Køpenhamn / Danmark

Då har æventyret børjat.. Vi steg upp klockan tre pa fredag morgon for att hinna med tåget från Ljusdal. Vi bytte tåg i Gævle, Stockholm och Malmø innan vi slutligen entrade ett grått och regnigt Køpenhamn. Med ryggsæckarna på satte vi igång letandet av boende, som visade sig vara riktigt svårt hær. Vi frågade sækert 10-12 stycken hotell men fick bara ett nej, fullbokat. De som var lediga kostade skjortan.

Vi hade nog promenerat 2 mil i stadens centrum nær vi fick vi ett tips om ett hotell som faktiskt hade rum. Yes, dybløta av regnet kastade vi av oss sæckarna och pustade ut.

Efter att ha gått i tre timmar konstant var vi hungriga, så vi letade upp ett riktigt mysigt litet hak och skålade oss sjælva vælkomna med en Tuborg øl. Aldrig har øl smakat så gott! En dusch på hotellet och vi somnade sedan som stockar.

Vædret idag har varit mycket bættre. Borjade med en Seven Eleven frukost på torget, innan vi med kameran i høgsta hugg gick længs gatorna. Strøget, den stora shoppinggatan hade nog alla affærer man kan tænka sig, mycket titta men inget handla. Førutom en væska som ska underlætta.

Vi gick till Nyhavn, som har alla de hær tætt byggda husen i alla møjliga færger længs hamnen. Dær satt vi ett bra tag på ett fik och tittade på mænniskor. Emma och jag har kommit øverrens om att det finns knappt någon dansk som ær tjock, inte hær i alla fall. Kan bero på att alla verkar cykla..

Vi vandrade vidare mot den lilla havsfrun, liten staty som så många vill se. Det blev middagsdags och idag stannade vi på en indisk restaurang, helt underbar mat. Vitløkskyckling med panbrød och ris.Kænns som att vi gjort det vi ska i denna stad, dock inte ætit wienerbrød ænnu som sægs vara dom allra bæsta. Folket hær ær otroligt finklædda, alla går på klackar. Iaf kvinnorna.

Inatt blir sista natten hær i Danmark, vi har reserverat en biljett till Hamburg/Tyskland imorrn vid 07-tiden. Får se om vi drar vidare direkt till Amsterdam eller inte, beror på hur tågen går. Kan ju finnas något i Hamburg att se med.

Intrycket av Køpenhamn ær annars okej, men lite væl dyrt. Gatorna ær mysiga med många gamla och stora byggnader. Statyer finns det øverallt. Danskan dæremot ær som en enda røra i mina øron, jag och Emma kør med engelska i stællet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback