Konstaterat

Wikipedia gör livet så mycket enklare.

Dessa morgnar

Här hemma i Härdal vaknar huset runt 07.00 de flesta dagar. Sanna går på skolan, mamma & pappa kör varannan dag med vem som ska gå upp först och koka kaffe. Jag vaknar av både ren automatik, och av att det börja låta i det mesta. Vid 08.00 kommer gubbarna, som är pappas andra hand. Två snickare som jobbar där det behövs, just nu är dom i Ryflon och timrar på en stuga som förhoppningsvis har tak på sig före vintern. Utan dom skulle den här familjen inte klara sig, skulle jag vilja säga.

Jag själv idag ska lägga timmar på en tidsaxel som jag fått i uppgift att göra på historian. Punkta upp alla avgörande händelser sen flodkulturen fram tills idag. En liten period på 8000 år! Det är svårt att filtrera bort saker, lätt att man tar med för mycket. På eftermiddagen har jag prov i engelska.


Igår blev det en brorunda med Helene på dagen. På kvällen träffades jag, Helene, Soffa och Emma för att se en film och äta kladdkaka. Det var trevligt.


28 september

I lördags var jag chaufför till Lofsdalen åt Nicke och hans kompisar. Bartömning på Trapper. Det blev en lång natt, då vi inte var hemma förrän efter fyra. Sen har jag jobbat både hela helgen. Nu är det plugg som gäller. Nu snöar det ute också.


21:40

Nyss hemkommen från veckans mattelektion. Så nu ska man sitta och traggla tal från kurs A och B. Hoppas på att det inte kommer att bli allt för jobbigt, har jag någorlunda vettigt minne så borde det vara mest som repetition. Hoppas jag. Något annat orkar jag inte. Men inget mera hjärnarbete för idag, imorrn är jag redo på nytt igen.


22:17

Jag har förmodligen lagat världens godaste middag idag. Helstekt fläskfilé, med en sås gjord på chili, basilika, lök, olivolja och honung, till det egengjorda klyftpotatisar med flingsalt. Det var en riktig smakupplevelse. Sen dess har vi suttit vid köksbordet, delat på två flaskor rött och lite öl. Mumma.

It has begun.

Första undervisningen i Naturkunskap igår. Det är bara jag som ska läsa upp A, så jag läste och skrev för mig själv medan dom andra gick igenom sitt. Det verkar superenkelt om jag ska vara helt ärlig, det som jag ska läsa var ju i princip det jag läste förra året. Kursen är uppdelad i tre delar, har Ekologiavsnittet nu först. Så jag tänkte sikta in mig på att tenta av den om två veckor.




Tisdags-tema

Hittade den här sidan där det är ett nytt tema varje vecka, på tisdagen.
Idag gällde "grönt är skönt".

Så den här bilden får stå för min tolkning.


16:28

Idag blev det en del fotografering. Bakade muffins, skippade frostingen och fyllde dem med Polly i stället, och det blev inte dumt. Så det blev fika på altanen. Nu ska jag duscha, äta middag och sen fara till Sveg.

Räddad.














Terapi.


Färgglatt vindspel.
















Halv ett!

Det är en trist dag och jag kommer aldrig riktigt i ordning. Diskuterade nyss det med mamma. Om jag inte på momangen direkt efter att jag klivit upp går och duschar/tvättar mig och klär på mig vardagskläder [ ej myskläder! ] så förblir jag en slashas dagen ut. Väntar jag för länge efter frukosten då blir det ingenting gjort under dagen, utan då är det som om jag fastnat i mysbrallorna och tar mig inte ur dem. Hårborsten kommer inte ens i närheten. Jag som är en relativt orolig själ blir rastlös direkt efter två sekunder, och vill hela tiden göra någonting.

Så därför tär det även på mig när jag bara traskar runt en dag och bara följer med på det som sker här hemma. Alltså är det inte bra att klockan nu är halv ett och jag fastnat, igen. Följde mamma till Orrmo med lite prylar, rensat lite bland saker som jag fått sen vi börjat tömma farfars hus. Ska ju hyra ut det nu.

Nu tänkte jag baka muffins och försöka på mig frosting. Sist blev det inte bra alls, så vi provar igen. Ikväll ska jag ju få plugga Naturvetenskap, så då kanske jag får fingrarna ur.


21 september

Nu drar jag till Mora för att ge en del av mitt blod.
Sicken osis att det finns ett McDonalds där också..

23:57

Då var det kvällen. Jag jobbade till åtta, sen åkte jag och Nicke till Ytterberg för en filmkväll med chips och nån öl tillsammans med Jonny & Helene. Såg Slumdog Millionaire, en film som jag länge tänkt se men det har inte blivit av. Den har ju fått så bra recensioner, så jag var ganska nyfiken på den. Det visade sig att dom stämde in, den var riktigt sevärd och hade det rätta slutet.  

Imorrn vankas mera jobb.
Nattinatt.

Nu kör vi.

Fryser konstant. Sitter med jacka, mössa och tofflor på mig nu. Förstår inte att det ska vara så kallt. Mamma ska göra upp en eld, sen är det nog dags att sätta på värmen inomhus nu.

Har redan hunnit till Sveg två gånger idag, en gång för att släppa in katten och den andra för att följa morfars katt till veterinären, urinvägsinfektion. Nu ska jag laga lite mat, sen bär det av för en tredje gång - jobb. Tur att man inte är brydd när det kommer till bilåkning.

Mötet igår gick fint! Matten och Naturvetenskapen kommer skolan att stå för. Eventuellt också engelskan. Varje kurs har ett möte i veckan, tre timmar varje gång. Så tisdagar & torsdagar 18.30 - 21.30 är nu bokade framöver. Alldeles lagom. Historian får jag ta tag i på egen hand, hoppa in på lektionerna och göra en så kallad särskild prövning. Kanske blir så med engelskan också, får se vad dom kommer fram till. Så nästa vecka sätter det igång. Studerande är en sorts trygghet.


09:09

Godmorgon! Sitter här i lillasysters morgonrock och har nyss ätit frukost. Igår jobbade jag, och idag är jag ledig. Ska åka till Sveg och simma medan mamma uträttar lite ärenden. Sen ikväll är det möte på Södra, ska pratas om dom här kurserna som ska läsas upp. Ha en bra dag!


Vi tog vara på gårdagskvällen.




Men någon fisk fick vi inte.

13 september.

Ännu en helg har gått. Har fått bjudmat hos familjen Hjelm två dagar i rad, inte dumt alls. Tusen tack. Var på vattengympa idag, och hör & häpna tvättat bilen både inuti och utanpå. Nu har jag en vecka med sex arbetsdagar framför mig, så ni vet vart jag finns om ni söker mig - Ica.

Loppisar..

Jag och mamma åkte till Lobonäs och Voxna på marknad idag. Hittade så klart några glas.. Åt kolbulle som det kallas, och den är ju så olika från ort till ort. Den vi åt idag skulle jag hellre vilja kalla för fläskpannkaka, jämfört med den som vi äter här hemma. Men ätbar var den.


Så sant som det var sagt.

"Allting som jag verkligen tycker om är antingen omoraliskt, olagligt eller fettbildande."

~ Alexander Woolcott ~

Right on.

Förmiddagarna har varit så slöa den här veckan! Fast igår fick jag hoppa in och jobba, så det blev ju lite vettigt gjort. Idag har det varit sådär slött igen. Har varit utan bil, och då känner jag mig alltid fastklistrad och får helt plötsligt supersvårt att anpassa mig. Vilket annars är en av mina bästa egenskaper; sätt mig här eller där & jag klarar mig så bra så.

Jag tog mig till Sveg med mamma, och har då målat lister och karmar, med en maskeringstejp som släppte hela tiden. Jag som avskyr att måla redan innan det krånglar. Sen lite bastu och simning på badhuset med Helene. Det blev visst en sen middag, en halv Pizza Big One i ugnen dessutom, framför Wallander.


Tracy Chapman - Give me one reason

Som honung för öronen..


Mitt i veckan.

Risig är beskrivningen på mig idag. Klädde på mig det som låg närmast sängen, åt frukost framför tv'n. Väntat på att någon skulle komma hem, pappa stack när jag vaknade, mamma var på möte och Sanna på skolan. Nu är mamma hemma.

Det är härligt väder, skönt med lite vindar tycker jag. Har nyss gått en sväng med Nanoq. Nu då? Tänkte åka och simma med Sanna ikväll, och fram till dess ska jag nog fortsätta med det jag gjort - ingenting.

Jag fick bli blodgivare! Så på tisdag nästa vecka ska jag ge för första gången. Det har varit mycket med sprutor och stick på slutet. Igår var jag och gjorde en PPD; ett test man måste göra innan man får vaccinet mot TBC. Det är ett av kraven för ansökningen till Riga. Så på fredag ska "sticket" läsas av och se hur jag reagerat på det, men antagligen kommer jag att behöva vaccineras då dom slutade med den rutinen 1975. Ännu mera pengar som ska läggas ut.. Vinna på lotto?


Storstan.

Jag och mamsen har haft en bra dag i Östersund. Hon var på Glashyttan och utnyttjade sin present som hon fick förra året; skapa sin alldeles egna lilla färgglada kula. Hon tyckte det var jätte roligt, så då var ju det en bra gåva.

Jag själv var på sjukhuset och visade upp mig, de tog lite hud av mig och granskade. Utslag som jag är trött på och som nu ska bort! Det verkade dessutom som om dom kom på det den här gången - bra! Gick en snabbis på stan, men jag har shoppingförbud, jag måste ju för tusan tänka på att det inte rullar in så feta pengar för tillfället. Jag måste ju leva också, kläder har jag redan, så låter den övertalande rösten.

I morgon ska jag jobba! Yees.

21:50

Det har varit en bra dag.. Gick på vattengympa med Helene i morse & gått en brorunda. Vinkat av Nicke inför en ny veckas jobbande, och sen dragit till Härdal. Vi åkte nästan på en gång till Orrmo för att laga lite mat på öppen eld. Mysigt.

Vill så klart säga grattis till min vän Lottas lilla pojke som äntligen kände sig redo för att komma till världen, samt ännu ett grattis till hennes egna födelsedag idag!


Kvällen den 6 september.


Götlaborg

Jag och Nicke tog en liten miniweekend till Göteborg. Mest bara för att göra någonting annat, och umgås på tu man hand. Vi bodde en natt på hotell, gick en sväng längs avenyn, gjorde en heldag på Liseberg samt besökte Volvo museet. En massa fikapauser, glass och sköna filosoferingar. Vädret var ganska blött, men det var ingen kö någonstans så det vara bara att åka. Hellre det än timlånga väntetider. Så det var en finfin helg.










09:37

Morrn morrn. Jag och mamma är precis på väg mot Orrmo, ska dit och fortsätta lacka lite. Träväggar, tak, spaljé, trappräcken.. Det mesta ska ha sig en omgång lack. Sen bär det av till Sveg för min del, ska simma med Helene. Vi som köpt halvårskort känner oss manade.

Turen till Oslo gick bra. Kikade in hur gänget bor där, och man kan nästan säga att huset står på IKEA-parkeringen. Vi gick en sväng på IKEA så klart, fikade och sen gick Helene på intervju. Sedan ännu en fikarast på flygplatsen hos Jonny, sen bar det av hemåt igen. Smidigt och bra.


Mot grannlandet.

Nyss duschat och inväntar nu att Helene ska komma och plocka upp mig. Vi ska nämligen åka till Oslo under dagen! Hon ska på en intervju, och jag följer med som sällskap och codriver. Ska bli trevligt att åka en sväng, tror inte att jag har varit i Oslo, mer än en mellanlandning på flygplatsen. Det enda jag minns av det var att korv med bröd där var på samma nivå som ett rån.

17:32

Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och läsa Vagabond.
En tidning som jag inte alls borde läsa, då jag bara vill resa ännu mera.


En, två..

Idag har Ica varit stängt under förmiddagen, för vi har haft inventering. Räknat prylar i hyllorna, och det gick ju bra. Det går undan när man är några stycken. Sen dess har jag varit i Nilsvallen, tänkt pyssla lite men det blev inte ett endaste dugg gjort. Ska snart åka hem till Härdal i stället.