Igen och igen

Det är knasigt hur bra jag är på att spela sönder låtar. När jag hittat en som jag tycker är bra så återupprepas den hela tiden, over and over again. De får mig att fundera, må bra eller rent sagt skit dåligt, tänka på dåtiden och framtiden. Efter ett par dagar har jag hört den så mycket att den är så otroligt dålig att jag aldrig mer vill höra den igen.

Musik som spelas alldeles för mycket.

Simon & Garfunkel - The Boxer
Simon & Garfunkel - Mrs. Robinson
Bonnie Tyler - Total Eclipse of the heart
Amy Winehouse - Rehab
Mr. Big - To be with you
Carlene Carter - Every little dream

Lunch-sällskap

Lunchade med Erik på nyan idag, kunder kom & gick och bara vi satt kvar. Tre timmar och en massa diskussioner och historier senare gick vi där ifrån Det är någon man kan prata av sig med ordentligt, vänner är bra att ha.

Åkte sen hem till Helene och sällskapade med henne medan hon målade en byrå brun & blå. Blev kanon. Ida kom och vi handlade mat, lagade en lyckad köttfärssås. Ännu mera svullning med chips, dipp och godis. Mysigt ; ) Snackat en massa inredning, hade jag mera pengar så hade jag haft det snyggare runt i kring mig. En annan gång.

Har inte börjat jobba än, och Sykes ger mig redan positiva vibbar. Jag & Helene ska som sagt till Sthlm till Cattis den 12 - 14 feb, och den tågbiljetten var bokad redan innan jag fick jobbet. Så jag mejlade och frågade hur mina dagar kommer att se ut och om jag jobbar då, när kursen är klar. Isf tänkte jag avboka biljetten. Men jag fick ett svar där det stod att de tyckte att jag skulle få vara ledig och få åka på min resa. Ledig första veckan, hehe. Lite roligt låter det.

Bortklemad

Jag tror att jag är bortskämd. Nicke lagar maten, dammsuger, skrubbar spisen, startar bilen åt mig så att den inte ska vara kall när jag ska åka, bäddar sängen, diskar det som inte får plats i maskinen, tvättar. Nu menar jag inte att jag aldrig gör det här, men han är guld värd. Han är bra, min pojkvän. En sådan är alla värda.

Jag har hittills hållit mitt nyårslöfte, jag struntade i det gamla vanliga att gå ner i vikt. Det går bättre om man inte lovar sig själv. Jag skulle vara mera social, och det har jag. Idag plockade jag upp Lotta i Herrö, for till Sveg och mötte upp Helene, uträttade några ärenden och for och fikade på nyan. Middag med Nicke innan jag & Ida for till Härdal och mötte Helene och Paulina där för att ta några simtag. Bastning på det och man blir som en ny människa.

Är nu i Sveg igen och lyssnar på Bonnie Tyler och Simon & Garfunkel.

[ lördagen i bilder ]

63381-462
Soffan fullproppad.

63381-461
En glad Nicke.

63381-460
Fullsatt kök.

63381-459
Buggning var det med!


Fylleslag?

Lördagen
Jag & Helene A bänkade oss med öl i baksätet och lämnade Nicke där fram som chaufför. Vemdalsskalets skotertävling var riktmålet. Musiken i bilen var gamla låtar med Westlife som inte var det allra bästa, blandat med gammal rock. Så mycket bättre. Väl där ångrade man sig nästan för att det var så kallt. Ölen blev till is runt flaskhalsen. Varierade mellan att gå in och ut för att hålla värmen, trots att man klätt sig så varmt. Trodde jag. Besökte skidshopen både på skalet & Björnrike, och jag lyckades hålla kvar plånboken i fickan.

Klockan sju åkte jag och Nicke och åt tillsammans med Helene och Matti på Knuten. Hämtade resten av folket, Broberg, Fluhr mf.f och åkte till Nilsvallen där rumstemperaturen ökade rätt fort. Jag höll mig lugn tills Matti bjöd på sin "koskinkorva" eller vad det nu hette, haha. 50/50 var upphällningen, uhh. Men jag brydde mig inte så mycket om det, inte förrän dagen efter. Jag hade jäkligt roligt iaf, en massa härliga människor kom och kvällen blev mer än bra.

Gårdagen var ju då inte alls lika mysig, yr och sleten. Nicke och jag drog igång med storstädning, och for sen hem till Härdal och bara var. Film & godis fick det bli.

Smyckespartaj


Lönen var högre än väntat denna månad, vilket så klart var bra. Från och med februari då jag äntligen får en fast lön, kan jag börja lägga undan pengar. Har som mål att stoppa 5000 kr på kontot varje månad, så det gäller att leva snålt. Nu kan jag äntligen betala Nicke för sådant som hittills varit gratis. Det känns bra, både för mig & för honom.

Nyduschad & ren, legat och läst hela förmiddagen. Det är skönt, men är just nu inne på en bok som jag blir nervös av. Som när man ser på en film och situationen känns nästan pinsam. Vill helst inte byta blad, men skulle ändå inte vilja sluta och ha en bok halvfärdig.

Kvällen bjuder på smyckesfest hos en kompis, ska värma upp tillsammans med Ida innan vi & några
andra beger oss.

63381-458
Bara ett skoterspår på Orrmosjön.

I got it!


Jag har fått jobb! Sykes nästa! Sitter i Icakläderna nu och äter frukost, bävar för att gå ut. Alldeles för kallt, men jag startade bilen för snart en timma sen, så den är nog varm och go. Veckan har annars varit bra. Simmade i måndags, träffade tjejerna & drack te med Fluhr i tisdags, for till Hede och lagade mat och tittade på bilder med Emma igår. En massa kvalitetstider.

I Lofsdalens backar

Syrran och jag packade brädorna och for till Lofsdalen idag, för att göra säsongens första åk. Vädret var okej, ganska kallt men föret var perfekt. Turisterna höll sig inne i stugorna idag, för det var glest med folk i backarna. Det känns i benen, knäna och fötterna efter några timmar. Men härligt var det.

Min plan nu är att ha en fotoutställning i Sveg. Men vill använda mig av nya bilder, så jag får ta och ge mig ut. Men det kanske inte blir förrän i vår/sommar, vill ha en ganska stor variation på bilderna i sådana fall. Först måste jag ta reda på vart man kan ha den med. Biblioteket kanske?

Just nu är det tågluffning i Europa som står för sommarens huvudämne. När jag var i USA så frågade alla om jag varit i Danmark, Tyskland osv. Neej sa jag, det har liksom inte blivit av. Dom tyckte att det var ganska lustigt. För egentligen är det ju så nära! Det finns så mycket att se, så två månaders luff vore något.

63381-454
Sanna i liften. Där uppe var det iskallt.

63381-456
Det sprutade snö från både maskiner och himlen.

63381-455
Sanna

Keep out

Det är en allmänt dålig & kass dag. Vaknade upp med hosta och utslag över hela ansiktet, och NU vet jag vad det är som jag reagerar på. Nougat. Hoppade nästan till när jag såg mig själv i spegeln, då är det illa. Så jag har hållit mig undan hela dagen, och har nu rymt hem till Härdal. Känner mig otrevlig och snäsig, alla runt om mig får ta skiten fast att jag inte vill. Så det bästa är väl att isolera sig en sådan här dag.

Det är sant det ni säger tjejer,
Betapet är beroendeframkallande.

Hurtigt

Hostar så att lungorna ligger utanpå bröstkorgen, inte ens hostmedicinen fungerar. Riktig mördarhosta som jag dragit på mig. Det är nätterna som är värst. Annars mår jag bra, har blivit hurtig den senaste veckan & planerar att fortsätta så. Har tagit med mig brudarna på tjejsim i Härdal nu den här veckan, både i måndags & idag. Det bästa av allt är ju bastun.

I övrigt har det varit bra, jobbat, lunchat med Helene, varit på arbetsintervju på Sykes. Avlyssnade några samtal och det verkar roligt. Så vi får se hur det går. Hade TV-kväll med Helene, Ida, Helene och Linda igår. Jag märker hur bra jag har blivit på att inte kolla på tv. Hänger inte med på serierna som går, och har inte en blekaste om vem Idol-Andreas är, eller vad namnet nu var. Har inte sett ett endaste avsnitt. Jag är bra.

Brudarna i stan


I fredags åkte jag till Östersund, för att fira Johanna och få umgås med vännerna. Gick på stan med Emma under dagen, tog igen gammal tid & fick äntligen se hennes lägenhet. På kvällen vankades det kinamat med ett gäng på nio pers. Maten var mer än god, kan verkligen rekommendera den mongoliska buffén på Easten Palace. Hemma hos födelsebarnet [ som också tog körkortet samma dag, GRATTIS igen ] bjöds det på tårta. Slängde ut Emmas pojkvän till soffan och Malin, Emma och jag tog dubbelsängen ; )

Lördagen bjöd på ännu mera shopping, det är som om saker skriker efter mig, det fanns en väska som verkligen ville ha mig. Fikade med Malin och strosade runt. For ut och storhandlade mat & dricka till kvällen. Under kvällen hängde vi vid Emmas egengjorda bar med vår egna bartender som blandade mystiska drinkar, men goda, hehe. Några fler tjejer kom och kvällen blev trevlig, dock höll jag på att kväva mig själv i hosta så jag kände att jag inte hade energi till att följa med på krogen. Men det var verkligen jätte kul att träffa alla!

63381-435
Förrätten!


63381-440
Jag, Malin, Emma och Linnea.

63381-441
Andreas med gitarren.

63381-439
Malin & Emma

63381-438
Malin

63381-436
Emma vid baren ; )

Whovalley

Alldeles nyss kommit hem från en tripp till Vemdalen tillsammans med Ida, Helene & Helene . Hälsade på i Soffas lilla minivilla, störtmysig liten stuga hon hade. Men var först upp en snabbis på skidshopen på skalet så klart och hittade ett kap för en två-hundring. Soffa hade lagat wok och tänt ljus, där vi sedan satt resten av kvällen och bara pratade. När spökhistorierna kom på tal så släcktes adventsstaken så att man "lättare kunde se ut" ; )

Okej, nu lutar det mot Sykes igen? Varför kan det inte bara dyka upp en massa bra jobb just nu, nu när jag verkligen behöver det. Både för den tomma kalendern & pengarna. När jag är ledig vill jag jobba, och så tvärtom. Alldeles för velig, eller helt enkelt bara ovetande över framtiden.

Planera mera

Helene har dragit med mig på en massa planer nu. Imorrn åker vi och Ida och hälsar på Soffa som jobbar i Björnrike. Hon sliter hårt så vi måste dit och se till så att hon mår bra. Peppa henne lite. Sen ska vi boka biljett till Sthlm, ska hälsa på Cattis som pluggar. Vi är mer än gärna hennes modeller. Så om några veckor åker vi dit!

Jag har lämnat ut uppgifter till skolorna nu angående vikariejobben, så vi får se om det nappar. Bra att ha krokar ute lite här & var i alla fall. Händer det inget där så får jag ta och fundera ut nått annat. Norge finns i baktankarna, men jag vet inte. Vet inte.

Ska strax bege mig till Sveg, Nicke ska bjuda på middag.

63381-433

Var i Strömvallen i en av stugorna och grillade korv med familjen här om dagen. Himlen var riktigt fin.


Tjejsnack v.2

63381-407

Vecka 2

· Vad tycker du om din kropp?
Med ganska enkla ord; man är aldrig fullkomligt nöjd. Men jag gillar min kropp, med eller utan skavanker.

· Om du skulle förändra en sak på din kropp, vad skulle det vara och hur skulle du förändra det?
Jag och min mage har aldrig riktigt gillat varandra. Så den skulle nog vara mindre/plattare i sådana fall.

· Vad är du mest nöjd med?
Mina ögon och händer.

· Vad är du mest missnöjd med?
Får nog göra en upprepning och säga magen.

· Vems kropp i kändisvärlden skulle du vilja ha för en dag, och varför?
Angelina Jolie, för att hon är både vältränad och kurvig på en & samma gång.

En kort visit

Är på sjukhuset med mamma nu, har sutiit här och hållit henne sällskap ett par timmar. Hon jobbar natt. I Härdal fanns det inget att göra, ville helst av allt gå ut & gå men spöregnet hindrade. Så jag tänkte att jag lika gärna kan vara här tills Nicke börjar sitt pass. Åka lastbil är ju alltid mysigt, man sover så bra då. Har ett behov av att läsa just nu också, men tar mig aldrig tid. Så i lastbilen finns ju inte så mycket annat att göra, så det var perfekt tyckte jag.

Pic's

Redigerar bilder för fulla muggar. När man skickar bilder för framkallning så blir de alltid så matta och färgerna är så gråa, så därför är det bra att dra på lite kontraster. Allt från det som skett i somras tills Hawaii resan ska i väg. Är uppe i flera hundra redan nu, och har inte ens gjort en fjärdedel. Kommer kosta skjortan men det är det ju värt.

Kors & tvärs

Förkyld är vad jag är, sjukskrev mig första gången på Ica och var bara hemma med Helene. Tillsammans  var vi datanördar och bara hängde. Sandra deltog och till slut var vi tre stycken med varsina datorer i soffan.

Lycka till Sandra i staterna! Kommer sakna dig! 
63381-432


Det var kalas hemma hos Helena & Thomas i lördags. Drack vin och spelade sällskapsspel. Har gjort det mycket på slutet, en bra grej. Mosbricka och en långpromenad hem avslutade kvällen.

Söndagen var mest bara jobbig. Just nu känns det som om livet är upp & ner och på tvärsan. Vet inte vad jag vill göra, jobba med eller något alls. Känns som att jag väntar på något, men vet inte vad. Ska kanske vara på Ljusdals tidningen och skriva & fotografera under en period, som praktik. Men jag vet inte. Jag vill tjäna pengar så jag kan resa dit jag vill, och det kommer jag definitivt inte att göra där. Ska ringa och söka som vikariejobb på skolorna idag. Allt är bara så svårt.

Nu har jag beställt min kamera! Nikon D 80, 18- 135 mm.

Tjejsnack v. 1

63381-407

Vecka 1

· Vad fick du i julklapp?
Digital systemkamera, pengar, kläder, dvd-film, cd-skiva, bok, choklad, foppaskor & en annat bra.

· Bästa/sämsta julklappen du fick?
Kameran var det allra bästa, tveklöst! Något dåligt får jag aldrig, blir alltid nöjd för det ligger ju alltid en tanke bakom det.

· Bästa/sämsta julklappen du gav bort?
Jag var nöjd med det mesta eftersom att jag kunde handla så mycket annorlunda på Hawaii. Men hittade en smart ljusgrej till mamma, där det var en skål ovanför ljuset som man hällde doftsalt i. Hawaiiansk dimma och andra roliga dofter. Inget dåligt direkt, men pga fantasibrist så fick morfar & farfar en varsin almanacka, haha. Men de blev ju nöjda, och tanken var godhjärtad.

· Hur firade du nyår?
Släng en blick några inlägg neråt så ser du.

· Har du något nyårslöfte?
Yes, men det tänker jag inte säga, då vet ju alla om jag bryter det.

Knasigt du.

- Ja vad då, vad betyder kaneltå? En bull.. vad då? 

- Nej min förra kille hade nog bara tre hårstrån runt bröstvårtan, typ slickade neråt.

- Var du allvarlig när du trodde att alla som hade sjukdomen Dawn's syndrom var ett enda släkte, som såg likadana ut? Jaa..


När tjejerna träffas så kan det inte bli annat än tokigt. Den här kvällen har vi pratat och skrattat om allt från främmande länder till tunga bekymmer. Spelat sällskapsspel, och vann så klart stort : )

Dagen har annars varit bra, uträttat något som kändes som hundra ärenden på Sveg. Mat hemma i Härdal innan jag for tillbaka igen. Emma från stan var här, otroligt kul att träffas igen, som vanligt så känns det som igår.

Nyårshelgen

Jag & Nicke åkte till Särna med ett gäng och tillbringade helgen i en stuga utan rinnande vatten och el. Det är precis så det ska vara när man åker ut sådär. Öppen eld och massa ljus. Trevligt folk, en gammal radio som funkade ibland, rökfyllda rum som gav en hostattacker om nätterna, raketuppskjutning, grillat som nyårsmat, Särnabor som besökte oss med den stora dunken, dass, snö som vräkte ner, marschaller, Matti som lagade murrika [?!] härliga historier och annat tok. Ett bra nyår helt enkelt!

Pappa har kommit hem från sjukhuset i stan nu, och det var sorkfeber han hade. Skönt att veta vad det är, han är väldigt sliten. Feber och alla möjliga felen, det kommer förmodligen sitta i ett tag med. Långdragen sjukdom.

Nytt år, ny början

När jag tänker tillbaka på året som gick så känner jag mig nöjd & glad. Det har varit fullt av olika inslag av känslor och upplevelser. Gjorde mitt sista år på medieprogrammet och upplevde nog den mest härliga skolperioden i mitt liv. Allt var så roligt, och människorna var härliga rakt igenom. Studentfest efter studentfest, vita mössor överallt, orohetsdiskussioner kring livet & klassen man kommer mista. Ständiga sista-gången-tankar; i matsalen, klassrummet, rasten, fiket osv. Vi åkte på vårt flak tillsammans och upplevde en samhörighet som aldrig förr. Sommaren kom & gick med Icadagar och tiden bara rann. Härdalsyran och en Rättviksvecka som bara bara blev skit i slutändan; min familj minskade. Mormor somnade in och jag fick känna på en sorg & saknad jag aldrig upplevt. Mot sensommaren stack jag till Hawaii, och kom hem till en höst mitt i vintern. Nicke och jag har hållit ihop och sen min resa fungerar allt jätte bra. Ett år fyllt av upp och ned gångar, så som livet verkar se ut. Ett nytt år är här, och jag är redo. Många planer men så mycket funderingar.

Jag hade en lyckad nyårsafton, men mera om den kommer senare. Nu ska jag tvinga i mig frukost och må dåligt över att jag ska jobba idag.