass nära.

Har fått vårt schema nu också, och det ser bra ut. Det är många olika kurser; lettiska, anatomi, medicinsk kemi, medicinsk och biologisk fysik, fysik, filosofi, första hjälpen som vi kommer att ha på universitetssjukhuset, latin, biologi, medicinsk cellbiologi, interkulturella relationer, medicinsk historia. Kurserna är väldigt olika i storlek, vissa är bara totalt fem lektioner och andra femton. Sen är det ju lite labbar i många av kurserna med. Det blir tufft, men allt startar inte riktigt på samma gång, utan vissa kommer inte förrän i april och maj.

I kväll blir det någon öl.

Kommentarer
Postat av: Robine

Åh vad roligt Petra. Stort lycka till!:)

Och jätte fin bild uppe på dig/syster, dig/nicke.



Ta hand om dig

2010-01-28 @ 20:02:09
Postat av: sandra

Låter som att du börjar få ordning på det mesta, tycker jag. Älskar att du skriver så mycket! :)

Postat av: Mamma

Men fy,det där med hundarna var fruktansvärt.Men annars hoppas jag att det är bra.

2010-01-28 @ 22:15:35
Postat av: Helenis

hej Vännen! Sjukt kul att höra att du har det bra! Bara så att du vet så har jag ju en hel del böcker iom cellbiologi och biologi etc som du kan få ta del och och svenska anteckningar om det skulle vara till någon hjälp? Ta hand om dig! kram

2010-01-29 @ 12:41:46
Postat av: Williamoda

really good site!!

2011-03-12 @ 22:14:44
URL: http://williamoda.bloglyric.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback