31 maj

Vi har haft ett par dagar där vi fått träffa lite patienter.. På radiologin i onsdags så besökte vi akutmottagningen på Gailezers sjukhus, och fick vara med när det gjordes ultraljud och CT-röntgen. Intressant! Radiologerna måste vara de läkare som kan anatomin allra bäst, helt otroliga. Idag var vi på kardiologavdelningen igen, som ingår i en liten kurs vi har såhär på slutetappen..

Kom precis hem från en kvällspromenad med Laila, och nu ska jag nog ta och sova. Vill att dagarna ska gå snabbare, jag är så jäkla redo för att åka hem! 8 dagar kvar.

29 maj

Dagarna lunkar på i sakta mak.. Nu när jag har en biljett för hemfärd bokad, så går tiden så väldigt långsamt. I lördags hade Laila och Andrea gjort det mysigt hemma hos sig, så vi satt där och drack mousserande vin och bara surrade. Cecilie var också med, jättetrevligt! I söndags mötte jag upp Daniel i en park för att plugga i solen, härligt!


Mr. evil

I fredags hade vi sista lektionen i mikrobiologi, och våran lärare Ingus fick sig en tröja som han blev väldigt stolt över. Han säger alltid att han är evil, som i elak, när han ger oss frågorna till veckotesten. Så här är en bild på klassen, tre är dock inte med just här.


26 maj

Nu har dom varit här, och redan hunnit åka hem igen. Vi har bara slappnat av, strosat runt, suttit på uteserveringar, ätit god mat, varit och hälsat på djurhemmet.. Vi tog en promenad med tre hundar, och hälsade på söta kattungar. Det har varit två fina dagar!


24 maj

Det är sommar, och det är så härligt! Det blir många pluggtimmar ute på balkongen.. Hade Daniel hos mig igår, vi satt ute och bara mådde gott. Det har varit en bra vecka, men den har gått väldigt långsamt! Imorrn kommer mamma, pappa och Sanna på besök, och det ska verkligen bli jätteskoj. Jag ska först på skolan och skriva sista colloquiumet i mikrobiologi, sen går jag och möter dem. Det blir en snabbvisit, då dom åker tillbaka med båten igen på lördag eftermiddag. Men som det verkar så är det från och med i morgon, bara 14 dagar kvar tills jag drar hem på sommarlov.

Karin och Daniel.


Fin kväll

Värmen höll i sig hela kvällen, och det var så himla härligt att vara ute!

 


20 maj

Det har varit en bra vecka.. Solen har strålat. Jag har varit ute på en middag med Daniel och testat japanskt öl, tagit en hel del promenader, varit och simmat och delat en flaska vin hemma hos Daniel. Igår var jag bjuden på middag av Andrea och Philipp, hans familj är här så vi var ett helt gäng som samlades och åt. Supertrevligt! När det sen började vankas fotbolls-match på TV, så smög jag mig hemåt.

Imorse var vi på Riga maraton, då Philipp skulle springa. Så vi agerade supportrar! Han gjorde det riktigt bra, man blir imponerad av allihopa, gamla som unga. Lunchade sen med Karin på Flying frog, gott! Gick sen hem och solade på balkongen, och sneglade lite på mikrobiologin.. Om ett par timmar så blir det kvällspromenad med Daniel.

Andrea och Karin.

16 maj

Idag hade vi våran första praktiska lektion i radiologi, och jag tyckte att det var väldigt intressant. Vi fick besöka en CT-röntgen och försöka förstå hur den fungerar, helt otroligt vilka tränade ögon man måste ha för att kunna hitta det som inte hör hemma där. Vi fick också se när dom gjorde en angiografi. Det är när dom går in och sätter in en stent för att vidga ett kärl som har förträngingar, och detta görs under en sorts röntgen, samtidigt som kontrast injiceras. Väldigt spännande lektion!

Har nu varit hemma ett par timmar, det spöregnar ute, så jag har passat på att läsa lite mikrobiologi. Ska snart ut och träffa Daniel för att äta nått och ta en öl. Numera är vi lediga på torsdagar.. Det känns så skönt när man börjar se hur kurserna trappar ner, och sommarlovet är så nära.

15 maj

Pustar ut efter två colloquium på rad.. Efter kirurgin idag så mötte jag upp Laila, Cecilie och Jan Ruben på Gan bei för en middag, satt ute och hade det bra. Nu har jag kommit hem, tagit två glas vin och bara suttit i telefonen. Skulle ha läst microbiologi, men jag orkar inte. Funderar på att skjuta på det till imorgon bitti..


13 maj

Träffade Undine över en middag i fredags, det var trevligt! Tog en kvällspromenad med Daniel sedan, hängde en stund vid en park.. Lördagen innehöll en blöt och regnig promenad med Daniel.. Idag har jag gått en lång promenad igen, 8 km blev det, skönt. Det var då ett väldans tjat om att gå, men nu måste jag börja ta tag i det, jag har passerat min gräns för vad jag absolut inte får väga, kan man säga, haha.. Och den där gränsen skjuter jag på hela tiden.. Det är dock inte så lätt när man sitter större delen av dagarna. Har annars försökt att koncentrera mig på måndagens och tisdagens colloquium i patologisk anatomi och fysiologi, sen är de kurserna färdiga för den här terminen. De fortsätter till hösten igen.


10 maj

Klarade precis terminens sista colloquium i farmakologi, skönt! En sak mindre på listan. Den här dagen har varit helt underbar, jag har suttit och pluggat hela förmiddagen på balkongen. Det var så varmt & skönt! Promenerade till sjukhuset, och insåg att jag hade klätt mig alldeles för varmt! Nu inväntar jag Daniel, som ska komma och bjuda mig på en öl, som vi ska njuta av ute på balkongen. Nöjd med tillvaron!


7 maj

Under fredag förmiddag så var jag med Marcus på sjukhuset hela dagen, väldigt lärorikt. Ska försöka vara där lite mera under sommaren. Annars har helgen varit bra, mest bara umgåtts, ätit middag hemma i Härdal, träffat Helene & Lotta och gruvat mig inför att åka tillbaka. Jag stannar fram tills sommarlovet börjar den här gången, och det är cirka sex veckor. Det känns ju sisådär.. Men men. Imorrn börjar en ny kurs, radiologi, den ser jag fram emot. Det är en galen vecka som kommer nu, två colloquium och tester. Siktar in mig på helgen!


3 maj

Nicke drog på jobb i tisdags kväll, så då åkte jag hem till Härdal.. Umgicks med Sanna och bara tog det lugnt. Gårdagen spenderades också där. Lagade mat, bakade kaka, hälsade på morfar och allt det här vanliga som ska göras när man är hemma.

Idag har jag varit på hälsocentralen i Sveg hela dagen, har bland annat varit på labbet och lärt mig att ta venprover, och det har faktiskt gått riktigt bra. Det är väldigt roligt att få göra lite praktiska saker, och inte bara läsa hela tiden. Det är otroligt vilken ruljans det är där, och vad mycket man får se och lära sig hela tiden. Ska vara där imorrn med!

Nu väntar jag bara på Nicke, som är på väg hem från jobbet.. En kortvecka på två dagar, alldeles perfekt. Vi firar att vi har varit tillsammans i 7 år idag. Nicke är världens bästa. Vi är så olika varandra på många vis, men passar ändå så skrämmande bra ihop. Det är vi helt enkelt.

1 maj

En liten rapport om de senaste dagarna kommer här.. Nicke mötte upp mig i Ljusdal på lördag kväll. Sedan dess har vi haft ett strålande väder, så vi har passat på att vara ute. I söndags så gick jag en härlig promenad på morgonen, vi fikade med Helene och Inger på nyan till lunch. Åkte en snabbis till Härdal och kollade läget.. På eftermiddagen kastade vi pil och bara hade det bra.. Lite senare så kom Inger och grillade med oss, det var gott! Dessutom årets första middag ute på altanen. Fluhr och Helena kom och tog ett par öl med oss under kvällen.

Igår, måndag, så åkte jag till Herrö och hälsade på Lotta och barnen.. Fick mata deras lamm som dom tar hand om, bara två veckor gammalt. Så himla söt. Mamman ville inte ha den.. Ännu en fika på nyan med Nicke ( det blir många besök på Nyan när man är hemma ) och sen ännu en grillning. Jag packade ner en flaska rosé, så tog vi cyklarna hem till Helena, där vi hade tänkt sitta ute och mysa, men det blev alldeles för kallt & blåsigt. Vi förflyttade kalaset inomhus istället.. Det var trevligt. Åkte sen och kollade på majbrasan, väldigt mysigt.

Nu kom vi precis hem från en liten utflykt till Sportstugan, tillsammans med Helena och Fluhr. Det är ett ställe som ligger precis vid utkanten av Sveg, jag hade aldrig varit där förut. Vi gjorde upp en eld, njöt av solen och fikade.