Bled, Slovenien

Vi kom fram till Bled i fredags, efter en timmas bussresa fran Ljubljana. Det ar val en mindre stad skulle man kunna saga, omringade av en massa berg, samt en stor sjo i mitten. Gar inte att beskriva lugnet har, jamfort med alla huvudstader som vi hittills besokt. Nar vi kom fram hit hade vi inget boende, sa vi tittade in pa en turistinfo, dar en kille ganska snabbt ordnade en lagenhet at oss for 210 kr natten. Bra pris. Sa vi bor i ett mysigt villaomrade, hos ett gulligt aldre par pa deras tredje vaning. Eget kok, badkar, TV med parabol och dubbelsang. Kanns lite knepigt att anvanda deras dorr nar man ska in och sa, men annars har vi inte sett sa mycket av dem.

I fredags hade vi en myskvall framfor TVn, delade pa en flaska vin och at chips och vindruvor. Har lagat var egen mat for forsta gangen pa hela resan, pasta o tomatsas. I tre dagar, haha,

Igar, lordag, akte vi bat ut till en liten o som ligger mitt ute pa sjon. En kyrka ar allt som finns dar, men det var trevligt. Traffade annu ett amerikanskt par, som sagt, de enda folket som dras till oss. Eller vi till dem. Pa kvallen gick vi ut och drack ett par drinkar, tyvarr misstanker vi att bartendern vikarierade eller nagot. Inget smakade som det skulle.

Idag har vi varit ena riktiga hurbullar, hyrde cyklar och drog i vag till ett stalle vi fick tips om - Vintgar. En flod som rinner mellan tva klippvaggar, dar en bro pa 1,6 km byggts langs hela vagen. Har o dar korsar den vattnet, jatte fint. Insag dessutom hur kass kondis jag har, men jag skyller pa forkylningen. Foredrar nedforsbackarna. Cyklade till ett slott som ligger med utsikt over hela Bled, dock snalade vi. Det skulle kosta 60 spann, sa vi klattrade pa utsidan av muren och sag det hela dar ifran. Funkade lika bra.

Har sa manga fina bilder att lagga ut, dom kommer sen.

Kommentarer
Postat av: Malin & Sandra

GRATTIS vännen på din 20 års dag. Följer din blogg varje dag här från Ålesund. Ni verkar ha det hur bra som helst. Hoppas att du haft en bra födelsedag. Massor av kramar, Love u.

2007-10-01 @ 20:43:58
Postat av: Sonia o Ove

Stort grattis på din 20-årsdag. Undrar var du befinner dig nu? I´m still in Härdal ;-) Hoppas du firat de 20 med champagne! och tårta. Ha de, kramar från Sonia o Ove

2007-10-01 @ 22:03:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback