27 januari

Sängen var varm & go inatt. Ute är det dock rena rama iskylan, den går verkligen rakt in i kroppen på en. Det stod - 26 grader på ett ställe, men det känns som mycket mera. Det värker i hela kroppen bara av att ha varit ute i en halv minut. Jag och Marte Stine möttes klockan tio i morse, för att bege oss ut på en shoppingrunda. Vårt mål var ett ställe som säljer de vita rockarna, och vi visste att det var långt dit så att vi skulle behöva ta en buss. Men först skulle vi hitta den vägen som bussen passerar.. Efter att ha gått åt helt fel håll, gått in och värmt oss och frågat en lettisk kvinna om hjälp [ som bad oss att gå åt det håll vi precis kom från ] så tog vi en taxi i stället. Taxin körde fel, och vi hamnade i ett bostadsområde. Men till slut blev det rätt! Så vi testade rockar och har nu två varsina.

Därifrån tog vi den buss som vi skulle ha tagit dit, och åkte in mot centrum igen. Men eftersom att den inte går förbi där vi bor, så skulle vi hoppa av någonstans i närheten i alla fall. Något som gör det ännu svårare är att alla fönsterrutor är fulla av is, så man ser inte ut. Vi åkte ett bra tag, och chansade till slut att vi kunde vara nära hotellet. Vi hoppade av, och hoppade på en spårvagn som gick mot centrum. Har fått en karta som visar vilka bussar och spårvagnar som går åt vilket håll osv, men när man knappt vet vart man är så är det inte lätt att läsa dem.

Efter det gick vi och letade efter lite pärmar, block och pennor. Hittade ett svenskt-lettiskt lexikon, det köpte jag på en gång. Efter det satte vi oss på ett fik och åt en sorts macka med majonäs, tomat, skinka och lite annat på. Nästan som en kall pizza. Och lite varm dryck på det. Genomfrusna var vi, men det är inte så speciellt varmt inomhus heller då dom inte brukar ha såhär kalla vintrar.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback