30 september

Sitter och går igenom bilder, för att skicka i väg på framkallning.. Och varannan bild består i princip av den här goingen. Herregud, vad jag saknar honom!
 

27 september

Efter sista lektionen idag så gick jag, Andrea, Philipp, Gero och Mats på ett kafé och fikade. Det är faktiskt så pass varmt här att man fortfarande kan sitta ute och äta, härligt. Daniel kom hit en sväng, sen har jag mest läst.. Bokade om mina biljetter hem, så jag åker redan på tisdag! Jag missar så lite, så jag tänkte att jag passar på medan jag kan. För veckan därpå så har alla andra kurser startat, så nu är det enda tillfället. Ska bli grymt skönt!
 

26 september

Fortfarande väldigt slappa dagar, det är först i oktober som det verkligen sätter igång. Och lika glad för det är jag.. Dock kommer det att vara mycket att göra framåt jul istället. Men så är det. Sen sist så har nog dagarna bara rullat på som vanligt. Har avverkat både luncher, middagar och fikapauser med blandat folk. Sover länge, pluggar i lagom takt och försöker fördriva tiden med en massa annat där emellan.
 
Nicke har bokat en Rigaresa och kommer hit 1-4 november. Mysigt!
 
 

19 september

Det har blivit en hel del middagar ute den senaste veckan, med kära vänner. Det bästa med Riga är ju att man faktiskt kan kosta på sig sådant här, för det är inte så speciellt dyrt. Finns väl inget tråkigare än att laga mat till sig själv, och sen äta den utan sällskap dessutom. Har hunnit med en bio, och lite annat.
 
Imorrn är det torsdag, vilket innebär två veckor kvar innan jag får åka hem en sväng! Det ser jag fram emot. Skolan är fortfarande lika lugn, nästa är colloquium i farmakologi på måndag.
 
 

12 september

Herreguuud vilka slappa sköna & dagar vi har haft såhär i början. Jag avverkar sovmorgon efter sovmorgon, man hinner läsa upp sig på saker som man glömt under sommaren, det är inte alltid man har den här tiden till repetition. Har snöat in på Pluras kök på TV3, och hunnit se en massa avsnitt. Hur skönt är inte det här! Tänk om det kunde hålla i sig.
 
Blev bjuden på lunch av Andrea och Philipp igår förmiddags. På eftermiddagen så var jag och Daniel på något som heter Ionizing detox footbath. Det ska rena ut tungmetaller, och en massa andra gifter som man samlar på sig. Vi var nog lika oförstående båda två när vi gick dit. Man stoppar fötterna i en balja med vatten, salt och electricitet. Under de fösta 10 minuterna så blir vattnet lite ljusgult av själva reaktionen mellan saltvattnet, syret och elen. Men därefter så kan det få alla möjliga färgtoner, små klumpar osv, beroendes på vad din kropp behöver rena. Funkar det? Njao, rent teoretiskt sett så ja, och vattnet efteråt var ju inte det fräschaste.. Avslutade dagen med middag på Fazenda Bazaar.
 

10 september

Farmakologi var det som stod på schemat idag, och vi har en helt otroligt duktig lärare i den kursen. Hon är suverän! En inställd lektion senare och jag var hemma tidigt, skönt. Drog i väg på träning ikväll, Body Bike beginner. Vi var tre stycken totalt med ledaren, så det var inte direkt så man kunde vila i smyg.. Men det gick ju det med. 
 
Imorrn är det en ny dag, och jag & Daniel ska testa nått nytt.. 
Ionizing detox hette det visst, för fötterna, haha. 

9 september

Söndag, det var en lugn dag.. Gick ut på eftermiddagen och gjorde lite ärenden, och gick sen hem till Andrea & Philipp, och tittade på deras nya lägenhet. Väldigt mysig och bra läge! Hade med mig en flytta-in tårta, så jag blev sittandes där ett par timmar. Nu är det natten, och en ny vecka väntar.
 
Har bokat nästa hemresa dessutom, 4-7 oktober.. Det låter så ofantligt kort, vad ska man hinna på dessa dagar? Men det är alltid något. 

8 september

Jag och Daniel började gårdagsskvällen med middag på Vairak, och sen gick vi hem till Marie, drack vin och bara hade det bra. Åkte in till gamla stan närmare midnatt, och mötte upp en massa folk från RSU på en klubb. Det var välkomstfest för alla nykomna studenter, så det var massor av folk, varav väldigt få man kände igen. Men jätteskoj! Klockan 04 slocknade jag snabbt i min säng.
 
Idag har jag bara hängt här hemma, läst och donat på. Mötte nyss upp Daniel för en promenad, men det började regna rätt rejält, så vi gick in och tog en dessert istället. Det ska vara gött att leva.
 

7 september

Den här fredagen innehöll tre stycken föreläsningar på raken, med en kvarts paus däremellan. Man är rätt seg i huvudet efter det, för att inte tala om öm i baken. Är nu hemma, precis hällt upp ett glas vin och öppnat farmakologin igen.. Blir sittandes så ett par timmar, innan det blir dags för att korka upp flaskan tillsammans med klasskompisarna. 
 

6 september

Igår hade vi bara en föreläsning, environmental medicine.. Strosade runt i affärer med Andrea & Daniel en stund. Jag mötte sen upp Hanna för en middag på ett ställe jag aldrig varit på tidigare. Det ligger bara ett kvarter ifrån där jag bor, och jag har alltid tyckt att det sett lite halvkasst ut. Men! Snacka om motsatsen! Bra och billig mat! På kvällen åkte jag på passet Abs+back, och efter att inte ha tränat på alldeles för länge och kommit i ganska dålig form, så var det riktigt tufft! Herregud, jag trodde jag skulle falla ihop på vägen ut. Idag är det en plåga att bara gå som folk. Men ack så skönt.
 
Idag hade vi också bara en föreläsning, kirurgi.. Fick sen besök av rörmokaren, som fixade problemet snabbt. Känns bra, så slipper jag borsta tänderna i badkaret. Åkte en sväng på Rimi med Daniel, och har sen läst farmakologi. Tror rutinerna börjar ta form.
 
 

Ledig dag!

Det har varit en riktigt bra tisdag. Började med en lång sovmorgon, och mötte sen upp Daniel vid lunchtiden. Gick i lite affärer, köpte nya träningsskor bland annat. Det var behövligt, tror att jag har haft mina andra sedan gymnasiet. Käkade lunch på Grodan, och tog en titt på anatomicum där dom har renoverat vissa delar.. Blir riktigt bra. Har sen varit hemma under kvällen, börjat läsa farmakologi.. Roligt att vara igång med allt igen. 

 

 


4 september

Sista biten av veckan som jag spenderade hemma var bra, det blev bland annat ett besök på Storön. Sen på söndagen så var det dags att bege sig av, det fick bli båten då jag hade så mycket packning. Mötte upp Andrea precis vid hamnen, så det blev en lyckad resa, det är roligare när man har sällskap. Tiden gick snabbt! 
 
Så igår förmiddag kom jag fram, hann bara hem och släppa av all packning innan vi hade vår första lektion, som var snabbt överstökad. Den här första veckan är en riktig mjukstart. Daniel kom hit igår på förmiddagen, och han fick verkligen jobba, haha. Han fick nämligen hoppa in som mekaniker, då det tydligen är stopp i något av rören till handfatet, och det var inget fel i vattenlåset, så det blir till att ta hit en rörmokare då. Krångel.. Vi tog sen en öl i gamla stan, innan vi mötte upp Andrea, Philipp och Jared för en middag på Dada's. 
 
Är ledig idag, vilket känns bra, så man hinner organisera allting. Ska strax möta upp Daniel, för att strosa runt på stan lite. Göra lite ärenden, bland annat skaffa ett nytt medlemskap på gymmet. Igen.