Så bra..

Lars-Inge "Svarten" Svartenbrandt bor tydligen också i det här trevliga bostadsområdet Tjärna Ängar, fick jag höra idag. Det är ju en ökänd man, som suttit i fängelse 40 år av sitt liv.

Skottlossning!

Det slår aldrig fel, varje morgon läser jag Borlänge Tidning, och har det hänt något som t ex misshandel, rån osv så är det alltid i Tjärna Ängar. Förra veckan rånades Hemköp, affären som är 300 meter bort och där jag alltid handlar. Skottlossning några hus bortanför mitt igår eftermiddag. Läs här. 

Jag hörde ingenting. Det är lite konstigt. Tjärna Ängar är ju i samma ytstorlek som Myrgränd hemma ungefär, väldigt många fler lägenheter, men området är inte så mycket större. Lite lite kanske. Borde hört eller sett något. Jaja, glad att jag var inomhus med mina skolböcker just då. Läste på Expressens löpsedel att gängligorna blir större i Borlänge. Härlig ort jag bor på.

Rallybrudar

Mamma och Sanna kom hit igår eftermiddag för att shoppa lite för det första, och hälsa på mig lite grann. Gick på Kupolen och där gick det åt många timmar. Min syster har allvarliga problem med att hitta skor, ingenting varken duger eller passar. Jag har inte dom besvären alls måste jag säga.

Gick på en bio, som jag faktiskt inte förväntade mig så mycket av. Rallybrudar. Men den var förvånansvärt bra! Riktigt härlig, lättsam och rolig. Man skulle varit en rallyförare i stället kanske, det skulle nog passa mig tror jag.


Woho!

JAA! Fick tillbaka fysiken och kemitentan idag! Jag klarade dem! Känns skönt, det var många som inte blev godkända. Nu får man verkligen energi till att ge ännu bättre på nästa i december. Nästa veckan kommer matten, men jag kan säga redan nu att jag inte fixade den. Bara känns så helt enkelt, men skulle jag göra den nu igen så skulle det gå bättre. Det senaste nu på period två har förklarat så mycket. Jag är i alla fall nöjd!

Ett tappert försök.

Jag ljuger inte när jag säger att jag säkert uppdaterat skolans mailsystem 400 ggr, resultatet från fysiktentan skulle förhoppningsvis komma ikväll. Men det gör det inte! Jag har snart bitit ner naglarna till knogarna. Har varit jätte trött hela dagen, ätit choklad, fått en snabb kick och blivit ännu mera trött.

Försökte mig på att göra omelett, som slutade som en äggröra. Såg ut som spya. Smakade helt okej, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade haft i potatis och köttbitar som blivit över. Det är tur att jag inte vill bli kock. För det hade jag aldrig kunnat bli.

Hörde att ett läkarprogram skulle starta i Örebro.
Byggnaden ska tydligen stå klar, bara ett godkännande som fattas.
Det lättar lite på trycket i alla fall.


Picknick


Jag & mamma fikade i vindskjulet i Orrmo.
Varm oboy, mackor och salami. Mysigt! 

Uppe med tuppen.

Vaknade klockan 05 och har sen dess inte kunnat somna om. Drömde en konstig mardröm och var alldeles svettig. Provade inte ens att somna om. Tacka veta jag Björn Gustafsson och YouTube. Nu är det dags för frukost och en ny dag på skolan.

Slut på helg igen.

Ännu en söndag. Ligger i min nybäddade säng i Borlänge. Alltid lika härligt med nya sängkläder. Jahapp, högskoleprovet i lördags gick väl relativt bra. Jag höjde mig jämfört med provet i våras, så det känns bra. Som väntat så är det ordtestet som jag tappar poäng på, som jag visste redan innan. Det gick bra på matte- och tabelldelarna. Det är bara att fortsätta, så länge det stiger så är jag nöjd. Läste att våren 2009 kommer provet att vara förändrat, tydligen så börjar folk lära sig hur provet är upplagt och funnit taktiker, så nu ska det göras om. Läsförståelserna på både svenska och engelska förminskas på något sätt, likaså orden ( yeeey ) och ersättas med mera matte och tabeller. Ja! Bra! I mars är jag laddad för en ny omgång!

Annars var lördagen en myskväll. Jag & Nicke spelade tv-spel tills tummarna rent av värkte. Fick spö gjorde jag, så det var himla tur att strömmen gick mitt i allt så att jag inte skulle kunna bli allt för grinig. Åkte ut på Sveg, och det var alldeles svart överallt. Mysigt. Det höll ju i sig i flera timmar. Snurrade runt lite och parkerade sen bilen och tittade. Var ju nästintill storm också.


Byte.

Nu är jag hemma, druckit en och en halv öl. Jag kände att jag var tvungen att lämna gruppen. Nicke fick stanna och dricka lite mera öl. Det är alltid jag som drar i väg med mina tjejer och umgås, och lämnar honom hemma i soffan. Så nu tyckte jag att det skulle vara ombytta roller.

Det känns att man bor i en liten by, när polisen kommer förbi och stoppar en när man kört två meter från parkeringen. "Ja, ni har ju kört en liten bit, så vi tänkte låta dig blåsa."( det var inte jag som körde) När allt var grönt så säger vi "Ja men titta den där bilen som åker där också då." "Ja, det kan vi göra" Så drar dom i väg fort som bara den och tar den med. Polisen har med andra ord lite att göra. Jag hade väldigt gärna viljat blåsa för att se resultatet av en och en halv öl, men det kändes inte okej att fråga.

En kall, tack.

Sitter nu med ett par glasögon på näsan, känns väldigt konstigt. Det blir så stort allting. Dom känns lite i vägen.. Men, jag ska bara ha dom för att avlasta ögonen när jag läser osv. Jag ser lite smartare ut i alla fall. Nu ska jag och Nicke och hans polare på Knuten och ta en pizza och en öl. Det blir inte dumt.

Impad av mig själv

Känner mig så fruktansvärt duktig. Har suttit hela morgonen och pluggat kemi. Nu är jag där vi ska vara på måndag i alla ämnen! Skönt! Åkte hem i går förmiddag från Borlänge, och pluggade matte hela kvällen. Det är så skönt att få vara hemma, även om jag bara satt med böckerna mest hela tiden. Nu är hela helgen fri. Dock är det högskoleprov i morrn, men det ska bli spännande.

Låt mig vara

Nu har dom som vill att jag ska folkbokföra mig här i Borlänge ringt fem gånger, och skickat brev hem två. Jag har sagt att jag ska fundera på saken, men att jag inte är sugen på att skriva mig här, för det gör ingenting lättare för mig. Det ger bara en massa krångel. Det är bara kommunen som tjänar pengar på det. Så idag sa jag till ordentligt att jag inte alls tänker skriva mig här, och att dom som vill ge mig böter för det får höra av sig personligen, är trött på det här tjatet. Folkbokföringslagen, den är helt vrickad. Okej att det skulle bli knasigt om inte en enda människa bodde & var skriven där den studerade, men vad tusan.

Wasa Sandwich



Man skulle kunna säga att min kostcirkel innehåller många sådana här.
Supergoda mellanmål. (ibland får det vara lunchen eller middagen)

Klar & beställd.

Har beställt fotoboken nu som jag ska få gratis av Buzzador. Över 500 spänn skulle den kostat egentligen, och jag hoppas verkligen att det funkar som det ska, så att jag inte får en faktura på den i alla fall..

Unwritten.

När jag lagar mat i köket tillsammans med kineserna, så tycker jag att det är lite småjobbigt. Just för att det känns som att dom iakttar hur jag gör mina sysslor. Vad jag äter och hur jag tillagar det. För jag betraktar ju dom. Apropå det så kan jag tala om att Cha åt stekta salladsblad och hackad falukorv, som hon rörde ihop i stekpannan. Tillsammans med det varm oboy och ett glas kallt vatten med en klick honung i. Vad jobbigt det måste kännas för dom, om dom visste hur analyserade dom är. Själv åt jag mammas hemma-gjorda köttbullar.

Det är lite roligt hur vi tillsammans tar hand om städningen. Som oskrivna regler. Man vet när det är ens tur att köpa toa- och hushållspapper. Vi städar efter varandra, beroende på hur den andre vill ha det. Cha plockar ofta ur diskstället, Jaja är nog den som ofta dammsuger, och jag håller badrummet rent.

Har precis gjort klart de kapitel som vi ska ha färdiga i matten och fysiken den här veckan. Det finns ingen bättre känsla än när man känner att man förstår. Håller på med energi i fysiken och derivatans funktion i matten. Så gråa ämnen för min del.

Ego

Idag har jag verkligen inget att komma med. Humöret har varit långt nere och jag har mest bara känt mig trött. Kom hem och pluggade i flera timmar. Tränat. Målat naglar. Sprayat mig med brun-utan-sol så hela golvet är alldeles kladdigt. Har haft tanken att gå ut på balkongen istället när det är mörkt, men, jag vet inte riktigt. En ego-kväll kan man väl säga. Nu väntar duschen. Lotta tycker jag är svart runt ögonen i webbkameran, och undrade om jag hade sminkat mig så. Nej, svetten har format det på det viset. Nej, nu blev duschen upptagen..


En fotobok.

Sitter och pysslar med ett fotoalbum. Jag blev nämligen erbjuden att vara med i en ny kampanj från Buzzador, där man får testa saker gratis. Den här gången får jag skapa en fotobok och beställa hem, helt utan kostnad från en sida på internet. Så jag valde att göra en samling från studentfesterna och den stora dagen. Blir jätte bra. Känns roligt att ha dom samlade i en fin bok, trots att jag redan har framkallat alla bilder från hela studenttiden.


Det här får bli framsidan. [ Malin, Sandra & jag ]

En riktigt bra lördag.

Vi tjejer som var på hemmaplan drog ihop oss och samlades hemma hos Emma.( Jag, Emma, Ida, Cattis, Sandra, Soffa och Helene). Lagade god & het kycklingwok, och efter det så satt vi vid köksbordet och bara pratade och pratade. Det är så roligt att filosofera & diskutera nu när vi alla är inne på ett eget spår, på väg mot helt olika saker och mål. Det tycks och tänks så olika, men ändå inte. Det dracks vin ur glas stora som litermått. Så det gick bra att säga att man bara tagit ett glas, ungefär. Lite senare kom sällskapsspelet "Med andra ord" fram. Det livade upp munnarna på oss ännu mera. Hamnade sedan på en grabb-kväll ute på Sveg, där spelandet fortsatte.


Matdags på gång.


Ida.


Emma och jag.


Soffa och Ida.


Emma & jag.

Nej, inte har jag bråttom.

Det pratas om att man borde höja pensionsåldern, att 65 inte är tillräckligt. Och absolut, det håller jag med om. Det är ju ingen ålder. Men jag måste då säga att inom handel så är det ett undantag, för riktigt gamla kassörskor, alltså 65+ är inte snabba. Jag tror den mest långsamma jag någonsin mött jobbar på Willys här i Borlänge. Det var länge sedan den här gumman pensionerade sig. Måste vara en extrajobbare.

Första gången jag stod i hennes kö så skulle jag köpa ost, och det tog minst 20 minuter att avverka tre kunder. Vände och vred på både frukter och annat, stannade upp och tog en paus, kikade på sin kund och tittade lite grann. En vara till. En titt på kunden som ska komma sen. I dag ställde jag mig i kön, och när det gått en stund ser jag att det är hon igen. Gick i lika sakta mak. Inget ont om gamla damer, men i kassan ska dom inte vara. Inte om det hade varit en gubbe heller. Finns säkert en massa åldringar som är riktiga hejjare där varorna far förbi, men inte på Willys i Borlänge i alla fall.

Levande duschdraperier

Kom precis in två snubbar och bytte vårt duschhandtag. Sedan gick dom igen. Schysst. Jag tror dom tyckte vårt draperi där inne var ganska snuskigt. Det är snuskigt. Snart kommer det gå ut där ifrån på egen hand. Det ska vara vitt med zebror på tror jag, nu är det rosa/orange med svarta fläckar. Tror det har hängt här i några år. Jag måste ta reda på om det är någon av tjejernas, jag vill så gärna byta ut det, men kan ju inte bara kasta det heller.

Något fattas - vad?

Skrivkramp! På tio frågor så skrev jag 16 stycken blad. Joru, så banne mig om inte någonting är rätt. Känns faktiskt som om det gick riktigt bra. Biologi, det är roligt. Dock kände jag på motorvägen mot Falun att någonting inte kändes okej; det visade sig att plånboken låg kvar hemma. Tränade ju igår, så det låg i den väskan, eftersom att jag har Friskis & Svettis kortet i plånboken. Skit tänkte jag, men chansade och åkte. Kunde ju inte direkt vända.

Jag fick göra tentan, åkte sen tillbaka till Borlänge och hämtade körkortet och kårkortet. Så är det när man är lite halvstressad, det här är en mördarvecka. Helt snurrig, det märks med tanke på att jag svängde av mot Linköping i rondellen i stället för Borlänge. Inte alla hästar i hagen just nu.

Ett minus

Det värsta som finns är att somna med huvudvärk, och vakna med den. Då kan man undra om den funnits där hela natten, eller bara finns där vid vaket tillstånd. I går natt var det så. Inget kul att ta en Ipren det första man gör på morgonen. Nu är den tillbaka igen. Dessutom har min dator börjat surra frustrerande högt. Vill ha en ny. Men kanske inte högsta prioritet just nu. Det är nog bäst att sova nu. Känner ingen motivation inför Falun imorrn. Nu vill jag hem. Det vankas vin & middag med brudarna i helgen. Det är bra mycket roligare än det här.

Tid och otid

Sitter nu och tittar på när minuterna går. Väntar på att den ska bli lite mera. Ska snart få åka i väg och träna. Jag är en sådan tidspessimist, är alltid på plats långt innan jag behöver. Vill alltid vara i tid, men heller inte vara där först av alla. Så nu sitter jag hemma och trummar med fingrarna istället. I dag har jag inte varit utanför lägenheten sedan jag kom hem strax efter elva. Stoppat ut näsan på balkongen, that's it. Skamligt.

Magont

Ursch. Hemma från Matte C tentan, och det känns som om jag har nerverna utanpå huden. Jag har absolut ingen aning om hur det gick, jag skrev i alla fall på alla frågor. Hälften är gränsen för godkänd, så jag hoppas mer än allt annat att jag lyckades skrapa ihop det. Känns som om det gick jätte dåligt, samtidigt som okej. Jag vet inte. Tänk om man skulle få tillbaka alla fyra tentor, och inte fixat en enda. Då skulle jag skjuta mig själv. Jag vill ha resultaten nu!

Ord;inationer

Tisdag. Ledighet. Sov till åtta. Godmorgon samtal med Nicke. Frukost vid sängen. Flingor & mjölk. Några avsnitt av Sjukhuset på datorn. Kläder på. Repetition inför mattetentan i morrn. Uttråkad. Mera avsnitt av Sjukhuset. Går på Kupolen. Köper en blå virkad sjal. Brun-utan-sol. Rött linne. Schampoo, förmodligen lurad av reklamen. Hem igen. Korv med bröd till lunch/middag. Avsnitt av sjukhuset igen. Läser bloggar. Ångest för att jag inte pluggar. Ska nu läsa biologi.


Fortsatta funderingar

Vaknade i natt vid 03-tiden av att Cha sätter igång med en massa saker ute i lägenheten. Inte varken sett eller hört henne under hela dagen/kvällen, men mitt i natten då börjar hon vakna till liv. Diskade, och det vekar som om hon också har bakat? Vill hon verkligen inte vistas där ute med mig, så hon passar på när jag sover? Det här är lite lustigt..

Existensen av..?

Sådär, då har jag bäddat ner mig själv. Med lite tjat så gick det. Har i och för sig suttit på sängen större delen av kvällen. Men nu redo för att sova, om jag skulle få för mig att vilja det. Vilket jag just nu inte vill.

Har börjat läsa en ny bok, Allt, skriven av Martina Lowden. Relativt bra, rör omkring i skallen på mig då hon svänger med en massa långa ord som slutar på ism. Men jag trugar mig i genom den och kanske att jag kan ett eller två nya ord när den är slut. Innan den läste jag en bok om hur man lär sig Snabbläsning, tror jag fattat greppet hur man ska göra. Men, att öva på den här boken vore menlöst. Som att inte läsa den alls ungefär. Nä, ursch för att prata om böcker.

Kanske ska säga något om min rumskamrat.. Hon är hemma, tyst som en mus. Skorna i hallen är enda tecknet på att hon faktiskt existerar i den här lägenheten. Just nu.

En tant i form

Kemi tentan avklarad, kändes som att det gick ganska bra, måste i alla fall ha klarat den. Annars blir jag nog ganska förvånad. Segt att behöva vänta flera veckor innan man får veta. Imorrn är det en ledig dag, vet bara inte vad jag ska fördriva den med.

Var och tränade idag, då en smärt och smidig 75 årig tant var med. En gammal balettdansös fick jag höra. Hon kunde töja på sin kropp mer än vad jag någonsin kan drömma om. Split och spagat var ingenting. Ställde sig mot väggen med ena benet rakt upp, och det andra rakt ner. Sedan började hon dansa någon typ av funk. Det är sådana gånger man känner sig lite ur form..

Under gymnasiet minns jag att
Sandra fick ett schema av någon där man skulle göra ett par olika övningar för att till slut komma ner i spagat, var väl något mål vi försökte nå där ett tag. Men tror visst inte vi nådde hela vägen fram?

Ingen cola?

Kommer hem, och ser att Cha har sin pojkvän här. Dock är det alldeles knäpptyst i lägenheten, inte ett ljud. Ser att dom ordnat för filmkväll i TV-rummet, med chips och mjölk. (!) Går en stund, innan jag faktiskt hör att det pratas i rummet bredvid. Dom kommer ut och tar med sig mjölken och det, och säger att dom går hem till honom i stället. Jag känner mig inte alls i vägen, haha.

Cha är lite fin i kanten av sig, och verkar tycka att det är extremt jobbigt att ha pojkvännen här när dom inte är ensamma. Jag var i alla fall på väg ut till duschen omlindad i handduk när dom kom ut ur rummet, och Cha visste inte vart hon skulle ta vägen. Jag stannade upp och sa hej och så, medan hon mest bara skämdes. Vet inte om det var för mig i handduk, eller för att han var där. Men jag bor ju här, och ska väl kunna gå till duschen i handduk. Jag tyckte i alla fall att det var ganska kul.


Ah, exotiskt

En go helg. Vi hade beställt en exotisk planka från Ica, som dom gör så oerhört bra. Frukter i massor, olika kött, ostar och potatisgratäng. Så himla gott. Mamma & jag hade gjort en äppelpaj till efterrrätt. Verkligen en lyxmiddag.


Fin är den också.


Massa saker som man knappt vet vad det är.








Gjordes en drink också, men som inte gick ner, alldeles för mätta.

Hutlöst.

Fruktansvärt rastlös, går fram & tillbaka i lägenheten. Har suttit och gjort gamla fysiktentor hela kvällen. Efter att ha stannat kvar på skolan och pluggat tillsammans med Linnea och Ester. Nu ramlar det snart ut densiteter och formler ur öronen. Gah, jag blir galen på det här. Jag vill få det här överstökat. Tittat lite på TV. Tänkte träna men blev automatiskt lat.

Det är alldeles tomt i lägenheten också, Jaja är i Tyskland, Karin har flyttat och Cha har skaffat sig en pojkvän och kommer & går lite hur som helst. När hon väl är hemma så springer hon mellan rummen, hinner inte ens skymta henne. Skönt kanske ni tänker, nej säger jag då. Det är kusligt tomt, inga ljud från någon annan.

Dåligt ordförråd

Var i väg och rörde lite på mig ikväll, ett pass Step satt inte helt fel. Har sen duschat, och sitter nu med ett ordtest som finns på internet, prova det du med, och berätta gärna resultatet. Kanske kan det få mig att prestera bättre på högskoleprovet den 25 oktober. Har gjort det en gång, och nu är det dags igen. Jag är verkligen urdålig på sådana där knepiga ord, och det är där jag tappar poäng. Annars mår jag rätt bra, kanske smått nervig inför kommande veckan. Känner mig ganska säker på alla ämnen förutom fysiken, skiter det sig på någon av tentorna så är det garanterat fysiken. Ursch.

Gyllene Bocken

Vi började i Nilsvallen; jag, Helene ett och två, Cattis och Sandra. Beställde med oss mat från Knuten. Sedan var det dags att åka, och det lyssnades och sjöngs till Helenes nya party-skiva. Nicke var glad över att där fanns någon gammal "raggar-låt." Skoj som bara den. Möttes av ett vitt lager längs vägen, snö! Snart får man ut och åka igen.

Väl där så dansades och dracks det, det var verkligen jätte roligt. Länge sen en utekväll var så lyckad. Musiken var kanon. En ganska kul incident var precis i början när vi kom fram, och letade toalettena. Vi gick upp en våning, där det endast var för folk som bodde i rummen. Gick runt, men hittade bara massa låsta dörrar och städskrubbar. Till slut hittade vi en som vi gick in i, och där var det visst två som bodde. Hej sa vi, och blev automatiskt inbjudna på förfest. Presenterade oss och när den ena av dom sa Peder Persson så hajade en av oss till ordentligt - Helene. Allt blev så himla roligt! Haha, ni skulle varit med. Så där var vi en stund, innan resten av kvällen tillbringades med dans av alla de slag.


Helene & Cattis, i Nilsvallen.


I bilen på vägen till Gyllene Bocken.


Råkade hamna här, i hoppet om att det var en toalett.


Helene och Peder Persson ( Helene är ett av de största fansen )


Och jag, haha.


Sandra

Vi är taggade

Hela morgonen har jag pluggat och organiserat upp alla mina fotoalbum, nu sitter alla där dom ska. Är det något jag är stolt över så är det alla mina bilder, har tusan bildbesvis på allt jag gjort och med alla människor jag träffat.

Sitter i Ulvkälla nu och tittar på när Cattis flätar Sandras hår. Det nalkas utgång. Ska strax fara på Knuten och hämta lite mat, sedan åka och sprätta några cider. Mysigt. Ska försöka få tag på resten av brudarna med. Sedan bär det av mot Ljusnedal! Kommer bli askul.

En ny fredag

Godmorgon alla. Sitter och bävar mig för att gå ut, det spöregnar. Ska ta bilen till Falun om tjugo minuter, biologi. Det är tänkt att vi ska vara ute i skogen på eftermiddagen, men jag hoppas vi slipper det om det ska fortsätta såhär. I dag får jag sällskap i bilen hem också, ska plocka upp Helene på tågstationen i Falun. Kul!

På lördag blir det Gyllene Bocken, vilket jag tror kommer bli jätte roligt. För tre år sedan när jag fyllde arton, så försökte jag ta mig in. Men det var så mycket folk, att jag inte tog mig längre än till ingången. Sen har jag sagt varje år att jag hade velat gjort en nytt försök, men aldrig varit hemma. Men nuså.

Kärleksdikt

Den här härliga dikten hittade jag på min magnettavla idag..



Poet: Nicke : )

Ljuva tjugoett.

Tjugoettårsdagen, nu har den varit. Underbar blev den tack vare att Nicke kom hit och spenderade den med mig. Finns ingen som är som honom. Efter min skoldag fikade vi tårta på Kupolen, shoppade lite nya underkläder och blev bjuden på en thailändsk restaurang på kvällen, där vi åt av buffén tills vi höll på att smälla av. Rullade ut där ifrån. Fick presentkort hos tatueraren Pontus av Nicke, ska lägga till skuggorna under jullovet hade jag tänkt. Presentkort på SPA av familjen. En kinesisk klänning till vinflaskan av mina goa sambo Jaja. En söt spargris av Nickes familj. Ett blombud från Fluhring. Samt tusen tack för alla andra gratulationer via telefon och sms!