Lyckliga gatan

Julaftonen var lika bra som alltid. Det som skiljde sig lite från alla andra år, var att mamma som hade jour, var tvungen att åka på några hembesök. Vi ville inte öppna julklapparna förrän hon var hemma, så det blev kring midnatt. Så vi sparade det bästa till sist. Presenterna var toppen, jag är super nöjd.

Juldagen innebar utgång med folket, med uppvärmning hemma hos familjen Wåger. Som vanligt. Det blev en rolig kväll som fortsatte på Folkan, med en hel del styrdans. Jag och Nicke blir ibland irriterade på varandra när vi ska gå hela vägen hem till Nilsvallen, då ruset gör en trött och matt, men den här gången var vi glada och skrattade oss hem. Det var ett bra slut.

Idag bokade jag, Sanna och pappa tågbiljetter till Stockholm. Åker i morgon bitti, men även hem på kvällen. Vi åker dit för att hämta en bil, men ska besöka Cosmonova innan vi far hem, för att göra det hela roligare.

God jul!

Klockan är lite över tolv - det är julafton! Det är en speciell dag, hur gammal man än är, så går det inte att neka till. Visst, inte samma pirrande känsla i magen men mysigt är det. Idag fikade jag hemma hos svärföräldrarna tillsammans med Nicke & ordnade sista julklappen. Har skjutsat lite på morfar, vilket nästan blir varje dag, då han bestämt sig för att sluta köra bil efter att nästan kört på en tant inne i byn. Bra val tyckte vi alla.

Gjorde Pannacotta nu ikväll, med pepparkakssmak. Det här gelatinet är lite snuskigt egentligen, medlet som gör att konsistensen blir som pudding eller gelé. Det finns ju nästan i allt sorts godis, men just i det där pulverformatet med förpackningen där det klart och tydligt står att det är framställt med hjälp av gris ( grisens hud till och med ), så känns det lite äckligt.

Har två paket kvar att slå in, får göra det i morgon bitti, för nu ska jag sova. Nicke kommer på förmiddagen, så får vi ge varandra presenterna då. Vanligtvis brukar ha komma hit på kvällen, och stanna kvar. Men i år ville även han kunna dricka öl till maten hos sin familj, och det tycker jag att han ska.


Skrattretande stadsbor

Det finns mycket man kan säga om stadsbor när dom kommer till ett Ica i Härjedalen.
En uppiffad tjej ställer sig och glor på våra tidningar tidigt på morgonen och utbrister:

- Men herreguud! På sådana här ställen har dom ju inte ens Expressen och Aftonbladet! Dom har ju typ bara Lantbruk och så.. 

Antar att tjejen är van att kunna ha Aftonbladet och Expressen som morgontidning, medan den kommer lagom till lunch här hos oss.

Det här med tv..

När man är ute på resor så får man alltid en massa nya idéer om vad man ska göra när man kommer hem osv. Nu senast så bestämde jag mig för att se mera film, jag tycker verkligen att det är jätte kul, men gör det ändå så sällan. Kollar nästan aldrig på tv över huvudtaget. Men det är rätt roligt, som t ex när mina vänner skulle se finalen av Idol så kom jag precis. Jag hade varken sett eller hört någon av deltagarna förut. Likaså med andra program som går, man ska inte bli förvånad om jag mitt i en diskussion frågar om det är namnet på en serie eller vad. Medan det är ganska uppenbart för andra.

Jo, jag nämnde filmer. Jag har börjat titta på mera film, och det är roligt, fast jag kommer aldrig ihåg vad skådespelare heter, vilket jag ibland skulle vilja för att i alla fall få känna att jag har någon koll. Fråga mig heller inte dagen efter vad filmen hette och vad den handlade om, det har jag redan glömt. Fast det är bara just i det här ämnet som mitt minne är så skrämmande dåligt. Vad krävs?

Betraktelser på Ica

Vi hade en diskussion om våra kära stammisar idag, dom är ju för härliga. Man vet precis vad dom kommer att säga innan dom ens öppnat munnen, hur dom kommer att lägga upp varorna och vilken sorts ost det är dom köper. Vad det är fort sorts snus och hur många dosor. Exakt hur dom kommer öppna plånboken och låta en gräva efter den där lilla femtio öringen, eller det där Ica kortet. Sen därefter bli betraktad, för att vara helt säker på om bonusen verkligen gått in. (och kanske även en liten pik om att våra maskiner borde bytas ut) Sedan hur dom i sista slutspurten kommer på att dom glömt att ta en påse. Man vet i förväg vilken sorts lott dom kommer att köpa, vad dom vill ha för vinstpengarna; guldpengar eller femmanlotter osv.

Det finns diverse kunder med alla möjliga egenheter. Dom är lite tvära för att man råkat slå in fel typ av äpple, kommer tillbaka och kräver den där mellanskillnaden på oftast en eller två kronor. Men visst, rätt ska vara rätt. Kunder som alltid stressar upp sina varor och nästan får panik för att dom inte hinner med, eller försöker vara snälla och vänder exakt alla streckkoder åt det motsatta hållet. Men tanken är ju god.

Sen har vi dom här kunderna som alltid ger en komplimanger, och undrar hur man kan se så glad ut efter att ha suttit i kassan i flera timmar. Dom gillar jag starkt.

Christmas time

Jag var ledig igår så jag var hemma i Härdal. Där är det verkligen julstämning nu vill jag lova, det är mamma bra på. Tomtar & ljus i princip överallt, både ute och inne. Vi bakade 100 kanelbullar och drack glögg. Idag är det en ny dag på Ica.

Ibland slås jag av panik när jag borde börja fundera på vad jag ska studera & jobba med framöver. För jag har verkligen ingen aning. Igår fick jag för mig att jag ska läsa medicin, eller kanske bli veterinär. Börjar bli dags att ta tag i det här.


Klappat och klart

Har äntligen ordnat alla julklappar, och jag är relativt nöjd. Jag, Sanna och mamma var till Sundsvall i fredags, så där hittade jag dom flesta. Dock har jag det alldeles för lätt att hitta saker till mig själv också. Min favorit från Hede, Emma, kom hit i söndags, tittade på bilder från tågluffen och drömde oss tillbaka. Gjorde sen vår egen pizza med Sandra och Helene.

Har varit vaken sedan åtta nu, då det tjuter i mitt öra som en telefonsignal. Har hållit på sedan igår, vet inte vad det är, hoppas att det beror på förkylningen. Jobbade tre timmar på Ica igår, ett lagom pass när man är lat. Idag ska jag hem till mamma och baka bullar.

London på 48 timmar

I lördags natt for jag och Nicke mot Skavsta flygplats, turades om att köra då vi båda var enormt trötta. Flygresan var kort och bra. Tog bussen från flygplatsen in mot stan, frukost på Starbucks innan vi började. Allt vi ville göra hann vi se, så det var en lyckad weekend. Och en jätte bra present av Nicke. Tower Bridge, Piccadilly Circus, Big Ben, Madame Tussau. Hyde Park, Harrods, Oxford Street. Boendet var ett hostel, varken bra eller dåligt. Dög att sova där i två nätter. Det regnade lite då och då, men det får man väl räkna med när man åker till England. Annars gillade jag staden väldigt mycket, gillar man att gå på museum så kan man roa sig länge. Det var en hel del julstämning där med alla lampor som lyste upp gatorna på kvällen. Det stora varuhuset Harrods var kul, svinigt dyrt men det var en skön känsla där.

63381-863
Nicke på Tower Bridge

63381-861

63381-860

63381-859

63381-858

63381-857

63381-856

63381-855
Taget mot Big Ben

63381-852
Närmare..

63381-854
Vi gick tvärs över centrala London, hittade den här "snurran" men kön var enormt lång.

63381-852
Trafalgar Square

63381-866
Det här var kul, för paketet jag håller i kan vara ett av dem jag slagit in, Härdal är det enda stället dom görs på. Roligt att hitta det i London.

63381-851
Ölpaus!

63381-848
Picadilly Circus

63381-848

63381-850
Ett tivoli alldeles brevid.

63381-847
Hyde Park

63381-845
I parken hittade jag en trevlig gubbe, han gav mig nötter att mata ekorrarna med.

63381-846
Det stora shoppingcentret, Harrods.

63381-871
Inne på Harrods..

63381-870
En massa julpynt.

63381-868

63381-869

63381-867

63381-843
På Madame Tossau.. Alla ser verkligen levande ut.

63381-842
Nicke ser himla liten ut.. ; )

63381-841

63381-840

63381-839
Jag & Charlie

63381-838
Oxford Street lyste jätte fint.

63381-837

63381-836


Över till Lettland

Mamma var ju till Lettland på julmarknad, men själva den var inte så speciellt stor. Hon kunde inte riktigt förstå varför så många åker dit på den, när det inte var något speciellt. Så där blev det inte så många fynd, mer än ett par stickade strumpor. Desto fler inköp av massa god alkohol blev det på vägen hem, jag fick t ex en flaska färdigblandad Sex on the beach. Gott! Jag som är en bayleis älskare har tjatat länge om att jag ska prova den med mintsmak, hon hade med sig en sådan hem så jag har nu testat. Den var god, men den klår inte originalet.

En klar favorit

Nyan här i Sveg, måste ju vara en av dom allra mysigaste fiken. Finns mycket att välja mellan, bra personal och inredningen är grym. Skiljer sig från mängden med det gamla stuket. Det är i alla fall ett ställe jag gillar starkt, och alltid är de bästa platserna lediga. Konstigt nog, så verkar ingen vilja sitta i fåtöljerna vid fönstret. Så jag & Nicke tog en fika i förmiddags, innan jag drog vidare till Härdal för att senare jobba, och han lade sig under bilen i garaget för att meka.

63381-833
Kladdkaka & bulle

63381-834
Gott? : )

Oh God!

Jag insåg idag att det bara är ca tre veckor kvar till julafton. Helt galet. Och väldigt jobbigt, för jag har inte köpt en enda julklapp än. Det som är så svårt. Jag brukar vara väldigt kass på det, eftersom att jag ständigt lider av beslutsångest, vad det än gäller. Jag kan sällan göra ett val, "bestäm du" är en mening jag sliter hårt på. Ska till Mora på lördag med mamma och gå på julmarknad, har hört att dom öppnat H&M där med nu. Så, jag får se till att hitta det mest då helt enkelt. Jag har i alla fall fått en tidig & bra julklapp, äntligen äger jag en rosa mixer!

Alldeles för svårt

Jag fick stå för matlagningen här hemma idag, och är det någon gång som min fantasi dör ut totalt, så är det när jag ska stå vid spisen. Kommer absolut inte på något man kan äta, och förstår inte hur alla andra lyckas. Slutade med att det blev stekt kyckling filé, bea och potatis i ugnen.

Ska snart åka på bageriet för att jobba igen.

Kaotiskt

Idag var det ingen rolig arbetskväll. När en sak felar, då brister tusan alltihopa. Bröd överallt, och alla var vi stressade. När jag stämplade ut ville jag inte tillbaka mera, men imorrn väntar en ny dag på bageriet. Likaså dagen därpå. Men inte ska jag vara negativ.

18 grader kallt, är inget vidare, men ändå mysigt på sätt och vis. Hela vägen från Härdal till Sveg varierade jag mina händer framför fläkten, trots att bilen var varm så är det aldrig tillräckligt.



Juligt..

Om det är något som jag verkligen inte gillar, så är det att skotta snö. Alltid har jag en ursäkt till att stanna inne, och därmed får Nicke skotta själv. Trots att han köpt två spadar av en anledning. Det verkar inte finnas nått stopp på dagens snöoväder, härligt härligt.

Var nyss på julmarknad på gammelgården i Sveg. Det är bland det mysigaste man kan göra, det luktar glögg, bakat bröd, doftljus, eld överallt. Fanns tomtar, stickade vantar m.m att köpa. Njöt mest bara av att titta på allt, medan snön nästintill kröp in under kläderna.

Har plockat fram adventsstakarna och stjärnan idag, nu känns det bra.

63381-832

63381-831