Bryssel / Belgien

Kvallen innan vi lamnade Amsterdam sa gjorde vi det som alla maste gora for att verkligen ha upplevt staden totalt. Nej, vi rokte inte pa. Vi besokte The Red light district, dar hanger alla prostituerade. Fast det ar lika mycket en turistattraktion dar man bara gar och tittar, av ren nyfikenhet. De har sma bas med glasdorrar, dar de star och forsoker locka in sina kunder. Det var riktigt kul att se, jag trodde inte att det var sa det gick till. Jag trodde dom skulle spatsera langs gatan, men dar stod dem som nagra skyltdockor pa rad. Manga sota tjejer; men aven tjocka & grahariga for dem som gillar det.

Ja, da har vi natt Bryssel. Kom igar eftermiddag, checkade in pa vart hostel som varit det billigaste boendet hittills, men det ar skont sa kanske vi lyckas att halla budgeten en dag i alla fall. For det har vi misslyckats med ganska bra annars. Standarden pa rummen och sa blir ju naturligtvis samre, men fortfarande helt okej. T ex sangkladerna var mer papper an tyg, vid frukosten ( som faktiskt ingick i det laga priset ) sa fick man dricka ur plastmuggar.

Igar kvall var bade jag och Emma jatte trotta, gick en svang runt centrala stan, sen kopte vi Belgisk choklad och lag mest och laste hela kvallen. Bestamde oss for att bara stanna en natt har, sa vi checkade ut och laste in vara vaskor pa centralstationen - sen satte vi igang med att se det vi ville.

Forst ut var "Den kissande pojken", tydligen en kand staty som vi trodde skulle vara stor, men val dar sa visade det sig att den var minimalt liten. Hade en karta dar alla sevardheter/byggnader pekades ut, och tror minsann vi sett alla har i Bryssel. Kopte mera choklad, men den ar dyr sa mycket blev det inte.

Bade Bryssel och Amsterdam har en massa hanforande byggnader som ser ut att vara flera hundra ar gamla, dock tycker jag att Bryssel anda ar en valdigt ful stad maste jag saga. Det star aven sa i turistinfon, just for att dom har blandat det med nya byggnader pa ett knepigt satt. Valdigt rorigt. Har pratas det franska dessutom, och ingen tycks vilja prata engelska.

Inatt aker vi med taget mot Berlin, har bokat ett hostel dar alldeles intill Berlinmuren. Stannar i 4 natter hade vi tankt. Sa vid 23 lamnar vi Belgien och entrar Tyskland tidigt i morgon.

Kommentarer
Postat av: Sandra

åh, vad kul att läsa! saknar er, puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback