Wien / Osterrike

Bratislava ar en valdigt vanlig stad, som inte har allt for mycket att erbjuda tycker vi. Det ar mest haftigt att bara ha varit har. Igar hittade vi ett slott, gick dit och la oss pa en bank och solade. Sag reklam om att man kunde aka till Wien, eftersom att det ligger sa nara. Sa det var vad vi gjorde idag. Akte bat over floden Donau, tog ca 75 min innan vi kom fram. Var en riktigt mysig tur. Wien var mycket finare an Bratislava, och desstutom mycket dyrare eftersom att det ar euro dar. Man blir helt snurrig pa alla dessa valutor, dar man hela tiden ska rakna om osv.

I Wien gick vi omkring, och pa sa satt brukar vi ha ratt tur och hitta det mest intressanta. Stadskarta har vi i och for sig alltid med oss, men det ar inte alla ganger den gor oss klokare. Vi at saklart Mozartkulor ( choklad ), akte upp i det stora hjulet "Prater" som har statt dar sedan 1897. Bombaderades under kriget men byggdes upp pa en gang. Man akte upp i ett stort hjul, men sma hus pa som man fick sitta i. Utsikten var jatte kanon over hela Wien. Hade sen en liten picnic pa grasmattan, at den klassiska "appelstrudeln" som Osterrike ar kand for. Nagra turer med tunnelbanan och vi hade sett det vi ville. Tog taget hem till Bratislava.

Kommentarer
Postat av: emma

låter helt underbart det där -såg reklam om wien.. så vad gör ni? åker dit :) visst har jag varit på systemet alltid, känner mig så stor nu :) hoppas ni har det bra, sköt om varann! puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback