Ett litet foto

63381-115

Osminkad och röd, men så här långt har jag kommit med min bränna : )

En busschaufför med samvete, wow.


Ända sedan första dagen så har jag bara betalat 1 dollar och låtsats vara sjutton då jag åkt buss. Ingen har frågat om id eller något förrän idag då chauffören sa att jag måste betala 2 dollar. Varför det sa jag, jag är ju bara sjutton? Okej, visa id då. Men jag är ju bara sjutton, i Sverige får vi inte leg förrän vi fyller arton ljög jag. Två dollar, fortsatte han. Ja ja tänkte jag och kände att jag blev irriterad, gav honom pengarna och satte mig. När jag hoppade av och börjat gå några steg så kom han åkandes och tutade, kände att jag lessnade och undrade om han aldrig skulle ge sig. Han öppnade dörrarna i farten och frågade om jag ville ha kvittot på tillbaka färden så jag kunde åka hem utan att betala igen.  [ varje gång man betalar en resa så får man en resa till gratis inom två timmar ] Visst tänkte jag. Du får till klockan fyra sa han, vilket då var cirka sex timmar framåt. Inte kan han möjligtvis fått dåligt samvete och ångrade sig över min ålder? Sen när jag började gå så funderade jag på varför jag blivit irriterad över att han ifrågasatte min ålder, för jag är ju faktiskt inte sjutton. Blev less för att jag fick betala det jag egentligen ska göra, haha.

Solade & badade och lunchade nere vid stranden, åkte hem igen gratis.. Solade lite till och var i poolen här hemma. Tagit det lugnt. Pia sa att jag skulle vara hemma klockan tre, lika som igår. Barry var ändå hemma hela dagen o kvällen igår, likadant idag. Men han ska iofs sova, börjar jobba runt midnatt. Men jag tänker banne mig skriva upp de där timmarna ändå.

63381-114
Kom på att jag inte visat några bilder på hur jag bor, så här kommer poolen.


63381-113
Jag i den.

63381-112
Stranden. En het dag som alla andra.


Sleten

Trött, verkligen jätte trött idag. Tidiga morgnar och inte allt för tidiga kvällar, klarar inte av att gå och lägga mig klockan nio. Känns helt enkelt fel, och gillar verkligen inte att sova bort tiden. Så här kommer refrängen på det. Pia är på den första kursdagen av fyra nu, Barry ska strax i väg och jobba. Så ikväll är det jag och barnen.

Åkte ner till Waikiki idag och gick runt och kollade, finns liksom ingen ände på saker att se. Betraktade folk bakom mina solglasögon. Här på Hawaii så tar folket verkligen vara på alla parker som finns överallt, skulle nästan kunna säga att de tar med sig sängen dit. Folk ligger och sover på filtar och madrasser i skuggorna, alltså inga uteliggare som man skulle anta att det var hemma. Kunde inte göra någon längre sväng eftersom att det bara är de här fyra dagarna som jag bara har något så nära seriösa uppgifter. Låg ute i solen en stund innan den försvann bakom taket.

Maten går bra nu, på morgnarna så brukar jag ligga kvar tills det bara är en kvart kvar tills ungarna åker, och när jag då stiger upp så är Pia klar med deras frukost. Så då slipper jag deras pannkakor och kan äta en helt vanlig macka. Middagen idag stod Barry för, blev äppelkycklingkorven igen som jag berättade om sist. Och där måste jag verkligen fega ur, råkade få med mig bara tomatsåsen..

Här kommer lite bilder från den första veckan. Har varit här i tre veckor nu, tiden går alldeles för snabbt..

63381-111
Man kan se hamnen vid Waikiki.

63381-110
Mera mera palmer.

63381-109
Några berg.. Minns inte namnen.

63381-108
Det är strandpromenader överallt.

63381-107
De här träden är jätte stora, och bildar tak över parkerna. [ jämför med bilen bakom ]


Halona Lookout

Idag tog jag bussen lite mera väster ut fast ändå på den södra sidan av ön. Där är det en hel del klippor och en otroligt fin miljö och utsikt! Den är världsberömd från olika filmer, många inspelningar är gjorda där. På ett ställe vid klippkanten där vågorna slår emot så är det ett litet hål i berget, där vattnet sprutar upp underifrån vilket får det att se ut som geisrarna på Island. En populär grej som alla åker för att titta på. På samma ställe är det mycket klippor och kraftiga vågor, men mitt emellan två bergsväggar så finns det en minimalt liten strand, det är där som många kärleksscener är gjorda. Låg sen en stund på en strand som fanns i närheten, Sandy beach, men tappade lusten och tog bussen till ett ställe och åt lunch. Legat i solen här hemma intill poolen resten av eftermiddagen, och nu är det snart middag.

63381-103
"The blow hole" - Hawaiis så kallade geiser.

63381-102
Den omtalade kärleksstranden, dit ett par lyckats klättra sig ner på något sätt, för porten ner dit var stängd.

63381-101
Vågor och berg.

63381-99
Från utsiktspunkten

63381-104
Stranden i närheten.

63381-106

Eva & jag på tur


Igår hämtade Eva upp mig och vi började vår färd med att köpa en karta, där hon tyckte att jag ska fylla i alla ställen som jag besöker eftersom osv, smart ide tyckte jag. Kommer inte ha en aning annars med alla konstiga namn som är här. Åkte runt och kollade i vilka hus hon hade bott i, och hälsade på några av hennes vänner. Alla är jätte härliga. Hälsade på den galna norskan en sväng, och huset som hon är hushållerska i ser ut som ett hotell. Hon har en egen lägenhet inuti huset. Träffade en hundraårig tant också bland annat.

Eva ville visa mig runt ön, så vi åkte i först över mitten av ön, sen höll vi kusten runt. Första anhalten blev annanas-plantaget Dole, som bland annat finns i fruktdiskarna hemma. Det var intressant, för jag är nog inte ensam om att tro att de växer ur jorden, och att man plockar upp dem som potatisar. Lärde mig att de gör de inte alls, utan de växer som en blomma, och det tar 18 månader innan en annanas är mogen. Kan man ju tänka på när man äter en sådan nästa gång. Stannade lite här & var, köpte avocados [ som det finns så många olika sorter av ] och majskolvar som de säljer alldeles färska längs vägarna.

Kaffeplantor, bananträd, nötter, avocado, mango, majs, bambuträd, citroner, blad man gör teer av.. Allt man kan tänka sig som vi äter hemma, bara att här kan man plocka dem direkt, utan att de skeppats tusentals mil. Känns konstigt att se sådant hänga uppe i träden.  Blommor som mamma har hemma i fönstret, växer fritt ute, klätterväxter och allt vad det är. Passerade plantage av sockerrör.

Man kan inte åka med bil till den yttersta västra kusten, utan man kan bara åka till en viss punkt, innan man måste vända. Man befinner sig då med på den norra kusten, längst upp på ön. Jag bor längst ner, södra kusten. Södra sidan av ön är torrare, har mindre regn och det är även där alla hotell och sådant är. Man märker genast när man kommit mera norrut att det är grönare för att det regnar mer, det gamla Hawaii är mer bevarat där och det är många lugna bostadsområden. Städerna är i äldre slag och de flesta husen ser ut som kartonglådor.  Roligt att kunna se sådan skillnad, för ön är ändå inte stor. Åt lunch på en mexikansk restaurang och kikade lite i deras affärer. På den norra sidan har de ofta problem med stormar, så många hus är "byggda på övervåningen", stolpar håller dem ovanför marken så att vattnet ska kunna rinna undan.

Åkte förbi stora fina vita stränder, där det inte var så mycket folk. Om vintrarna kommer de stora vågorna, och det är på den norra sidan som alla världstävlingar i surfing hålls. Eva tipsade mig om flera ställen längs vägen som hon tyckte att jag skulle åka till sen, för bussarna går även dit. Pia har också lovat mig att efter den här veckan då hennes kurs är över så ska vi sätta igång att leka.. : ) Stannade på Ross Dress for less, en affär som har alla möjliga märken fast det helt enkelt är billigare. Kanon, jag och Eva hade jätte roligt där, provade och tipsade. Det var ljust när vi gick in, men mörkt när vi gick ut, så det säger ju en hel del. De har enormt mycket kläder & skor. Katastrof tyckte vi när vi bara handlade för ca 10 dollar var, haha. Det var verkligen en lyckad dag, jag fick veta vad så många platser och byggnader var & se så mycket intressant. Många bra tips och fick verkligen lära känna Eva bättre.

63381-92
Så här växer annanasen.

63381-91
Den vanligaste som vi troligtvis har hemma.

63381-95
Fiskar vid annanas-plantaget. De står för lycka och välgång. De är väldigt stora och det kryllade av dem.

63381-94
Eva på den norra kusten.

63381-96
Norra kusten, en hel del klippor blandat med vita stränder.

63381-97
Lite folk, men fullsmockat om vintrarna.

63381-93
Här lunchade vi på Cholos.


63381-105
Molnen hänger alltid i bergstopparna.


Spill en stund

En vän skickade det här, om du har några minuter över, testa detta. Rolig grej.


Äntligen

Roll


I dag är jag världens lyckligaste. Kablarna, båda böckerna och chokladen kom idag. Tack Mamma. Du är guld värd. Kanske kan göra dig glad genom att säga att jag äter tonfisk? Det går bara utför med min matvägran & kräsenhet.

Gjorde Diamond Head imorse, jag, Pia och Christen. Skönt! Den här dagen har bara gått sen jag fick igång datorn, hade över alla 320 bilderna [!] men det är nog en del som kan raderas där. Laddat hem ny musik och pratat med Nicke på Skype, vilket bra program, kunna prata i telefon via datorn, GRATIS. Tack Helena för tipset : ) Och nu är det redan middagsdags, så det här blev en slapp dag. Skönt det med emellanåt, måste vila skinnet mellan gångerna.

Tog mig i kragen och ringde de svenska tjejerna, de sa att jag kunde ringa dem när jag har tid & vill ses, för det är egentligen bara den här veckan som jag har lite mera att göra, Pia ska hjälpa till att hålla i en kurs under fyra dagars tid, så då behovs jag när Barry är på jobbet. Men det finns mycket mellanrum där emellan. Ringer schweizbruden imorrn.

Annars mår jag som en drottning, allt går så bra. Nu kommer tankarna på vad man ska göra när man kommer hem, vart ska man jobba? Kan ju vara bra att ha någon fundering.. Plugga engelska C? Hitta ett jobb & få ihop pengar till ett nytt projekt? Tänkte forut att jag skulle åka hit i januari igen, men då är det regnperiod & det vill jag inte ha. Om jag inte sagt det så tror jag att jag ska försöka att ta mig tillbaka hit i höst, och göra något annat under vår & sommar. Nu när man skaffar sig kontakter, kanske man kan få låna ett boende någonstans och vara här mera som semester, se de andra öarna. Finns så mycket jag vill göra, och det finns ju all tid i världen.

Vansinnesfard

Foljde med Barry och Louis till Queen Beach idag, vagorna ar stora och de flesta aker boggieboarding, vilket de med skulle gora. De gav sig ut medan jag la mig for att sola, da en sot kvinna pa vag att ga over till tantstadiet ropade och fragade om jag var svensk. Ja sa jag, och hon sken upp som en sol. Hon hade gissat pa min nationalitet och blev sa glad nar hon hade ratt. Blond, roda naglar och sag allmant frasch ut. Intill sig hade hon en tjugoett arig tjej fran Schweiz som hon hade lart kanna samma dag, de bodde pa samma hotell. Kvinnan kom fran San Diego och var riktigt rolig att prata med sa jag la mig bredvid dem. Tjejen kom igar & stannar i tva manader framat, pluggar engelska pa formiddagarna nagonstans. De var trevliga, hon hade rest pa alla mojliga stallen. Slutade med att jag fick numret till den har tjejens hotellrum, ska ringa henne imorrn samt de har svenska tjejerna. Far sluta att vara en sadan eremit.

Akte hem & vande innan Pia korde mig till den vastra sidan av on. Det ar dar Eva bor for tillfallet, och hon ville visa mig nagra strander och en annan sida av on, sa hon slappte av mig dar. Hon bor alldeles intill havet pa nedersta plan, i ett hus som bestod av tre vaningar. Huset agdes av hennes vanner, ett aldre par. Jag och Eva tog deras hiss [!] upp till agarna som bjod pa lunch, sen gick vi ner till havet och badade samt gick en promenad. Med oss foljde en norsk kvinna som var van till det har paret. Hon arbetade som hushallerska i narheten dar vi bor, valdigt rolig person. Blev lite konstigt, for ena sekunden gick det bra att prata svenska med henne, medan man ibland fick skifta till engelska. For hon mixade, just for att vi var svenskar. Sa blir det mellan mig och Eva ocksa ibland, vet inte riktigt vilket sprak man ska anvanda for att resten av folket ska forsta. De bjod pa middag och sedan erbjod sig den har norskan mig skjuts hem, eftersom att det var sa nara. Perfekt tyckte jag, sa vi hoppade in i bilen och da klacker hon ur sig; jag har inget korkort.

Har i USA gor det ett test vart tionde ar, du maste gora teoriprovet och kolla synen. Den har kvinnan hade riktigt dalig syn, sa hon blev inte godkand pa det sista testet och fick inte fornya sin licens. Men hon kor i alla fall, och hade darfor lite brattom att komma i vag innan morket. Bra tankte jag, har aker jag med en halvt blind kvinna utan korkort. Vi fick aka en omvag dar inte motorvagen gick, bara for att hon inte ser alla bilar sa bra. Jag fick lasa skyltarna at henne, och saga till nar det gick uppfor, for da kande hon igen sig. Hon foredrog ocksa att ligga bakom en annan bil, bara for att da sag hon vart hon skulle aka. Hon stallde fragor som tex; kan jag svanga vanster nu, sa att det ar en fil har? Sag till nar det star Kahala pa skylten, for da ska jag svanga. Konstigt att vi ens tog oss, men det syntes inte pa hennes korning att hon sag daligt, inte vingligt eller sa. Tror ni jag satt pa helspann hela tiden? Det blev morkt och det tog en stund innan vi kom fram, men jag fick se en otroligt fin sida av on. Vagen gick langs stranden hela tiden. Hon ska i alla fall gora en laseroperation den 9 oktober, bra, for det ar javligt dumt att aka sadar. Kan ju doda andra langs vagen om inte sig sjalv. En upplevelse rikare.

63381-85
Barry med boggiebradan. Brillorna forsvann sedan i havet nagonstans.

63381-86
The wall. De hoppar ner darifran, vilket Louis gjorde och landade pa bradan. Hoppade inget mera sen.

63381-90
Jag & Eva. Hon hittade bradan i sanden, och ville gora en fejkbild.

63381-89
Den galna norskan.

63381-88
Tva sma bergsoar. Den vanstra finns det en strand pa som man kan aka ut till med bat. Den hogra ar bara ett berg, Fagelon.

63381-87
Stranden nedanfor huset, ca tva km lang at andra hallet. Sanden var  jatte fin, sma korn och alldeles mjuk.

Grattis!

63381-84

GRATTIS Pia, 48 ar idag! Hehe, sot fodelsedags hatt. Hon fick en digitalkamera, ipod och en ny telefon av Barry. Inte sa daligt, skulle jag vilja saga.


Akte runt med Barry & barnen imorse for att leta presenter, sen hoppade jag av vid Waikiki. Shoppade tva nya linnen, Billabong. Langs gatan sa fick jag dra en lapp ur en lada dar det stod att jag fick 70 procent pa att oppna en snacka [ sa det blev 30 spann ] dar det fanns en parla inuti. Han berattade att de kunde ha olika farger, och att den snackan som jag valde ur skalen skulle bevisa vem jag var. Den jag valde inneholl ' the blue pearl' och stod for visdomshet. En kul grej bara, en akta parla. Jag har aven donerat fem dollar till de hemlosa har pa on, haha, en man kom fram och fragade, sa ja visst. Fick en konstig bok som tack.

63381-83
Gick forbi stranden och det var en grupp barn som dansade hulahula.

63381-82
De var grymma, vilken rytmen.

63381-81
Tjejerna shakade ass.


Lyx


Idag har jag sett det finaste huset, nagonsin. Forestall er det lyxigaste & haftigaste ni kan, och sen det ganger tva. Pia har en van, Christine, hon jobbar at ett par som inte har det sa daligt stallt, haller pa med design och tar hand om deras hus. De mottes via en firma hon jobbade inom forut. Sag forst en stor grind med kod & grejjer. Den oppnades och dar fanns det en hel park innan man val kom fram till entren, glasdorrar och stort garage. Tre splitternya bilar dar inne. [ Detta par bor inte i huset, valdigt sallan, de bor inne pa fastlandet nagonstans. Bada ar pensionerade och har fatt sina pengar fran ett foretag de startade forut, de byggde skepp ] Tappade hakan nar jag kom in. Fontan inomhus, spotlights overallt, hogt i tak, stora rum med pelare och olika sorters bergsvaggar. Inredningen var enormt fin, massa detaljer, en massa blandade stilar. Sex badrum fanns det, bubbelpooler har & var. Stora glasvaggar ut mot havet, bara nagra meter bort. Fast med en pool emellan. Stora soffgrupper, statyer, fottoljer och bord har o var. Garderober stora som hus. Stora sovrum overallt som man skulle kunna tro var hotellrum. Allt var nastan for perfekt, handdukar lag pa speciella satt, nastintill opersonligt. Men som sagt, de bodde ju inte riktigt dar. Koket, gigantiskt. Gar inte att beskriva, otroligt.. Stadade med gladje, hehe. Vanligtvis har de staderskor som kommer, men det skulle vara rormokare dar och da ville agarna att Christine skulle vara dar. Sa vi stadade toaltterna. Sjukt snyggt. Christine bjod mig pa lunch & gav mig betalt innan vi for hem.

Pia hade fest for ovanlighetens skull. Har sakert berattat om det som Pia & Barry haller pa med, de har gatt kurser som ska fa dig att ma battre, du far lara kanna dig sjalv osv osv. Det finns olika nivaer, jo det har jag namnt. Idag var det mote for dem som ville ga den har forsta kursen, Basic. Sa de pratade och folk som gjort den pratade om hur de hade forandrats och hur det paverkat dem, valdigt intressant. En tjej grat till och med, sa det verkar vara en bra grej. De ville fa mig att ga, finns en Basickurs i november, men jag kanner inte att jag vill lagga ner 475$ pa en sadan kurs nar det finns sa mycket annat att gora har pa Hawaii. Sa vi har atit en massa saker, lasagne, gronsaker o dipp, brod, kakor m.m Mattande. Det har varit en massa trevligt folk har, och jag forvanas over hur manga olika sorters manniskor Pia kanner.

Money money

Nu har jag varit har i 15 dagar.

Pia sager att jag inte alls behover ga upp halv sex varje morgon samtidigt som dem, men saken ar den att nar hon kommer in och vacker MJ som ligger i andra anden av rummet sa pratar hon hogt, skramlar i dorrar & lador. Da har jag ju inget annat val an att ga upp, men brukar ligga kvar tills det bara ar en kvart kvar innan de aker till skolbussen, for de ar inga morgonmanniskor de har barnen.

Idag har jag skrapat ihop lite extra pengar, grannen behovde hjalp med lite stadning och sadant. Sa jag gick over och mottes av ett bombnedslag. De haller i en cateringsfirma sa det var mat overallt, grytor med fastbranda bottnar, hyllor som var overfyllda. En stor hog med tvattade klader behovdes vikas. De stack i vag pa nagot arende sa jag satte igang, tog nagon timma innan jag var klar, de hade fortfarande inte kommit hem.

Fordrev nagra timmar med shopping; tva linnen fran ett stalle jag inte minns namnet pa, ett diadem fran Banana Republic, hudkram fran Body Shop, en kjol fran Macys och ett harspanne. Borjade ga mot hemmet med en juciedrink i handen nar Barry kommer tutandes och jag far skjuts. Val inne i bilen fragar MJ om hon far smaka, sag inget mer av den..


Vilken granne!

Eva, hon som tipsade mig om att aka till den har familjen pa Hawaii anlande igar, och idag traffade jag henne. Kul, hon hade lite folk som skulle ta med mig ut pa hiker och liknande saker, plus att jag skulle traffa henne nagon dag. Storskon kvinna.

Vi har en granne, Mark, som jobbar som kock och vaknar mitt i natterna av att han kommit pa en ny matratt. Han ar full av tankar, och inspireras av exakt allt. Han ar en grymt duktig kock och kommer in till oss nastan varje dag med nagot vi ska smaka pa. Vara asikter om hans mat bara suger han at sig. Han lagger upp maten sa fint & mixar det mesta som ar atbart. Kycklingmackor, efterratter m.m For nagra ganger sedan kom han in med en stylad ratt som inneholl stora bar, varav nagra av dem var kokade i nagot sott [ plus en massa annat avancerat ] Med det hade han blandat ost, brod och saker. Duktig som sagt. I alla fall, ikvall kom han in med en stor chokladtarta som han tyckte vi skulle ha, men som han faktiskt hade kopt. Sakert av nagot inspirationsskal. En sadan granne skulle man haft.

Forresten sa var inte Pia hemma under middagstid idag sa Barry stod for maten, och jag tror hand blandade alla rester i kylskapet.. Pasta med grona artor i, kycklingkorv med apple i, kycklingfileer i tomatsas, pastakuddar med spenat i och en annan sorts kyckling fran forut. Kan ni tanka er en kycklingkorv med appelbitar innuti? Smakade aldrig, gillar inte riktigt grejjen med korv sa.


Ladies

Nu har min dator kommit! Äntligen kan man skriva som folk, plus att jag kan få sitta vart jag vill i huset och skriva. Känns dumt att använda deras hela tiden. Problemet nu är att strömmen tar slut om en timma, mamma skickade laddarkabeln för en vecka sen så förhoppningsvis är den här imorrn. Och, att de installerade om datorn så att allt är på engelska, men det problemet får vi lösa hemma i Sverige.

Började gårdagen med en hike uppför Diamond Head igen, sen var det shopping hela dagen med Pia & en kompis till henne. Hittade två grejjer. De var mest på en massa ställen där det inte fanns så mycket för min smak. Dyrt också, bland annat Banana Republic. Men det var kul att följa med & kika. De provade & provade. Kvällen blev sen lugn, mest en massa prat. De är så öppna allihopa.


63381-80
Barry & Thomas ritar små figurer.

63381-79
Louis.

63381-77
Pia tyckte att jag skulle köpa den - ingen köpte den.

63381-76
Pia testar en ny outfit.

63381-75
Mhm, vad kostar den då?

Idag har jag spenderat förmiddagen med Barry, han ville ha hjälp med att installera in en AC i killarnas rum. Okej tänkte jag, som om jag skulle kunna något om det. Var i alla fall där och skickade borrmaskinen & så.. Han frågade om råd, och jag bara chansade. Ja, sen dess har jag legat lite i solen och varit har. En lugn dag.

Bara jag och mig sjalv

Rakade alldles nyss flippa bort ett langt inlagg. For trott. Kan kort saga att jag borjade dagen med en hike uppfor Diamond Head med Pia & Barry, dyngsyr nar man val var nere. 40 graders varme, inte sa konstigt nar det dessutom var runt atta pa morgonen.

Akte sedan in till Waikiki & promenerade runt for mig sjalv langs alla gator, tittade nar folk surfade & jag tycker det ar sa frant. Letade saker att handla, till alla utom mig sjalv. Alskar att vara ute pa egen hand; kunna ga vart o hur sakta jag vill, tanka mina egna tankar, ata for mig sjalv och sen aka hem nar jag ar nojd. Jag ar en sadan periodare, ibland vill jag verkligen ha sallskap medan jag ibland kan ga i taket om jag inte far vara ensam.

Det sprang precis en kackerlacksliknande sak over tangentbordet, fick inte tag pa den och tror nu att den ar pa mig & overallt. Behover verkligen sova. Man tar verkligen vara pa varje timma nar man gar upp sa tidigt, tank om jag kunde ha den styrkan hemma i Sverige med.

Nar Barry kom hem sa kom aven Pias middagslust tillbaka, hjalpt henne med maten pa eftermiddagen. Kyckling, tomat, pesto, mozarella och sallad. Barry & barnen for i vag pa nagot som har med ungarnas hobby att gora, det dar med miniatyr gubbarna. Sa jag & Pia plus tva vanner till henna at mat och tog det lugnt.


63381-74
Inne pa ett shoppingcenter sa var det en tunnel av ett akvarium, haftigt.

63381-73
Kan nagon uttala den har gatans namn utan att staka sig?

63381-72
Vagorna ar enorma pa vissa stallen.

63381-71
Lunchade har vid Waikiki Beach.

63381-70
Strand & shopping pa samma stalle. Waikiki.

63381-69
Jag vill ocksa lara mig att surfa, har testat en gang i England i iskallt vatten och det var ganska svart.

63381-68
Sadana har statyer ser man overallt, dar de hanger sa kallade leier pa dem.

63381-67
Inne i stan.

63381-66
Ahh, skugga, antligen.

Kort & snabbt

Har finns det sa smarta pasar med ' zippers ' pa, finns inte dem i Sverige? Har aldrig sett dem, men de ar sa smarta. Slipper man tejpa o dona.

Gillar ismaskinen i frysen som verkar gora isbitar automatiskt, har iaf inte sett nagon fylla pa den. Haha.

Min dator ar pa vag tillbaka! Svenska bokstaver, ja tack.

Hard Rock Cafe, Honolulu

Idag kom Barry hem, hade inte fatt sa stort intryck av honom innan eftersom att han akte nastan precis efter att jag kommit. Men nu ar han har, och det ar en toppen manniska. Lattsam att prata med, berattar hela tiden saker och enormt lugn & harmonisk. [ forut trodde jag att alla bara skrek och viftade med handerna om man var amerikansk ; ) ] Gar inte att beskriva hur bra alla ar, allt ar sa enkelt och man ar som en i familjen. Sa skont, annars brukar jag ha svart att kanna mig bekvam hemma hos nya manniskor, stelt och bara konstigt. Hade verkligen inte vantat mig att det skulle vara lattare har, med tanke pa kulturombytet och spraket framfor allt, men sa ar saken.

Har tillbringat flera timmar idag med att vanta pa kollektivtrafiken, de ar kassa pa att passa tider. 11.47 skulle trolleyn komma, jag var dar lite tidigare sa jag gick in pa shoppingcentrumet for att fordriva tid. Hittade fem par trosor for 12$, ett kap tankte jag. Gick ut en stund innan for att inte missa trolleyn. Vantade men ingen kom, funderade pa att ta bussen istallet men jag var anda saker pa att den skulle komma snart. Det gick en timma [!!] innan den kom! Galet! Hoppade in, bytte trolley inne i Waikiki som tog mig till Hard Rock Cafe. Hade bestamt mig for att aka dit, for att nar jag var i Paris forut sa besokte jag det dar och tyckte det var riktigt intressant. [ ett plus ar ju att man far dricka hur mycket dricka man vill, haha ] Detta var tyvarr lite samre. Visst fanns det manga saker fran kanda artister, men jag ar ratt dalig pa artister som jag tror ar sma, men som egentligen ar stora.. Iaf, det hangde en bil i taket som jag tror var Elvis, kladesplagg fran Bob Dylan, gitarrer fran Eric Clapton, och en massa bilder, autografer och guldskivor fran alla mojliga personer. At dar innan Pia kom och plockade upp mig. Har sen dess varit hemma och hjalpt till med middagen och pratat med Barry. 

Okej, idag har jag atit morotter & tomat. Och igar at jag gurka. Mamma, ser du vad jag kampar? ; )

63381-65
Hard Rock Cafe, Honolulu.

63381-64
Det kryllar av limousiner har. Tog bilden nar trolleyn tog en paus, for att inte vara for tidig tills nasta station. 

 


Mr President

Pia ar en helt fantastisk person som det bara lyser om, jag alskar hennes kroppssprak och hennes glimten i ogat. Hennes humor ar enormt bra och hon har sadan levnadsgladje som sprider sig till alla i hennes omgivning. Har nu insett att hon faktiskt ater med ; ) Jag gillar henne enormt. Hon har riktigt bra asikter om saker & ting, och sager sa bra grejjer rent allmant.

Jag blir sa enormt fascinerad av manniskor som jobbar som flygplanspiloter, har mott tva stycken nu under tva dagar, och jag vill bara veta mer & mer.

Det har varit ett stort padrag med helikopterpoliser med stralkastare har idag, stangt av motorvagarna bara for att den philipinska presidenten bor pa ett hotell har i narheten.

Snorkling

Idag akte jag med den bla linjen som aker langs kusten, Pia tipsade mig om att stanna pa Haunama Bay som bara lag tre stationer bort, perfekt tyckte jag. Vi stannade vid ett stalle och jag fragde om det var dar eller nasta stalle jag skulle hoppa av pa for att ta sig till den har platsen. Da befann vi oss mitt vid ett shoppingcenter, och han sa att jag var tvungen att hoppa av och sedan ta bussen som gick dar ifran, for att de akte in in till sjalva Haunama Bay. Okej tankte jag och letade upp busshallsplatsen och fick vanta ganska lange, plus att det var stekhett. Slutligen kom ratt buss, och jag hamnade ratt. Nar jag kliver av ser jag den dar bussen som jag akt med fran borjan. Kul. Fattar inte, han sa att man var tvungen att byta buss for att ta sig dit. [ Pia sager att manga har pa Hawaii ar daligt informerade kring sadant, sa for att fa ratt svar ska man fraga minst sex pers och se vilket svar det var flest av ] 

Ja jag kom fram och det var ett underbart stalle, verkligen vart allt krangel. Det ar ett sorts naturreservat samtidigt som det ar en allman strand som man far besoka om man betalar. De flesta aker dit for att snorkla. Vattnet var sa klart, och sanden var enormt fin. Det ar som en vik, helt otroligt. Motte tva svenska tjejer som pluggade har pa Hawaii, vilket gjorde dagen mycket roligare med sallskap. Marina & Camilla, vi ska ses nagot mera sen.

Jo, forst fick man se en film pa 10 min, ett maste for att fa komma in, man fick veta fakta om hur viken kom till, att man inte fick trampa pa reven och vilka fiskar som fanns dar och lite snorkelkunskap. Gick ner och hyrde snorkelutrustning, och satte igang. Det var min forsta gang, sa i borjan var det ganska obehagligt, men efter en stund forstod man hur det funkade & man kunde se allt sa otroligt bra. Helt obeskrivligt fantastiskt! Man simmade omkring mitt bland alla fiskar, de var overallt! De hade alla mojliga farger, var som att vara mitt i ett akvarium, de brydde sig inte alls utan det var nastan sa att man nuddade dem. Svartgul randiga, knallbla, rosa & grona, gula, stora & tjocka - de fanns i alla farger & monster. Helt otroligt, man hade fisksvimmen precis runt omkring en hela tiden. Forst var det ratt laskigt, ryggade nastan undan nar man sag dem. For med tanke pa att man bara simmade nagon dm ifran reven och alla fiskar sa trodde man att de skulle bita en, men de ar totalt ofarliga. Inte heller sa kul nar en vag slog over och det slog stopp i roret. Nasta gang ska jag kopa en undervattenskamera. Ja, jag onskar det gick att beskriva det man sag, hur miljon dar under sag ut & allt som levde..  

Efter fyra timmar i solen och vattnet fick jag nog, kande att solen tagit. Ar nu hemma och nyss hjalpt Pia med middagen, det ar dinnerparty har ikvall med, sa det borjar trilla in gaster. Det ar sa roligt, alla manniskor ar sa sociala har, vi svenskar maste vara allt bra strama. Spelar ingen roll vart du ar sa startar nagon en konversation med dig, just bara for att ha nagon att prata med och sedan onska en god fortsatt dag nar man skiljs at. Har haft en del roliga samtal med alla mojliga, igar traffade jag en tjock man som bott har hela sitt liv, och de har alltid saker att beratta. Manniskor fran jordens alla hall. Motte en kille fran Kalifornien idag som berattade om sitt liv pa bussen hem, och jag visste inte att man kunde aka snowboard dar. Trodde det bara var sol & fint vader. Under samma stund sa satt en kvinna och tittade pa mig innan hon till slut fragade mig pa engelska vart jag hade opererat mina tuttar. Bara sadar utan nagot vidare. Jag sa att jag inte hade gjort nagot med dem, men hon bara viftade med handen och fragade igen om jag gjort dem pa on eller nagon annanstans. Fortsatte envist med att saga att jag var radd for allt som hade med knivar att gora och skulle vara alldeles for feg for att gora nagot sadant, och att jag heller inte skulle vilja. Hon bara viftade pa huvudet och kollade at ett annat hall och sa att hon inte ville vara otrevlig. Okey, sadar gor vi inte hemma i Sverige tanke jag.

63381-63
Haunama Bay - rena rama paradiset.

63381-62
Har ni sett nagot sa vackert..

63381-60
Man ser hur klart vattnet ar, och det var vid de har reven man simmade. Tusentals farggranna fiskar.

63381-59
Fanns ingen som inte snorklade.

63381-58
Har har vi mig.

63381-56
Mhm.

63381-55
Marina & Camilla


Chinatown

Smoothies ar nagot som ats hela tiden har, och Pia gor dem sa bra. Smakar som glass, trots att de inte ar nagot socker alls i dem. Jag fragade henne om tips kring vad jag skulle kunna sysselsatta mig med idag, och hon har tusen ideer. Vi akte in till Waikiki och hon kopte mig ett fyradagars band med sma bussar som aker omkring, fast de ser ut som sparvagnar utan fonster sa att man inte ska svettas i hjal och det blir lattare att fota. Jatte harliga att aka med. Det finns fyra olika turer med dem som alla tar dig till olika platser pa on. Idag akte jag den roda linjen, som hade 21 stycken platser som man kunde stanna pa om man ville & sedan vanta en timma och ta nasta skjuts. Vi akte forbi shoppingcenter, strander, olika museum, speciella omraden som var varda att se, parker, kanda foremal och andra aktiviteter.

Jag stannade vid Chinatown, ett omrade inne i Honolulu som ar som ett litet kinesiskt omrade med bara deras affarer. Jatteroliga smastallen att ga in och titta i. Mycket marknader med frukter, mat och en hel del fisk. De hade levande fiskar som simmade omkring som man kunde fa styckade pa en gang. Det luktande valdigt konstigt i hela omradet. Men det var intressant. Kopte tva par solglasogon for 70 kr, ett par var nastan identiska med mina som gick sonder. Tog nasta skjuts och for vidare, kul att bara aka och titta. Det var paus pa ett stalle dar det bjods pa juice, for att chaufforen skulle fa vila. En stor souveniraffar var pa samma stalle, kopte tva muggar.

63381-54


63381-53

Kom tillbaka till Waikiki och letade upp en busshallsplats som tog mig tillbaka hem. Det ar valdigt virrigt med alla bussar, men tror jag borja forsta. Skont att kunna aka hur jag vill, sa slipper jag be om skjuts med Pia hela tiden. Vet inte hur reglerna ar for att jag skulle kunna fa kora sjalv, men jag tror de maste skaffa en annan sorts forsakring.

Mottes av Pia & hennes vanner sittandes i jacuzzin med varsina drinkar. Hoppade i en stund men det blev for varmt, lagade mig mat och hamnade har. Imorrn blir det en ny tur med nasta linje.


Att gora

Trostade mig sjalv med att ga pa shoppingtur, det finns farligt manga bra affarer har. Det som faller i min smak ar anda lite billigare an hemma. Testade losgodiset de har har, och det var minsann det ackligaste jag nagonsin atit. I det flesta sa dolde det sig gele, som smakade ungefar lika vilken an sort det var. Aldrig mera. Handlade tva linne & tva tshirtar, mar en aningen battre nu, haha. Mina solbrillor ar dessutom trasiga, kommer aldrig kunna hitta nagra nya, ar sa krasen. Antingen ar det for stora eller helt enkelt for fula.

Nu har jag varit har i en vecka, och enligt Nicke sa ar det 83 dagar kvar. Han som har kollen.. ; ) Har fatt ett schema av Pia nu sa att jag lattare kan halla koll pa vad jag maste gora, sa kan jag gora vad jag vill efter det. Blir det over 20 timmar i veckan sa far jag betalt for dem timmarna. Det ar ju bra, med tanke pa att jag bade bor & ater gratis och sen gor vad jag vill nastan. Ska plocka undan all disk i koket om morgnarna och se till sa att det ser okej ut, halla efter inne pa MJ's rum och hennes malarplats. Kika sa att det ser okej ut pa smakillarnas toa. Sopa om det behovs. Bara kika sa att det ser allmant bra ut overallt. Pa eftermiddagen hjalpa till med middagen om det behovs & hjalpa MJ med laxan. Plocka i diskmaskinen. Sa det ar ju helt okej!

Krasslig

Kanner mig halvdassig, bada broderna ar forkylda och har nu smittat mig med. Ont i halsen och huvudet, tappt i nasan. Hatar sant nar det ar varmt, kanns dubbelt sa jobbigt pa nagot vis. Det ar manga kineser har, eller om det ar japaner. Och de ar galna! Eller om man ska saga konstiga. Nar de springer over gatan sa haller de for oronen och skriker, som om det skulle hjalpa om en bil kom.

Barnvakt

Borjar tro att Pia lever pa luft & karlek, ater sa sallan nagonting. Middag igar var makaroner & ost, frukost idag var engelskt brod. Hon som pratade sa mycket i borjan om att de alltid at stora portioner med mat, men hon har sjalv sagt att de ar ur balans nu med middagarna & sa. Far val se hur det blir. Var hemma har och donade tills tolvtiden, gick pa samma stalle som jag var pa igar. Solade & badade i flera timmar innan jag gick hem. Hann bara duscha innan Cindy var har, mamman till barnen som jag skulle passa. Allting gick bra, lekte alla mojliga lekar utan nagra problem. Det var vid sangdags som det blev krangel; Jackson stortjot for att Jessie ocksa ville sova i foraldrarnas sang [ vilket endast bara Jackson brukar ] De ringde foraldrarna och ville att de skulle komma hem. Nar de val kom sa hade jag lyckats fa dem att somna, pa ratt stallen. De sa att barnen brukar gora sa, ringa och grina och halla pa. Sa det var ju en lattnad. Maste sova nu, helt slut.

63381-51
Jattefint lunchstalle vid stranden.

63381-50
Vem kan fa nog av sant har?

63381-52
Har bor jag ; )

63381-49
Delfinerna som ar vid hotellet.

63381-48


63381-47
Har har vi Jackson med svarta naglar.

63381-46
Hans storasyster Jasmine som fotar sig sjalv.

63381-45
Jag & Jessie.


Kahala Hilton Hotel

Vaknade som vanligt halv sex imorse, at pannkakor och sirap till frukost. Har precis borjat vanja mig vid varan AC som later som ett anglok nar man slar igang den, men kallt blir det i alla fall. Pia skulle pa ett mote, sa hon skjutsade mig till Kahala Hilton Hotel som bara ligger ca 20 min bort om man promenerar. Vilket stalle! Lyx pa hogsta niva, inredningen var otrolig. De hade markesaffarer som Fendi inne pa hotellet. Knappt som man vagade ga po golvet. Stora balsalar, samt en vagg med autografer & bilder pa alla kandisar som bott dar. Alla mojliga fran Dolly Parton och Bill Clinton till Faith Hill. Tog en trappa ner fran entren och dar hade man stranden & havet framfor fotterna. Mellan hotellet och stranden fanns det sma dammar med fargglada fiskar i; knallgula, roda och bla. Det fanns ocksa flera skoldpaddor och sadana dar platta fiskar, minns inte namnet pa dem.

Gick lite langre och dar hade dem delfiner! En stor pool eller vad man ska saga, dar de simmade runt, och just da holl de pa att fota en tjej for nagot reklamaktigt sa de hoppade och trixade. [ dumt nog dog min kamera precis av batteribrist ] Gick lite till, och dar var det en liten flicka som holl pa att bada med en delfin. Visade sig att for ca 1500 SEK sa kan man fa bada och leka med en delfin i 30 min. Jag vill, jag vill. Men ar det vart sa mycket? Tank vilken upplevelse, min allra hogsta drom. Tillbringade formiddagen pa stranden och i havet, maste vara mycket salt i vattnet har for man flyter utan att behova rora pa sig. Gick hem sen med hjalp av en karta Pia ritat, sa manga kvarter och vagar kors & tvars.

63381-39
Funderade innan jag la ut den har, men det ar ju faktiskt sahar man ser ut pa stranden. Sandig, svettig & sliten.

63381-42
Vilken strand!

63381-41
Havet!

63381-40
Bara fint helt enkelt.

63381-44
Far inte nog av alla dessa palmer & vaxter.

I min strandvaska, dar allt blir extremt hett & sandigt:
Mobiltelefon, for att kunna ringa Pia om nagot skulle handa. Kan ju ga vilse..
Bok. [ Fanga det forflutna, Joanna Hershon ]
Jeanskjol och linne. Solskydd 12 och 20.
Hemgjorda kartan jag fick av Pia
Vykort & frimarken.
Solglasogon.
MP3-spelare.
Varmt vatten.
Harsnodd.
Planbok.
Penna.

63381-43


Hiking

Frukost; pannkakor med choklad i och te. Borjade dagen med hiking, Diamond Head, samma stalle som jag visade kort fran for nagra dagar sedan. Riktigt skont med manga trappaor, slingrande stigar, en tunnel och en otrolig utsikt pa toppen. Gick tillsammans med tre av Pias vanner, varav en av dem var den spottande Charlie. Ett akta original. Definitift gay [ inget ont menat, men sa ar saken ] Skallig kille, brun med blekta tander. Ca 35 - 40 ar. Han hade en stroke for ett tag sedan, sa det kan vara darifran spottningen kommer. Vad vet jag. Han pratar lite konstigt ocksa.

Fick veta idag att alla tre barnen ar dyslektiker, och gar i en speciell skola for det. Visste inte att det kunde drabba hela skaran i en familj sa. Ar det arftligt?

Den har familjen har tva sma korthariga hundar, Bear & Elvis, som bara bor ute. Pa bakisdan har de en stor pool och garden ar murad sa de tar sig ingenstans, forutom de ganger de smiter ut genom koksdorren da nagon glomt att stanga den. [ det kom en forpackning med budet idag som bestod av stromhalsband till dem. Det avger en stot nar de gar utan for angivna granser. For ibland klattrar de over muren. Sa det ar tva metallpinnar som ligger mot nacken, maste vara obekvamt. Pia sa att hon maste fundera innan hon satter pa dem. Hemskt tycker jag. ] Jo, som jag sa, de far egentligen inte vara inomhus, men jag brukar aldrig saga till dem som de andra i familjen gor. Vill inte vara elak, och det har dem bada markt. Jag ar ensam hemma nu och den ena hunden ligger vid mina fotter, och den andra i soffan. For mycket djurvan. De sover ute, men har massa saker som hus och sant. De klattrar dessutom i traden, helt galna.

63381-36
Har ar Elvis.

Nu kom MJ hem, hon har varit pa danskurs och fick skjuts av grannen. Far inte i henne nagon mat, utan hon vill ringa Pizza Hut. Hon tror hon kan utnyttja mig for att det bara ar vi hemma. Sa i stallet gar hon och tar av den svenska chokladen i kylskapet som jag gav Pia, och tror att jag inte ser. Busted! Lyckades precis fa henne framfor en film tillsammans med grannungarna. Yeah.

63381-35
Har ar dem, MJ sitter narmast kameran och de tva andra ar grannar.

63381-38
Har igen, MJ langst bort. Tjejen i mitten, Lillie, har inga framtander. Hehe, sa sot.

63381-37
Jag inne i det fallfardiga taltet, maste halla upp det med en arm.

63381-34
MJ provligger.

63381-33.
Underbara Hawaii.


Mary Jean

Har fatt komplimanger for min engelska av flera stycken nu, och det gor att man kanner sig sakrare i kladerna. En kille sa idag att han antog att de pratade engelska i Sverige, fast med en europeisk accent.

En dag i solen. Legat ute och last i tio minuter om vartannat, sedan sprungit in for att torka av mig all svett. Poolen ar sa varm att det inte ans kanns nar man kliver in i den, alltsa inte svalkande. Har varit barnvakt om man ens kan kalla det sa, medan Pia skjutsat i vag nagra ungar hit & dit. Jag behover inte gora sa mycket, de roar sig sjalva. De kommer och fragar om lov om glass, hjalp med att ta ner nagot fran de oversta hyllorna. Jag blir mest bara glad over att fa stunder for mig sjalv, ladda infor MJ's nasta pratstund. For idag var hon pa topp.

Nar varmen lagt sig lite gick jag & MJ ner till ett shoppincenter bara en km har ifran, hade inte varit dar innan. MJ ville sa garna visa affarerna for mig, sa ja visst. Det finns massor av bra affarer har pa Hawaii, vissa saker ar dyra men andra inte. Manga surfaraffarer med marken som O'neill, Ripcurl, Billabong och Ripzone. Tillbaka till MJ; hon har tusen fragor om det mesta, jag svarar men hinner inte prata klart forran hon byter amne, berattar vad hon brukar kalla huset vi gar forbi & varfor. Borjar ana att hon ljuger ibland, eller sa har hon helt enkelt namn pa allt. Hehe, ja en sadan pratkvarn har jag aldrig mott. Hon ar go, om det ar nagot ord jag inte forstar sa forklarar hon garna. Nere pa shoppingcentrumet sa sa hon att hon ville ge mig riktig amerikansk mat - hon tog mig till ett stalle dar de gjorde nagon sorts munkliknande brod med olika fyllningar och smaker. Barnen i den har familjen ater kanel till allt, bland annat pa mackan. Sa sjalvklart blev det en sadan dar munk med kanel pa. [ Jag ar inte sa fortjust i kanel forutom da det ar pa groten eller i bullarna ] Det slutade ocksa med att jag fick betala, haha. 

GRATTIS Emma Bjorkstrom pa fodelsedagen!
Skulle egentligen varit igar jag grattade dig, men jag raknade fel pa dygnet.
Ska ju rakna baklanges och inte framat.
Du fyller fortfarande ar har i alla fall ; )

Kryp

A new day. Gick och la mig fore alla andra igar, var helt slut. Tror inte att jag stallt om mig helt annu. Horde genom vaggen vad de andra sa nar de insag att jag gatt och lagt mig, " Is she sleeping? Can we go and look at her?" Som om jag skulle se annorlunda ut for att jag ar svensk, hehe. 

Frukost; pannkakor med sirap & gradde och melon. Sa svart, min mage kommer att borja strejka. Ingen svensk oboy. Kommer ju tappa en massa vikt, synd att jag inte kan vaga mig eftersom att deras vag visar i en helt annan enhet. Solen har ar jatte stark, satt ute och laste i en halvtimma innan jag var tvungen att ga in, svetten bara droppade av mig. Nar jag kom in sag jag en skarp rand efter kjolen, laskigt. Har nu borjat lagga marke till att det ar exotiskt med alla djur & sadant. "Geckos" kallar de nagra odlor for, fann en san i koket imorse. Igar kvall var det en stor skalbagge pa vaggen, Pia slog ner den och lat den vara. Den krop in under soffan. Uhh, de ar vana att leva med dem. De sa att om jag horde nagra ljud fran taket sa var det "bara" rattor som gar pa utsidan, men de tar sig inte in. Okej.. Jag som hatar kryp av alla de slag.

Dinner Party

Varit barnvakt hemma har under dagen nagra timmar, last ut i solen och bara tagit det lugnt. Forsokte sla upp ett talt med barnen och kompisar till dem, men det var fan omojligt. Skulle forsoka visa att man kunde nagot for att man var lite aldre, men nej. Pinnarna var for stora eller for sma, vilket projekt.

63381-32

Pia hade bjudit hit en massa folk pa eftermiddagen, hon lagade en thairatt som jag tyckte smakade unket papper. Riktigt snuskigt, och med gronsaker i. At bade artor [ det varsta jag vet ] och morotter, hur ska detta sluta? Det kom en massa folk, och de ar sa speciella en del. Charlie, var en kille som alla kande och hade jobbat med design och inredning i LA. Jag ar helt hundra pa att han var gay. Pia hade gjort en dipp med chips och morotter, och han at och at och at samtidigt som han pratade och spottade. Riktigt illa. Det ar tydligen han som haller i den har kursen som de hela tiden pratar om, det ska vara nagot om ledarskap, ma battre psykiskt och man far reda pa vem man ar och hur man uppfattas. Pia har gjort alla nivaer, och tydligen alla hennes vanner. [ det ar darfor som hennes man ar i Kalifornien, en av de dar nivaerna utfors dar. ] Nagra av tjejerna som kom skulle jag chansa vara runt en 20 - 25, det visade sig till slut att de var runt 36 och alla hade barn och varit/var gifta. De satte pa jacuzzin i poolen ikvall, och det visade sig att den gjorde vattnet riktigt hett, harligt. Pia bjod pa drinkar, och hon funderade en stund och fick goda ord fran hennes vanner om att det var okej at ge mig alkohol i drinken. Har har de en strickt regel om att man inte far dricka forran 21, sa hon tyckte det kandes konstigt. Men hon gav sig.

Har alla i Amerika stora och uppfyllda kylskap?

Inser nar jag ar sa har langt borta, aven fast det bara gatt nagra dagar, att jag kanner sadan stor trygghet hos Nicke.

Sa ser det ut

63381-29
Var ute och gick for mig sjalv, da jag sag det har. Det ar en minnesplats langs vagen dar en man dott.

63381-28
Fina vyer overallt.

63381-27
Riktigt coola trad, det hanger saker ner ifran dem.

63381-30
Det ar gott om fisk, rent o klart vatten.

63381-31
Palmer overallt. Blatt vatten och blatt hav.

63381-26
Jag och Pia poserar. Dar startade varan hike.

63381-22
Val uppe pa toppen, nojda och glada.

63381-25
Utsikten man kunde se darifran. Great.

63381-24
Sa fint.

63381-23
Har kan man se en del av Waikiki.

Harliga Hawaii


Resan till Hawaii: allt gick bra, kandes jobbigt nar mamma & pappa slappte av mig pa Arlanda och jag fick klara resten sjalv. Da kande jag mig enormt ensam, men det kandes okej nar jag satt pa planet pa vag till New York. [ ursakta bokstaverna men min dator ar pa service, kommer nasta vecka och forst da kan jag anvanda svenska bokstaver, var fabrikationsfel, typiskt ] Som sagt, hade en ratt sa trevlig kille bredvid mig pa planet, vi hade samma problem med att fylla i visumet, sa manga konstiga fragor. Det var jatte stor sakerhet, redan pa Arlanda fick man intervjuas om vad man hade i vaskan, nar o var jag packade den och tusen andra fragor. Handbagaget scannades pa tva stallen, samt genomsoktes av en innan vi lyft fran svensk mark. Nastan sa att man kande sig skyldig till slut. Ja, flygresan till NY gick bra men vi var 40 min forsenade sa personalen trodde att jag formodligen skulle missa planet till Honolulu, panik. Sprang pa flygplatsen dar, blev fotograferad, lamnade fingeravtryck och det skulle snackas en massa innan jag fick komma fram till bagagebandet, vaskan kom nastan allra sist. Bagaget skulle checkas om bara nagra meter bortanfor, och nar personalen sag att jag bara hade fem min kvar tills planet skulle lyfta borjade alla ropa och vifta at vilket hall jag skulle. Jag kunde verkligen inte andas. Da jag trodde att alla tullar var klara kom det en ny, dar skulle handbagaget scannas, min laptop skulle packas upp och oppnas, plus att jag var tvungen att ta av mig skorna och visa passs & biljett. Da hade jag riktigt mycket panikangest. Tog allt i famnen och sprang som en galning, min gate lag sa klart langst bort. Val framme sa hade de inte borjat checka in, de vantade pa oss och nagra andra. Tur. Planet till Hawaii var riktigt lyxigt, egen tv dar man kunde valja spel, filmer och musik.

Val framme: Pia och hennes dotter Mary Jean motte mig med ett hawaiianskt halsband av riktiga blommor, de ar verkligen helt underbara allihopa. Allt ar sa obeskrivligt vackert. Deras tva soner Louis och Tom ar lite mer tillbakadragna an MJ, for hon ar pratsam. Hon och jag delar rum, och redan efter tva natter ser hon mig som en syster. Kramas garna hela tiden, leker och berattar om allt man kan tanka sig. Kommer att lara mig en hel del har. Pappan ar riktigt trevlig, sa jag trivs redan nu. Torsdagen da jag anlande var mest visning inne i huset som ar sa mysigt. Antikt inredning mixad med modernt. Stort kok, tva toaletter. Jag och MJ har Ac pa varat rum, annars hade jag avlidit. Garden ar jatte fin, stor pool och alla mojliga vaxter man kan tanka sig. Vadret ar hett hett hett. Fuktigt. Har i Hawaii borjar dagen runt 06 pa morgnarna, istallet lagger man sig tidigare. Runt nio tio tiden. Har en skon sang, jag far lite privatitet for hon har skynken vid sin sang sa vi ser inte varann nar vi sover.

Dag 1: Frukost bestod av typiskt amerikanska mackor med sirap och te. Efter att jag foljt dem till skolbussen gick jag och Pia pa en hike som de sager. Vandra i 50 min uppfor ett berg, utsikten var sa fin. Har en massa kort jag ska lagga ut sen. En kul grej, har halsar alla genom att halla in alla fingrar utom tummen och lillfingret, "hang loose" sager dem. Promenaden var skon och varm, men absolut vart det. Hem och duschade innan hon skulle pa ett mote, sa jag fick fem timmar for mig sjalv i stan och i alla parker, handlade tva linnen och sa. Middag blev nudlar, kyckling och wok. Jag at gronsakerna, ovanligt for att vara jag. MJ visade mig de narmaste kvarteren och bara pratade o pratade. Hon alskar mig : ) Det funkar bra med spraket, lattare an vad jag trodde. Sen pa kvallen tillbringade jag tiden med MJ, vek alla hennes docklader och lekte en stund. Slutade med att hon tande sin " purple sleeping lamp " och gav mig massage med olja o allt. Hon ar charmig, hon tycker sjalv att hon ar duktig pa en massa saker.

Dag 2: Gick upp strax fore sju idag, har inga problem med att sova har. Palmernas sus alldeles utanfor fonstret gor att man blir helt dasig. At smoothie och te till frukost, innan Cindy kom hit. En kompis till Pia som vill att jag ska vara barnvakt at hennes fyraariga son nar det behovs. Sa hon ville se vem jag var osv, sa vi for hem till henne. De stallde en massa fragor, t ex om jag skulle sla hennes son, Jackson, om han inte lyssnade pa vad jag sa. Jo visst. Galet. Fick leka med honom i en timma och se hur vi gick ihop, och det var inga problem. Ar nu hemma igen, nyss badat i poolen med MJ. Pia ar i vag och skjutsar sin man Barry till flygplatsen, han ska vara i Kalifornien en vecka. Jag och MJ ska plocka undan lite, for det ska vara nagon bjudningsmiddag har idag. MJ har last in sig pa foraldrarnas rum, och jag vet inte vad hon gor. Sonerna sitter och kikar pa tv, sa jag tog mig lite frihet. Har inte insett att jag ar har an, men jag trivs. Pia har manga planer for vad vi ska gora, manga aventyr o egen tid. Under Thanksgiving aker familjen till New Jersey for att vara hos slacktingar i tva veckor, sa da far jag huset for mig sjalv. Skoj!

Hoppas att allt ar bra hemma, mejla garna o beratta vad som hander.



Fest for free

Händer saker hela tiden men jag hinner aldrig berätta om dem, så därför är det tur att min vän Sandra varit duktigare på det den sista tiden. Läs gärna där om bravaderna som hänt i veckan. I lördags var det gratis inträde på mysen, något politiskt namn som jag inte vet, de bjöd i vilket fall. Hade riktigt roligt med traditionslyssning på gamla Absolut Music skivor, och det är sjukt hur lätt man minns när man hör olika låtar; tiden då man stod & vankade från höger till vänster på discot i trean, när man var jobbigt förälskad i Taylor Hansson och trodde det var äkta kärlek, gången då man drack sig full på cider köpta på Statoil av kompisens syrra. Härliga tider, inte sant?

63381-21
Linda

63381-20
Jag & Nicke

63381-19
Flames-grabbarna, Matti & Broberg.

Började packa resväskan idag, och jag har verkligen ingen aning om vad jag borde & behöver ta med. Har lyckats med några klädesplagg, trosor och lite skivor med bilder som jag tänkt ta med och visa för familjen.

Igår skulle mormor ha fyllt 75 år gammal, var dit i dag och satte blommor på graven. Har inte smält det än, kommer nog heller aldrig riktigt att göra.


4 för mig

4 arbeten jag haft i mitt liv
- Inom hemtjänsten
- Kassörska på Ica & Konsum
- Snabbmatsställe; Kebab Baren
- Torvtraktorkörare

4 filmer jag kan se om & om igen
- Coyotly Ugly
- 8 mile
- Walk the line
- Titanic

4 städer/byar jag bott i
- Lillhärdal
- Östersund
- Sveg

4 ställen jag vill åka till
- Australien
- Island
- Thailand
- USA

4 favoriträtter
- Tacos
- Thai & kinamat
- Mammas hemlagade köttbullar
- Kycklingfilé

4 ställen där jag trivs
- Hemma
- I närheten av Nicke
- La Marina/ Spanien
- Ute & ensam