28 april

Vi hade en sådan fin avslutning på veckan, satt på Dome square och njöt, både åt och drack gott. När solen gick ner bakom husen gick vi vidare hem till Jared, Gero och Philip. Kände sen att det var dags att dra sig hemåt, då klockan ringer 04.30. Nu är det nära..


22:20

Då har jag lagt mig, vill bara sova bort alla timmar fram till fredag morgon. Nu vill jag hem! Har i alla fall fysiologicolloquium i morgon, och det är väl blandade känslor. Det kändes bättre förra gången, då det var fakta som man kunde ta på. Den här gången påminner det alldeles för mycket om psykologin, och den vet vi väl alla vart jag skulle vilja stoppa upp någonstans.

Jag har packat väskan nu! I morgon eftermiddag ska jag kolla på en lägenhet, och sen möta upp klassen för att äta middag ute och umgås. Kanske blir en drink eller två, men inte så mycket mera. Vore ju förargligt om jag skulle missa flyget på fredag morgon, som lyfter 06.40. Jag och Marie delar dock på en taxi, så vi ska väl kunna få med varandra.

The best group ever.

Här är vi tillsammans med våran anatomilärare, professor Dulevska.


27 april

Jippie! Sista seminariet i histologin avklarat! Slidesen med! Firade med middag på Flying frog, och aldrig har väl den colan smakat så gott som idag. Det är så varmt! Det är rena rama sommaren!


25 april..

Avslutar även denna dag med en låt..
Så liten tjej, och sådan fin röst.


Vårvärme.

Det var en fin kväll igår.


23 april

Vilken underbart varm & solig dag! Att kunna gå i t-shirt är ju helt fantastiskt.. Jag mötte upp Gero och Justine under dagen för att planera inför histologi-seminariet. Lite senare kom Eriks föräldrar förbi, som är på besök i Riga, och bjöd oss på champagne. Hade en fin pratstund här hemma innan vi promenerade till Aragats, där vi åt en god middag!

Långfredagen..

Jag är så trött på allt som har med nervsystemet att göra nu, så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har läst större delen av dagen, av och till. Hjälpte Marte Stine ut med alla flyttkartonger och väskor, så nu står hennes rum tomt. Ovant, men snart har vi lämnat den här lägenheten allesammans. Det ska bli så kul! Nu ska jag strax ge upp för dagen, och dricka lite rosé istället.

Nu cabbar vi ner!

Jag fick alldeles nyss det här fina kortet hemifrån. Ingen är väl så nöjd som Nanoq när han får sitta i baksätet med taket nerfällt. Önskar jag var där.


Glad påsk då!

De här röda dagarna kom rätt dumt, då anatomicum är stängt när vi behöver det som allra mest. Så vi nyttjade varje minut vi kunde komma åt där idag, dock tog det emot. Trött i huvudet. Så vi hamnade på domesquare i stället, en bakad potatis och två cider i solen. Det var härligt! Bara att kunna sitta där utan jacka är en sådan lättnad. Det blev en fortsatt lugn skärtorsdag när jag kom hem, hängde inne hos Daniel.

Det går inte att gå in på facebook utan att se hur alla laddar inför påsken med både påskägg och resor till stugan. Jag är bitter.

20 april

Jag avslutar dagen med två låtar..




Den fina helgen.

Helgen med pappa och Sanna var helt underbar, och den var välbehövlig vill jag lova. Någonstans där tog jag påsklov, och kommer förmodligen att ligga i det stadiet tills jag varit hemma en vecka. När dom var här så strosade vi runt, åt god mat, besökte Sigulda och kollade på gamla slott av alla de slag och åkte linbana. Vi bådde bara gott helt enkelt. Lägenheten vi kollade var av den sorten att dom bygger den när man köper den, och det blir ju inte så bra. Vem vet när den blir färdig. Så nu letar jag på nytt.

Annars mår jag finfint! Det är dock tragiskt att behöva befinna sig i Riga på påsken, då man egentligen ska sitta i en solgrop på fjället och få fräknar, samt äta mat & godis tills man storknar. Så det är jag lite bitter över, men vad ska man göra, vi har både seminarium i histologi och colloquium i fysiologi efter helgen. Borde dessutom lära mig om de första sju kranialnerverna tills dess, men det får tusan bli på lovet. Prioritering! Aja, jag ska fira påsken dubbelt upp när jag kommer hem.

Hade velat visa er lite fler bilder, men det är Sanna som har dem, och Internet verkar vara så trögt när vi försöker skicka dem, så det får bli dessa.


Äntligen den 15 april!

Nu har jag packat väskan, ska ju bo på hotell ihelgen med pappa och Sanna! Jag ska alldeles strax åka ut till flygplatsen och möta upp dem, de skulle landa vid 14.00. Det är klarblå himmel och strålande sol ute, det blir en perfekt helg!

14 april

På måndag har vi psykologiexamen.. Den ska jag lära mig på ca 1,5 dagar. Det är som gjort för att misslyckas. Men just nu känns det som om det var detsamma. Jag ska prova, funkar det inte så får det väl gå på chans nummer två. Det är 50 stycken A4-sidor som jag ska lära mig.. Så då kör vi.

Fest mitt i veckan

Det är väldigt sällan vi går ut på en onsdag, och ännu mera sällan som vi har fest hemma hos oss i våran lägenhet. Det kom en hel del folk, och vi hade det trevligt. Vi gick på Cuba bar, och jag tyckte väl att det stället var lite sisådär. Jag och två andra drog vidare, men längs vägen kände jag i stället för att dra hem. Blev så himla trött. Rätt nöjd över det idag, då jag mår prima!


YEEEEES!

Fy faan säger jag bara vilken grillning det var på histologin idag. Jag lyckades räta upp det till slut, när det såg som allra mörkast ut, och fick slutligen en klapp på axeln av Pilmane. Mitt under skrivandet sen, "Petra, now you are happy, huh?", säger hon med ett leende. Antar att mitt ansikte hade svaret på det.

Nu är det en flaska vin som gäller. Större delen av vår termin kommer hem till oss om ett par timmar, och det kommer bli en grymt bra kväll.

Vi flyttar ut!

Nu har vi bott i den här lägenheten i lite över ett år, och jag har trivts jättebra. Jag känner mig som hemma här. Tanken var den att vi skulle bo tillsammans de första åren, för att vara varandras trygghet. Det har funkat bra, men nu börjar vi längta efter något eget.

Jag står i valet och kvalet på att köpa eller hyra en lägenhet. Just nu lutar det åt köp.. Ekonomin är fortfarande rätt låg här, men på väg upp. Om jag nu ska bo här i 4,5 år till så kan det ju vara lika bra att stå och betala åt sig själv än någon annan, och förhoppningsvis få tillbaka pengarna och kanske lite till när man säljer den. Vi håller på att kolla läget med lite folk som kan det där, så får vi se hur det slutar. Ska i vilket fall gå och titta på en superfin lägenhet på fredag, den är helt nyrenoverad och verkar riktigt riktigt bra. Men som sagt, det kan sluta hur som helst.

Rollspel

Idag pratade vi om hur man på allra bästa sätt ger ett sorgligt besked.. Ska man vara ensam med patienten, vilka ord ska man använda och hur öppnar man ett sådant samtal? Några i klassen fick vara skådespelare. Annars är jag rätt less på plugg, jag vill bara klara den där histologin på onsdag och sen gå ut och dansa med klassen!


Finfin förmiddag

Histopärmen börjar bli utsliten.. Inne på sista dagarna nu. Hängde med Erik till ett bibliotek här inne i stan, där han brukar plugga, då skolans egna är rätt högljutt och stökigt. Det här stället var helt perfekt! Det ligger på sjätte våningen, med en härlig utsikt ut över hustaken. Alla viskar och det är helt tyst. Dit ska jag gå igen.

Lunchade sen med Karin och Daniel, och är nu hemma för lite mera läsning. Tror det blir en bio till kvällen.


Karusellerna i parken

Avslutade denna lördag på Dada's med Daniel.. Gick genom parken som är närmast där vi bor, där dom satt upp ett gigantiskt tivoli. Bara sådär. Det är inga fjantiga karuseller heller, utan det är rätt bra klass för att vara av den där kringresande varianten. Lyser fint gör det med.

Tror dock att det hade slagit runt i huvudet på en del av letterna som var där ikväll, karlarna var helt galna. En höll på att skrämma livet av en annan stackare, genom att ta ett låtsasgevär som man använder i ett av lotterierna och satte det i magen på en okänd. Han blev rätt skraj.


8 april

Efter att ha spenderat tio timmar på anatomicum, tittandes i ett mikroskop, så var middagen och ölen på Flying frog med Karin väldigt välförtjänt! Det är fredag, och en sådan sak ska ju alltid firas, på ett eller annat sätt. Vi kunde inte bestämma oss för vilken efterrätt vi skulle ta, så vi lottade, och det slutade med en varm päron- och mandelkaka med tranbärssås och vaniljglass. Det var väldans gott. Nu är jag hemma, och tänker inte göra ett endaste dugg förrän i morgon.

Tänkvärda saker..

Lite inspirerande läsning kommer här!
Så många klockrena ord som man borde leva efter lite oftare.


4 april

I morgon är det dags för colloquium i anatomi, om alla artärer och vener. Vill bara få klart alla de här proven framöver, för den 15-17 april kommer pappa och Sanna hit på besök! Jag har planerat att vi ska hyra en bil över dagen och åka till Sigulda och besöka några slott. Skönt att komma bort från stan, och framförallt kul att se någonting annat. Så låt det gå fort tills dess!


En blev till två, blev till..

Jag och Marte Stine gick på Cream Café, för att dricka en varsin mojito. Johannes kom och gjorde oss sällskap. Det blev en mojito till. Sen kom Erik. En mojito till. Hamid kom. En white russian. Sen började övertalningen, då jag från början var bestämd om att dra hem när de skulle vidare. Det slutade med att jag hängde på ut.. Först på Shot-bar. En rom och cola. Sen gick vi på Mad house och dansade. En cider. Vi hade en höjdare till kväll, och dansade av oss lite energi! Idag mår jag oförskämt bra!