Lyckliga ögon


Sen sist har jag hunnit med en utomlandsresa till Spanien som var riktigt lyckad. Sol och klarblå himmel varje dag, 35 graders värme. Åt tre rätters, solade och badade i poolen så gott som hela dagarna. Åkte in till en större stad och gick i affärer, var på marknader och bara njöt. Veckan var både efterlängtad och behövd. Kom hem i onsdags, har sen dess mest umgåtts med Nicke. Var till Sundsvall i fredags och shoppade; två linnen, en tshirt, en tröja samt en massa saker på Ikea. Utgång gällde för lördagen, grillade med Nicke och Franken, fortsatte sedan ut mot Sveg. Lördag natt blev riktigt jobbig. Förmodligen så var köttet vi åt dagen innan inte så bra, för på morgonen blev Nicke lika dålig. Var tvungen att hitta ersättare till jobbet. Är nu tillbaka i stan, och mår fortfarande inget bra alls. Har knappt ätit någonting sen dess, vill men får inte i mig något. 

Har en hel del att göra i skolan nu eftersom att jag inte varit där på en och en halv vecka, men det ska nog gå. Betygen sätts på torsdag. Imorrn är det bal på skolan, men den här gången är det inte lika "uppiffat", rätt skönt.

Spain, here I come


Packade resväskan i stan och led av stark ångest inför att ha glömt att packa ner något, men tror nog jag fick med allt. Fick sällskap i bilen på vägen hem från Östersund, Sandra hänkade. Åkte in på McDriven och rullade sedan hemåt. Väl hemma, kramades med Nicke en stund innan det var dags att åka.  Har nästan sovit konstant hit till Arlanda, tycker om att sova i bilen. Bara resan ner hit till flygplatsen är härlig tycker jag. Vi får inte checka in förrän om en timma, planet går runt sjutiden tror jag. För en gångs skull så känner jag lite flygrädsla, brukar inte ha den känslan. Börjar man bli vuxen och sådär allmänt orolig, så som det kan vara med karuseller? Det ska nog gå bra, att äta på planet är alltid samma utmaning. Vi mellanlandar i Madrid och byter plan, väntetid på tre timmar. Helt okej för mig, finns ju en massa tax free och annat skoj man kan fördriva tiden med. Det ska vara 30 grader varmt i Alicante imorrn, inte dumt.

Det här är sista veckan på skolan där det är fem fulla skoldagar, sedan är det flera som försvinner på grund av olika helgdagar osv. Inte mycket skola kvar nu.. Kommer hem på tisdag nästa vecka, tror nog inte att jag kommer att gå miste om så mycket.



Den stora balen

63381-2

Här har vi mig och Nicke, tjusiga.

Balen i fredags var suveränt bra; tre rätters middag, styrdans, alla uppklädda i snygga klänningar och kostymer. Sminkningar och frisyrer var så otroligt fint gjorda. Min kväll var riktigt perfekt, det var stressigt innan man var redo för the prome. Blev lite problem med klänningen, en tråd gick av i korsettbanden men det gick att laga. Phu, panik för en stund. Champagne & fördrinkar lugnade ner.  Annars såg den ut som en dröm! Dansade tills blåsor uppstod. På slutet blev det ombyte för att sedan gå på huset. Minnesvärd kväll.





Visum och krångel

Summerfeeling

Sorry tjejer, men jag var tvungen, är inte det här nybörjar-sommar-känsla?

Tog en fika med Fredrik, Sandra och Fredrik igår. Beställde en sallad, men egentligen förstår jag inte varför. Jag äter varken gurka eller tomat, och inte särskilt mycket av salladskålen. Plockade ur osten och skinkan, jag har nog inte riktigt insett att jag inte är en grönsaksätare.

Tittade på en dansshow på kvällen, bara en kvart lång men ändå bra. De var grymma. Blir imponerad av personer som tränar & tränar tills de blir riktigt duktiga på någonting. Jag är alldeles för dålig på att pressa mig själv till den gränsen.

Jag och Malin gick ut på Frösön och träffade Emma och Sandra. Hade en manikyrkväll, trevligt. Tänkte sen gå hem, men Jocke kom med bilen så jag fick åka snålskjuts.

Tänkte ansöka om amerikanskt visum igår för att kunna stanna på Hawaii mer än 90 dagar, men så krångligt det skulle vara då. Då skulle jag behöva åka ner till Stockholm på intervju och lämna fingeravtryck. Känns krångligt. Så jag tror det ska fungera med ett turistvisum som det går att ansöka om utan att behöva åka dit. Eftersom att jag vill komma hem under jul så blir det ändå inte över tre månader.

Ska hoppa i kläderna nu, ska på skolan och se hur det gick på Naturkunskapsprovet. Håller tummar och tår.


Debut


De senaste dagarna har det gått åt en glass varje dag, minst. Gjorde nationellt prov i engelska igår, har nog aldrig känt mig så bortkommen. Förstod verkligen ingenting, det var svårare än jag trodde. En stor chansning alltihopa. Tillbringade resten av dagen på stan med Sandra och  Emma. Köpte ett linne, hårspännen och andra saker som jag tror att någon äter i den här lägenheten. Försvinner gör de i alla fall.

Gjorde en debut på Blocket idag. Har haft ett par röda Converse skor i hallen i snart över ett år. Har använt dem en eller två gånger, och jag gillar dem helt enkelt inte. Så nu hoppas jag på att någon annan vill överta dem.

Gick gata upp och ner med Emma igår, hade inget direkt mål. Insåg att den här stan inte är särskilt stor, det tar inte länge innan man gått från den ena sidan till den andra.






Händelse efter händelse

 
Körde över 40 mil i lördags. Solen var på våran sida då vi for till Rättvik på marknad, den är enormt stor. Finns så många roliga saker att titta på, mycket att fynda. Sju par strumpor och en ring blev det för mig, bara för att man inte kan åka där ifrån tomhänt. Väl hemma fortsatte resan mot Lofsdalen, provkörde Frankens bil. Med tanke på hur ny den är så var det båda händerna på ratten, men den var helt otroligt grym. Jag och Helene lämnade grabbarna på krogen och snurrade på Sveg och stoltserade i den inte allt för fula bilen. Runt runt tills vi insåg att vi åkt på varje väg.
 
Nu är det bara nio dagar kvar tills jag far till sköna Spanien, ser verkligen fram emot resan och känner att den kommer att bli lyckad. Inte fy skam att man kan börja med brännan hemma i Sverige. Sandra och jag låg på gräsmattan en stund idag, rastlösheten tog tillslut över och vi gav upp.
 
När jag satt och väntade på bussen idag så tjuvlyssnade jag på två tanter som pratade. Den ena berättade för den andra att hon hade avlastning nu mellan kl 13.00 och 15.00 [ att någon personal är hemma hos henne och tar hand om hennes gubbe, medan hon gör något annat som ombytelse ] så hon passade på att handla undertiden. Hon sa hur jobbigt det var att behöva hjälpa honom upp och ur sängen, att alltid behöva hjälpa till. Så hon tyckte det var skönt att få åka bort. Den andra sa då att hon också var ute på stan och shoppade, eftersom att hon också hade avlastning ett par timmar. Komisk situation, två tanter som sticker ut en snabbis, medan någon annan är hemma och vaktar gubbarna. Är det så det ska bli när man bli äldre, barnvakt åt mannen?
 
Har provat min balklänning nu, jag hoppades verkligen att den skulle vara fin, men i själva verket var den bättre än så - helt underbar. Hon har verkligen fått till det, några små attiraljer kvar innan den är färdig. Jag är nöjd över att det blev bättre än väntat. På fredag är det dags för att glida runt i blåsan. Nicke har aldrig haft någon hårprodukt i sitt hår, en typ av princip han har. Trots det har han nästan gett mig tillåtelse till att få fixa det tills balen, är inte det tecken på att jag har bra inverkan? Haha. Till och med mamma och pappa planerar att komma på fredag för att få titta på oss några minuter, innan vi går in. Ska dessutom bli riktigt skoj att få hår & make up ordnat av kunnigt folk. Förväntansfull!
 
Just nu känner jag mig lycklig, allt är så bra. Har blivit lite av en materialist, vill bara ha ha och ha saker hela tiden. Känns som man shoppar något varje dag. Idag blev det ett par skor, örhängen samt bh och trosor. Det får i alla fall mig att må bra. Lyxade till det med mongolisk middag tillsammans med Emma och Sandra. Gott, riktigt gott. Broberg kom sen, gick hem till mig och bara var. 
 
Det suger till i magen varje gång jag tänker på att skolan är över om en månad, efter tolv års tid. Det är riktigt läskigt. Känslan av att släppa den där tryggheten, att alltid vara tillsammans med en grupp. Alltid har man haft en klass och ett bestämt schema med lektioner. Raster på fasta tider, allt har varit så.. ..självklart. Nu är tiden helt tom och tillgänglig, den bara finns där i händerna redo till att göras något med. Slösas bort, ta vara på, minnas och ta hand om -den sortens tid då det är dags att slungas ut. Får ilningar bara av att skriva det, den omtalade friheten är alldeles bakom hörnet, väntandes på att jag ska ta tag i den. Denna sommar är inget sommarlov.


Säg det i kryss

(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) börjat gråta av en film
(x) börjat gråta av en låt
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) köpt ny mobil senaste halvåret
(x) haft sex under fyllan
( ) somnat helt blodig
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
( ) varit hög
(x) varit full
(x) druckit en god drink
(x) haft sex med någon som somnat efteråt
(x) druckit en äcklig drink
(x) gått hem från stan klockan fem på natten
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
( ) ätit sushi
( ) varit kär i någon av samma kön
(x) varit nykter när alla andra varit fulla
(x) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu?
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
( ) haft sex med någon av samma kön
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) ljugit om din sexuella läggning
(x) byggt en avancerat snöfigur
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
( ) drömt om att bli våldtagen
(x) lekt uppklädd
(x) bett någon köpa ut cigg/snus
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) köpt något totalt idiotiskt
( ) åkt dit för att ha tagit tjack
( ) varit nära på att åka dit för att ha tagit tjack
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) skrikit åt en lärare
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) varit vaken 3 nätter i sträck
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
( ) ätit något som fått dig att spy
( ) spytt självmant
(x) vunnit en tävling
( ) fotat några som haft sex
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
( ) svimmat av ren utmattning
(x) känt dig utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) Varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
( ) varit otrogen
( ) varit ihop med någon som varit otrogen mer än 5 ggr
( ) blivit tillfrågad att ha sex med någon för pengar
( ) haft sex med någon för pengar
(x) simmat i havet
( ) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
( ) legat i en vattenpöl mitt i natten
( ) försökt begå självmord
(x) pekat finger åt någon
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången med någon du bryr dig om
(x) sårat någon väldigt mycket
(x) gjort upp eld på en strand
(x) skrivit en låttext
( ) varit seriöst besatt av någon
( ) sovit på en busshållplats
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
( ) skadat någon väldigt mycket
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) kastat sten på en anka
(x) hoppat från en bro
(x) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
(x) limmat fast din hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en snusare
( ) genomgått medveten självsvält
(x) kysst en fisk
(x) dejtat en tönt
( ) dejtat en gangster
(x) låtsats varit full
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att du inte fått luft
(x) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(x) gått på en fjortis/fylle fest
(x) fått utegångsförbud
( ) blivit aggressiv under en fylla
( ) jagat någon genom halva stan
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) gjort en kriminell handling
(x) tror på spöken
( ) köpt underkläder på myrorna
(x) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) haft sex hos en kompis
(x) haft sex med en kompis
( ) brutit ett ben
(x) vela döda någon
( ) haft chansen att döda någon
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) haft en myskompis
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
( ) sugit av någon offentligt
(x) fuskat på ett prov
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken


Hit me summer


Sommaren kom över en natt, det gick så väldans snabbt. Man blir så pigg av att se människorna på stan med bleka armar och ben, linnen och uppkavlade byxor. Det känns trevligare, och så mycket nytt folk man ser. Vart håller alla hus under vintern? Jag njuter för fulla muggar. Se världen genom ett par mörka brillor, svetten rinnande, fräknar och en glass på det, det är så det ska vara.

Jag och Nicke har varit tillsammans i över ett år nu, 3 maj.

Vad har jag annars sysslat med? Njutit av solen, kastat frisbee, fotograferat..  Nu är Ida här i stan hos mig och Sandra, ska strax gå och lägga oss. Åker med sjubussen till Sveg imorrn, ska fara på Rättviksmarknad. Kommer bli kanon.

Har shoppat skor idag.