Amsterdam / Holland

Vi har forflyttat oss. Igar morse tog vi ett tag mot Hamburg, vilket gick bra, nagra byten och vi var framme i norra Tyskland. Vi ville inte stanna, utan hoppades pa att vi ganska pa en gang kunde ta oss vidare mot Amsterdam. Sa det forsta vi gjorde pa stationen i Hamburg var att forboka ett hotell i Amsterdam, sen ordnade vi tagbiljetterna. Nagra byten och flera timmar senare var vi framme i Holland. Har observerat att bade i Danmark och Tyskland verkar folk fira nar dom aker tag, de spratter champagneflaskor och ater ost o vindruvor. Sa tar vara pa tiden det gor dom iaf.

Klockan var runt 23 tiden nar vi forsokte orientera oss till det bokade hotellet, och det gick bra det med. Sparvagn verkar vara sattet man forflyttar sig pa har. Nar vi oppnade dorren till hotellrummet var det en wow upplevelse. Skitfint, plasma TV och stor toalett. For bara ca 350 spann natten far vi bra rum, plus frukostbuffe. Vi ska stanna har i tre natter. Laget ar dessutom perfekt.

Idag nar vi vaknade sken solen! Yes, vi plockade fram turistkartan och borjade strosa langs gatorna. Amsterdam ar kanske en av de finaste staderna jag sett, det gar kanaler overallt, vilket ocksa gor att det ar svart att hitta. Broar och sma grander, gamla hus och batar som seglar forbi langs gatorna. Alla omtalade Coffe Shops, dar det bara saljs en massa annat an kaffe finns det manga av som det verkar. Det luktar skumt nar man gar forbi dem, men aven pa manga andra stallen da det ar okej att roka pa vart man vill.

Appropa hasch och sant, sa glomde jag beratta om ett haftigt stalle vi besokte i Danmark, Christiania. Ett hippiestalle som var stort under 70-talet som fortfarande haller i sig. Dar var det minsann knepiga personer som hangde, som att stiga in i en annan varld. Dar roktes det inga vanliga cigaretter. Sag t ex ocksa hur en grabb drog upp ett paket fyllt med nagot medan den andra gav han pengar..

Ater till Amsterdam, jag och Emma var pa van Gogh museet idag och kollade pa hans och flera andras tavlor. Fanns en fran Picasso med. Tankte vi skulle vara lite kulturella, haha. De senaste timmarna har vi bara gatt o gatt, och gatorna ar fulla av massa roliga affarer, mycket konst och antikt. Ett tag trodde vi att vi var pa vag mot centrum, men sedan vande vi pa kartan och insag att vi gatt at helt fel hall. Bara att vanda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback