Auschwitz

En ny resa ar bokad, imorrn kvall far vi till Bratislava, Slovakien. Det fanns inga tider som gick da vi ville, men vi valde till slut ett tag som gar vid 20 imorrn kvall, och kommer da fram vid 06 pa morgonen. Verkligen skit, men far val sa sova sa gott det gar pa taget. Detta blir varan tredje natt har i Krakow, och vi har gjort det vi forst och framst ville - besoka Auschwitz.

Akte pa en tur dar en engelsk guidning ingick osv, dessvarre var hon polska och hade en brytning som var svar att tyda. Var lite svart att hanga med i svangarna, plus att man inte ar helt insatt hur hela historien kring koncentrationslagrena och kriget. Dock behovdes inte det for att forsta och inse vilket helvete, rent sagt, dom hade det dar. Att komma dit och se hur det sag ut var intressant, ga igenom gasgammare, gamla sovrum, platser dar folk avrattats osv. Det ar sjukt hur vi manniskor ar skapta. Det gick en jarnvag ratt in i det taggtradsinringade stallet, sen var det raka vagen mot doden.

Pa ett stalle var deras tillhorigheter samlade, och aven ett helt rum med bara kvinnligt manniskorhar. Efter att dom blivit dodade rakades haret av, och saldes vidare. Dom visade oss ett stalle i narheten av sjalva Auschwitz, som var en gigantisk inhangnad med over hundra lador, dar det aven forut funnits massor av gaskammare och krimeringshus. Idag finns det bara en gaskammare och en krimeringsplats kvar, da nazisterna sprangde resten for att dolja spar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback